H ομαδα εχει μενει 2 φιλικα πισω. Αυτο ειναι που με ανησυχει εμενα και ελπιζω να μην προκειται για τοσο μεγαλο πισωγυρισμα οσο φαινεται εκ πρωτης οψεος.
Για τα ντραβαλα, ενω απεχθανομαι 100% τη βια, η αποψη μου ειναι
α) στεναχορηθηκα για τα παιδακια και τις κοπελιτσες.
β) αν αληθευουν αυτα που εχουν γραψει τα παιδια που ηταν παροντα, η ευθυνη ανηκει στους οπαδους του πανσερραικου και την αστυνομια. Οι μεν επρεπε να αντιδρασουν πιο ηρεμα (οπαδοι του πανσερραικου ειστε ρε πουστη, οχι οι χουλιγκαν της Millwall, πως την ειδατε δλδ, "βεβηλωθηκε" ο "ναος" σας απο 5 ατομα?) και οι δε να εχουν παρει καποια στοιχειωδη μετρα. Και το λεω αυτο δεδομενου οτι ο λαος του ΠΑΟΚ, καλως ή κακως, ειναι λαος μεγαλης ομαδας, τεραστιος, και ως εκ τουτου λειτουργουσε, λειτουργει και θα λειτουργει σε πολλες περιπτωσεις σαν οχλος. Λιγο πολυ εχει το ακαταλογιστο, οποτε η φωτια μπορει να αναψει ανα πασα στιγμη. Μου αρεσει-δε μου αρεσει ετσι ειναι και ετσι θα ειναι. Χουλιγκανισμος και μεγαλες ομαδες πανε χερι-χερι, παγκοσμιως νομιζω, ποσο μαλλον αν εχουν βαση οπαδων στα λαικα στρωματα.
γ) οι υποκριτες-συντηρητουκλες θα μας τα πρηξουν τωρα με το νομο Ορφανου, οριστε που θελετε και καταργηση του κλπ. Για αυτους, με το υφος που γραφουν, τα πραγματικα προβληματα της χωρας δεν ειναι η ανεργια, η οικονομικη εξαθλιωση, η ενστολη βια κατα δικαιων και αδικων, η απουσια σοβαρου οικονομικου σχεδιασμου απο τις κυβερνησεις, η διαφθορα/μιζες, η ρυπανση του περιβαλλοντος, ο "παρασιτικος καπιταλισμος" μιας χωρας που δεν παραγει και δεν εξαγει σχεδον τιποτα και χιλια δυο αλλα. Οχι, το μειζον προβλημα ειναι καποιοι πιτσιρικαδες που πετανε πετρες...Και αυτο που χρειαζεται η χωρα για να γινει τελικα Σκανδιναβια, γιατι ολα τα αλλα τα εχει, ειναι ο χουντονομος!
δ) οσοι σκιζουν τα ρουχα τους εναντιον της βιας, θα τους παραδεχτω να αποδοκιμασουν το καψιμο πανιων των σκουληκιων, τα οποια αποκτηθηκαν με την ασκηση σωματικης ή εστω ψυχολογικης βιας. Και να μην πουνε οτι "αλλο τα σκουληκια/γαυροι" κλπ γιατι η ΒΙΑ ειναι ΒΙΑ ανεξαρτητα σε ποιον ασκειται. Μανα δε τους γεννησε και αυτους? Αν εισαι ο Γκαντι, επαγγελματικο ποδοσφαιρο δε μπορεις/αντεχεις να παρακολουθησεις, νομιζω.