http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/161559/dekari-kai-o-xatzisaiasαντ αυτού, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να κάνει δεκάδες άλλα πράγματα.
Ανακοίνωσε άλλον έναν αντιπρόεδρο μπερδεύοντας τη δομή του, για την οποία πανηγύριζα το καλοκαίρι πως υπάρχει.
Ανακοίνωσε τιμ μάνατζερ, τον άνθρωπο που ηγούνταν και ηγείται των ακαδημιών του.
Έφερε δεξί μπακ γιατί προέκυψε ανάγκη και αφού προπονήθηκε με την ομάδα διαπιστώθηκε πως δεν πρέπει να αποκτηθεί, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκε θέμα κεντρικού αμυντικού.
Μέσα σε όλα αυτά, ο Μπερμπάτοφ δίνει συνέντευξη στον εαυτό του, προκαλώντας τον ελληνικό Τύπο που του έχει φερθεί άψογα μέχρι σήμερα με αντίθεση με τους συμπατριώτες του που τον ξεσκίζουν όπου τον βρούνε.
Δεκάρι βέβαια δεν έχουμε πάρει. Και γιατί πρέπει να πάρουμε δεκάρι;
Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει μία ομάδα με αξιόλογα χαρακτηριστικά. Η πορεία της δεν το δείχνει αλλά όποιος αντιλαμβάνεται ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει πως μία σοβαρή ενίσχυση στον άξονα μπορεί να τον ανεβάσει αυτομάτως επίπεδο. Όμως δεκάρι πουθενά.
Ήδη σήμερα που μιλάμε, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει υπεραξία στη μέτριά του χρονιά στον Μακ και τον Ροντρίγκες τη στιγμή που πέρυσι τέτοιο καιρό δεν είχε μισό παίκτη να πουλήσει. Λόγω συνδυασμού απόδοσης και ηλικίας.
Εκτιμώ πως σε αυτή τη λίστα μπορούνε να μπούνε και οι Τσίμιροτ, Χαρίσης Ζάιρο, αν βοηθήσει και λίγο η τύχη. Ειδικά ο Χαρίσης έχει μεγάλη γκαντεμιά.
Το ότι έγιναν κάποιες αποτυχημένες κινήσεις το καλοκαίρι είναι δεδομένο. Ο Όλσεν έφυγε ήδη, ο Σάμπο νομίζω πως δύσκολα θα βρει χώρο, ο Μπερμπάτοφ εκτιμώ πως είναι θέμα διαχείρισης του προπονητή του. Όμως σε ποσοστά και με δεδομένο του τι συνέβη το καλοκαίρι, πότε ανέλαβε ο Άρνεσεν και τα κάπιταλ κοντρόλς, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτυχία. Είναι πολύ νωρίς.
Και αντί να στηθεί όλος ο οργανισμός να βρει έναν επιτελικό που θα υποστηρίξει αυτά τα παιδιά που ήρθαν και αυτά που ήταν εδώ, ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται να μιλάει με τον Χατζηϊσαϊα παραμονές του αγώνα με τον Πανιώνιο.
Για τη συγκεκριμένη μεταγραφή, εφόσον ολοκληρωθεί, έχω μία ένσταση. Πρώτα απ΄όλα, έχω δει πολλά παιχνίδια του Πανιωνίου φέτος, ο Χατζησαϊας κάνει εκπληκτικά πράγματα, αλλά.
Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που αμύνεται στο μισό γήπεδο και παίζει την κόντρα επίθεση. Δεν δίνει χώρους στους αντιπάλους, έχει καλό μέσο όρο ηλικίας με πολλά τρεξίματα και τα στόπερ δεν είναι ποτέ σχεδόν εκτεθειμένα.
Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παίζει πολλά μέτρα πιο ψηλά, είναι πολύ διαφορετική η τακτική της συμπεριφορά από αυτή του Πανιωνίου και θεωρώ λάθος το σκεπτικό της μεταγραφής. Ο παίκτης μπορεί να γίνει ο καλύτερος στόπερ του πρωταθλήματος, εγώ εξετάζω την λογική.
Ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ πρέπει να παίρνουν στόπερ από ομάδες που παίζουν σαν και αυτόν ή τουλάχιστον που δεν έχουν τόσο μεγάλη τακτική διαφορά.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Ινίγκο Λόπεθ, τον οποίο είχαν δει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε αγώνες με αντιπάλους τη Ρράλ και τη Μπαρτσελόνα. Τα είχε πάει περίφημα σε αυτά με τη φανέλα της Γρανάδα, αλλά όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ, έχοντας 30 μέτρα στη πλάτη του, φάγαμε καμιά εικοσαριά τετ α τετ όσο έπαιζε ο Ισπανός.
Στη Γρανάδα λογικό ήταν να φανεί αφού είχε μονίμως συμπαίκτες δίπλα του.
Θέμα Μπακασέτα δεν υπάρχει και λογικό είναι μιας και δεκάρι παίζει λόγω ανάγκης και είναι περιφερειακός φορ. Ουσιαστικά έχει στον Πανιώνιο έναν ελεύθερο ρόλο στον χώρο που κινείται ο επιτελικός σε ομάδες ανάλογου ύφους, αλλά κινείται ως δεύτερος φορ. Εδώ δεν παίζει ο Μπερμπάτοφ, θα πάρουμε κι άλλον;
Γενικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα σε θέματα στρατηγικής. Το να έχουμε διοικητικό σχήμα μεγαλύτερο από την αποστολή του αγωνιστικού θέματος, αυτομάτως φωτογραφίζει το πρόβλημα.
μια απορία έχω πως σκατα ο πουστης ο κολκας δεν εχει φαει ξυλο τοσο καιρο με τις μαλακιες που γραφει...
βουηξε ο τοπος με αυτο που εγραψε ο βουλγαρος στο τουιτερ και κοιταξτε τι λεει μονο ο μπασταρδος...
καμια σωτηρια σαν λαος εχουμε τους αρδ που μας αξιζουν..