http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7713&pubid=1216161«Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας»
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΝΤΟΥΡΒΕΡΤ: Σ. ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΛΓΟΥ
Ο Μάρκος Αντόνιο Ελίας έχει στο αριστερό του χέρι δύο τατουάζ. Το ένα είναι το όνομα του γιου του Καλιάνι και το δεύτερο το όνομα της γυναίκας του. Ο Βραζιλιάνος στόπερ αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας στην Ολλανδία, έχει ήδη αγωνιστεί σε δύο φιλικά και θεωρεί ότι στη νέα του ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσαρμογής που είχε στη Γαλλία και δεν του επέτρεψαν να καθιερωθεί στην Οσέρ.
«Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την ομάδα είναι θετικές. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα σύνολο που δουλεύει αρκετά καλά. Ξέρω ότι είναι ομάδα με πολλούς οπαδούς και ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ μου έχει ήδη μιλήσει ο Βιεϊρίνια, που έμεινε έκπληκτος από την παρουσία του στην πρώτη προπόνηση, αλλά και οι ισπανόφωνοι παίκτες.
Στην Οσέρ όλα μού πήγαν στραβά από την αρχή. Εφυγαν πολλοί παίκτες από την ομάδα, δημιουργήθηκε ένα νέο σύνολο που δεν είχε βάσεις και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ήταν κακό. Και για μένα, που είχα πρόβλημα γλώσσας και προσαρμογής, τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετωπίσω τα ίδια προβλήματα. Υπάρχουν στην ομάδα πολλοί ισπανόφωνοι παίκτες, δύο Πορτογάλοι, αλλά και το τεχνικό επιτελείο. Πιστεύω ότι η προσαρμογή μου θα είναι περισσότερο εύκολη».
Ο 25χρονος αμυντικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Σκοπός του είναι να κάνει μια καλή χρονιά με τον ΠΑΟΚ και, αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, να συνεχίσει στην ομάδα.
«Θέλω να κάνω μια καλή σεζόν και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, θα το κάνω με χαρά. Αν είναι να πάω αλλού, θα το δω τότε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δείξουμε στο γήπεδο τη σκληρή δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή και να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Με ικανοποιεί ότι υπάρχουν παίκτες ποιότητας και το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό».
«Με εκπλήσσει θετικά ο Σάντος»
Ενας από τους λόγους που ο Μάρκος Αντόνιο ήρθε στον ΠΑΟΚ ήταν η παρουσία του Φερνάντο Σάντος. Αλλωστε ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτησή του. «Σίγουρα η παρουσία του Σάντος στον πάγκο μέτρησε σημαντικά στην απόφασή μου να έρθω στην ομάδα. Είχα προσωπικές εντυπώσεις από τα παιχνίδια που έπαιξα εναντίον του. Μίλησα με ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του και μου είπαν τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν. Ο Φερνάντο Σάντος με έχει εκπλήξει θετικά, κυρίως με τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα. Μου κάνει εντύπωση και το γεγονός ότι είναι πολύ απαιτητικός και ζητά πάντα το καλύτερο από τους παίκτες του».
Ο Μάρκος Αντόνιο θεωρεί ότι μπορεί να συνυπάρξουν ποδοσφαιρικά οι έννοιες «Βραζιλιάνος» και «αμυντικός»: «Μπορεί ένας Βραζιλιάνος να είναι καλός αμυντικός. Απλά η ίδια η θέση είναι που σου επιβάλλει να είσαι όσο γίνεται πιο απλός, για να μην αφήνεις την εστία σου να κινδυνεύσει».
Οσο για τον συμπαίκτη του στην άμυνα του «δικέφαλου» Πάμπλο Κοντρέρας, δηλώνει: «Η έως τώρα συνεργασία μου με τον Πάμπλο είναι καλή. Αλλωστε έχει και αυτός αγωνιστεί στην Πορτογαλία και έτσι η επικοινωνία μας είναι εύκολη. Πιστεύω ότι μαζί θα κάνουμε καλό δίδυμο στην άμυνα του ΠΑΟΚ».
Ο Μάρκος Αντόνιο συνηθίζει να προωθείται στις στημένες φάσεις: «Στην τελευταία μου σεζόν στην Πορτογαλία, έβαλα πέντε γκολ. Είναι κάτι που μου αρέσει. Εχω τη δυνατότητα να το κάνω και θα προσπαθήσω και στον ΠΑΟΚ να πετύχω γκολ».