Author Topic: Δημοσιογραφοι που σέβονται(οι Καλυτεροι)-ΔΕΝ σέβονται(οι Χειροτεροι) τον εαυτό τους & το επάγγελμα τους  (Read 128825 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CLUB LARISA

• Guest
Απόσπασμα από συνέντευξη του Φίλιππου Συρίγου που πέθανε προχθές από την κωλοαρρώστεια.

«Είμαι ένας απογοητευμένος ΑΕΚτζής. Ανδρώθηκα τη δεκαετία του '60 με τα κατορθώματα της ΑΕΚ. Από το μπάσκετ έγινα ΑΕΚτζής. Αλλά δεν είναι κάτι που με επηρέασε ιδιαίτερα. Εδώ και χρόνια θα έλεγα ότι είμαι... Φίλιππος Συρίγος. Κατά καιρούς έχω συμπάθειες ανάλογα με τα πρόσωπα και το ύφος των πραγμάτων και των καταστάσεων. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να είμαι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και Άρης, αν και στην κόντρα της Θεσσαλονίκης ήμουν μάλλον με τον ΠΑΟΚ, γιατί δεν μπορώ τα κατεστημένα. Με ενοχλούσε η αρχοντοβλαχιά του Ιωαννίδη και το στυλ υπεροψίας που επικρατούσε. Είχε συμβεί και κάτι τότε, που με επηρέασε. Ενώ αντίθετα στον ΠΑΟΚ υπήρχε ένα πρόσωπο που γούσταρα πολύ, ο Παναγιώτης Φασούλας, αναρχικός, αυτόνομος, περίεργος τύπος».

Ο Συρίγος ήταν από τους λίγους δημοσιογράφους που αντιτάχθηκαν στο αίσχος των ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Φίλε ο τύπος έλεγε οτι πρέπει να βγάλει βουλγάρικο διαβατήριο για να μεταδώσει το ΠΑΟΚ-αρης στο αλεξάνδρειο. Ο μεγαλύτερος αντι-ΠΑΟΚτσης μπασκετικός , μπασκετικός τρόπος του λέγειν γτ μυρωδιάς ήταν απο το άθλημα κ όλο μπαρούφες έλεγε

Offline bozik

• Αλλαγή
εγώ θυμάμαι ένα ματς στο παλε που τον κράζαμε 40 λεπτά,επειδή είχε προηγηθεί παιχνίδι στο σεφ που μετέδιδε με κόκκινο κασκολ-πανηγυρίζοντας κάθε καλάθι του gay κτλ...στο αμέσως επόμενο στο σεφ ισα -ισα που ακουγόταν στη μετάδοση του και ήταν σαν να μετέδιδε μανηστοκοπημενο αγώνα...το παιχνίδι στο παλε,πρέπει να ήταν το τελευταίο που μας έκανε περιγραφή εντός έδρας
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
Εγω τον συμπαθούσα γιατί η φωνή του στις μεταδόσεις του μπάσκετ είναι από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι, και το "Τρίποντο" συνέπεσε περίπου με τα χρόνια που είχα αρχίσει να παίζω μπάσκετ, εκεί κάτω από τη Θύρα 3 της Τούμπας. Αυτά που περιγράφετε τα ήξερα κι είχα ξενερώσει με την πάρτη του αλλά αποκαταστάθηκε στα μάτια μου με τη στάση που κράτησε ενάντια στην ολυμπιάδα, που ομολογουμένως ήταν αρχιδάτη.

Offline Català

• Αλλαγή
Ο θανών τη δεκαετία του '80 είχε βγάλει ντοκουμέντα για στησίματα του Βαρδινογιάννη τα οποία μέσα σε μια νύχτα εξαφανίστηκαν και αυτός σίγησε. Το ίδιο γρήγορα βρέθηκε και με βίλλα στην Πεντέλη.
Και ποια κατεστημένα δε γούσταρε, όταν το μπάσκετ κατέβηκε στη χαβούζα ήταν φόλα γαύρικη στάση του.
Από την άλλη ήταν και από τους πρώτους που ξεμπρόστιασαν τον Γκάλη, αποκαλύπτοντας ότι ήθελε να κάνει κουμάντο στα πάντα μέσα στο σκουλήκι και εμείς οι μπασκετικοί πιτσιρικάδες μεγαλώσαμε με το Τρίποντο (αλήθεια, υπάρχει ακόμα αυτό το περιοδικό;).
Τεσπά, "Θεός σχωρέστον".

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
Το τρίποντο σταμάτησε να βγαίνει το 2004. Για αρχειακούς λόγους ας βάλω και την ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, που σε ηλικία 65 ετών έφυγε από την ζωή. Η παρουσία του Φίλιππου Συρίγου συνδυάστηκε με την είσοδο του μπάσκετ σε κάθε Ελληνικό σπίτι από την δεκαετία του 1980, με την συστηματική τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μπάσκετ. Για περισσότερα από 30 χρόνια η φωνή του παρέπεμπε στην τηλεοπτική μετάδοση αγώνων μπάσκετ, μεταξύ των οποίων περιέγραψε τον τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών του 1984. Η τελευταία φορά που ο Φίλιππος Συρίγος βρέθηκε στο PAOK Sports Arena και περιέγραψε αγώνα του ΠΑΟΚ ήταν στις 8 Ιουνίου του 2011, στον 5ο τελικό των πλέι οφ, όπου ο ΠΑΟΚ νικώντας με 63-56 τον Άρη εξασφάλισε την συμμετοχή του στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

http://www.paokbc.gr/news/news/3180

Offline savage republic

• Βασικός
Μνημείο κακογραμμένης ανακοίνωσης. Δουλειές του ποδαριού.

Offline banis

• Αλλαγή
ένα σχόλιο για τα παραπάνω ... αφού ξεκαθαρίσω ότι άποψη για τον Συρίγο δεν θέλω να εκφέρω ... σεβόμενος τον θάνατο του ...

αυτό που αναρωτιέμαι απλά διαβάζοντας απόψεις του στυλ... δικαίωσης σχετικά με την άποψη που είχε καταθέσει και ήταν αντίθετος στους Ολυμπιακούς αγώνες ...

είναι αν θα βγει ποτέ κανείς να αναγνωρίσει το ίδιο και στο ΛΑΟ του Π.Α.Ο.Κ. που όλο εκείνο το διάστημα ... μαλάκα τον ανέβαζαν ... μαλάκα τον κατέβαζαν όλοι αυτοί οι κοντόφθαλμοι που ντεμέκ ήθελαν το καλό και την προκοπή αυτού του τόπου ... ενώ εμείς που ήμασταν τα γίδια σύμφωνα με αυτούς τότε θέλαμε το κακό του ...  :'(

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **

Offline memts

• Αποστολή
  • **
θυμαμαι τελη δεκαετιας του '90, τα ματς στο παλε τα δειχνε επαναληψη ή το Ωμεγα ή το Power TV, ΧΩΡΙΣ διαφημησεις στα ταιμ αουτ. Σ ενα ματς με το γαυρο, ακουγεται καθαρα απ τν συριγο "μαλακες φερτε αστυνομια εδω γιατι θα με λιτσαρουν''
Θεος σχωρεστον
Πολλες φορες προσπαθησα μ'αυτα τα γαμημενα , αντι να βγουν στα χειλη μου ΣΦΗΝΩΝΟΥΝ στον αυχενα....

Offline Javatone4

• Αποστολή
  • **
Κι εγώ το θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά,ίσως είναι αυτό που λέει ο μπόζικ.
Αλλά αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο απ'όλα είναι η λατρεία του για τον ιωαννίδη από τη μέρα που κατέβηκε στο γαύρο.Συμπίπτει με την αλλαγή στάσης που σωστά αναφέρει ο καταλα.
4-10-1999 ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
Η άθλια σπέκουλα και η πρωτοφανής αγνωμοσύνη

Αναφέρει το λεξικό: Αγνωμοσύνη καλείται ηθικώς η μνημονική, συναισθηματική και βουλητική ματαίωση της ηθικής υποχρέωσής μας έναντι μιας ευεργεσίας που τύχαμε από κάποιον ή κάποιους. Η αγνωμοσύνη (ή αχαριστία), ως αντίθετο της ευγνωμοσύνης, μαρτυρεί αγενή ψυχή και ποταπό φρόνημα.

Οι αγνώμονες θεωρούνται και από αυτά τα ζώα κατώτεροι, αφού μερικά από αυτά, όπως οι ίπποι, οι βόες, οι γάτες, τα πτηνά, οι σκύλοι, οι όρνιθες, οι λέοντες, οι ελέφαντες κ.ά., εκδηλώνουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον άνθρωπο κατά τρόπο συγκινητικό. Κατά τον Ξενοφώντα, οι αρχαίοι Πέρσες δίκαζαν την αχαριστία, κολάζοντας μάλιστα τους αχάριστους. Επίσης, οι αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι και ρήτορες έψεξαν με διάφορους τρόπους τους αγνώμονες. Κατά την Αγία Γραφή, οι πρωτόπλαστοι εξέπεσαν πνευματικώς λόγω της αγνωμοσύνης τους προς τον Θεό.

Στην Παλαιά Διαθήκη η αχαριστία των τέκνων προς τους γονείς τους τιμωρούταν από τον Θεό και τους ανθρώπους. Ο Χριστός εκφράστηκε με μεγάλη πικρία για τους εννέα λεπρούς, που σε αντίθεση με τον δέκατο δεν επέστρεψαν να ευχαριστήσουν και να δοξάσουν τον Θεό για τη θεραπεία τους. Ο ίδιος ο Κύριος αντί τού μάννα, που έθρεψε τον Ισραήλ, εισέπραξε χολή και σταυρικό θάνατο.

Η αγνωμοσύνη οφείλεται κυρίως στη φιλαυτία με την οποία ο αγνώμων, ενθυμούμενος περισσότερο τα προηγούμενα δεινά του παρά την τωρινή του καλύτερη κατάσταση, κρατεί μία εχθρική στάση απέναντι στον ευεργέτη του, μη θέλοντας να παραδεχθεί ότι δεν μπορούσε να υπερβεί τις αντίξοές του συνθήκες με μόνες τις δικές του δυνάμεις.

Συνήθως δε, οι αχάριστοι είτε δείχνουν αμέσως μία μικρή ή τυπική ευγνωμοσύνη, παύοντας πλέον στο εξής να θυμούνται το καλό, είτε εμφανίζονται υποκριτικώς απέναντι των ευεργετών τους πάντοτε ως υπόχρεοι, κινούμενοι όμως από συμφέρον: «φοβού τούς υπό σού ευεργετηθέντας, τύπτουσι πρώτοι». Αυτό ακριβώς συμβαίνει με συγκεκριμένους παράγοντες μέσα στην οικόγενεια του ΠΑΟΚ απέναντι στον Σούλη Μαρκόπουλο.

Η στάση του Πρέλεβιτς

Προς τιµήν του ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι κύριος απέναντι στον προπονητή. Τάσσεται ανοικτά και ευθέως υπέρ του σε σχέση µε κάποιους άλλους. Ο Πρέλεβιτς όχι µόνο εκτιµά αλλά και σέβεται απεριόριστα τον Μαρκόπουλο. Αλλά σε αυτήν την κοινωνία το παρασκήνιο κάνει θραύση.

Δίπλα ο εχθρός, απέναντι ο αντίπαλος

Λόγω της ήττας από τον Αρη συγκεκριµένοι παράγοντες του ΠΑΟΚ θέλουν να διώξουν τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ θα έχει καταλάβει ότι στη ζωή συχνά δίπλα σου κάθεται ο εχθρός και απέναντι ο αντίπαλος. Θεωρούν ότι ο Μαρκόπουλος φέρει ευθύνη; Ας βγουν να το πουν ευθέως και κατά πρόσωπο. Είναι ντροπή η σπέκουλα που επιχειρούν σε βάρος του. Οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι αν δεν ήταν ο Μαρκόπουλος ο ΠΑΟΚ θα είχε µπει σε περιπέτειες. Αλλά ίσως οι ευεργετηθέντες δεν του συγχωρούν ότι πέρυσι µε µία σπάνιου ήθους και αξιοπρέπειας στάση του, τους ανάγκασε να ταπεινωθούν και να µην τον αγγίξουν.

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;

Η προσφορά τους είναι µηδενική και όµως έχουν άποψη (δεν αναφέροµαι στον Αρη Καρακούση, φωτό) ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ στο ντέρµπι µε τον Αρη οφείλεται στα λάθη του προπονητή. Και προσπαθούν να τον µειώσουν κάνοντας σπέκουλα για τον γιο του. Γιατί δεν λένε στον κόσµο ότι ο απλήρωτος εδώ και πολλούς µήνες Χαρης Μαρκόπουλος, µε λογαριασµούς χιλιάδων ευρώ στο κινητό του, πέτυχε να φέρει τους ξένους;

SMS

Μήπως θα πρέπει να µάθει ο κόσµος ποιοι προσπαθούσαν να κλείσουν παίκτες και συµβόλαια χωρίς να ρωτήσουν; Μήπως θα πρέπει να µάθει ο κόσµος αυτά που λόγω ήθους και αξιοπρέπειας (και για το καλό του ΠΑΟΚ) δεν έχει πει ο κόουτς του «δικέφαλου»;

Ισως δεν µπορούν να παραδεχθούν δηµόσια ότι έφερναν αντιρρήσεις στον σχεδιασµό και στις µεταγραφές που πρότεινε ο προπονητής. Κάποιος όµως που έχει θέση διοικητική ή άλλη σε τεράστια οµάδα σαν τον ΠΑΟΚ έχει την ηθική υποχρέωση πάνω απ' όλα να βγει και να τοποθετηθεί είτε δηµόσια είτε στο διοικητικό συµβούλιο υποστηρίζοντας και αιτιολογώντας γιατί δεν θέλει τον Μαρκόπουλο. Και όχι µε αυτή την άθλια σπέκουλα της καθηµερινής τρικλοποδιάς.

Και για να αποδίδουµε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, έντιµη (άλλωστε έτσι ήταν πάντα) και αξιοπρεπής είναι η στάση του Αρη του Καρακούση. Αλλωστε ποιος µπορεί να µιλήσει για τη διαδροµή του στον ΠΑΟΚ; Κανείς.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17009&subid=2&pubid=129521860

Offline Català

• Αλλαγή
Με αυτό το γαμημένο μουνόσκυλο, αυτήν την τσατσά της πεντάρας τον σκατοφασίστα γιο της πουτάνας τον γρηγοριάδη, θα ασχοληθεί κανείς εκεί πάνω να του κόψει τη χολή που ξερνάει κάθε μέρα για τον Ολλανδό ή μπα; Πολλά ζητάω ε;

Offline t.b

• Αλλαγή

Offline Català

• Αλλαγή
Αδερφέ t.b. πήγα στα εξώφυλλα της πατσαβούρας τους προς τα πίσω καμιά 20 μέρες, πριν το ματς με αλκμάαρ, απίστευτος πουτάνας γιος ο τύπος, 15 μέρες από τις 20 εμετός, 2-3 μέρες γλείφει τον ρώσο και την επομένη της ζέλας αποθεώνει τον πρώην παίκτη της με τίτλο "κοντόςπουτάναςγιος, το απόλυτο ρισπέκτ"
Εκτός από τις διοικήσεις, έχουμε και τους αρδ που μας ταιριάζουν

Offline bozik

• Αλλαγή
αυτόν δεν τον πείραξε κανεις,όταν έκανε τις στημένες συνεντεύξεις με μπατμαν πρώτα και μετά με γούμενο,
τώρα θα τον πειράξει ? που οι περισσότεροι τον έχουν και για μεγάλο δημοσιογράφο,επιπεδου πετρουλάκη και βάλε   :'(
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline savage republic

• Βασικός
εγώ θυμάμαι την ιστορία με τους άγγλους επί γουμεϊν και γελάω ακόμα. Τι να λέμε ρε παιδιά για γρηγοριάδη. Μεγαλύτερο σκουλίκι δεν υπάρχει. Κι ας μην είναι καμπιόν.

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
Γνωστός βάζελος ο γρηγοριάδης και από μπάλα μυρωδιάς.
ΦΑΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΔ

Offline t.b

• Αλλαγή
Οπως τα λέει ο Τάσος ειναι. Απο αθλητική ήχο ξεκίνησε και μας ξεμεινε εδώ... Οτι χαρτζιλίκι παίρνει το τζογαρι ο άχρηστος και πολλές φορές παρέα με την προτομή που γκρέμισαν οι γαυροι σε συνεργασία με τους μπατσους απο τον ναό μας

Offline Català

• Αλλαγή
μεγάλο δημοσιογράφο,επιπεδου πετρουλάκη και βάλε   :'(

Μην το χοντραίνεις σε παρακαλώ, ιεροσυλία να τον συγκρίνεις με πετρουλάκη  :book:

:03: :03:

Offline scouser4

• Αλλαγή
ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΑΑΑΝΑΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Η ΜΑΑΝΑ