Καλα, ειναι δυνατον να το πιστευει κανεις αυτο? Οτι θα ρθει καποιος ΑΥΤΗ τη στιγμη, να αγορασει 9 μυρια μετοχες (το 50%.... εστω οτι το εχει το ποσο, δεν κολλαω εκει εγω Αποστολε) και να εμφανιστει ενα πρωι και να πει..."μαγκες, εγω ειμαι". Εστω και αν η δευτερη κουβεντα του ειναι "θελω το Ζαγορακη μπροστα". θα πεσει ο κοσμος να τον φαει εφοσον ολο το σκηνικο γινει υπουλα και χωρις την εκ των προτερων γνωση και συγκαταθεση του σημερινου Διοικητικου Συμβουλιου της ΠΑΕ! Αυτα, καποτε με τον κοσμο κουρασμενο και αποτραβηγμενο...σημερα με τις παρουσες συνθηκες ο Π.Α.Ο.Κ. δεν ειναι ερμαιο του οποιουδηποτε επιτηδειου! Και το ξερουν καλα ολοι αυτο!! Ακουσατε κανεναν απο τους ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ / ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ τον τελευταιο καιρο? Ειναι τυχαιο πιστευετε?
@ Poet, οκ...διαβασα σε αλλο ποστ οτι εισαι μελος της λαικης βασης, οποτε καταλαβα πως το εννοεις..δεν το ηξερα ουτε εγω οτι εισαι μελος!
Να σου πω λοιπον ποια ειναι
η μεγαλυτερη μου ενσταση στο θεμα ΜΕ.Λ.ΒΑ. (μιας που βρηκα καποιον να τα πω

)?
Το πρωτο ειναι ασχετο με τις μετοχες...
δεν μ' αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ η τακτικη του μετωπου προς τις "αντιπαλες" (με πολλα εισαγωγικα μιας που μιλαμε για Π.Α.Ο.Κ.) παραταξεις. Κατα 99%, οτι ανακοινωθει, η οτι γινει θα δεχτει κριτικη. Ειτε μιλαμε για Χ.Δικεφαλο ειτε για τον Α.Σ. Ακομα και για τον Α.Σ. για μενα ομως (στον οποιον ειμαι 1000% αντιθετος και θελω να ξεκουμπιστει απο κει μια ωρα αρχητερα) το ΜΕΛΒΑ δεν εχει βρει ουτε ενα θετικο να πει..Συμφωνω οτι ο Ερασιτεχνης εχει τα κουσουρια του, ειναι καφενειο, εχει τις μεγαλυτερες ευθυνες για παρα πολλα που γινανε στον ποδοσφαιρικο η μπασκετικο Π.Α.Ο.Κ. ηταν κλικα κλειστη, στηριξε τους κολλητους στυλ Πανελουδη, εδειξε αργα αντανακλαστικα, λαικιζει,
αλλα ρε φιλε...
ολο και κατι καλο θα εχει κανει...δεν μπορει!
Δεν μπορει να ειναι ο Κατσαρης το ανθρωπομορφο Τερας που προσπαθει να μας πεισει το ΜΕΛΒΑ (και για ευνοητους λογους και ο Εξτρασπορ) οτι ειναι! Δεν μπορει να φτασαμε να λεμε οτι ο Κατσαρης που 20 χρονια πριν ολοι ειχαν να λενε για την αρρωστεια του για το Συλλογο, να νοιαζεται πλεον
μονο για την κονομα, για το γηπεδο και πως θα το κανει φιλετα...Ε, δε μου κολλαει, πως να το κανω!
Μου θυμιζει δε η ολη τακτικη του ΜΕΛΒΑ τη σταση των 2 μεγαλων (κυριως) πολιτικων κομματων. "Οτι και να κανει ο αλλος, εμεις θα παμε κοντρα". Ε, δεν ειναι κομματα ο Π.Α.Ο.Κ. .......ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ! Και αυτος ειναι
Ο ΜΟΝΟΣ λογος που κερδισε τη συμπαθεια μου ο Χρυσος Δικεφαλος (ουτε μελος του ειμαι , ουτε τον εχω ψηφισει)...επειδη δειχνει σε μενα οτι δεν κολλαει σε προσωπα η παραταξεις αλλα βαζει πανω απ ολα το καλο του Συλλογου με πραξεις. Εχω ακουσει τον Ισαιαδη να τα χωνει ασχημα στον ΑΣ αλλα εχω ακουσει να του αναγνωριζει και καλα...το ιδιο και προς το ΜΕΛΒΑ! ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΡΕ ΣΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ! ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΔΙΑΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΙΔΕΕΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ αναλογα με τισ καταστασεις. Το να εισαι αντιθετος με την παρουσα κατασταση στον Α.Σ. (ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ) αλλα η σταση που τηρεις να μου φερνει στο μυαλο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ με χαλαει...
Και το ολο θεμα ( η σταση του ΜΕΛΒΑ εννοω...εχασα τη μπαλα με τις συνεχεις παρενθεσεις

) εχει δημιουργησει προβληματα κατα την αποψη μου. Εννοω Οτι
περασε οντως τελικα η ανθρωποφαγα εικονα για τον ΑΣ (κατσαρη) και στο θεμα του γηπεδου θα αντιμετωπισουμε στο μελλον περισσοτερη απο την (φυσιο)λογικη Καχυποψια. Και φοβαμαι εμφυλιους στις Γενικες συνελευσεις επειδη
οι μισοι εκει μεσα θα παν σ' αυτες θεωρωντας εκ των προτερων τους αλλους μισους ως εχθρους που θελουν να φανε την περιουσια του Π.Α.Ο.Κ. και πριν καν αρχισει η ΓΣ θα τους κοιτανε με μισο ματι. Δε θελω καν να σκεφτομαι χειροτερα...
ηδη στην περσυνη ΓΣ πηραμε μια γευση με μπινελικια και τραμπουκισμους που δεν αρμοζουν σε μια γενικη συνελευση. Η οποια σημειωτεον, ξενερωσε ΠΟΛΥ κοσμο που ηταν εκει και που αμφιβαλω κατα ποσο θελουν να συνεχισουν να ασχολουνται με τα ΚΟΙΝΑ του ΑΣ ΠΑΟΚ μ αυτες τις συνθηκες.
Και με αυτη κυριως τη λογικη εγω ριχνω μεγαλες ευθυνες και (δε λεω αποκλειστικες!) στο ΜΕΛΒΑ που με το σκεπτικο: "η εμεις η δεν μας νοιαζει ποιος" δεν επηλθε καποιου ειδους συνεργασια με το Χρυσο Δικεφαλο και εγινε ευκολοτερο το εργο του Κατσαρη ως προς την επανεκλογη του! Το δευτερο εχει ως βαση τις μετοχες.
Συμφωνω με την ιδεολογικη πλατφορμα της λαικης βασης. Διαφωνω ομως με την ακαμπτη σταση του ΜΕΛΒΑ στο Θεμα των μετοχων! Δεν ειναι τυφλοσουρτι για μενα, και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να αντιγραψουμε κατα το 100% ενα μοντελο του εξωτερικου, και οχι να το φερουμε στα μετρα μας ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ! Τι θελω να πω...το σχεδιο "ακυρωνουμε τις μετοχες, και γινομαστε λαικη βαση"
ειναι καταρχην αμφιβολο γιατι δεν ξερουμε αν η πολιτεια εχει τη διαθεση να περασει τη ρυθμιση που απαιτειται (ο Ορφανος ηθελε, ο Ιωαννιδης θελει? Και αν θελει κι αυτος θα ειναι στη θεση του μεχρι να περασει η οποιαδηποτε ρυθμιση?).
Κατα δευτερον επειδη ειναι χρονοβορο χανεται η μεγαλη σημερινη ευκαιρια (με Γουμενο πανω, η λογικη του ΜΕΛΒΑ ηταν : Θα τον υποστουμε αυτον αλλα εμεις νοιαζομαστε για το μελλον, ο Π.Α.Ο.Κ. δεν σταματα εδω.
Σωστη τοτε αφου θελαμε να γλυτωσουμε τα χειροτερα και την επιβιωση του Συλλογου. Τωρα ομως που εχουμε μια δικια μας διοικηση, οι εξελιξεις δεν μπορουν να περιμενουν 5 χρονια μεχρι να βρει τις συνθηκες να λειτουργησει η Λ.Β....οπου συνθηκες => νομικες προυποθεσεις και συστρατευση κοσμου. )
Τωρα ειναι η ευκαιρια να λυθει μια και δια παντος το προβλημα...
Για μενα λοιπον η διαθεση των μετοχων στον κοσμο ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. Βοηθας καταρχην (
ΔΕΝ ελλεεις) την ομαδα στο το να λυσει το οικονομικο προβλημα (
ΔΕΝ πληρωνεις τα χρεη Γουμενομπατατουδηδων...ΜΑΚΑΡΙ να δικαιωθεις επειτα και εκει και να εισρευσουν χρηματα ως αποζημιωσεις και απο τους απατεωνες αυτους). Και απο την αλλη
ΕΦΟΣΟΝ ο κοσμος μπορουσε να παρει την πλειοψηφια των μετοχων στα χερια του δημιουργειται η ΠΡΩΤΗ ΑΤΥΠΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ. Η οποια οντως μετα θα μπορει να στηθει ετσι ωστε να λειτουργει με βαση το πλαισιο του ΜΕΛΒΑ (ψηφο σε φυσικο προσωπο για διαχειρηση της ΠΑΕ για Α χρονικο διαστημα). Χωρις να εχεις αναγκη ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ να σου περασει νομους για να γινει αυτο εφικτο, ουτε να δημιουργησεις ΠΑΟΚτσηδικο εμφυλιο για να περασεις μετα τις αποψεις σου στην πλατια μαζα του κοσμου που ακομα ειναι επιφυλακτικος απεναντι σου.
Αντιθετα το ΜΕΛΒΑ με την απολυτη μεχρι στιγμης σταση του στο μετοχικο θεμα, βρισκει πολυ κοσμο αντιθετο...εχω ακουσει με τα αυτια μου ατομα να λενε οτι
δεν στηριζουν για να μην χασουν τις οποιες μετοχες κατεχουν! Ξερεις γιατι γινεται αυτο?
Οχι γιατι δε θα μπορουν να μπουν σε καμμια διοικηση (μιλαω για ατομα με ελαχιστες μετοχες), η να φανε, η να μεινουν στην απεξω (ειναι , ηταν παντα, και σκοπευουν να παραμεινουν εκει) αλλα γιατι αυτες οι (ακομα και αϋλες) μετοχες αντιπροσωπευουν κατι για αυτους. Εστω καθαρα συναισθηματικα...
ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ....ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΤΡΕΧΟΥΜΕ - ΠΑΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ?Στο παραδειγμα που ανεφερες με το ατομο που εδωσε ενα διαμερισμα το 1979 για να παρει μετοχες (οι οποιες σημερα δεν εχουν σιγουρα παρα ελαχιστη αξια), εγω αν ειμουν στη θεση του δεν θα ηθελα με τιποτα να πεταχτουν αυτες στα σκουπιδια μπροστα σε ενα - αμφιβολο πιθανον για αυτον - εγχειρημα.
Αντιθετα θα ειμουν πολυ πιο ευκολα διατεθημενος να συμμετεχω σε ενα ειδος Λαικης Βασης μελλοντικα, οπου αυτο το διαμερισμα και ο κοπος και ο ιδρωτας μου, οντως θα αναγνωριστει με εναν τυπικο εστω τροπο! Μια λαικη βαση που προυποθεση θα εχει την κατοχη απο τον καθε ΠΑΟΚτση καποιων μετοχων (ασχετως του ποσοστου που θα κατεχει ο καθενας...ο καθε μετοχος θα εχει ΜΙΑ ψηφο, οχι παραπανω).
Με αυτον τον τροπο ΚΑΙ θα βοηθουνταν σημερα ο Π.Α.Ο.Κ. οικονομικα, ΚΑΙ θα επιτυγχανονταν η πρωτη Λαικη Βαση.
Και μην ξεχνας και κατι...η πωληση μετοχων ειναι δεδομενο οτι θα συσπειρωσει δεκαδες χιλλιαδες ΠΑΟΚτσηδες. Μια διαφορετικη λοιπον σταση του ΜΕτωπου Λαικης ΒΑσης απεναντι στο θεμα ΜΕΤΟΧΩΝ θα ελυνε το πιο βασικο του προβλημα. Να πεισει τον κοσμο να συμμετεχει στο εγχειρημα. (Το οποιο αφου δεν το καταφερε ως σημερα με την αρκετη προβολη που ειχε, επετρεψε μου να αμφιβαλω κατα ποσο θα μπορεσει να το κανει με μεγαλυτερη επιτυχια στο μελλον!)
Ελπιζω να μην μακρυγορησα πολυ και να σου εδωσα να καταλαβεις τι εννοω τουλαχιστον!
(το θεμα ξεφυγε εντελως απο το "αθλητικη μακ-θρακ" και τζαμπα προβλημα δημιουργησαμε κι εμεις....θα μπορουσε καποιος να το μεταφερει ΑΥΤΟΥΣΙΟ - εννοω απο την ΠΡΩΤΗ απο τις τρεις αποψεις @poet και μετα - στον καταλληλο χωρο?)edit tsakalaki
πραγματι φύγαμε απο το θέμα, αλλα δεν ταιριαζει και κάπου συγκεκριμένα, γιατί αναφέρονται πράγματα που κολλάνε σε πολλα τόπικ.
Λοιπόν μεταφέρεται εδώ γιατι απο τις μετοχές ξεκίνησε η κουβέντα και είναι κρίμα να το σπάσουμε σε κομματια.