Δε θέλει να χαλάσει τη χημεία
Ο Ταμπ Μπάλντγουιν παραδέχθηκε ότι η πίεση που ένιωθαν οι παίκτες του όλη την εβδομάδα τους εμπόδισε να συγκεντρωθούν από νωρίς στον αγώνα και εξήρε την απόδοση των Γκιλέσπι και Βεργίνη.
Ο Αμερικανός τεχνικός άρχισε συμμεριζόμενος τον προπονητή της Ολύμπιας για την ήττα του: «Από την καριέρα μου, γνωρίζω πόσο σκληρό είναι να χάνεις στο 39:58 κι ενώ ελέγχεις το παιχνίδι στο προηγούμενο διάστημα. Η αντίπαλός μας νιώθει ότι δικαιούνταν τη νίκη. Η δική μας ομάδα ήταν σίγουρα υπό πίεση αυτήν την εβδομάδα και δεν ανταποκρίθηκε στον αγώνα όπως έπρεπε. Έλειπε η συγκέντρωση στις τρεις πρώτες περιόδους, κάτι που έχει όμως γίνει σε όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο οι παίκτες μου δεν τα παράτησαν και πάλεψαν για ένα δεκάλεπτο. Το πιο σημαντικό. Κερδίσαμε και τον Γκιλέσπι που στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε πολύ έξυπνη άμυνα, ενώ είχε και καλά σουτ. Αλλά και ο Βεργίνης ωριμάζει και μας βοήθησε. Όλοι βέβαια στο β΄ μέρος προσπάθησαν. Κι αν η Ολύμπια που νιώθει ότι έπρεπε να κερδίσει έχει παράπονα από τους διαιτητές, έχω κι εγώ σοβαρά παράπονα κι αν το παιχνίδι είχε διαφορετική εξέλιξη, θα είχα να πω πολλά. Τώρα όλοι αναρωτιούνται τι φταίει με μας και παίζουμε έτσι. Ήρθε όμως μία σημαντική νίκη, από την οποία θα γίνουμε πιο δυνατοί ψυχολογικά, για να προσπαθήσουμε για περισσότερα στη συνέχεια, για να κερδίσουμε κι άλλα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι κρατάει 40΄ λεπτά και μπορεί η Ολύμπια να ένιωθε άνετα μέχρι να κάνουμε το καμ μπακ, αλλά και οι 23π. που βάλαμε δεχόμενοι μόλις τρεις έδειξαν ότι προλάβαμε να εντοπίσουμε αδυναμίες και να βελτιωθούμε. Ψάχνουμε διαρκώς τρόπο να παίζουμε καλά, όχι για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο ή τα ΜΜΕ, αλλά για να παίρνουμε τις νίκες».
Ειδικά για τον Χάνσελ, εξήγησε: «Είμαι πολύ υπομονετικός με τους παίκτες μου κι ο Στιβ είναι πολύ καλός. Γνωρίζω ότι δε βρήκε τη φόρμα του, αλλά προσπαθεί. Απλά προχθές είχε έναν τραυματισμό. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί και θα είναι πιο αποτελεσματικός. Κι εγώ θα τον υπερασπίζομαι. Το στυλ που κοουτσάρω κάνει δύσκολο να γίνει μία ομάδα δυνατή, όταν γίνονται αλλαγές παικτών. Εμείς δεν έχουμε ταλέντο όπως ο ΠΑΟ κι όταν κάνουμε αλλαγές, δεν είναι σωστό για μας γιατί χάνεται η χημεία. Μπορεί να υπάρχουν στην αγορά παίκτες καλύτεροι από τους δικούς μας, παίκτες που ίσως να μας ταιριάζουν, αλλά όποιος έρχεται θέλει και 4-6 εβδομάδες για να εγκλιματιστεί. Κι αυτοί που έχω μαθαίνουν τα συστήματα εδώ και καιρό, όπως θέλω εγώ. Τα ΜΜΕ και ο κόσμος δε βλέπουν ότι οι παίκτες μου δουλεύουν κάθε μέρα. Τους σέβομαι και τους στηρίζω και δεν πρόκειται να τους πουλήσω»!
Τέλος για τη μη χρησιμοποίηση του Χόρβαθ, τόνισε: «Ήταν θέμα χρησιμοποίησης παικτών, αφού προτίμησα περιφερειακούς που τους χρειαζόμασταν περισσότερο και η ομάδα είχε καλύτερα ποσοστά με Χάμφρεϊ και Γκιλέσπι. Ο Χόρβαθ θα μας χρησιμεύσει όταν θα χρειαστούμε περισσότερη δύναμη κοντά στο καλάθι».
http://extrasport.gr/articles/article.asp?code=4441