Την Τεταρτη ολη την ημερα δεν κρατιομουν ωσπου να ερθει η ωρα να παω να δω την μεγαλη μου καψουρα.Οι ωρες περνουσαν απελπιστικα αργες και το αγχος και η αγωνια ολοενα και μεγαλωναν.
Κατα τις 19.30 επιτελους φτανω εξω απο την ΤΟΥΜΠΑ.Κοσμος απιστευτα πολυς,ΠΑΟΚτσακια με τα χαμογελα στα χειλη και την γευση της νικης στο στομα,να φωναζουν συνθηματα,να αγκαλιαζονται μεταξυ τους,η μπουτικ ασφυκτικα γεματη.
ΠΟΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΟΥΝΟ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΟΥΜΠΑ!
Στα τουρνικε η ιδια χαοτικη κατασταση.Ο ενας κολλημενος πανω στον αλλον,οι μισοι να φωναζουν το γνωστο ''γαμω τα τουρνικε'',η ασφυξια ετοιμη να δρασει και τιποτα να μην κινειται.Η ωρα εχει παει ηδη 20.00 και εγω νιωθω οτι δεν προχωρησα ουτε 2 μετρα.Σπρωξιμο απιστευτο,ο ιδρωτας να τρεχει απο παντου ασχετα αν ο καιρος ηταν περιεργα τσουχτερος.Η αδρεναλινη να ανεβαινει επικυνδυνα απο την μια πλευρα για την αγανακτηση που σε βγαζει ολη αυτη η ταλαιπωρια που τρωει ο καθενας μας σε καθε ματς και απο την αλλη να ακους τα αδελφια σου να τραγουδανε και να φανταζεσαι τροπους να σκαρφαλωσεις να βρεθεις μαζι τους οσο πιο συντομα γινεται.
Και επιστρεφεις σε δευτερολεπτα στην πραγματικοτητα και το πρωτο πραγμα που σκεφτεσαι ειναι ποσο τυχερος θα εισαι αν καταφερεις να μπεις εστω και στο πρωτο 5λεπτο απο την εναρξη του παιχνιδιου.
Οι σεκιουριταδες να μας βαζουν 2-2, να νευρα να τεντωνονται,ενα ''εξυπνο'' ΠΑΟΚτσακι με κυνδυνο να χτυπησει σκαρφαλωνει πανω απο τα τουρνικε στις λαμαρινες και πηδαει μεσα χωρις να τον πει κανεις τιποτα!ΕΛΕΟΣ δηλαδη.
Και αντε δεν σας εκοψε με τοσο πολυ λαο οτι δεν φτανει ενα μονο τουρνικε στην 4(και δεν βαζετε και στην 4α).Εκεινα τα 7 αθλεια ''καγκελα'' που εχετε τοποθετησει στον χωρο των τουρνικε σε τι εξηπηρετει αγαπητη ΠΑΕ?Τι νομιζατε οτι 10.000 αρρωστοι ΠΑΟΚτσηδες θα μπαινουν στην σειρα με το χαρτακι και τον αριθμο στο χερι οπως στην τραπεζα?Εχουμε σακατεψει τα ποδια μας σε καθε ματς.Κοντευουμε να πεθανουμε απο ελλειψη οξυγονου ουτως η αλλως,περπαταμε που περπαταμε σαν πιγκουινοι μεχρι να φτασουμε στα τουρνικε,κοντευουμε να πιασουμε παιδι απ'το πολυ το στριμωγμα και παμε και πεφτουμε στα αχρειστα καγκελα.Δεν καταλαβαινω γιατι κανετε τα πραγματα πιο δυσκολα απ οτι ειναι.
Μπαινοντας επιτελους στο γηπεδο,νιωθεις το δεος να σε πλυμμυριζει απ'ολη αυτην την ατμοσφαιρα και τους παλμους της καρδιας σου να εχουν ξεφυγει κατα πολυ.
Με πολυ κοπο και ιδρωτα προσπαθω να φτασω στο μερος που θελω,με τα παπουτσια μου να εχουν δεκαδες αποτυπωματα πανω τους απο το ''πατα με να σε πατω''.Ο κοσμος απιστευτα πολυς.Μικροι μεγαλοι να τραγουδανε να φωναζουν...Να τους παρατηρεις και να διακρινεις στα ματια τους την ανυπομονησια να αρχισει το παιχνιδι αλλα και την απολυτη επιθυμια να σκισουμε το σκουλικι.
Οι πυρσοι ατελειωτοι,τα χαρτακια και τα ρολλα να μοιραζονται,τα πανο να ανεβαινουν σιγα σιγα.Μπραβο σε ολα αυτα τα παιδια που τρεξανε για να δημιουργησουν αυτην την ατμοσφαιρα.
Και ξεκιναει το παιχνιδι.Ατμοσφαιρα ΜΟΝΑΔΙΚΗ!Χιλιαδες ατομα να τραγουδουν,η ΤΟΥΜΠΑ να ειναι στην κυριολεξια καμινι,να μην ξερεις που να πρωτοκοιταξεις και τι να πρωτοθαυμασεις.
Μπαινοντας στον αγωνιστικο χωρο διακρινεις τον κρυφο θαυμασμο στους σκουλικοπαικτες,γι αυτον τον απιστευτο κοσμο.Ποιο χαριλαου και ποιος αρουλης.Εδω νιωθεις την απολυτη ηδονη...
Ξεκινωντας το παιχνιδι η ομαδα μπηκε δυναμικα.Εστω για 5-10 λεπτα η αμυνα μας να ειναι αριστη ωσπου ερχεται το κορνερ.Και εκει αρχιζει το πανυγηρι.Να εκτοξευεται η μιση καβα του κ.Μανωλη απο την ΤΟΥΜΠΑ μεσα στον αγωνιστικο χωρο.Καλα ρε τι σκατα κανετε?η μαλλον τι σκατα προσπαθειτε να κανετε?Το ιδιο εργο θα βλεπουμε καθε φορα που θα παιζουμε με το λυκι?Ποιον προσπαθειτε να φοβησετε?Ποιον προσπαθειτε να κανετε κακο?Δεν εχετε μαθει ακομα οτι ολα αυτα θα εχουν επιπτωσεις στον ΠΑΟΚ?Δεν εχετε μαθει οτι ολα αυτα θα εχουν επιπτωσεις και σε μας?
Τοσα χρονια που λετε οτι τρεχετε και στεναχωριεστε για τον ΠΑΟΚ δεν εχετε μαθει να μην δινεε αξια στον αντιπαλο?Γιατι αυτο κανατε ..ηρθε ενας ρουλης που το εχει ξαναζησει το εργο και σε ξερει πως αντιδρας με κλειστα ματια.Στην ουσια σε παιζει ψυχολογικα οπως θελει και εσυ ψαρωνεις.Και εκει στην 4α αρχιζετε να πετατε μπουκαλια κ αλλες βλακειες,με αποτελεσμα οι υπολοιποι φιλαθλοι να ειναι τσιτωμενοι και να θελουν να σκισουν το σκουλικι και οι παικτες απ'τον εκνευρισμο τους να εχουν χασει την ροη τους.
Χωρια οτι ριψοκινδυνευουν οι παικτες να φανε καμια κοκκινη οταν ΕΣΥ οπαδε του ΠΑΟΚ ριχνεις το μπουκαλι της μπυρας μεσα,τρεχει ο ρουφιανος να σε δωσει και ο δικος σου παικτης μπαινει στην μεση στην ουσια για να καλυψει την μαλακια που εσυ που εκανες.
Το ημιχρονο τελειωνει χωρις να σημειωθει εστω ενα γκολ,οι συνθηκες να ειναι εντελως ακαταλληλες για ποδοσφαιρο,η μπαλα να μην τσουλαει καθολου και οι παικτες να εχουν βαρυνει απο την λασπη που κουβαλανε πανω τους.Στις κερκιδες οι ρετσινες να πηγαινοερχονται αβερτα,και ολοι να ειμαστε σιγουροι οτι στο δευτερο ημιχρονο δεν μπορει θα σκοραρουμε.
Δυστηχως στο δευτερο 45λεπτο εκτος απο 2-3 φασεις που εγιναν δεν ειδαμε τιποτα αλλο.
Το μονο εξευτελιστικο ηταν οι φιλαθλοι που αδεια πια τα μπουκαλια τα πετουσαν μεσα στον αγωνιστικο χωρο.Κριμα!Ειλικρινα κριμα!
Δεν ειμαι κατα του αλκοολ(ειμαι κατα της καταχρησης του αλκοολ),ουτε το παιζω Παρθενος Μαρια.Και εγω γουσταρω να πινω καμια μπυριτσα μεσα στο γηπεδο.Αλλα τα μπουκαλια δεν τα πεταω μεσα στον αγωνιστικο χωρο.Εχω την εντυπωση πως ολοι θεωρουμε την ΤΟΥΜΠΑ δευτερο σπιτι μας.Γιατι λοιπον βρωμιζουμε το ιδιο μας το σπιτι?Οσο για σας που καθεστε ψηλα στις κερκιδες καλα κανετε και πινετε και αναβετε πυρσους.Εμεις ομως και ολοι αυτοι που ειναι προς τα κατω τι φταινε να τρωνε τα μπουκαλια στο κεφαλι?Κοντεψαν δυο παιδια να καουν ολοκληρα γιατι εσκασε ο πυρσος μπροστα τους.Χαλαρωστε λιγο και μην κοιτατε πως θα ξεφορτωθειτε τα σκουπιδια που σας πιανουν χωρο η σας βαραινουν τα χερια.Αφηστε τα διπλα σας.Κατω.Υπαρχουν ανθρωποι που θα φροντισουν μετα το ματς να τα μαζεψουν.Δεν θελει μυαλο.Φιλοτιμο θελει...
Η κερκιδα στο δευτερο ημιχρονο προσωπικα για μενα ηταν απαραδεκτη.Ο Σταυρακης να προσπαθει να κανει τα αδυνατα δυνατα να ανεβασει τον κοσμο,εμεις να φωναζουμε για να συμμετεχουν ολοι και να μην ακουγετε τιποτα.Απαραδεκτο...Παιζαμε ενα ''ντερμπυ'' με τον αιωνιο αντιπαλο μας.Επρεπε μεχρι το 90' να μην βαλουμε φωνη μεσα μας.Δεν με ενδιαφερει αν εισασταν στα γυραδικα και στις καφετεριες απο τις 5-6 και ξελαρυγγιαστηκατε.Την φωνη την θελω μεσα στο γηπεδο και οχι να κανω κανταδα στον κ.Χρηστο που κοβει τον γυρο.Κριμα γιατι περιμενα εναν κοσμο με φωνη που να ακουγετε μεχρι το μπουρδελο των σκουλικιων.
Πιτσιρικαδες πιωμενοι να λενε οτι συνθημα τους κατεβει χωρις να εχουν την αισθηση με ποια γαμωομαδα παιζουμε.
Τα λειζερ να μην βοηθανε καθολου,να χτυπανε πολλες φορες και στα προσωπα των δικων μας παικτων και εκτος απο τον δυσκολο γεματο λασπη και νερο αγωνιστικο χωρο να τους δυσκολευουμε και εμεις ακομα περισσοτερο.
Και 6 λεπτα περιπου πριν ληξει το ματς και ενω το σκουλικι ροκανιζει ανετος τον χρονο με τις κωλοαλλαγες των παικτων του,ξεκινανε τα σουτια μεσα στη 4.
Μπραβο ρε τσακαλια.Μας κανατε ''περηφανους'' παλι σε ολη την Ελλαδα(και οχι μονο).Ξυλο απιστευτο.
Προσωπικα δεν με ενδιαφερει για πιο λογο ξεκινησε αυτη η μανουρα.Δεν με ενδιαφερει ποιοι μπλεχτηκαν μεσα σε αυτην.Αυτο που ξερω ειναι οτι ατομα που ηταν ασχετοι με την ολη φαση φαγαν κατι ξεκαρφωτες μεσα στον πανικο χωρις να φταινε.
Δεν με ενδιαφερει τι διαφορες εχετε μεταξυ σας.Σε οτι και αν διαφωνειτε καντε μια συγκεντρωση σε ''νεκρη ζωνη'' καλεστε αυτους που εχετε τα προηγουμενα μιληστε τα,βρειτε τα,πλακωθειτε,βριστειτε αλλα εκτος γηπεδου.
Η ΤΟΥΜΠΑ δεν ειναι μερος για κανεναν να λυνει τις διαφορες του.Δεν ειναι μερος για κανεναν να βγαζι τα εσωψυχα του και να ξεσπαει επειδη δεν του επιτρεπετε να το κανει πουθενα αλλου.
Για μενα ειστε απαραδεκτοι και ας με βρισει οποιος θελει.Φτανει πια με αυτην την κατασταση.Δεν υπαρχει αγωνιστικη που να μην μαλωσουμε.Ολοι ειμαστε αδελφια μεταξυ μας.Ολοι εχουμε ενα κοινο στοχο.ΤΟΝ ΠΑΟΚ!!! Παω στο γηπεδο για να στηριξω την ομαδα μου και να γευτω το ασπρομαυρο στοιχειο μεχρι να περασουν οι μερες να ξαναβρεθω εκει και οχι για να λυσω τις διαφορες μου.Μετα λετε να ειμαστε ενωμενοι...ΜΑ εσεις πρωτοι σπατε την αλυσιδα..
Συνελθετε λιγο για να μπορεσουμε και με την δικη μας συμπαρασταση να δουμε τον ΠΑΟΚ εκει που ολοι ονειρευομαστε..
Το ματς δυστυχως εληξε 0-0.Δεν θα πω οτι δεν πικραθηκα.Το αντιθετο μαλιστα.Ημουν σιγουροι εγω και 30.000 κοσμος ακομα οτι θα περναμε το παιχνιδι και θα στελναμε τα σκουλικια παλι στο χωμα.Ηθελα την νικη τοσο οσο δεν εχω επιθυμησει τιποτα αλλο στην ζωη μου.Δυστηχως ομως δεν ηρθε.
Δεν θα κανω αναλυση του ματς.Ουτε Σαντος ειμαι,ουτε παικτης ουτε ο Μινος.Με αυτες τις σνθηκες παλι καλα που πηραμε το χ.Πιστευω οτι οι παικτες εκαναν αυτο που μπορεσαν αλλος περισσοτερο αλλος λιγοτερο.Δεν εχει σημασια.
Μενω αισιοδοξη και περιμενω πως και πως το ματς μεσα στο gay stadioum,να καρφωσει η ΠΑΟΚΑΡΑ δυο γκολακια και να νιωσουμε ακομα μια φορα πως ειναι να σας πηδανε μεσα στο ιδιο σας το σπιτι.Θελω να ξανανιωσω αυτην την αισθηση και ειμαι σιγουρη πως θα γινει.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΤΟ
ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.....