Author Topic: Επιλογή Νέου Προπονητή Καλοκαίρι 2010  (Read 14962 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Όποιος κι αν αναλάβει χρειάζεται τη στήριξη μας. Η αλήθεια είναι πως (μαλλον) περιμέναμε κάποιον πιο γνωστό και έμπειρο αλλά ζούμε σε καιρούς χαλεπούς δυστυχώς και το έμπειρο κοστίζει...
Όποιος κι αν έρθει πρέπει να μείνει χρόνια. Έτσι χτίζονται (και διατηρούνται) οι ομάδες και νομίζω ότι η διοίκηση το ξέρει καλύτερα από τον καθένα.
...:::Η Τούμπα δε κάνει. Νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ:::...

Offline hkp

• Αποστολή
  • **
Êñïýóç óå ÓáââÜêç ãéá ÄåñìéôæÜêç!

“Ðñüåäñå, èÝëù ôçí ÜäåéÜ óïõ íá ìéëÞóù ìå ôïí Ðáýëï”. Ìå áõôÞ ôç öñÜóç ðïõ âãÞêå áðü ôá ÷åßëç ôïõ, ï Èüäùñïò ÆáãïñÜêçò ãíùóôïðïßçóå ôï åíäéáöÝñïí ôïõ ÐÁÏÊ ãéá ôïí ÄåñìéôæÜêç óôïí Èüäùñï ÓáââÜêç. Ï ìåãáëïìÝôï÷ïò ôçò ÐÁÅ Ðáíèñáêéêüò, Üìåóá Üíáøå ôï “ðñÜóéíï öùò”: “Äåí õðÜñ÷åé êáíÝíá ðñüâëçìá áðü ôçí ðëåõñÜ ìïõ, ìðïñåßôå íá ðñï÷ùñÞóåôå óôéò óõæçôÞóåéò. Åìåßò, Èüäùñå, èÝëïõìå íá Ý÷ïõìå ðÜíôá êáëÝò ó÷Ýóåéò ìå ôïí ÐÁÏÊ” ôüíéóå ÷áñáêôçñéóôéêÜ.

Ç óõæÞôçóç äåí ôåëåßùóå åêåß, êáèþò ï “ÔÝï” Þèåëå íá åßíáé áðüëõôá îåêÜèáñïò ìå ôïí éó÷õñü Üíäñá ôçò ïìÜäáò ôçò ÊïìïôçíÞò. “ÕðÜñ÷åé êáé Ýíá æÞôçìá áíôáëëáãìÜôùí ðïõ ðñÝðåé íá óõæçôÞóïõìå” ðñüóèåóå, ãéá íá ðÜñåé ôçí áêüëïõèç áðÜíôçóç áðü ôïí ê. ÓáââÜêç: “Ìçí áíçóõ÷åßò Èüäùñå. Èá ôá âñïýìå, äåí õðÜñ÷åé ðñüâëçìá. Äåí èá óïõ æçôÞóù êáé ôçí Ôïýìðá...”.

Ï äñüìïò ðëÝïí åßíáé áíïé÷ôüò ãéá ôéò ôåëéêÝò óõæçôÞóåéò ìåôáîý ÆáãïñÜêç êáé ÄåñìéôæÜêç. Óýìöùíá, ìÜëéóôá, ìå êÜðïéåò ðëçñïöïñßåò áõôÝò åßíáé óå åîÝëéîç áõôÞ ôçí þñá. ¼ðùò êáé íá '÷åé, ãåãïíüò åßíáé üôé ï Ðáýëïò ÄåñìéôæÜêçò åßíáé ìßá áíÜóá áðü ôï íá âÜëåé ôçí õðïãñáöÞ ôïõ óå óõìâüëáéï óõíåñãáóßáò ìå ôïí ÐÁÏÊ.

http://olapaok.gr/podosfairo/Proponitis/kroush_se_savvakh_gia_dermitzakh.166891.html

Áêïõ ñå äéáðñáãìáôåýóåéò ãéá ÄåñìéôæÜêç  :kapnos:

ive4

• Guest
Εγώ δεν είπα τίποτα τέτοιο. Αναφέρομαι ρητά στα κοινά χαρακτηριστικά του ΤΡΟΠΟΥ και του ΤΑΙΜΙΝΓΚ που ήρθε ο μεν -έρχεται ο δε στον ΠΑΟΚ. Και το τελευταίο πρόβλημα που είχα με Αναστασιάδη-θα έχω με Δερμιτζάκη είναι τα κομποσκοίνια και το πόσο θρησκόληπτος θα είναι. Τα προσωπικά, οι ιδεοληψίες, και οι παραξενιές του καθενός Αναστασιάδη και καθενός Δερμιτζάκη δε με/σε αφορούν-δεν πρέπει να με/σε αφορούν. Ας μου φέρει τίτλους και ας είναι και βουδιστής ο Δερμιτζάκης ή ας κυκλοφορεί με την είκονα της Παναγίας στο μέτωπο μέσα στα πρεςς ρουμ. Εμένα με νοιάζει τι κάνει στο γήπεδο. Εσένα το πρόβλημά σου -όπως και πολλών άλλων- θα εξακολουθήσει να είναι τα κομποσκοίνια του Δερμιτζάκη, όπως ήταν τα κομποσκοίνια του Αναστασιάδη;

Χάνεις τα λόγια σου άδικα.
Όχι μόνο τον Εδεσσαϊκό, αλλά και την Καβάλα που την ανέβασε τρένο Α΄Εθνική. Έβγαλε την γριά Ουέφα για πλάκα σε εποχές που ήδη είχε αρχίσει η πτωτική πορεία της προς τα γηροκομεία. Αναδείχθηκε 2 χρονιές καλύτερος κορυφαίος προπονητής στην Ελλάδα (2000 και 2003). Σήμερα είναι για 7η χρονιά στην Εθνική Κύπρου, που κανείς προπονητής της δεν έχει μείνει πάνω από 4ετία.

Σου έδωσε Ουέφα με 13 νίκες στα 15 ματς που κάθισε στον πάγκο την πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο.
Σου έδωσε Κύπελλο το 2004.
Σου έδωσε 3η θέση και σε έκανε να φωνάζεις για το σεντόνι για πρώτη φορά στη ζωή σου μετά από 20 χρόνια.
Όλα αυτά με απλήρωτους παίκτες και τι παίκτες... Ζουμπούλη, Γιασεμάκη Κολομπούρδα.
Μόλις είχε στα χέρια του καλύτερο υλικό (Φρατζέσκο, Ζαγοράκη, Τουρσουνίδη, Μαραγκό, Βρύζα, Νάγκμπε) έπαιζε η ομάδα μπαλάρα, την καλύτερη τότε στην Ελλάδα. Επίπεδο μπάλας που με τον <<πολύ>> μηχανικό και πτυχιούχο Ουέφα Σάντος, περιμέναμε 3 χρόνια να το δούμε (κι αυτό σε 2-3 ματς όλη τη χρονιά).

Και αυτό πονούσε πολύ την Αθήνα, όπως και το ότι δεν έκανε τα χατήρια μανατζερέων ακι δημοσιογράφων. Γι αυτό και άρχισε ο ανελέητος πόλεμος να τον βγάλουν γραφικό και φυσικά τσιμπήσαν πολλοί δικοί μας και ακόμα και σήμερα επαναλαμβάνουν σαν παπαγαλάκια την τότε προπαγάνδα της Αθήνας.

Εσείς που εμπιστέυεστε τον Ζαγοράκη τόσο πολύ που δεν ψελίσατε λίγο αντίδραση για την επιλογή του Κόστα, ρωτήστε την γνώμη του για τον Άγγελο και με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι τον έχει σε ίδια εκτίμηση με τον Σάντος.

Μη μασάτε και μη φοβάστε, δεν πρόκειται να έρθει στον ΠΑΟΚ σήμερα.
Θα τον προστατεύσουμε από τους παπαγάλους.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Ρε Απόστολε σου επαναλαμάνω: Χέσε τι δηλώνει και σε τι πιστεύει. Τη δουλειά να κάνει σωστά. Η δουλειά του είναι να σε πάει ψηλά, όχι πού το αποδίδει. Αν με βγάλει πρώτο και πιστεύει ότι με έβγαλε η Παναγία και η βοήθειά της, εμένα στα @ @ μου, ας γελάει ο κόσμος, όπως λες. Αλλά και παλιότερα με τον Αναστασιάδη, αυτό ενοχλούσε εν πολλοίς, οι δηλώσεις, όχι η ουσία. Αν εσύ παίρνεις τίτλο και σε ενοχλούν αυτές οι δηλώσεις, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και στο θέμα μας: τον Δερμιτζάκη τον κόβω ηπίων τόνων και όχι τόσο εκδηλωτικό άνθρωπο, δε νομίζω να προκαλεί με τις δηλώσεις του.
Μα εγώ τώρα πριν έρθει λέω τι με ενοχλεί, από εκεί και πέρα αν τελικά αυτός έρθει θα στηριχτεί και θα απολαύσει τον σεβασμό που ο κάθε άνθρωπος που κάθεται σε αυτή την καρέκλα τουλάχιστον από μένα έχει... Και αν είναι και καλός ακόμα καλύτερα... Απλά λέω ΤΩΡΑ τι δεν μου κάθεται καλά, προπονητοφάγος και κυνηγός κεφαλών δεν υπήρξα ποτέ κι ούτε θα αλλάξω τώρα....

Κι ο kofalalos (αν κατάλαβα καλά) εξηγεί απλά γιατί δεν πρέπει να σε ενοχλεί αυτό ως οπαδό...

Offline gagas

• Αλλαγή
οι διαπραγματευσεις δεν αφορουν οικονομικα θεματα αλλα τεχνικα..

Offline gagas

• Αλλαγή
Και όμως άνθρωποι του χώρου που τον είδαν, διαπίστωσαν ότι μαζί με τον υποψήφιο προπονητή του ΠΑΟΚ, ήταν ο Κοσμίν Μπαρκαουάν. Είδαν και ξαναείδαν μη τυχόν κάνουν λάθος, αλλά έφυγαν από το σημείο βέβαιοι για το δίδυμο.
http://www.paok24.com/mmeitem.asp?m=6&id=6

Offline kainsta

• Αποστολή
  • **
ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΡΚΑΟΥΑΝ!!!ΑΧ ΡΕ ΠΑΟΚ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΑΚΟΜΑ!!!

αλλα δεν μπορω και χωρις εσενα!!
Ο σαλπι(γιδης) πανω απ΄ολα

Offline tsarpanas4

• Αποστολή
  • **
Êñïýóç óå ÓáââÜêç ãéá ÄåñìéôæÜêç!

“Ðñüåäñå, èÝëù ôçí ÜäåéÜ óïõ íá ìéëÞóù ìå ôïí Ðáýëï”. Ìå áõôÞ ôç öñÜóç ðïõ âãÞêå áðü ôá ÷åßëç ôïõ, ï Èüäùñïò ÆáãïñÜêçò ãíùóôïðïßçóå ôï åíäéáöÝñïí ôïõ ÐÁÏÊ ãéá ôïí ÄåñìéôæÜêç óôïí Èüäùñï ÓáââÜêç. Ï ìåãáëïìÝôï÷ïò ôçò ÐÁÅ Ðáíèñáêéêüò, Üìåóá Üíáøå ôï “ðñÜóéíï öùò”: “Äåí õðÜñ÷åé êáíÝíá ðñüâëçìá áðü ôçí ðëåõñÜ ìïõ, ìðïñåßôå íá ðñï÷ùñÞóåôå óôéò óõæçôÞóåéò. Åìåßò, Èüäùñå, èÝëïõìå íá Ý÷ïõìå ðÜíôá êáëÝò ó÷Ýóåéò ìå ôïí ÐÁÏÊ” ôüíéóå ÷áñáêôçñéóôéêÜ.

Ç óõæÞôçóç äåí ôåëåßùóå åêåß, êáèþò ï “ÔÝï” Þèåëå íá åßíáé áðüëõôá îåêÜèáñïò ìå ôïí éó÷õñü Üíäñá ôçò ïìÜäáò ôçò ÊïìïôçíÞò. “ÕðÜñ÷åé êáé Ýíá æÞôçìá áíôáëëáãìÜôùí ðïõ ðñÝðåé íá óõæçôÞóïõìå” ðñüóèåóå, ãéá íá ðÜñåé ôçí áêüëïõèç áðÜíôçóç áðü ôïí ê. ÓáââÜêç: “Ìçí áíçóõ÷åßò Èüäùñå. Èá ôá âñïýìå, äåí õðÜñ÷åé ðñüâëçìá. Äåí èá óïõ æçôÞóù êáé ôçí Ôïýìðá...”.

Ï äñüìïò ðëÝïí åßíáé áíïé÷ôüò ãéá ôéò ôåëéêÝò óõæçôÞóåéò ìåôáîý ÆáãïñÜêç êáé ÄåñìéôæÜêç. Óýìöùíá, ìÜëéóôá, ìå êÜðïéåò ðëçñïöïñßåò áõôÝò åßíáé óå åîÝëéîç áõôÞ ôçí þñá. ¼ðùò êáé íá '÷åé, ãåãïíüò åßíáé üôé ï Ðáýëïò ÄåñìéôæÜêçò åßíáé ìßá áíÜóá áðü ôï íá âÜëåé ôçí õðïãñáöÞ ôïõ óå óõìâüëáéï óõíåñãáóßáò ìå ôïí ÐÁÏÊ.

http://olapaok.gr/podosfairo/Proponitis/kroush_se_savvakh_gia_dermitzakh.166891.html

Áêïõ ñå äéáðñáãìáôåýóåéò ãéá ÄåñìéôæÜêç  :kapnos:

áèëéï êåéìåíï. 

Åìåßò, Èüäùñå, èÝëïõìå íá Ý÷ïõìå ðÜíôá êáëÝò ó÷Ýóåéò ìå ôïí ÐÁÏÊ” ;D
“Ìçí áíçóõ÷åßò Èüäùñå. Èá ôá âñïýìå, äåí õðÜñ÷åé ðñüâëçìá. Äåí èá óïõ æçôÞóù êáé ôçí Ôïýìðá...”.

ï ðñïåäñïò ôïõ ðáíèñáêéêïõ ëååé óôïí Èïäùñá íá ìçí áíçóõ÷åé!!!

ôé ìáëáêåò åéíáé áõôïé ñå ðïõ ôá ãñáöïõí???
ΠΑΟΚ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ  ΚΑΛΑ....

kostas4

• Guest
ποιος κοσμιν μπαρκαουαν ρε τι ειναι αυτα που γραφονται?

ακουγεται οτι θα δωσουμε και 50Κ + παιχτη στον πανθρακικο για να αφησει τον δερμιτζακη ενω αυτος θα εχει 150Κ συμβολαιο.

demis-g4

• Guest
Åßíáé áðëü...Èá ìáò ðïýíå ðïéü åßíáé ôï åðüìåíï áãùíéóôéêü ðñüôæåêô (ãéáôß ðëÝïí Ýôóé ëåéôïõñãïýìå), êáé ï ÄåñìéôæÜêçò èá êñéèåß áíÜëïãá. Ìå ôïí ÓÜíôïò Ýãéíå üôé ìáò åßðáíå. Óôï ôÝëïò ôçò ôñßôçò ÷ñüíéáò äéåêäéêÞóáìå ôï ðñùôÜèëçìá (êáé áãùíéóôéêÜ ôï áîßæáìå êéüëáò, ãéáôß áðëÜ åß÷áìå ôçí êáëýôåñç ïìÜäá óáí ïìÜäá). Ìïõ áñÝóåé üôé Ý÷ïõíå êÜíåé ìÝ÷ñé ôþñá, áëëÜ åßðáìå üôé åêåß ðïõ ðéóôåýïõìå üôé êÜíïõíå ëÜèïò èá ôï ðïýìå. Ïðüôå áí äïýìå üôé ôï ðëÜíï äåí ðÜåé üðùò ðñÝðåé, äå ãßíåôå íá ìç ôï ðïýìå. ÌáêÜñé íá ðåôý÷ïõìå ôïõò óôü÷ïõò ìáò, êáé íá ðåôý÷åé ìáæß êáé ï ÄåñìéôæÜêçò. ÁëëÜ åãþ äåí ôï âëÝðù. ÌáêÜñé íá êÜíù ëÜèïò.

Ïé ðïéü ðïëëïß åðéêåíôñþíïíôáé óôá ðñþôá åõñùðáúêÜ ðáé÷íßäéá áëëÜ ôï æçôïýìåíï åßíáé ôï ðþò èá ðÜåé ç ïìÜäá ìáò óôï åðüìåíï ðñùôÜèëçìá. Èá ìðïñÝóåé íá ìáæÝøåé 60-65 âáèìïýò ?

Ðïëëïß ëÝíå üôé ç ïìÜäá åßíáé Ýôïéìç áðü ôïí ðñïçãïýìåíï ðñïðïíçôÞ êáé Üðëá ï åðüìåíïò ðñÝðåé íá ðñïóáñìïóôåß êáé üëá åßíáé ÏÊ. Äåí åßíáé üìùò Ýôóé áðëü. ÐñÝðåé íá ðñïåôïéìáóôåßò ãéá ôï åðüìåíï ðáé÷íßäé, ðñÝðåé íá âñåéò ôñüðï íá áíôéìåôùðßóåéò ôïõò åðéêßíäõíïõò áíôéðÜëïõò ðáß÷ôåò, ðñÝðåé íá êáëýøåéò ôéò áäõíáìßåò óïõ, íá âñåéò ôñüðï íá ãßíåéò åðéêßíäõíïò, ðñÝðåé íá åðéâÜëåéò ðåéèáñ÷åßá (áãùíéóôéêÞ êáé åîåõãåíéóôéêÞ), íá êñáôÞóåéò éóïññïðßåò, êáé ðïëëÜ ðïëëÜ Üëëá. Äåí åßðå ôõ÷áßá ï ÓÜíôïò üôé äïýëåõå 24 þñåò ôï 24ùñï. Ïé ðáßêôåò äå èá ôá êÜíïõí áõôÜ áðü ìïíïß ôïõò ìüíï êáé ìüíï åðåéäÞ åß÷áí êÜðïéïí ãéá ðñþçí ðñïðïíçôÞ. Áí ôá êÜíáíå äå èá Þôáí áíáãêáßï íá ðÜñïõìå ðñïðïíçôÞ. Èá âÜæáìå Ýìåíá åóÝíá Þ êÜðïéïí Üëëïí.

Áêüìá ðñïóðáèþ íá êáôáëÜâù ðùò âáöôßóáíå ôïí ÄåñìéôæÜêç ôáëáíôïý÷ï ðñïðïíçôÞ. ÅðåéäÞ áíÝâáóå ìéá ïìÜäá áðü ôçí ä’ óôçí ã’ êáé ìéá Üëëç áðü ôçí ã’ óôçí â’. ÅðåéäÞ Ýêáíå Ýíá êáëü 6ìçíï ìå ìéá ïìÜäá ðïõ äåí åß÷å êáèüëïõ Üã÷ïò ãéáôß åß÷å åßäç õðïâéâáóôåß? ÁðëÜ äåí âëÝðù ôï óðïõäáßï ðïõ Ý÷åé êáôïñèþóåé êáé íá îå÷ùñßæåé. Ïýôå Ý÷ù áêïýóåé üôé Ý÷åé ìÜèåé êÜðïéá ðñÜãìáôá áðü êÜðïéïí óðïõäáßï ðñïðïíçôÞ. ÐñáãìáôéêÜ äåí ôï êáôáëáâáßíù....

Áêïýãåôáé ðñáãìáôéêÜ  ùñáßá ç éäÝá ôïõ ¸ëëçíá ôáëáíôïý÷ïõ ðñïðïíçôÞ, áðëÜ åãþ äåí ôï ðéóôåýù. Ðñïóðáèþ íá óêåöôþ êÜðïéïí ¸ëëçíá  ðñïðïíçôÞ ðïõ íá ôïí áíáãíùñßæïõí êáé óôï åîùôåñéêü Üëëá äåí ìïõ Ýñ÷åôáé êáíÝíáò óôï ìõáëü. Êáé ðéóôåýù üôé áõôü óõìâáßíåé ãéáôß Üðëá óáí ÅëëÜäá äåí ôï êáôÝ÷ïõìå ôï Üèëçìá (üðùò ãéá ðáñÜäåéãìá ôï ìðÜóêåô).

Åý÷ïìáé ðñáãìáôéêÜ íá êÜíù ëÜèïò êáé íá ðÜíå üëá êáëÜ. Óôï êÜôù êÜôù  üôé êáé íá ãßíåé äå èá óôáìáôÞóïõìå ëáôñåýïõìå ôï ðïäüóöáéñï êáé ôçí ïìÜäá ìáò.

jmjyiannis

• Guest
τρελαίνομαι ρε που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη φιλολογία για όλα τα θέματα. Φιλολογία για το γήπεδο από τον ΟΠΑΠ, φιλολογία για τον Σαλπιγγιδημ φιλολογία για τον Δερμιτσζάκη. Ποιον; τον Δερμιτζάκη. αν είναι δυνατον. εγινε που έγινε η στραβη. σφύρα το γαμώτο μου να ασχολειθούμε με καμιά μεταγραφη να μας φύγει ο πόνος!!

GeorgT

• Guest
Για το γήπεδο δεν υπαρχει φιλολογία, έκλεισε ενα μυριο εγκρίθηκε κ απο δευτερα ξεκινάνε τα εργα!

giannis80

• Guest
Κάτι μου μυρίζει για προπονητή και δεν μπορώ να το εκστομίσω, ειδικά μετά τη φυγή του Κονσεισάο...

Offline poligiros4

• Αποστολή
  • **
http://it.wikipedia.org/wiki/Mario_Beretta

ο νεος προπονητης του ΠΑΟΚ....Mario Beretta
τωρα,τι,πως,γιατι,δεν ξερω μη ρωτατε...

παντως οποιος και να ερθει δυσκολα πιστευω πως θα ειναι ο Δερμιτζακης..
Στον τοίχο κι αν με στήνανε με απειλή τη σφαίρα
θα φώναζα πως σ'αγαπώ απ'τη ζωή πιο περα ΠΑΟΚ ΡΕΕΕΕ

Offline savage republic

• Βασικός
Κάτι μου μυρίζει για προπονητή και δεν μπορώ να το εκστομίσω, ειδικά μετά τη φυγή του Κονσεισάο...
Ο Νικοπολίδης;  :D

giannis80

• Guest
Χαχαχαχαχαχαχα. Γαμάτο.

apostolos

• Guest
Κάθισα και διάβασα τη συνέντευξη του Τεν Κάτε. Μιλάμε οτι μόνον αυτός μπορεί να αντικαταστήσει το Σάντος στο θέμα τα λέω όπως είναι κι όχι όπως θέλετε να τα ακούτε. Σε ό,τι αφορα φυσική κατάσταση τα είδαμε αυτά που μπορεί να κάνει, μακάρι να είχαμε λεφτά να τον φέρουμε, ιδανικός για τη μετά Σάντος εποχή....

jmjyiannis

• Guest
Για το γήπεδο δεν υπαρχει φιλολογία, έκλεισε ενα μυριο εγκρίθηκε κ απο δευτερα ξεκινάνε τα εργα!
αναφερομουν στο ποσό

giannis80

• Guest
http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/85505-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BF%CE%BA-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82

Εύχομαι ολόψυχα να έρθεις εκεί που σε έφτυναν (αν και δεν νομίζω να του έγινε κρούση για εμάς λόγω κασέ). Για να σε ξεσκίσουμε και σένα να μας θυμάσαι. Ποιος ΠΑΟΚ ? Άντε να πούμε τα έχω παρει. Ε, πανε στον ολυμπιακο ρε γίδι να έχεις 11αδα τον πάντο, τον νικλησιώτη και τον γιαννάκη τον παπαδόπουλο. Άντε και γαμήσου που θα πεις και ποιος ΠΑΟΚ.

PAOK_EDESSA

• Guest
XXXXX

No Greeklish
« Last Edit: May 30, 2010, 17:07:23 by Capricorn »