Εγώ πάλι εύχομαι να τρώνε πεντάρες και πάνω και να τους αποτελειώνω εγώ.

Πέρα από τη πλάκα τώρα, η ομάδα απέδειξε σήμερα πως δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Όχι μόνο γιατί δεν μπορεί ακόμη, αλλά δυστυχώς γιατί δεν έχει κανένα σκοπό να το κυνηγήσει. Δυστυχώς δεν ισχύει αυτό που είχε πει ο Ζήσης. Πως αν μας το κάνουν δώρο δεν θα πούμε όχι. Η αλήθεια είναι πως αν μας το κάνουν δώρο, εμείς δεν θα είμαστε εκεί να το πάρουμε.
Όταν είσαι δεύτερος και στοχεύεις τη τέταρτη θέση, τότε είναι φυσικό να ξεσφίγγουν τα λουριά.
Όταν κάθε παίχτης του ΠΑΟΚ λαμβάνει από όλο το περιβάλλον της ομάδας το μήνυμα πως έχει κάνει το χρέος του και μόνο που είναι "ανάμεσα" στο ποκ, τότε είναι φυσικό να χαλαρώσει.
Όταν οι παίχτες μας, οι ξένοι, ακούνε συνέχεια για το ότι κάνουν τη καλύτερη χρονιά εδώ και 20 χρόνια, τότε κάνουν διακοπές μια βδομάδα παραπάνω.
Βαλθήκαμε να κρατήσουμε πολλές πισινές και από το πολύ το κοίταγμα προς τα πίσω ξεχάσαμε να ονειρευτούμε. Κάποιοι θα πούνε πως δεν θα έπρεπε εξαρχής να κάνουμε όνειρα. Εγώ θα πω ότι χωρίς όνειρα δεν υπάρχει ΠΑΟΚ, για μένα προσωπικά. Αν πάψω να ονειρεύομαι για τον ΠΑΟΚ, θα πάψω το επόμενο λεπτό να ασχολούμαι. Αν βάλω λογική στο ΠΑΟΚτσηδιλίκι μου θα καταλήξω ότι δεν αξίζει το χάλασμα.
Επαναλαμβάνω ότι για να βγεις τριτοτέταρτος πρέπει να στοχεύσεις παραπάνω. Δεν μάθαμε τίποτα από πέρυσι. Το περσινό κάζο προήλθε από το ότι δεν είχαμε στόχους. Φέτος βάλαμε χαμηλούς στόχους, σε σχέση με τις δυνατότητές μας. Επίσης οι παίχτες μας δεν έχουν ιδέα που παίζουν.
Σήμερα δεν απογοητεύτηκα από τους δύο χαμένους βαθμούς. Ούτε πίστεψα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα, για να προσγειωθώ απότομα. Εμένα δεν με χαλάει και η τρίτη θέση, πόσο μάλλον η δεύτερη φέτος. Φαρμακώθηκα όμως γιατί κατάλαβα πως είμαστε ακόμη μια μίζερη ομάδα, χωρίς ίχνος ψυχής πρωταθλητή μέσα της. Μία ομάδα που κάποιες προσωπικότητες παιχτών τη σπρώχνουν ψηλά και αυτή κάνει το παν να τους προσγειώσει. Αυτό όμως φοβάμαι πως δεν θα καλύπτει για πολύ τους παίχτες-νικητές που έχουμε.
Κι αφού οι παίχτες μας πήγαν νωρίς για διακοπές έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους πως έχουν τον ΠΑΟΚ ψηλότερα από εκεί που του πρέπει, λέω κι εγώ να πάψω να χαλιέμαι και να σκεφτώ πως θα περάσω τις ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης που μου μένουν. Uefa για φέτος, uefa λοιπόν. Δεν γαμείς. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή