Ανοίγω τη συζήτηση αυτή με αφορμή τα όσα γράφηκαν στο topic του Ζαγοράκη.
Η συζήτησή σας ξεκίνησε από το άρθρο του τσώχου του κωλόγαυρου, ο οποίος μαζί με έναν άλλον κωλόγαυρο, γράψανε την ίδια μέρα, στην ίδια εφημερίδα, στην ίδια σελίδα ένα κείμενο με το ίδιο θέμα!!! Ποιο ήταν αυτό; Ότι θα είναι έγκλημα ο ΠΑΟΚ φέτος να έχει υψηλούς αγωνιστικούς στόχους και πρώτος του στόχος θα πρέπει να είναι η οικονομική εξυγίανση. Μάλιστα πάρα πολλοί πήρατε το μέρος του!!!!
Είμαι σίγουρος πως αυτό το topic θα καταντήσει σε λίγες μέρες μια ανακυκλωμένη κουβέντα με εκφράσεις όπως "μη ξεχνάμε ποιοι ήμασταν πριν 2 μήνες", "μην πετάμε στα σύννεφα", "μην βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά από εκεί που μπορούμε να φτάσουμε" κτλ μη και μη. Όλα αυτά τα "μη" όμως είναι τόσο κουραστικά.
Συμφωνώ απόλυτα με τον toy που είπε την μεγάλη κουβέντα που σόκαρε τους περισσότερους. Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο το πρωτάθλημα φέτος. Γιατί κακό είναι αυτό; Δεν καταλαβαίνω γιατί ακριβώς δεν πρέπει να ξεστομίζω εγώ τη λέξη πρωτάθλημα και μπορεί να το κάνει η κάθε πουτάνα του ΠΟΚ. Έχουν Ριβάλντο λέει και Γκαλέτι λέει και ξύσ' τ' αρχίδια σου λέω εγώ. Κι εγώ έχω 12000 κόσμο στην πρώτη προπόνηση και 18000 κόσμο στο πρώτο φιλικό. Αυτό και μόνο μου δίνει το δικαίωμα να λέω ό,τι θέλω σε αυτό το αστείο πρωτάθλημα με τις αστείες ομάδες.
Για να μη σας σοκάρει ή να μη σας κάνει τους περισσότερους να γελάτε ειρωνικά (δυστυχώς) όταν ακούγεται ή γράφεται ότι ο ΠΑΟΚ πάει φέτος για πρωτάθλημα, πάρτε το αλλιώς. Καταρχήν πιστεύω πως είμαστε εδώ μέσα στο forum, νοήμονες άνθρωποι. Βαρέθηκα πια να μιλάω με τον ΠΑΟΚ παίρνοντας ως μέσο όρο αυτού που απευθύνομαι τον τύπο που βγήκε από το μείγμα: τι γράφεται εδώ, τι ακούγεται στα ραδιόφωνα, τι γράφεται στις εφημερίδες και τι συζητάω με τους φίλους μου. Βαρέθηκα να σκέφτομαι τι θα γράψω και πως θα το πάρει ο κάθε κολλημένος.
Έτσι κι αλλιώς έχει αποδειχθεί τόσες φορές, ότι το 90% όσων γράφουν εδώ δεν ξέρουν τι έχεις γράψει στο παρελθόν και ούτε τους νοιάζει να μάθουν ποιος γράφει τι και γιατί. Απλά κρίνουν από ένα post και αρχίζουν να γράφουν ό,τι τους κατέβει. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει κανένα κλαρίνο στην Ξάνθη θα γράψει κάποιος εύκολα ότι "κάποιοι ονειρεύονταν πρωτάθλημα" και θα αρχίσει τις ειρωνείες, αλλά και τη μίρλα την απίστευτη. Αν δεν έχεις διαβάσει όμως ποιος το γράφει και τι έχει γράψει ο συγκεκριμένος στο παρελθόν, δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί.
Είναι και η άλλη κατηγορία βέβαια. Οι ακροατές και οι αναγνώστες που υιοθετούν τις απόψεις των δημοσιογράφων και τις αναπαραγάγουν! Τι άτομα κι αυτά! Με αυτούς δεν αξίζει να μπαίνεις σε μια συζήτηση που δεν καταλαβαίνουν.
Για όλους τους άλλους λοιπόν:
Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο φέτος το πρωτάθλημα Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ θα πηγαίνει για να γαμήσει κάθε κωλομάδα που θα τον αντιμετωπίζει. Αν δεν μπορέσει να το κάνει και βγει τεταρτοπέμπτος τότε ο οπαδός του ΠΑΟΚ έχει την υποχρέωση του χρόνου, το ένα διαρκείας του να το κάνει δύο, να αγοράσει 3-4 φανέλες παραπάνω, να γράψει και κανά δυο άλλους στον Α.Σ., να πληρώσει από τη τσέπη του κι άλλα λεφτά για να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή κερκίδα και να βρει χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο με την ομάδα.
Και του χρόνου θα ξαναβάλει στόχο το πρωτάθλημα για να δει πόσο απέχει από αυτό. Και όταν τελειώσει και η επόμενη χρονιά, θα κάνει απολογισμό και θα ξανακάνει τα κουμάντα του. Αν θες να πάρεις πρωτάθλημα σύντομα, θα πρέπει από σήμερα να το βάλεις ως στόχο. Για να βλέπεις στο τέλος όταν κάνεις απολογισμό, πόσο απέχεις από αυτό και τι παραπάνω πρέπει να δώσεις και να κάνεις ως οπαδός.
Ώσπου να φτάσει η στιγμή που θα έχεις δώσει τα πάντα και θα έχεις κάνει ό,τι μπορείς και τότε θα το απαιτήσεις το πρωτάθλημα. Τότε και μόνο τότε αν βγεις δεύτερος θα είναι αποτυχία και θα έχεις δικαίωμα να απογοητευτείς. Αλλά να μη πάψεις να παλεύεις βέβαια, αν αντέχεις κι άλλο. Φέτος όμως αν βάλεις στόχο το πρωτάθλημα και δεν το καταφέρεις, θα είσαι διπλά κερδισμένος. Και θα αποκτήσεις τη νοοτροπία που πρέπει να έχει ο οπαδός αυτής της ομάδας σύμφωνα με την ιστορία της και θα ξέρεις στο τέλος στη πράξη τι και πόσα σου λείπουν για να το καταφέρεις στο μέλλον.
Απαγορεύεται στο κάθε κωλόγαυρο ή μη δημοσιογράφο να μου υποδεικνύει το ποιος θα είναι ο στόχος μου. Και μάλιστα ένας που θεωρεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3 μεγάλες ομάδες. Για μένα υπάρχει μία μεγάλη ομάδα και οι άλλες είναι παλιοπουτάνες που μόνο με κλεψιά μπορούν να κερδίσουν. Αυτός βέβαια έχει δικαίωμα να πιστεύει για τον ΠΑΟΚ ό,τι νομίζει. Ο ΠΑΟΚτσής όμως δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί την ομάδα του κατώτερη των άλλων. Αλλιώς στο γήπεδο να πηγαίνει για να δει τις τρίπλες του Ριβάλντο και του Γκαλέτι κι όχι για να νιώσει τη καύλα να τους ταπεινώνει και να τον προσκυνάνε.
Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα πρέπει να συγχέουμε τους στόχους που βάζει η Διοίκηση και ο προπονητής. Άλλο πράγμα είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας, έτσι όπως θα οριοθετηθεί από την Διοίκησή μας και θα εκτελεστεί κατά το δυνατόν από το αγωνιστικό τμήμα και άλλος είναι ο στόχος ο δικός μας. Π.χ. η Διοίκηση έθεσε στόχο με δήλωση του Προέδρου ότι προέχει η οικονονική εξυγίανση, γι' αυτό δεν τον αφήνει ο Παπαδόπουλος να κάνει μεταγραφές. Ο προπονητής σε συνεννόηση προφανώς με τη Διοίκηση, έθεσε πρώτο στόχο το καλό ποδόσφαιρο.
Αυτούς τους στόχους τους βάλανε γιατί θέλουνε να κριθούν σε αυτούς. Και γιατί αυτοί κάνουν και την πολιτική τους.
Δεν σημαίνει όμως ότι η Διοίκηση θα κατέβαζε μία ομάδα που θα τη γαμούσαν όλοι μέσα έξω. Και αν ανοίξετε τα μάτια σας θα δείτε ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει, γι' αυτό η ομάδα μας έχει ενισχυθεί σημαντικά, κατά το δυνατόν.
Δεν σημαίνει επίσης ότι αν προηγούμαστε 0-1 μέσα στο κοκκαλιστάκι ο Παράσχος θα αφήσει το παιχνίδι στην τύχη του, απλά και μόνο επειδή εκείνη την μέρα θα μπαίζουμε καλή μπάλα!!
Αφήστε Διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα να λένε το ποιηματάκι τους και αφήστε μας οι μίζεροι να λέμε κι εμείς ό,τι θέλουμε. Παλιά σε ειρωνευόταν οι ΠΑΟΚτσήδες αν τυχόν έλεγες ότι θα αποκλειστούμε από τη Σεβίλλη, τη Μαλίν και την Άρσεναλ. Σήμερα σε ειρωνεύονται αν πεις ότι θα γαμήσεις την ομάδα που έχει προπονητή τον λεμονή!