Να τοποθετηθει ο king αμεσα για Ντομινγκος :'( :'(
Grande θα πω ακριβως οτι θυμαμε απο εκεινη την braga του 2010-2011 που την ειχα παρατηρησει τοτε σε καποια παιχνιδια της στην ευρωπη λογω του motherfucking uefa fantasy...
Λοιπον...Εκεινη η μπραγκα ηταν φοβερη ομαδα πραγματικα, δεμενη, σφιχτη, παθιαρικη και γενικοτερα απο ενα σημειο και επειτα επνεε μεγαλη εμπιστοσυνη γιατι ηταν ΟΜΑΔΑ.. Θυμαμε οτι σε εκεινο τον τελικο με την απιστευτη πορτο του χουλκ και του φαλκαο, ειχα πονταρει στην μπραγκα γιατι ηταν ναι μεν το αουτσαιντερ, αλλα τοτε η μπραγκα ηταν λες και εχει το πεπλο του νικητη πανω της, με τους παιχτες να δινουν και την ψυχη τους στο γηπεδο και να παλευουν. Εμοιαζε πολυ με τον ΠΑΟΚ του σαντος αλλα με καλυτερους παιχτες που την εκαναν να δειχνει καπως πιο επιθετικη (Silvio-7μιρια μεταγραφη στην ατλεντικο, Lima-4,5μιρια μεταγραφη στην benfica, Αrtur-το τερμα της benfica πλεον, alan, hugo viana, custodio κλπ..).. Δεν ειναι τυχαιο πως και τις 2 χρονιες εκεινες, πηγαιναμε χερι χερι στο στατιστικο της καλυτερης αμυνας της ευρωπης με την μπραγκα.. Δειτε λιγο ποσα γκολ εφαγε και ποσα εβαλε στο πρωταθλημα της στα στατιστικα που βαζω παρακατω.. Ειδικα την πρωτη χρονια που δεν ειχε και ευρωπη ηταν καρμπον σαντος (20 γκολ παθητικο!).. Την επομενη που ειχε ευρωπη, χαλασε καπως την αμυνα της, αλλα απο γκολ τα ιδια.. 48 την μια, 45 την αλλη.. Τζουφια δηλαδη... Πανω σε αυτο να πω πως δεν ειναι τυχαιο πως μολις εφυγε ο πασιεντζα απο την μπραγκα, ο επιθετικος τους ο Lima των 6 γκολ στο πρωταθλημα, εβαλε 20 την αμεσως επομενη χρονια... Οσα εβαλε και την μεθεπομενη χρονια (φετος) στην benfica που τον αγορασε... 40 συνολο μονο στο πορτογαλλικο πρωταθλημα για 2 χρονιες χωρις πασειεντζα..
2009/2010
P W D L GF GA Dif Pts
1 Benfica 30 24 4 2 78 20 +58 76
2 Braga 30 22 5 3 48 20 +28 71
3 Porto 30 21 5 4 70 26 +44 68
4 Sporting 30 13 9 8 42 26 +16 48
2010/2011
P W D L GF GA Dif Pts
1 FC Porto 30 27 3 0 73 16 +57 84
2 Benfica 30 20 3 7 61 31 +30 63
3 Sporting 30 13 9 8 41 31 +10 48
4 Braga 30 13 7 10 45 33 +12 46
Μετα απο αυτη την μικρη ιστορικη αναδρομη να πω και την γνωμη μου τελικα... Ξενερωσα ρε πουστη..!! Οχι αλλο σαντος ρε παιδι μου, οχι αλλο αμυνα, δεν μπορω αλλο, πως το λενε... Πραγματικα μου φαινεται σαν να παιρνουμε τον σαντος στο νεοτερο του.. Μην το κανουν και επιτηδες ωστε να κανουν και ευκολη την μεταβαση απο πασιεντζα σε σαντος σε τυχον αποτυχια του νεοσαντος.. Επισης δεν ξερω αν θα τα καταφερει με μας, μιας και οπως αποδειχτηκε, εκεινη η μπραγκα ειχε και αρκετους γαματους παιχτες αν οχι παιχταραδες, που ο ΠΑΟΚ δεν ξερουμε αν στα αληθεια θα εχει του χρονου... Μονο προλογο προς το παρον.
Με 2 λογια, νομιζω πως πιο συντηρητικη επιλογη προπονητη δεν μπορουσαμε να κανουμε.. Και πως να γινει διαφορετικα αφου ολα δειχνουν σαντος, ζαγορακη και χαμηλα την μπαλα.
Καθολου happy εγω, περιμενω να στραβωσει μπας και ερθει κανας αλλος πιο γερμανοολανδος, αλλα που... Αν οι συμβουλατορες ειναι χεστες, χεστη προπονητη θα παρεις... Και η μαλακια ειναι πως αυτος εχει και το βλεμα!