- Ο κάκιστος Παμπορίδης. Γιατί να σφυρίζει ένας τόσο κακός διαιτητής; Δεν έδωσε πέναλντι μαρς στον νιόνιο. Έδωσε μούφα σε μας, ενώ θα μπορούσε να δώσει την πρώτη φάση του Μουσλίμοβιτς. Δεν έδωσε κάρτες στα πεσίματα στην περιοχή στον Μουσλίμοβιτς και τον Ίβιτς (2). Έσπρωχνε τον νιόνιο σε κάθε ευκαιρία, δίνοντας φάουλ υπέρ του Εστογιάνοφ (κυρίως), δημιουργώντας καταστάσεις στην περιοχή μας. Σαν να ήθελε να κερδίσει ο νιόνιος, αλλά να βγει «καμμένος» ο ΠΑΟΚ, ως ευνοημένος. Θα πληρώσουμε τα «λάθη» του στο τηγάνι, φοβάμαι.
- Οι κλωτσιές του Ίβιτς στο κέντρο, τα πεσίματα στην περιοχή τόσο του Ίβιτς, όσο και του Μουσλίμοβιτς. Ο Λίνεν είχε δίκιο να διαμαρτύρεται. Δεν μου αρέσει τέτοια νοοτροπία στον ΠΑΟΚ. Δεν λέω να πάμε με τον σταυρό στο χέρι. Άλλο πράγμα ο τσαμπουκάς, άλλο η πονηριά.
Συμφωνώ με τον egoist. Το πέναλτυ είναι ίδια περίπτωση με αυτό στον Μούσλι με τον βάζελο, αν και πολύ πιο χτυπητό, και που δεν το έχει πει κανείς: δεν είναι μόνο πέναλτυ, αλλά και αποβολή, μιας και ο επιθετικός είναι σε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ θέση για γκολ και η ανατροπή είναι από πίσω. Έτσι τουλάχιστον μου φαίνεται εμένα.
Επίσης, είναι πράγματι ντροπή να πέφτουν έτσι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ακριβώς επειδή είναι ΠΑΟΚ. Και ο Μουσλίμοβιτς έπεφτε για πλάκα, και ο Κονσεϊσάο, και το χειρότερο είναι ότι ο Ίβιτς (που κι η μάνα του να ήταν στον πάγκο, δεν θα τον έβαζε ούτε αλλαγή σε φιλικό - δεν βελτιώνεται με τίποτα φέτος!) έπεφτε και μετά το εντελώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτυ υπέρ μας. Που σημαίνει ότι και επικροτείς την πουστιά που έχει ήδη γίνει, και πας να την επαναλάβεις. Έχω πει πολλές φορές (ειδικά όταν βλέπω εκείνον τον ανεκδιήγητο καραγκιόζη Κ.Ρονάλντο) ότι η UEFA πρέπει να αποφασίσει επιτέλους για απευθείας κόκκινη στο θέατρο. Να βάλουν μυαλό ορισμένοι.
Διαφωνώ κάθετα με το επιχείρημα ορισμένων "ε, ας μας ευνοήσουν κι εμάς μια φορά!". Να μην ξεχνάμε ότι το επιχείρημα γαύρων και βάζελων είναι μια ζωή αυτό, στη μεταξύ τους έκδοση βέβαια: μια ζωή ευνοούν τον γαύρο, σειρά μας τώρα (οι μεν), μια ζωή έσπρωχναν τον βάζελο, δεν πειράζει να μας ευνοήσουν κι εμάς λίγο (οι δε). Και ο νιόνιος τι φταίει;
Σίγουρα συμφωνώ με την άποψη ότι έγινε προκαταβολικά για τον γαύρο (κι όχι κατόπιν εορτής για τη γριά). Προβλέπω πατροπαράδοτο χειρουργείο, ειδικά αν χάσει το δημόσιο σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή ό,τι και να γίνει σήμερα στο ντέρμπυ, παίζεται η πρώτη θέση την άλλη βδομάδα στο Καραϊσκάκη, είτε είμαστε ισόβαθμοι είτε είναι το δημόσιο 1 είτε είναι τρεις βαθμούς πάνω. Και φυσικά ο Παμπορίδης, γνωστός κι αμετανόητος, από κει και μετά οργίασε υπέρ του νιόνιου: τι με οφσάιντ μας έκοβε, τι πέναλτυ δεν μας έδωσε στο Β, τι 80-20 τα φάουλ, τι κάρτες, τι τι τι...Πέναλτυ όμως δεν τους έδωσε, κι αυτό είναι η αλήθεια. Ας έχουμε τα αρχίδια να το παραδεχτούμε. Και τα έχουμε επειδή είμαστε ΠΑΟΚ. Πολύ δύσκολα θα το γυρνούσαμε αν γινόταν το 0-1, να μην πω αν μέναμε με 10.
Δε συμφωνώ και με τα μεγάλα λόγια "ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει νοοτροπία", "ο ΠΑΟΚ παίρνει τα ματς που παλιά θα έχανε", "ο ΠΑΟΚ παίζει για τη νίκη και την παίρνει ακόμα κι όταν δεν παίζει καλά" κτλ. Είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε αυτό. Για μένα θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς. Γιατί αν γυρίσει το πράμα και σε κανά-δυο ματς δεν έχουμε τύχη, θα αρχίσουν όλοι πάλι να βαράνε τον πιανίστα και θα το κάνουμε πάλι αμέρικαν μπαρ. Αν καταρρεύσεις με το δημόσιο και μετά σου κάνει κι ένα διπλό η λάρισα; τέλειωσε η ζωή; Και μη μου πείτε ότι δεν καταρρέεις με το δημόσιο με την άμυνα που έχεις και τέτοια. Στην μπάλα πολλές φορές όλα κρέμονται από μια κλωστή. Ο βάζελος το γενάρη ήρθε εκεί μέσα 1-1 αντί 1-5 και μετά από 3 μέρες πάλι εκεί για το κύπελλο, έφαγε 4. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που τα λένε από ενθουσιασμό και ανυπομονησία και δεν τους χλευάζω ή τίποτα τέτοιο, απλά διαφωνώ με την έννοια όχι ότι πιστεύω το αντίθετο, αλλά ότι δεν μπορώ να είμαι ακόμα βέβαιος, και μακάρι να τα βγουν αληθινά. Οι ενδείξεις ως τώρα αυτές είναι
Ένα πράγμα και για τον νιόνιο: δεν τον κατηγορώ για τίποτα, αλλά με κάνει πολύ καχύποπτο το γεγονός ότι μετά από πεντάρα στον αήττητο ως τότε τέλη, δεν έπαιξε τίποτα με τον ανύπαρκτο ως τότε βάζελο, και μετά από μια εβδομάδα μας έκανε πλάκα στην Τούμπα (στο πρώτο μισάωρο αναφέρομαι).
Να κλείσω με τα μικρόφωνα: παλιό κόλπο και κλασσικό. Πάρτε για παράδειγμα το Καραϊσκάκη και το Χαριλάου. Ακούγονται τα πέταλα λες και βγαίνει η Φενέρ στο Σουκρού Σαράκογλου και χοροπηδάνε 50.000 από εκείνους με τις κουκούλες και λες "τώρα ήρθε το τέλος μου". Στην πραγματικότητα πρόκειται και 2-3 χιλιάδες άτομα που τους κάνουν να ακούγονται επί 20 (όχι ότι εξομοιώνω την κερκίδα του γαύρου με του σκουληκιού, μην τρελαθούμε κιόλας). Στην Τούμπα τα μικρόφωνα ήταν πάντα χαμηλά και λιγότερο διάσπαρτα ίσως. Παρόλα αυτά, η κερκίδα μου ακούστηκε μια χαρά εχτές, καλύτερη πάντως από εκείνη με τον βάζελο. Τα μεγάλα ματς έχουν γίνει παιδική χαρά, τελεία και παύλα, το νέο event της πόλης. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θλιβερό θέμα για άλλο thread.