Author Topic: Κριτική-Παράπονα-Συμβουλές προς τους Moderators( για το FORUM )  (Read 37460 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Ανεξάρτητα από την αιτία, είναι απαράδεκτο να τρώνε ποινές μέλη του φόρουμ για εξύβριση κλπ.

Δεν είναι ανεξάρτητα από την αιτία, οι κανόνες της κοινότητας εξηγούν πότε υπάρχει περίπτωση ποινής.

και ο κάθε καυλωμένος αλλόθρησκος να κάνει ό,τι γουστάρει... οκ, απαντήσεις πήρε και ο γαυράκος και θα πάρει και ο οποιοσδήποτε, από όλους εμάς, αλλά ήμαρτον ρε παιδιά... Να αρθεί πάραυτα η ποινή των Μαρία, Σερίφη και να λείξει η παρεξήγηση, κρίμα να μανουριαζόμαστε μεταξύ μας, ειδικά τη στιγμή που η ομάδα μας τα πηγαίνει περίφημα...  :(

Καταρχήν κανένας αλλόθρησκος δεν κάνει ό,τι γουστάρει, λυπάμαι που το βλέπεις έτσι το θέμα. Κατά δεύτερον καμία ποινή δε θα αρθεί. Τέλος, δεν "μανουριαζόμαστε μεταξύ μας" καθώς οι κανόνες είναι ξεκάθαροι, οποιοσδήποτε δεν τους σέβεται ξέρει τις επιπτώσεις.

Αν θέλετε την γνώμη μου , διαφωνώ κάθετα με το "υπό σιγή" , γενικά και όποτε είχε χρησιμοποιηθεί.
Φυσικά και θέλουμε τη γνώμη σου, για τον λόγο αυτό άλλωστε απαντούμε και σε όλες τις ενστάσεις και υπάρχουν ειδικά θέματα όπου τα μέλη μπορούν να κάνουν τις παρατηρήσεις/ενστάσεις τους.

Αν μπει κανάς αλλόθρησκος τον κάνεις ένα ban και τελειώνει το θέμα , αλλά για ΠΑΟΚτσήδες και πόσο μάλλον παλιά μέλη είναι λάθος να χρησιμοποιείτε το "υπό σιγή"
Το να κάνεις κάποιον ban επειδή είναι αλλόθρησκος, δε συμβαδίζει με τους κανονισμούς της κοινότητας, το θέμα το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές, νομίζω το έχουμε εξαντλήσει.

Και για το κίτρινο σπυρί έχω τις ενστάσεις μου , γιατί θεωρώ ότι δεν προσέφερε στο forum και θα προσέφερε πολύ περισσότερο ένα pm σε αυτόν που ξεφεύγει παρά τον να το χαρακτηρίζεις για κανα μήνα "τον ψωριάρη του forum"..Πόσο μάλλον όταν έχουμε την εμπειρία ότι αυτό δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.
Διαφωνώ, είναι δεδομένο ότι το σπυρί έχει αποφέρει αποτελέσματα. Αντίθετα, το πμ ήταν μια λύση που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν αποφέρει αποτέλεσμα καθώς το μέλος έγραφε στα παπάρια του τον διαχειριστή και τίποτα δεν άλλαζε. Σε μια κοινότητα με 50 μέλη μπορείς να έχεις ελαστικότητα. Σε μια κοινότητα με 500 μέλη πρέπει να έχεις κάποιους κανόνες συμπεριφοράς. Είναι αναπόφευκτη εξέλιξη.

Όλα αυτά τα γράφω για να συζητηθούν από τα μέλη και χωρίς να ρίχνω μομφή σε κάποιον mod που όπως έγραψα και στο live χρήστες είναι σαν και εμάς που ανέλαβαν το δύσκολο έργο να κρατήσουν το forum σε ένα επίπεδο.
Αυτά είναι τα αυτονόητα, δεν χρειάζεται να τα γράφουμε κάθε φορά. Κάθε συζήτηση γίνεται για μια καλύτερη κοινότητα. Είναι όμως σημαντικό να καταλάβουμε ότι "καλύτερη κοινότητα" δεν είναι αυτή που έχει ένα μέλος στο μυαλό του, αλλά αυτή που έχει τα χαρακτηριστικά όλων των μελών της.

Προσωπικά διαφωνώ, το πμ και η προειδοποίηση είναι το σπυρί.Σιγά την τιμωρία.Δεν είναι αναγκασμένος ο mod να θυμάται ποιος έχει πει και τι για κάθε άτομο ξεχωριστό.
Βλέπει κατευθείαν ότι παλιά είχε φάει σπυρί και έτσι πλέον προσέχει περισσότερο.Τουλαχιστον αυτό φαντάζομαι ότι γίνεται,και για λόγους ευκολίας.
Ομολογώ ότι είναι μια πάρα πολύ σωστή προσέγγιση στο όλο θέμα των ποινών.

Τώρα όσο για το ψωριάρης του φόρουμ.Ε εντάξει,δεν είμαστε παιδιά δημοτικού-γυμνασίου,άλλοι είναι 30 φεύγα. Το σπυρί είναι προειδοποίηση.

Ούτε σε ρεζιλεύει ούτε τίποτε.
Δεν υπάρχουν ψωριάρηδες. Υπάρχουν μέλη που κάναν λάθος και έχουν προειδοποιηθεί να προσέχουν λίγο πώς εκφράζονται. Αυτό είναι όλο.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
Δεν εννοουσα ακριβωσ μπαννερακι.απλα μια γραμμη σαν υπενθυμιση.τελοσπαντων

Offline savage republic

• Βασικός
σεριφης και μαρια γιατι φαγανε ποινη? ποιος την εριξε?

και οχι γενικη απαντηση παρακαλω αλλα συγκεκριμενα τι κανανε.

καλο ειναι και οι ποινες να αναφεροντε καπου να ξερουμε τι γινεται.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
1- Οι ποινές αφορούν ανάρμοστη συμπεριφορά στο Live! όπως ακριβώς έχει προσδιοριστεί τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ποινή. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τί μπορεί να προκαλέσει μια ποινή μπορείτε να βρείτε στους Κανόνες του Forum.
2- Τις ποινές τις ρίχνουν οι administrators μαζί με τους moderators του forum. Εξαίρεση αποτελεί η ποινή "ban" την οποία μπορούν να επιβάλουν μόνο οι administrators. Οι αποφάσεις των moderators μερικές φορές μπορούν να ανακληθούν από τους Administraotrs. Οι συγκεκριμένες ποινές όμως έχουν τη συγκατάθεση και των Administrators συνεπώς δεν θα ανακληθούν.
3- Τα μέλη που τιμωρήθηκαν έχουν ενημερωθεί για ποιο λόγο τιμωρήθηκαν. Λαϊκά δικαστήρια δε θα κάνουμε μέσα στο forum. Συνεπώς παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι δικηγόροι να ενημερώνονται από τους πελάτες τους.
4- Οποιοσδήποτε πίνακας με "λίστα τιμωρημένων" αποτελεί πλεονασμό. Οι τιμωρημένοι ενημερώνονται γιατί τιμωρήθηκαν και το θέμα σταματάει εκεί, μέχρι να ανακινηθεί από το ίδιο το τιμωρημένο μέλος, το οποίο έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφαση και κάθε δυνατότητα να διαλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του, είτε μέσω πμ στους admins είτε δημόσια μέσα στο forum.

Offline ved

• Αλλαγή
νομιζω νευριασες με την ερωτηση μου π.χ.
εγραψες,

=== Συνεπώς παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι δικηγόροι να ενημερώνονται από τους πελάτες τους.

εδω να πω κιεγω οτι καποιοι κανονες οπως η ειρωνια σε αλλο μελος του φορουμ θα πρεπει να ισχυουν για ολους.(δικηγορος με ταλεντο 2 φορες προβλημα :P ). ανθρωποι ειμαστε ομως και ειδικα μεσω ιντερνετ πολλα πραματα ειναι υποκειμενικα.

και για να εξηγηθω για την ερωτηση μου πιο πανω,

μιλησα και μετα την μαρια και με τον σεριφη στο λαιβ (καταγεγραμενοι οι διαλογοι μας ) και οι 2 ειπανε οτι δεν κατανοησανε τον λογο της τιμωριας τους γιαυτο και εγω που μπορουσα ρωτησα εδω μεσα που ειναι το καταλληλο τοπικ.

ολοι ξερουμε ποιοι αποφασιζουν αλλα αν δεν τιθεται θεμα διαλογου ας κλεισει το τοπικ.

πολλα πραγματα που μπορει εμεις να γκρινιαζουμε ως αυστηρα οδηγησαν το σαιτ να εχει καλυτερη εικονα και να ξεχωριζει σε σχεση με αλλα σαιτ (ξερετε τις αποψεις μου ) αλλα γινοντε με υπερβολη. π.χ. η υποδειξη για κεφαλαια η για γκρικλις θα πρεπει να ειναι μια τυπικη και ιδια για ολους...δεν μπορει αναλογα με τα νευρα του καθε μοντ να γραφει την υποδειξη οπως αυτος την θελει και με το υφος που του αρεσει. δημιουργειτε ενταση και κλιμα.

τεσπα δεν υπαρχει και χρονος να γκρινιαξω παραπανω. το σαιτ συντονιζεται απο ανθρωπους και οι ανθρωποι δεν μπορει να ειναι τελοιοι (εκτος απο τον μπιλυ  ;D)

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Δεν νευρίασα vedder, άλλωστε όταν νευριάζω δεν γράφω, περιμένω να ηρεμήσω πρώτα.
Τα δύο μέλη πήραν εξηγήσεις γιατί τιμωρήθηκαν.
Το θέμα έχει τελειώσει, και θα ξανα-ανοίξει δημόσια μόνο από τα ίδια τα τιμωρημένα μέλη όταν και εάν το θελήσουν. Σίγουρα όμως δε θα κάνουμε συζήτηση την τιμωρία τους όταν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν την συζήτηση.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
πολλα πραγματα που μπορει εμεις να γκρινιαζουμε ως αυστηρα οδηγησαν το σαιτ να εχει καλυτερη εικονα και να ξεχωριζει σε σχεση με αλλα σαιτ (ξερετε τις αποψεις μου ) αλλα γινοντε με υπερβολη. π.χ. η υποδειξη για κεφαλαια η για γκρικλις θα πρεπει να ειναι μια τυπικη και ιδια για ολους...δεν μπορει αναλογα με τα νευρα του καθε μοντ να γραφει την υποδειξη οπως αυτος την θελει και με το υφος που του αρεσει. δημιουργειτε ενταση και κλιμα.

Ξεχωρίζω σε νέο ποστ αυτό το κομμάτι της δημοσίευσής σου, γιατί θέλω να θυμίσω σε όλα τα μέλη, μιας και μου δίνεις την ευκαιρία, ότι οποιοδήποτε μέλος έχει παράπονο από έναν mod ή admin μπορεί να το δημοσιεύσει.

Το να πατήσει όμως πάνω σε μια απόφαση τιμωρίας για να κάνει ετεροχρονισμένα παράπονα, νομίζω ότι είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Εάν εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος για να μη παρεξηγηθώ) θεωρείς ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, παρακαλείσαι και προσκαλείσαι να το δημοσιεύσεις για να μπορέσουμε να το συζητήσουμε.

Όσον αφορά τώρα στο παράδειγμα που δίνεις για τα greeklish, νομίζω ότι όλοι οι moderators συμπεριφέρονται όσο πιο κόσμια μπορούν όταν κάνουν υπενθυμίσεις, αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της.

Σε αυτό την ευθύνη την έχουμε οι admins (και ειδικότερα η αφεντιά μου καθώς όπως πολύ σωστά λες ο Μπίλυς είναι τέλειος και προσθέτω εγώ ότι ο HOMOPAOKUS εξίσου... τέλειος κι αυτός) που αργήσαμε υπερβολικά να προστατέψουμε τους moderators αφήνοντας έναν κανόνα στην μέση, αναγκάζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο να αναλάβουν την άχαρη δουλειά της υπενθύμισης του στα μέλη.

Ο κανόνας όμως τώρα ολοκληρώθηκε και θέλω να πιστεύω ότι και τα χέρια των moderators λύθηκαν.

Ζητώ και δημόσια συγγνώμη από τους mods γιατί το να εφαρμόζεις έναν ημιτελή κανόνα είναι χειρότερο από το να μην έχεις κανόνες.

Συνεπώς κάψτε εμένα κι αφήστε αυτούς που ξοδεύουν ώρες εδώ μέσα προσπαθώντας να συντηρήσουν τον τόπο στον οποίο συζητούμε ελεύθερους.

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
Δικεφαλε, ο καινουργιος μετατροπέας gleeklish σε ελληνικα είναι πολύ χάλια... Οι μισές λέξεις που μεταφράζει είναι λάθος. Θα πρότεινα να ξαναβάλουμε τον παλιό και ας μετατρέπει πίο λίγους χαρακτήρες. Τουλάχιστον τα μετατρέπει σωστά! Η' εστω να βαλουμε και τους 2, ωστε να ανοιγει ο καθενας οποιον θελει   ;D

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Θα το κοιτάξω, πρόμις

baron

• Guest

Δεν υπαρχει καμμια ειρωνεια.Μα σου ειπα οτι δεν εχω σκοπο ανεξαρτητα τι ειναι Ειπα ξεκαθαρα τη γνωμη μου. Σε αυτο το οπαδικο FORUM (για να μη σε χαλαω), -δε με χαλας αδερφε μου  και δεν προκειται -υπαρχουν ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ, που μπορουν να διαταζουν αλλους ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ που εχουν αντιθετη αποψη απο αυτους, να μη την εκφραζουν. Και να μη κουνιεται φυλλο...-Πρωτον, αυτοι οι ΠΑΟΚτσηδες και ειδικα αυτος εχει γραψει 1000 σωστα και μετραει η αποψη του οσο να ναι και δευτερον το να μη κουνιεται φυλλο σημαινει οτι το αποδεχονται!Το διαταζει που ειπες ακουγεται σκληρο.Μαλλον δεν καταλαβες το υφος του, ασε με να ξερω κατι παραπανω-
Εγω παντως, αν και τασσομαι με την πολιτικα ορθη (τωρα, αυτο, ειναι ειρωνεια) -ξερεις οτι εχουμε ενα θεμα με την ειρωνεια εδω μεσα σαν κανονισμους..)- ταση υπερ της αγορας μετοχων, εκτος πια κι αν ακουσω εκτρωματικα πραγματα στη συνεντευξη τυπου, που δε νομιζω, θα ηθελα να ακουσω τα επιχειρηματα και αυτων που δε θα θελησουν να αγορασουν για λογους διαφορους απο το οικονομικο. Αν υπαρχουν τετοιοι... Εστω και απο περιεργεια... -Βρηκες και συ θεμα παναθεμα σε (φιλικα το λεω) να συζητησεις ρε γαμω το. Εδω ο κοσμος καιγεται(ΠΑΟΚ) και το μ..ι ξυριζεται(εμεις). Οι επαναστασεις δεν ειχαν debate , ειχαν γενικο ξεσηκωμο. Επιστρατευση. -
Αυτο δε σημαινει FORUM; -Ελα να συζητησουμε για το Μπαλαφα για τον Σαντος, το 4-4-2 και οτι αλλο γουσταρεις. Σε αυτο πρεπει να πεσει αν μπορω να το περιγραψω ετσι ΄΄σωστη΄΄προπαγανδα. Και αν θυμασαι επι εποχες γουμενου ολη η 4 εβριζε, εκανε ερανε. Υπηρχαν και πολλοι στα επισημα που μας μουτζωναν. Επρεπε να ειχαμε πεσει στη δελτα. Να δουμε ποιοι θα ηταν στο γηπεδο τοτε. Οριακο μεν, πραγματικοτητα δε. Ακομα και γω που με το ζορι να δινα λεφτα στην παε εχω ψωνισει πολλα απο μπουτικ, εχω διαρκειας και θα παρω οσο οσο μετοχες. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ Η ΕΠΡΑΞΑ ΣΩΣΤΑ. Αλλα μεσα μου νιωθω ενα μιξ περηφανειας και καυλας..και ειναι πολυ γλυκο συνασθημα αδερφε μου..καθε πρωι να ξυπνας και να πας στη δουλεια εχοντας αυτο το πραγμα στην καρδια σου..

Δεν συμφωνώ με τον Δάσκαλο 4
άλλα το να επεμβαίνουν οι Administrator και να κάνουν μουνί το γραπτό του είναι χαρακτηριστικό αυτού του Φόρουμ και των Ατόμων που το ελέγχουν
« Last Edit: December 02, 2008, 23:25:42 by ÄéêÝöáëïò »

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
Μπορείς να μας πεις τι εννοείς ?
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

baron

• Guest
αστέ τον τύπο να πει ότι θέλει και γράφουμε την γνώμη μας σε παράθεσή από κάτω. Δεν Κοκκινίζουμε το γραπτό του Χ λες και διορθώνεται έκθεσή στο σχολείο

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
άλλα το να επεμβαίνουν οι Administrator και να κάνουν μουνί το γραπτό του είναι χαρακτηριστικό αυτού του Φόρουμ και των Ατόμων που το ελέγχουν

1)Εξηγησε μου αν θες που διαφωνεις.Επαναλαμβανω μπορει οποιος γουσταρει να μη παρει μετοχες. Αλλα δεν ειναι σωστο ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ να αποτρεπει και αλλους απο το να παρουν γραφοντας διαφορα σχολια.

2)Να κανουν μ...ι ε? Υπαρχουν 2 λυσεις. Η συμφωνεις απλα με τους κανονες του φορουμ (μαλλον mods περναει στα ψιλα αυτο οταν γραφεται καποιος εδω μεσα) η πολυ απλα υπαρχουν ενα σωρο αλλα ΠΑΟΚτσηδικα και μη οπαδικα φορουμ οπου μπορεις αγαπητε μου να πας και να αρχισεις τα καντηλια και οτι αλλο θες για ολους και για ολα.

3)ΧΑΧΑΧΑ.δεν το κοκκινησα λες και ειμαστε στο σχολειο.απλα ετυχε να βαλω κοκκινο χρωμα για να ξεχωριζει αμεσως σε οτι λεει η απαντηση μου.

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
αστέ τον τύπο να πει ότι θέλει και γράφουμε την γνώμη μας σε παράθεσή από κάτω. Δεν Κοκκινίζουμε το γραπτό του Χ λες και διορθώνεται έκθεσή στο σχολείο

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά, εδώ είναι και ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ να μας εξηγήσει αν κάνω λάθος.

Τα κόκκινα γράμματα είναι η απάντηση του ίδιου του ΔΑΣΚΑΛΟΥ στο πόστ του epic.
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

baron

• Guest

Εγεινε- λάθος μου

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
......

Μπορείς να φέρεις ένα κ μόνο παράδειγμα των όσων λες...?

« Last Edit: December 02, 2008, 20:51:04 by Capricorn »
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

DimNaoussa

• Guest

+100000000000000000000000000000000000000000

Bayern4

• Guest

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά, εδώ είναι και ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ να μας εξηγήσει αν κάνω λάθος.

Τα κόκκινα γράμματα είναι η απάντηση του ίδιου του ΔΑΣΚΑΛΟΥ στο πόστ του epic.

Εγεινε- λάθος μου

+100000000000000000000000000000000000000000
+4

δηλαδη συμφωνειτε στο ΄εγινε, λάθος μου?¨
γιατι νομιζω εγινε τεραστια παρεξηγηση και βρηκαν ευκαιρια καποιοι να το εκμεταλλευτουν..και να βγαλουν απωθημενα. Διορθωστε με αν κανω λαθος (η μαλλον μη με διορθωνετε, απλα αφηστε με να λεω ΟΤΙ ΘΕΛΩ-και ας ειναι αντιθετο προς τους κανονες του φορουμ, ας βριζει μανες θρησκειες θεους και δαιμονες, αλλους του φορουμ κτλ - αρκει να γραφουμε τη γνωμη μας απο κατω)
ελεος

Offline savage republic

• Βασικός
Μπορώ να καταλάβω ότι καμμιά φορά μπρδεύεται ο άλλος που διαβάζει, όταν γράφει κάποιος moderator από πάνω με χρωματιστά γράμματα, ποια λόγια είναι αυτού που ποστάρει και ποια του mod. Γι' αυτό, αν δεν έχει κάνει κάποιος mod να κάνει παρατήρηση σε σχέση με τους κανόνες, καλό θα ήταν να βάλει την άποψή του ως δικό του ποστάρισμα, όπως κάνουμε όλοι. Η παρεξήγηση έγινε επειδή ο Δάσκαλος χρησιμοποίησε χρώμα. Είναι αστείο άμα το δει κανείς, αλλά θεωρώ σωστό καθένας να βάζει τις απόψεις του σε ξεχωριστό ποστ. Υπάρχουν περιπτώσεις π.χ., όπου κάποιος μοντ σχολιάζει κάτι και μετά έρχεται αυτός που έγραψε την απάντηση και κάνει τροποποίηση, σχολιάζοντας πάλι από πάνω. Τότε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος μοντ έκανε το σχολιασμό, αφού χάνεται το όνομά του από κάτω, όπου γράφει "τελευταία τροποποίηση από". Χάνει έτσι η συζήτηση και επικρατεί ένα μπέρδεμα για όσους δεν έχουν δει ποιος και πότε έκανε τις παρεμβάσεις.