Δεν ήθελε και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε τί πρόκειτο να γίνει. Είχα επισημάνει τον κίνδυνο απο τις 22 Αυγούστου (
http://www.paokworld.com/paokworldboard/index.php/topic,7329.160.html) και προβληματιζόμουν για τα παιδιά που επρόκειτο να συλληφθούν και για το πρόστιμο που μπορεί να μας επιβάλλονταν.
Δεν πιστεύω ότι έχω περισσότερο μυαλό απο τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Ούτε είμαι περισσότερο προνοητικός. Επαναφέρω τον προβληματισμό μου τώρα που είναι ήδη γεγονός η σύλληψη των παιδιών και η πιθανή τιμωρία τους με τον νόμο Ορφανού.
Ξαναμεταφέρω για φρεσκάρισμα μερικά απο αυτά που έγραψα για τον αγώνα ...
"Η διαπίστωση είναι πικρή αλλά κάθε φορά που το βλέπουμε πικραινόμαστε σαν νά'ναι η πρώτη φορά!!! Ο ΠΑΟΚ, είμαστε εμείς. Μόνο εμείς απομείναμε ... ο κόσμος. Μπήκα στο γήπεδο λίγα λεπτά αφ'ότου ξεκίνησε το μάτς. Πήγα απο την πίσω μεριά γιατί άκουσα ότι έγιναν επεισόδια. Λίγο πριν το γήπεδο σε 3-4 διαφορετικές εστίες καμμιά 20αριά στρέμματα χωράφια με καλαμιές καιγόντουσαν. Είχε και μερικούς απο κάτι αγροικίες που βγήκαν με τα λάστιχα να σβήσουν τις φλόγες. Πιό μπροστά, συναντώ ένα μπουλούκι ... καμμιά 200αριά ΠΑΟΚτσάκια, με τα πόδια πηγαίναν προς την Ξάνθη ... κοντά στις φωτιές καμμιά 50αριά ακόμα. Πλησιάζω στο γήπεδο και βλέπω καμμιά 100αριά να έχουν πέσει πάνω στη θύρα Β, εκεί που είμασταν. Είχε πάρα πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όσοι ήταν οι δικοί μας στο σύνολο, τουλάχιστον διπλάσιοι πρέπει να ήταν οι ματατζήδες και οι αστυνόμοι. Μέσα είμασταν αυτοί που είδατε ... καμμιά 150-200 άτομα πρέπει να είμασταν.
Δυστυχώς, αυτόν τον λαό τον περήφανο και τον λεβέντη, που δέχεται να υποβάλλεται σε τόσους κόπους και θυσίες, τον προδίδουν εδώ και χρόνια οι διοικήσεις, οι προπονητές και οι παίκτες."Φανταστείτε λοιπόν τις εικόνες ... 200άτομα ημίγυμνοι οι περισσότεροι, μπαρουτοκαπνισμένοι στην κυριολεξία, οι περισσότεροι με μαυρίλες στα πρόσωπα και ο ιδρώτας να έχει κάνει χάρτες στα πρόσωπά τους ... παρακάτω ... άλλα 100 ΠΑΟΚτσάκια ... πάνω στις φλόγες ... στην ίδια κατάσταση ... έξω απο τη θύρα καμμιά 50 μπουζουριασμένοι ... στην ίδια κατάσταση ... με 100 μπάτσους γύρω γύρω ... και μέσα αυτοί που ήταν 150-200 άτομα!!!
Οι περισσότεροι ήταν στην Ξάνθη απο τις 4 το απόγευμα μήπως βρούν τρόπο για να μπουν ... άφαγοι ...
και το ερώτημα είναι ...
γιατί;;; ... για να κάνουν φασαρία ... ή μήπως για την τρέλλα τους;;;
Μήπως ήταν για το "χιλιόμετρα θα κάνουμε και πάλι, για νά'μαστε στου ΠΑΟΚ το πλευρό"; ... "μήπως ακολουθούσαν μόνο για την τρέλλα και τον δικέφαλο αετό";
Για ποιόν άλλο λόγο θα πήγαινε εκεί ο ΠΑΟΚτσής αν όχι γι'αυτό; Και πρέπει να τους κατηγορήσουμε; Να τους αφήσουμε; Να τους εγκαταλείψουμε; Δεν είναι δικά μας παιδιά;
Περίμενα λοιπόν μεγαλύτερη ευαισθησία απο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ γι'αυτό το θέμα. Υποτίθεται ότι η παρούσα διοίκηση, αφουγκράζεται τον κόσμο!!! Αν αφουγκράζονταν τον κόσμο, θα έπρατε διαφορετικά!!! Εγώ θα ζήταγα απ'τον Πανόπουλο όχι μόνο να ανοίξει τη Δ και να δώσει 1100 εισιτήρια, αλλά ακόμα και τα αδιάθετα εισιτήρια απο τις άλλες θύρες!!! Προσωπικά, μου ήταν αδιανόητο αυτό που έγινε απο μεριάς ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Μάλιστα βγήκε και ο Ζαγοράκης και ζήτησε να μην μεταβεί ο κόσμος στην Ξάνθη!!! Είναι σαν να ζητάς απο ένα παιδί να μην αναπνέει!!! Θα σταματήσεις ρε Ζαγοράκη εσύ, με μιά ανακοίνωση, τον ΠΑΟΚτσή!!! Και είσαι τόσο αφελής ρε Ζαγοράκη που πίστευες ότι δεν θα πάει κανένας; Αν το πίστευες δηλαδή, το συζητάμε το θέμα ... εγώ δεν το πιστεύω!!! Διότι ο Ζαγοράκης δηλώνει ότι "είναι κάβλα να είσαι ΠΑΟΚι"!!! Και θές τον ΠΑΟΚτσή να σταματήσει πάνω στη κάβλα την καλή!!! Πού συμβαίνει ρε αυτό; Πού γίνεται; Να πηδάς δηλαδή μιά μ@υνάρα ... να τρέμει το είναι σου ... να είσαι έτοιμος να εκραγείς ... και να σταματάς ... να σηκώνεσαι ... και να βάζεις τις πυζάμες σου!!! Αυτό ζήτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απ'τον ΠΑΟΚτσή!!! Αν γίνονται αυτά πουθενά ... ελάτε και πείτε μου να ξέρω!!!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!! Αυτά έγιναν και ξέραμε ότι θα γίνουν!!! Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω γιατί δεν αποφεύχθηκαν. Δεν θέλω να πιστεύω ότι δεν υπολόγισε η διοίκηση μας ότι δεν θα γίνουν!! Απο την άλλη, δεν θέλω να παρεξηγηθεί η στάση μου, η κριτική που κάνω στη διοίκηση είναι καλόπιστη. Στηρίζουμε τον Ζαγοράκη γιατί είναι ότι καλύτερο είχαμε και μπορούσαμε να έχουμε ποτέ. Καλόπιστη κριτική σημαίνει επισημαίνουμε τα λάθη, τα συζητάμε και τα βελτιώνουμε. Αυτό θέλω απο την παρούσα διοίκηση. Να βελτιωθεί όπου είναι αδύναμη και άπειρη. Γι'αυτό και γράφω ότι γράφω, για κανένα άλλο λόγο. Δεν ξέρω μόνο αν η διοίκηση με κάποιο τρόπο λαμβάνει αυτά τα μηνύματα ή είναι αποκομένη.
Τέλος, θα νοσταλγήσω τους παλιούς καλούς καιρούς, τότε που ο ΠΑΟΚ έπαιρνε εισιτήρια για όλα τα γήπεδα, όπου οι φίλαθλοι δεν χωρίζονταν σε παιδιά και αποπαίδια, όπου η διοίκηση αναλάμβανε τις ευθύνες της για εμάς και ας πλήρωνε πρόστιμα, τότε που η διοίκηση συμπαραστεκόταν σε όσους συλλαμβάνονταν, που πολλές φορές τους επισκέπτονταν άνθρωπος απο την ΠΑΕ στο κρατητήριο, που τους χορηγούσε δωρεάν δικηγόρο!! Καλό είναι να προστατεύουμε την ΠΑΕ σίγουρα ... μπορεί κάποια απο τα άτομα αυτά να δημιουργούν καταστάσεις άσχημες κλπ. ... αλλά τουλάχιστον για τον ΠΑΟΚ, είναι κομμάτι του και δεν μπορείς να τους φέρεσαι σαν αποπαίδια και να τους γυρνάς την πλάτη!! Εγώ, προσωπικά, δε ιδιωτικές συζητήσεις, μπορώ να λέω ότι θέλω ... σαν ΠΑΕ ΠΑΟΚ όμως, επειδή είναι ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ ... έστω και προβληματικό ... οφείλεις να ενσκύψεις σε αυτούς και να τους βοηθήσεις ... όπως όταν έχεις ένα παιδάκι προβληματικό, δεν το πετάς στον Κεάδα, το φροντίζεις, το νοιάζεσαι περισσότερο απο τα άλλα. Θα το επιθυμούσα αυτό απο την σημερινή ΠΑΕ ΠΑΟΚ ... μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό!!!!