Author Topic: Προβλήματα υπολογιστών και συμβουλές για πιθανές λύσεις  (Read 17889 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Greenleaf

• Αποστολή
  • **
Το είχε πάθει και ένας φίλος μου το ίδιο πρόβλημα, win 7 και firefox τελευταία έκδοση. Κάποιο από τα πρόσθετα μπορεί να κάνει τη ζημιά, έσβησες το profile που είχες και τα έκανες όλα από την αρχή; Και πάλι κολλούσε; Επειδή ο φίλος μου δεν ήθελε να χάσει το προφιλ (passwords, bookmarks κτλ) του έβαλα την έκδοση Nightly, http://nightly.mozilla.org/,  του Firefox και το πρόβλημα έφυγε και κράτησε και τα Settings του. Από τη στιγμή που έγινε η δουλειά δεν το ψαξα παραπάνω, αυτό πάντως με το hardware acceleration δεν το είχα δοκιμάσει... Πιστεύω στο επόμενο Upgrade του firefox να το έχουν φτιάξει.

Offline imbedil4a

• Κερκίδα
  • *
Υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω το Windows Genuine Advantage στα windows 7??
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ...ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΦΩΤΙΑ...

Offline rosen_eye

• Αποστολή
  • **
Μπορείς να το απεγκαταστήσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις πρόβλημα, θα σου ζητάνε τα windows να το ξανά εγκαταστήσεις.
Kai oso zw tha s'agapw
gia to dikefalo aeto
kai to trelo sou to lao.

Offline imbedil4a

• Κερκίδα
  • *
Και πως ακριβως θα το απεγκαταστησω??
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ...ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΦΩΤΙΑ...

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
χτες βραδυ χοντρη μαλακια κατι εκανα και σβηστηκαν τα παντα. λες και πηρα νεο pc

ισως ηταν εκτος ρευματος το λαπτοπ και οταν το ανοιξα μου λεγε η shut down η reboot, εκανα το 2ο περιμενα 20 λεπτα, ξανα ανοιξε και πανε ολα....σημειο επαναφορας δεν υπαρχει, τιποτα.

Αν εχει καμια λυση καποιος...win7

Offline tsag

• Αλλαγή
Μου μοιάζει σαν να μπήκες με προσωρινό προφίλ. Τα αρχεία πρέπει να υπάρχουν στον σκληρό αλλά μέσα στο προηγούμενο προφίλ σου, αν είναι αυτό το θέμα. (Ψάξτα στο Documents and Settings --> http://www.byteblocks.com/post/2009/08/10/Documents-and-Settings-folder-in-Windows-7.aspx)

Τσέκαρε εδώ --> http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itprogeneral/thread/5ec0b949-effa-4e30-ba09-dc948a4c7a8b
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline lospsi

• Αποστολή
  • **
εχω συνδεση forthnet και ειχα ρουτερ Thomson TG585 v7 και ξαφνικα μια μερα σταματησε να μπαινει απο wireless ειπα θα χαλασε η μαλακια πανε και κατι χρονια που το εχω πηρα ενα Thomson TG585 v8 τελικα το εκανα reset τα εκανα και ηταν ολα καλα ως που σημερα ξαναγαμηθηκε και σταματησε να μπαινει και αυτο,δε μπορω να μπω απο καμμια συσκευη ουτε laptop ουτε iphone ενω με το καλωδιο εχω νετ κανονικα,ξερει κανεις τι στον πουτσο μπορει να εγινε και αν υπαρχει λυση να το φτιαξω??
καμμια φορα μου το εμφανιζει το δικτυο οταν κανω αναζητηση και δεν με αφηνει να μπω καμμια φορα δεν το εμφανιζει καθολου.
Ο Π.Α.Ο.Κ δεν ειναι δυο ωρες...πηγαινουμε και τελειωνει...Ο Π.Α.Ο.Κ εχει επιπτωση σε ολη μας τη ζωη!

Offline skyclad4

• Αλλαγή
γαμηθηκε η κεραια, παρε τηλεφωνο να σου στειλουν αλλο ρουτερ
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline lospsi

• Αποστολή
  • **
κι εμενα πηγε το μυαλο μου αλλα γαμηθηκαν και οι 2 μεσα σε μια βδομαδα??
Ο Π.Α.Ο.Κ δεν ειναι δυο ωρες...πηγαινουμε και τελειωνει...Ο Π.Α.Ο.Κ εχει επιπτωση σε ολη μας τη ζωη!

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
εχω συνδεση forthnet και ειχα ρουτερ Thomson TG585 v7 και ξαφνικα μια μερα σταματησε να μπαινει απο wireless ειπα θα χαλασε η μαλακια πανε και κατι χρονια που το εχω πηρα ενα Thomson TG585 v8 τελικα το εκανα reset τα εκανα και ηταν ολα καλα ως που σημερα ξαναγαμηθηκε και σταματησε να μπαινει και αυτο,δε μπορω να μπω απο καμμια συσκευη ουτε laptop ουτε iphone ενω με το καλωδιο εχω νετ κανονικα,ξερει κανεις τι στον πουτσο μπορει να εγινε και αν υπαρχει λυση να το φτιαξω??
καμμια φορα μου το εμφανιζει το δικτυο οταν κανω αναζητηση και δεν με αφηνει να μπω καμμια φορα δεν το εμφανιζει καθολου.

αν αφορά ΜΟΝΟ την wireless σύνδεση (και δεν μπορεί να συνδεθεί το Iphone) τότε:
Ναι
το προβλημα σου πιθανολογώ είναι το channel. κάνε μια προσπάθεια να το βάλεις χειροκίνητα στον router (όχι automated). δοκίμασε με το 4 ή το 5.
κάνε reset, δούλεψε το μερικές ώρες (αν φτιάξει) και μετά το ξαναγυρνάς στο automated.
κλασσικό πρόβλημα με routers με τα τελευταία firmware λόγω πληθώρας σημάτων πλέον στον περιβάλλοντα χώρο.
δοκίμασε το να δούμε.

Offline nik

• Αποστολή
  • **
κλεισε οτι συσκευει εκπεμπει ασυρματα (τηλεφωνα, συσκ.ασυρματης αποστολης εικονας-ηχου) μηπως σε μπλοκαρουν το δυκτιο
ΠΑΟΚ παντου!!!

Offline lospsi

• Αποστολή
  • **
βασικα εγινε απο μονο του πρεπει να ψαρωσε αλλα εκανα και αυτο που ειπε ο ραμπιτ και προς το παρον ειναι ομλε,thanks παντως!

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
αυτό είναι τότε... το έπαθα και εγώ.. είχα φάει τον τόπο να βρώ τη λύση... και ήταν το προφανές.
θα σου ξανακάτσει πάντως κάποια στιγμή. να έχεις το νου σου να αλλάζεις το channel.

PAOK_VOLOS

• Guest
Περασαν 3-4 μηνες απο τοτε που εχω αγορασει σταθερο pc και η πρωτη μπλε οθονη εμφανιστηκε χθες.Υποθετω οτι το προβλημα ειναι η μνημη.

Intel Core i5  2.9 GHz
AMD RadeonHD 6570 (2 GB)
Chipset: Intel H67
Windows 7  (64 bit)

Ram 4GB   Supports PC3 10600 (1333 MHz) DDR3 DIMMs    Non-ECC memory only, unbuffered

Πριν καμια 20αρια μερες πηρα μνημη ram 4Gb και την εβαλα,χωρις να γραφει πουθενα αν η ταχύτητά της ειναι 10.600 ή 10.666.Παιζει κανενα ρόλο αυτό?
Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι συμβατη η μνημη με το pc μου ενω ειναι στα ιδια Mhz 1333 DDR3?

Οταν εβγαλε τη μπλε οθονη,μου ελεγε αν εχω βαλει καποιο υλικο προσφατα να το αφαιρεσω και κατι τετοια-δεν θυμαμαι ακριβως-.Κλεινω το pc και τη βγαζω.Ολα ΟΚ οταν το ξανααναψα.

Εδω η μνημη που αγορασα.   
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0587189&catid=020600

Ψαχνωντας λιγο,ανακαλυψα οτι στην κατηγορια 'Ανοιγμα εποπτειας επιδοσεων' η μνημη εμφανιζει Σφαλματα Cache ανα δευτερολεπτο.Σε χαλαρη λειτουργια του υπολογιστη βγαζει 32ΜΒ(το μεγιστο) το δευτερολεπτο.Και οσο περισοτερο ανοιγω προγραμματα τα σφαλματα αυξανονται στα 64ΜΒ.
Αυτα τα σφαλματα τα εβγαζε ΚΑΙ οταν ειχα βαλει την μνημη που αγορασα ΚΑΙ τωρα που εχω μονο τη μνημη που ειχε αρχκα το pc.Και πριν βγαλει την μπλε οθονη παλι τα ιδιο συνεβαινε.
Μηπως δεν ειναι συμβατη ουτε η αρχικη μνημη που εχουν βαλει στο pc?Υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο μαλακες αυτοι που το συναρμολογησαν?

Αυτη τη στιγμη εχω ανοιξει την 'εποπτεια επιδοσεων' και μου λεει για τη μνημη:

22% χρηση δεσμευμενων byte
Διαθεσιμα GB : 2.5
Σφαλματα Cache/δευτερολεπτο 31MB,πότε παει στο 0 και πότε παει στο 41ΜB.

Offline pad78

• Κερκίδα
  • *
PAOK_VOLOS ειναι πολύ πιθανό η μητρική να μην να ειναι συμβατή με τη μνήμη.Η λυσεις ειναι αρκετες πρωτον δοκιμάζεις μονο με την καινούργια μνήμη να δεις αν bootari.2 καταβαζεις ενα live linux (εδω http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/releases/11.10/release/lubuntu-11.10-desktop-amd64.iso και και σε καφτο σε ενα  cd.Δοκίμασε για αρχή αυτά κ βλέπουμε
Παοκ και ξερο ψωμι

PAOK_VOLOS

• Guest
Εβαλα μονο την καινουρια,τιποτα..
To linux ομως δεν καταλαβα για ποιο σκοπο θα το βαλω.Για βοηθα λιγο γιατι δεν ειμαι και πολυ ενημερωμενος.

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Τι motherboard εχεις;
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline pad78

• Κερκίδα
  • *
Εάν έβαλες σκέτη την καινούργια και δεν λειτούργησε σωστά τοτε μάλλον ειναι ελαττωματική η έχουν πρόβλημα τα step με την mobo.Πάρε την παλιά και ζήτησε να σου δώσουν καινούργια με τα ίδια step .Τα Linux έχουν το πρόγραμμα memtest που δοκιμάζεις την μνήμη,θα βλέπαμε ακόμα εαν υπάρχει κ κάποιο πρόβλημα με τα win7
Παοκ και ξερο ψωμι

Offline trelammenos

• Αποστολή
  • **
ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και στα winndows....
βασικά τη καινούρια μνήμη την έχεις βάλει μόνη της στο pc η μαζί με την παλιά???
http://download.cnet.com/Memtest86/3000-2086_4-10524193.html

Επίσης τα λίνουξ γράψτα σε ένα CD  και όπως πάει να ξεκινήσει ο υπολογιστής αν έχεις το CD μέσα όπως πάει να bootάρει από αυτά έχει να επιλέξεις εγκατάσταση ,live cd και memtest (περισότερες λεπτομέριες αν δεν καταλαβαίνεις κάτι πες)
Κάνε ένα τεστ μόνο με την παλιά....
Μετά Μόνο με την καινούρια...
Και μετά και με τις 2...
Υπάρχει περίπτωση να μην συγχρονίζονται οι 2 τους...
Επίσης επειδή έχεις σταθερό δοκίμασε και στα άλλα slot της μητρικής μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα....
Αν σου βγάλει σφάλμα στο τεστ γύρνα την πίσω
πόσταρε λιγο και την μητρική σου....
Αφού έχω εσένα ζωή μου και λατρεία ζω μες την μαγεία....