http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&pubid=565549«Πουλάω, δεν χαρίζω»
ΤΩΝ ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ & ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ
Σαν «αφεντικό» του ΠΑΟΚ, που άλλωστε παραμένει, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βασίλης Παγώνης εμφανίστηκε χθες στα γραφεία της στην Τούμπα και κατέθεσε την εξουσιοδότηση για την εκπροσώπησή του στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων του «δικέφαλου».
Μπήκε μέσα βιαστικά είδε για πολύ λίγο και άλλαξε μερικές κουβέντες με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και αποχώρησε γρήγορα. Και λίγο αργότερα μιλώντας στο «Goal» ξεκαθάρισε ότι μεταβιβάζει τις μετοχές του, αλλά μόνο σε αυτόν που θα του επιστρέψει τα χρήματα που θεωρεί ότι έβαλε στον ΠΑΟΚ.
- Καλησπέρα, κ. Παγώνη. Μάθαμε ότι πήγατε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα. Ποιος ήταν ο λόγος που βρεθήκατε εκεί;
«Πήγα να τακτοποιήσω κάποιες λεπτομέρειες για τη γενική συνέλευση που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη».
- Είχατε κάποια συνάντηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη;
«Οχι, άλλωστε δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου».
- Εχει αλλάξει κάτι από τη δήλωση που κάνατε ότι δεν παραχωρείτε τις μετοχές;
«Οχι. Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Τα πράγματα όμως στον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει. Αν οι μετοχές έχουν ένα 1 ευρώ αξία, δεν κρίνω σκόπιμο να τις δώσω σε κανέναν. Και αναρωτιέμαι: "Μήπως όμως τώρα έχουν μεγαλύτερη αξία;"».
- Αυτό σημαίνει ότι έχετε σκοπό να τις πουλήσετε έναντι κάποιου τιμήματος;
«Για 1 ευρώ σίγουρα όχι. Για οποιοδήποτε άλλο ποσό το συζητάω. Οσο ήμουν στον ΠΑΟΚ έβαλα πολλά χρήματα. Κάποια που φαίνονται στα βιβλία και κάποια που δεν φαίνονται. Αν έρθει κάποιος και μου πει ότι οι μετοχές μου έχουν αξία και ότι θέλει να τις αγοράσει, τότε, ναι, θα μπω σε διαδικασία συζήτησης. Το μόνο που θέλω είναι να πάρω πίσω τα λεφτά μου. Τουλάχιστον αυτά που φαίνονται στα λογιστικά βιβλία».
- Πόσα χρήματα έχετε βάλει;
«Από τότε που μπήκα στον ΠΑΟΚ έβαλα αρκετά χρήματα. Δεν θυμάμαι το ακριβές ποσό, αλλά αυτό μπορεί να φανεί από τα λογιστικά βιβλία. Από τότε μάλιστα κανείς άλλος δεν έχει βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ. Ακόμη και αν κάποιοι έβαλαν ήταν σίγουρα λιγότερα από αυτά που έβαλα εγώ την εποχή που ήμουν στη διοίκηση. Οταν μπήκαμε στον ΠΑΟΚ αυτό που λέγαμε ήταν ότι θέλουμε να τον κάνουμε νύφη για να του βρούμε γαμπρό. Γι' αυτό και εγώ είχα πειστεί και έβαλα τα λεφτά μου. Ακόμη όμως τον γαμπρό τον ψάχνουμε. Δεν περίμενα όμως ποτέ να υπάρχει η εξέλιξη που όλοι ξέρουμε».