Author Topic: ΠΑΟΚ- gay 1-0 κύπελλο Ελλάδος Τετάρτη 2/2/11 ώρα 18:00 conn-x tv  (Read 9518 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Català

• Αλλαγή
Babis, σου ξέφυγε η τελευταία παράγραφος του κειμένου

Offline babis36

• Αλλαγή
Τα στημένα και το open play
02/02/11

Με ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έβγαλε ούτε ίχνος «επιθετικής προσωπικότητας», οπότε δεν έβαλε και την αντίστοιχη απαίτηση στον εαυτό του, την Κυριακή ο ΠΑΟΚ έφυγε ξεκούραστα με το 0-0 από το εχθρικό περιβάλλον στο σπίτι του Αρη.

Αν από αυτό πήρε θάρρος και γι' απόψε όμως, ότι δηλαδή το 0-0 «το έχει», αυτός στην πραγματικότητα θα ήταν ο νούμερο-ένα κίνδυνος αποπροσανατολισμού περί τη στρατηγική. Γιατί εκείνο το 0-0 το έφερε εναντίον της ομάδας που σκοράρει λιγότερο από κάθε άλλη στη Σούπερ Λιγκ. Ενώ τώρα αντιμετωπίζει το ακριβώς αντίστροφο, την ομάδα που σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλη στη Σούπερ Λιγκ.

Εάν ο ΠΑΟΚ «παίξει για το 0-0», εάν αυτό θέσει ως ευθύς εξαρχής αυτοσκοπό, δεν θα πάρει το 0-0. Εάν δείξει την προσωπικότητα να χτίσει επάνω στο 1-1 του Καραϊσκάκη, τότε κανείς δεν αποκλείει να καταλήξει πράγματι σε ένα 0-0. Υπάρχει διαφορά, και ελπίζω να γίνεται κατανοητή. Η εκτίμηση (ότι αν παίξει για 0-0 δεν παίρνει 0-0) θα ίσχυε, ακόμη και να ήταν παρόντες στη μάχη ο Κοντρέρας και ο Βιτόλο. Δίχως τον Χιλιανό και τον Ισπανό, τους προφανείς πυλώνες του αμυντικού οικοδομήματος, η ίδια εκτίμηση απλώς ισχύει... στο τετράγωνο.

Στην καλή ή στην κακή μέρα του, ο Ολυμπιακός ένα πράγμα κάνει βρέξει-χιονίσει σωστά και με συνέπεια. Δεν είναι μυστικό. Είναι, κατ' ουσίαν, το modus όλης της χρονιάς του. Οτι πιέζει δυναμικά, δεν εγκαταλείπει, την μπάλα που προς στιγμήν χάνει. Επί τόπου, ακριβώς στο σημείο που προς στιγμήν τη χάνει, συνήθως μεταξύ γραμμής κέντρου και αντίπαλης περιοχής. Την πιέζει αμέσως με το που τη χάνει, όχι πέντε καρέ αργότερα.

Με τούτη την άμεση πίεση, ο Ολυμπιακός κερδίζει ότι ανακτά την μπάλα γρήγορα και σε φάση που στην άλλη ομάδα λειτουργεί πια η ιδέα να αρχίσει να ανεβαίνει προς τη σέντρα. Ετσι, λοιπόν, δεν είναι μόνον ότι πολλαπλασιάζει τον αριθμό των επιθέσεών του (και από τον αριθμό των επιθέσεων, φυσιολογικά) και τον αριθμό των «τελικών ενεργειών» του. Είναι, επιπλέον, ότι εκδηλώνει αρκετές από αυτές τις (δεύτερες) επιθέσεις κόντρα σε αμυντική διάταξη που δεν είναι «σετ».
Στην καλή ή στην κακή μέρα του, ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει πάνω-κάτω 15 επιθέσεις. Οχι με σκοτωμένα σουτ απέξω, που δεν συνιστούν αληθινή επιθετικότητα, αλλά χρησιμεύουν, καμιά φορά, μονάχα στη στατιστική εντύπωση. Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού είναι «ψαγμένες» για διάσπαση και πάτημα στην περιοχή. Ισπανικές.

Σε αυτό το συνδυαστικό παιχνίδι, έχεις να φυλαχτείς από πολλά και να νοιαστείς για πολλούς. Από πάνω, και για τα στημένα του Ιμπαγάσα. Τόσο αριστοτεχνικά που ο Δικέφαλος στον Πειραιά πριν από δύο εβδομάδες, μολονότι διαθέτει τον πιο ψηλό και τον πιο πεπειραμένο γκολκίπερ στη χώρα, παρά ταύτα δεν βρήκε την απάντηση ποτέ. Αριστοτεχνικά στημένα έχει, στον Γκαρσία ή και στον Λίνο, και ο ΠΑΟΚ.

Δύσκολα στημένα, κατά κόρον από το πλάι. Αλλά πιο πολύ σε μορφή απευθείας (ύπουλων) εκτελέσεων, που φέρνουν αναμπουμπούλα. Δευτερευόντως σε κτυπήματα με καθαρή στόχευση, π.χ. να συγχρονιστεί ο Βιεϊρίνια και να χωθεί για το καίριο τσίμπημα της μπάλας, με πόδι ή με κεφάλι, στο πρώτο δοκάρι.

Εκείνο που δεν μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ είναι το open play του Ολυμπιακού. Δεν μοιάζει εφικτό, ιδίως στους μεγάλους αγώνες, να επιτίθεται με πολλές μικρές πάσες και με πολυάριθμους ποδοσφαιριστές διότι ύστερα θα είναι... ανέφικτες, λόγω βαρέων σωματότυπων, οι έγκαιρες επιστροφές.

Του ΠΑΟΚ το παιχνίδι είναι «καταδικασμένο» να είναι πολύ πιο απλό. Είτε κοντρόλ-επιθέσεις με την αξιοπιστία του Γκαρσία και του Ιβιτς στη διανομή της μπάλας ή την ικανότητα του Βιεϊρίνια στο ένας-εναντίον-ενός και στην εκτέλεση από τα είκοσι μέτρα. Είτε γρήγορες μακρινές πάσες 40-50 μέτρων στην πλάτη, για να «φύγουν» ο Βιεϊρίνια, ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης... και ό,τι κάνουν. Πάσες που τις «έχουν» ο Γκαρσία και ο Ιβιτς. Αλλά ακόμη, διαπιστώσαμε στο Φάληρο, και ο Τσιρίλο! Και μάλιστα, με την μπάλα στημένη.

http://www.exedrasports.gr/blogs/articleblog/?aid=95786&cid=92
Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα

papas4

• Guest
γαμηστε τους!

Offline Batistuta-4-

• Content Team
  • Αλλαγή
ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΜΕΙΣ Η ΚΑΝΕΙΣ

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
ΑΠΟΓΟΝΕ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ!!!!!!!

ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ!

ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΘΡΗΝΟ.-
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

Offline bergkamp

• Αποστολή
  • **
ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ολυμπιακο

ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΩ ΚΙ ΑΝ ΒΡΟΜΑΩ ΚΙ ΑΝ ΜΠΑΤΙΡΗΣ ΤΡΙΓΥΡΝΩ ΛΕΩ Π.Α.Ο.Κ. ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩ

Offline petrov

• Αλλαγή
Κουφαλίτσα νεοέλληνα, έχεις στηθεί να τηλεμπανίσεις τους μάο μάο.
Οι δημοσιογράφοι που πληρώνεις έχουν ήδη ξεκινήσει τις πολεμικές ανταποκρίσεις.
Οι υπουργοί που ανέχεσαι έχουν στείλει τις πιο επίλεκτες μονάδες βασανιστών.
Θα δεις στις ειδήσεις την γνήσια λαϊκή αυτοάμυνα και θα πεις "τι κάνουνε για το ποδόσφαιρο οι βλάκες"
Και θα γυρίσεις μετά πλευρό για να σε ξεφτιλίσουνε αύριο από την αρχή.
Γιατί δε μπορείς να καταλάβεις τι εκφράζουν τέσσερα μόνο γράμματα.
ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Offline ViCiOuS4

• Αποστολή
  • **
ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΑ ΣΑΝ ΚΥΡΙΕΣ ΗΡΘΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΞΕΧΥΛΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...ΨΩΛΟΧΥΜΕΝΕΣ,ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΠΑΠΑΡΙ ΣΦΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΘΥΑ...
ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ...

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ-ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ
ΑΘΗΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ-ΑΘΗΝΑ ΓΑΜΙΟΛΑ Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ

Offline kaisaras

• Αποστολή
  • **
ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ?? ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ???

ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ...  ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

http://www.inews.gr/4/sti-thessaloniki-o-marinakis.htm

Από κοντά αναμένεται να δει τον επαναληπτικό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» μετέβη σήμερα στην συμπρωτεύουσα και θα πάει στην Τούμπα το απόγευμα για να δει την προσπάθεια της ομάδα του για να πάρει την πρόκριση.

Offline Euthemes

• Αλλαγή
ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΙΕΜΠΙΑΚΟ
ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ ΜΟΥΝΙΑ, ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ευτυχώς υπάρχει ο ΠΑΟΚ κι υποφέρεται η ζημιά

Offline tsaxtsis

• Αλλαγή
γαρντασια" προσοχή!όλα καλά και ωραία αλλα.ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ!!! φερθείτε έξυπνα και όπως μας αρμόζει.

trelarasG4

• Guest
ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ολυμπιακο

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
Κουφαλίτσα νεοέλληνα, έχεις στηθεί να τηλεμπανίσεις τους μάο μάο.
Οι δημοσιογράφοι που πληρώνεις έχουν ήδη ξεκινήσει τις πολεμικές ανταποκρίσεις.
Οι υπουργοί που ανέχεσαι έχουν στείλει τις πιο επίλεκτες μονάδες βασανιστών.
Θα δεις στις ειδήσεις την γνήσια λαϊκή αυτοάμυνα και θα πεις "τι κάνουνε για το ποδόσφαιρο οι βλάκες"
Και θα γυρίσεις μετά πλευρό για να σε ξεφτιλίσουνε αύριο από την αρχή.
Γιατί δε μπορείς να καταλάβεις τι εκφράζουν τέσσερα μόνο γράμματα.
ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Offline Δημήτρης-4

• Αποστολή
  • **
Αδέρφια δεν μπορώ.. Κουβαλάω τόσο μισος μέσα μου για αυτήν Την ομάδα που δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. έχω μάθει στην Ζωή μου να min κουβαλάω μισος μέσα μου. Αλλα δεν πάει άλλο. Από την μια σκέφτομαι να μην γίνουνε επεισόδια για να μην τιμωρηθούμε. Από την ali λέω ας πάει να γαμηθεί και η τιμωρία. Να πάει 40.000 Λαός και να τα γαμήσι όλα. Να ύπαρξη πόλεμος μεγάλων διαστάσεων. Να μας βγάλει στο CNN America στα αρχίδια μου. Να μην τολμήσουνε ούτε τα mat να ξαναπατήσουνε στον Ναό!! Λυπάμαι τόσο που δεν μπορώ να βρίσκομαι μαζί με τα αδέρφια μας! Γαμημένη Γερμανία

Θέλω να γράψω τόσα ακόμα αλλα είμαι στην γαμημένη την δουλειά και τα "φριτσακια" με κοιτάνε λες και ήρθα απτό διάστημα!

Αδέρφια μαζί σας! Καλή τύχη στην μάχη που θα δώσετε σήμερα!

Sorry για τα γραμματικά λάθη. Γάμο το iPhone μου γάμο!

Γαμιέται ο πειραιάς και η Merkel!!!

Μονο ΠΑΟΚ! Γαμήστε τους

ive4

• Guest
Αν και δε ξέρω κατά πόσο παίζουν οι μπουκ, μου κάνει εντύπωση ότι όλες οι στοιχηματικές που είδα, δίνουν φαβορί τον γαύρο. Ο γαυρΟΠΑΠ δίνει 2,15 το διπλό, η μπιγουίν 2,1 και έχω δει και κάτι 1,90. Όλοι ποντάρουν στην παράγκα.
Η απάντηση στο γήπεδο.

Offline wivenhoe

• Αποστολή
  • **

Offline Català

• Αλλαγή
ΤΡΟΥΜΠΑΣ ΓΙΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

ΠΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΟΚΑΡΑ
ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ;

http://www.youtube.com/watch?v=VL7kHsX11CI&feature=related (Embedding disabled, limit reached)

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Offline spinos_4

• Αλλαγή
PAOK-Hersonissos (Kriti)

Offline alexisv

• Αλλαγή
ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Η ΦΑΝΕΛΑ!

Offline Vorious

• Αλλαγή
πουτανας γιοι ολυμπιλαγοι

καλυτεροι σας φιλοι οι ενστολοι χοιρινοι

ΠΑΟΚ ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ