Τωρα θα γινω λιγο κακος..
Δηλαδη τις δεκαετιες 70 και 80 που καναμε πρωταθλητισμο,
δεν ειχαμε χαωδη διαφορα στα μπατζετ με το ποκ?
δεν ειχε το ποκ τρελη διαιτητικη και οχι μονο ευνοια?
δεν ειχε το ποκ λιγο-πολυ καλυτερο/πιο εμπειρο υλικο?
Να σας πω ομως τι ειχε τοτε ο ΠΑΟΚ και ο λαος του?
ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΙΚΗΤΗ!
Η οποια νοοτροπια εφαγε μια γερη κλωτσια την επταετια βουλινου και την αποτελειωσε ο μπατατουδης. 3 περιστατικα ενδεικτικα:
-Πρωτοσελιδο Φιλαθλου καλοκαιρι, καπου στα μεσα των 80s, το θυμαμαι χαρακτηριστικα: "Μια απο τα ιδια το φετινο πρωταθλημα, οσφπ παο αεκ και ΠΑΟΚ θα το διεκδικησουν, οι αλλοι απο αποσταση..."
-Τα χριστουγεννα του 90 ημασταν πρωταθλητες χειμωνα. Εγω 15 χρονων τοτε δεν το αισθανομουν ως κατι το τοσο σπουδαιο.
Φανταστειτε κατι αναλογο τωρα...
-Πρεμιερα πρωταθληματος με ΑΕΚ το 95, 96 καπου εκει. Σκορ 4-4. Ειχα την εντυπωση οτι μονο εγω ημουν απογοητευμενος απο το σκορ. Οι αλλοι μοιαζαν ευχαριστημενοι που ειδαν 8 γκολ. Και η ομαδα εχασε 2 βαθμους σε ενα γηπεδο που εβραζε 2 ωρες πριν το ματς. Και να χειροκροταμε σα τους μαλακες θαρρεις και ριξαμε 5αρα μην τυχον τρομαξει το "κελεπουρι" ο μπατμαν και φυγει...
Μεσα σε μια πενταετια χαθηκε ο,τι ειχε κτιστει σε 20 χρονια.
Αυτο που πιστευω οτι πρεπει να ξαναχτιστει.
Οταν κανεις πρωταθλητισμο στοχευεις στην πρωτη θεση. Κι ας μη την πιασεις ποτε. Θετεις ομως καποια υψηλα στανταρντ. Σου εξασφαλιζουν τουλαχιστον το ουεφα. Δεν αυτουποβιβαζεσαι σε επιπεδο ρουληδων και τριπολων. Αν με το φετινο υλικο συνεχισουμε να θεωρουμε αυτους ανταγωνιστες, μια ζωη σε αυτο το επιπεδο θα μεινουμε και αυτο θα μας αξιζει. Και ο ΠΑΟΚ ολης της Β.Ελλαδας και οχι μονο, θα συρρικνωθει σιγα-σιγα στον ΠΑΟΚ της Θεσσαλονικης. Ρουλης σε βελτιωμενη εκδοση δηλαδη...
Οπως το βλεπω εγω, ο ΠΑΟΚ ειναι η πιο δυσκολη και ψυχοφθορα ομαδα για να υποστηριζεις. Ειμαστε η μοναδικη ομαδα δυναμικης πρωταθλητισμου που πρακτικα σχεδον απαγορευται να παρει πρωταθλημα. Γι'αυτο
απαιτει ψυχικο μεγαλειο για να εισαι ΠΑΟΚτσης.
Για τα πλει οφ και τα σχετικα δε σχολιαζω, γιατι τις μεγαλες ομαδες, τις ομαδες με αυτοπεποιθηση, δε τις απασχολουν αυτα