Εγώ θα πω τη γνώμη μου και για το τι φταίει και για το τι μπορεί να αλλάξει από τη μεριά μου και αν θέλουν οι mods τα λαμβάνουν υπόψη και κάνουν κάτι, αν όχι μακάρι να βρούνε το καλύτερο από όσα ειπώθηκαν/θα ειπωθούν.
Κεντρική:
Αυτό που κάνω εγώ στη κεντρική είναι να διαβάζω ποια είναι τα τελευταία Posts στο forum και μια στις τόσες να μπαίνω στο Live. Σοβαρά δεν μένω καθόλου εκεί.
Αυτό που θα ήθελα να υπάρχει για να κάτσω εκεί και να ψαχτώ πριν πατήσω σε dt το link "Forum" και να μπω μέσα είναι να υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τον τελευταίο μας αγώνα και κυρίως ΑΡΘΡΑ αδερφών που παλιά περίμενα με χαρά να διαβάσω.
Άρθρα-Articles team: Μιλάω ως μέλος της Articles team και επίσης ως το μέλος της που είχε πάρει την ευθύνη να ανανεώνει μετά από κάθε ματς με δυο τρία λόγια, έτσι ώστε να υπάρχει μία ροή ενημέρωσης. Το λέω όντας βέβαιος μέσα μου 100% πως έτσι είναι γιατί το έζησα: δεν γίνεται να λειτουργεί έτσι το όλο πράγμα. Να γράφεις ένα κείμενο την ώρα που καίει και ενδιαφέρει όλους, αυτό το κείμενο να περιμένεις να εγκριθεί από τους υπόλοιπους, μετά να περιμένεις και φωτογραφία και να ανεβαίνει "κρύο" μετά 2-3 μέρες. Είναι όμως και λογικό να συμβαίνει αυτό, αφού εδώ μέσα δεν έχουμε επαγγελματίες bloggers και όλοι έχουν τις δουλειές τους. Σκέφτηκα για μια λύση και βρήκα και αυτή που είναι λειτουργική και αυτή που θα ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ τα άρθρα μας:
Να γίνει αυτό που γίνεται παντού. Να δοθεί ένας προσωπικός χώρος σε κάποια από τα μέλη που θα επιλέξουν οι υπόλοιποι εκ των προτέρων και αυτοί να ανεβάζουν ό,τι νομίζουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ. Στο κάτω κάτω υπογράφουν και έχουν προσωπική ευθύνη για όσα γράφουν. Αν τώρα ένα κείμενο ξεφύγει κατά πολύ, τότε ας διαγράφεται από τους admin. Ή αν μια σειρά κειμένων ξεφεύγει, τότε να αφαιρείται το προνόμιο από το μέλος. Για φωτογραφία άρθρου ας δοθούν οι διαστάσεις στα αντίστοιχα μέλη και πώς θα φορτώσουν (αφού απλοποιθεί η διαδικασία) και τέλος. Τόσο απλά.
Παράδειγμα ο Club. Δώστ' του ρε πούστη μου τα κλειδιά να γράφει σε μία γωνία της κεντρικής τα κείμενά του και ας γράφει ό,τι θέλει. Αντί να τα γράφει μέσα ως post να τα γράφει έξω ως κείμενα προβληματισμού. Εγώ κάθε φορά Π-Ρ-Ι-Ν μπω στο forum θα κάνω ένα κλικ μήπως και ανανέωσε με κάποιο κείμενό του να γουστάρω. Κλάιν μάιν εγκρίσεις και αν ξεφεύγει από μία γραμμή. Θα χάσεις σε politically correct και θα κερδίσεις σε αυθεντικότητα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να πει κάποιος είναι αν φοβούνται μηνύσεις οι admins, αλλά γι' αυτό υποτίθεται θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο μέλος της articles team και κυρίως δυνατότητα διαγραφής από αυτούς, για να είναι καλυμένοι.
Επίσης βασικό να μπει ΚΑΤΩ από το εκάστοτε άρθρο δυνατότητα σχολιασμού από όλους όσους το διαβάζουν. Με τη μία ζωντάνεψε η κεντρική. Της μάνας του γαύρου θα γίνεται σε κάθε νέο κείμενο.
Forum. Άκουσα με προσοχή στο meeting και τον toy και τον Homo και το επαναλαμβάνει και ο Suicidal που έχει περάσει από το λούκι, ότι με πιο αυστηρή στάση των Mods και με σβήστρα θα στρώσουν τα πράγματα. Θα πω και δημόσια αυτό που είπα κι εκεί. Δεν είναι θέμα σβήστρας. Είναι θέμα του ποιος γράφει και γιατί. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν χόμπι να βάζουν φωτιές στο forum. Πριν 5 χρόνια αυτοί οι κάποιοι θα είχαν εκδιωχθεί ή θα αντιμετωπίζονταν ως παράταιροι με το "περιβάλλον" γιατί δεν θα τους σήκωνε. Όταν γράφονταν 20 Α-Π-Ο-Ψ-Ε-Ι-Σ στη σειρά δεν μπορεί να πεταχτεί ο 21ος να πετάξει τη παπαριά του. Πλέον όσοι μπορούν να εκφέρουν άποψη είτε κουράστηκαν, είτε βαριούνται, πάντως δεν το κάνουν. Όσα άτομα έψαχνα για να διαβάσω μου λένε εδώ και 2 χρόνια το ίδιο πράγμα "τι να γράψω ρε;". Ο ένας μας βαρέθηκε τον άλλον δυστυχώς.
Ελπίζω να βρεθεί η άκρη και κυρίως να βρεθεί η χαμένη όρεξη από τα αδέρφια που κουράστηκαν με την όλη φάση και το γαλατικό μας χωριό να συνεχίσει τον μοναχικό αγώνα του απέναντι στους "επάγγελμα-ΠΑΟΚ" που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια παντού. Αν δεν βρεθεί δεν πειράζει. Θα έχει μπει και το paokworld στη διαδικασία της evolution και ίσως δεν αντέξει το όλο "νέο κλίμα" και πάψει να υπάρχει. Καλύτερα έτσι πάντως παρά να μεταλλαχθεί σε κάτι όπως τα υπόλοιπα θερμοκήπια.