http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&pubid=540051«Ξεχάστε τον Μίετσελ»
ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΜΠΑΡΤΖΙΝΧΑΟΥΖΕΝ
Ο Γκλεν Σάλμον ήρθε στον ΠΑΟΚ, για να καλύψει το κενό του Μάρτσιν Μίετσελ. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να πετύχει πολλά γκολ και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια πρόκληση για μένα. Νέα ομάδα, νέο πρωτάθλημα. Ξέρω ότι πέρυσι η ομάδα στηρίχθηκε πολύ στον Μίετσελ. Ελπίζω να κάνω τους φίλους του ΠΑΟΚ να τον ξεχάσουν.
Στην αρχή είναι σίγουρο ότι θα χρειαστώ χρόνο προσαρμογής. Είμαι όμως έμπειρος, ώστε να καταλάβω γρήγορα τον τρόπο του παιχνιδιού των ελληνικών ομάδων. Στόχος μου είναι να σκοράρω τουλάχιστον δέκα γκολ στην επόμενη σεζόν. Αν τα πετύχω, θα είμαι ικανοποιημένος. Κάθε γκολ περισσότερο θα είναι για μένα επιπλέον ικανοποίηση. Ελπίζω με αυτά τα γκολ και τις εμφανίσεις μου να κάνω τους φίλους του ΠΑΟΚ να με αγαπήσουν».
Πώς σκιαγραφεί τον εαυτό του ως ποδοσφαιριστή; «Πιστεύω ότι το πλεονέκτημά μου είναι η καλή κίνηση μέσα στο γήπεδο και η δυνατότητα που έχω να δημιουργώ με αυτή διαδρόμους στους συμπαίκτες μου. Είμαι δυνατός με την μπάλα, όπως πρέπει να είναι ένας επιθετικός περιοχής, ώστε να αφήνω ελεύθερους χώρους για τους παίκτες του κέντρου. Από την άλλη, δεν μου ταιριάζει το παιχνίδι απέναντι σε κλειστές άμυνες, αφού δεν βρίσκω χώρους να κινηθώ. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου στο τελευταίο φιλικό, αλλά ήταν το πρώτο μου και πιστεύω ότι μπορώ να πάω καλύτερα...».
Ο Γκλεν Σάλμον παραδέχεται ότι ακόμη δεν έχει φθάσει στην κατάσταση που θέλει ο ίδιος: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον προπονητή μου σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να το κάνω, όταν θα έχω φθάσει σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ώστε να μάθω τι περιμένει από μένα και πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».
Εκτός γηπέδου, ο Νοτιοαφρικανός είναι διαφορετικός άνθρωπος: «Είμαι οικογενειάρχης, έχω δύο παιδιά ηλικίας δύο και πέντε χρόνων και εκτός ποδοσφαίρου ασχολούμαι κυρίως με την οικογένειά μου. Παίρνω πολύ σοβαρά το ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να κάνει κάθε επαγγελματίας. Ποτέ δεν βγαίνω να διασκεδάσω, όταν δεν πρέπει. Μου αρέσει να διαβάζω βιογραφίες ανθρώπων του αθλητισμού και τώρα τελειώνω αυτή του ποδηλάτη Λανς Αρμστρονγκ».
Τα πρώτα συμπεράσματα
Οταν ο Σάλμον είχε φθάσει στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν ότι τον ενδιαφέρει πολύ να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχε σκοπό να υπογράψει συμβόλαιο. Λίγες ώρες μετά, περνούσε από ιατρικές εξετάσεις και την επόμενη ημέρα υπέγραψε. Οταν του το θυμίσαμε, έβαλε τα γέλια. «Ηταν μια κίνηση τακτικής» είπε.
«Είχα όντως προτάσεις από ομάδες στην Ολλανδία, όμως ήθελα να παίξω και στο εξωτερικό. Είχα και καλό προαίσθημα για τον ΠΑΟΚ, το οποίο μου επιβεβαιώθηκε στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της διοίκησης. Κάποια στιγμή κοιταχτήκαμε με τον εκπρόσωπό μου και πήρα την απόφαση να υπογράψω στον ΠΑΟΚ. Εχω συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά θα ήθελα πριν επιστρέψω στην πατρίδα μου να παίξω και άλλα χρόνια στον ΠΑΟΚ». Ο Νοτιοαφρικανός πήρε τη φανέλα με το «29», που φορούσε -όπως λέει- όταν ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο και έχει βγάλει και κάποια πρώτα συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ: «Από αυτά που έχω δει μέχρι σήμερα, μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς νέους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Στα παιχνίδια η ομάδα δείχνει να βιάζεται και θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο ήρεμοι, για να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Πιστεύω, πάντως, ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα».
«Ξεπερνάμε το σοκ»
«Μας επηρέασε πολύ το αποτέλεσμα του πρώτου φιλικού. Μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χάνει 7-0 από κανέναν» λέει ο Σάλμον. «Εβλεπα σκυμμένα κεφάλια και όλοι οι παίκτες ήταν λιγομίλητοι. Βλέπω ότι τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται. Πιστεύω να πάμε καλά στη συνέχεια και να ευχαριστηθούμε όλοι το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στον ΠΑΟΚ. Προσπαθώ να γνωρίσω όσο μπορώ καλύτερα τους συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι, όταν τα μέλη μιας ομάδας είναι φίλοι μεταξύ τους, τότε προσπαθούν περισσότερο μέσα στο γήπεδο να καλύπτουν ο ένας τον άλλο».