Καταλαγιαζοντας οι πανηγυρισμοι απο χθες, σιγα σιγα συνειδητοποιω οτι στον περιγυρο μου, περα απο τους μπουκωμενους βαζελους, οι πιο στραβωμενοι ειναι τα χανουμ μπουρεκ.
Ακουσων ακουσων! Τα χανουμια! Μετα που το καλοσκεφτηκα το θεμα, δεν μου φανηκε και τοσο περιεργο. Κι εξηγουμαι.
Απο την πορεια την φετινη του ΠΑΟΚ, ΟΛΟΙ οι υπολοιποι εχουν να χασουν. Μεταξυ μας νομιζω οτι κερδιζουμε εμεις και το ελληνικο ποδοσφαιρο για λογους που δεν ειναι της παρουσης. ΟΛΟΙ οι αλλοι εχουν μονο να χασουν, κι εχουν να χασουν πολλα. Το παραδοξο ειναι οτι αυτοι που εχουν να χασουν περισσοτερα δεν ειναι οι καλοπληρωμενες γκομενες του πατερα, ουτε οι αδερφες νοσοκομες του πρακτορα.
Αυτοι που εχουν το αυγο στον κωλο ειναι τα χανουμια και -φυσικα- τα σκουληκια. Το να το παρει το πρωταθλημα ενας απο τους 2 προαναφερθεντες δεν λεει τιποτα, δεν εγινε και κατι, δεν κουνιεται φυλλο. Διατηρειται το status quo του ελληνικου ποδοσφαιρου, οι πλουσιοι γινονται πλουσιοτεροι (βλεπε τσου λου) και οι φτωχοτεροι συνεχιζουν να σκοτωνονται μεταξυ τους για οτι ξεροκομματο πεσει απο το τραπεζι. Το να παρει ομως το πρωταθλημα ο ΠΑΟΚ... ω ρε μαγκα. Η πουτανοβαζελα θα γινει μπουρδελο γιατι εχασε ενα πρωταθλημα που ειχαν "σιγουρο". Ο θειος θα χασει τα στανταρ λεφτα του Τσου λου, η τρυπα (που υπαρχει) θα μεγαλωσει και θα σκοτωθει με την πρασινη καριολα για το ποιος θα παιξει (?) ομιλους. Ακουγονται βαρια αυτα αλλα στο μυαλο μου εχει κολλησει η ιδεα οτι οι αλλοι 2 εχουν περισσοτερα να χασουν.
Εαν παρουμε το πρωταθλημα, το χανουμι μενει η μονη μεγαλη ομαδα χωρις τιτλο τα τελευταια 15-20 χρονια. Ο ΠΑΟΚ με τον τιτλο αλλαζει οριστικα επιπεδο, ξεχρεωνει, τελειωνει προπονητικο κεντρο και θεωρητικα κανει και 3 μεταγραφες που θελει ο Σαντος. Με την λυσσα του κοσμου, με την διψα αυτου του ΛΑΟΥ, ποιος θα μπει εμποδιο στην εξελιξη? Το ποταμι δεν εχει γυρισμο. Αποτελεσμα? Η χανουμ μπουρεκ χανει ακομα κι αυτα που επαιρνε δανεικα απο τους "εχθρους" της, τους αλλους 2 του ΠΟΚ. Γιατι τι δανεικα να δωσεις οταν δεν εχεις εσυ κατι?
Απο τον συλλογισμο μου δεν λειπει το ερπετο. Για τους ιδιους αγωνιστικους λογους με την τσιμπουκοπαρακαλιαρα44, ο ετερος 44αρης πρεπει να ταισει τον κομπλεξισμο και την πουτσολιγουρα για τον ΠΑΟΚ. Ο ατιτλος συμπολιτης εδω και 40 χρονια, θα πρεπει να εξηγησει στα πληρωμενα φυτα του πως ο ΠΑΟΚ σηκωσε πρωταθλημα κι αυτοι παραμενουν η μεγαλυτερη ομαδα και τα αφεντικα της πολης. Πως το λαμογιο ο Ζαγορακης τους εδωσε οραμα και κουπα. Πως ο χεσμενος ηττοπαθεις Σαντος δεν ξαναεπαιξε play off. Γιατι η αδερφη της Ιωαννας Λιλη στην μπουτικ τυπωνει μπλουζακια "ΠΑΟΚ Πρωταθλητης Ελλαδος 2009-2010" κι αυτοι t-shirt see through (ναι ειστε πουστρακια) χορηγο την ζωοτροφη του Τρομου.
Πολλοι μπορειτε να πειτε οτι βιαζομαι, αλλα εδω και καιρο δεν ειμαι καλα στα μυαλα μου. Ονειρευομαι. Το τι βλεπω το κραταω για παρτη μου, αλλα το χαμογελο ειναι σαν του συγχωρεμενου "Τζοκερ" Ledger στα χειλια μου. Μονο που δεν ειναι απο μπογια!
Με απλα λογια? Το πρωταθλημα του ΠΑΟΚ ειναι butterfly effect. Χαριτολογοντας ειναι "two-headed eagle effect".
Mονο που οταν χτυπαει τα φτερα του ο Αετος, καπου, καποιους τους παιρνει ο διαολος.
Υ.Γ. Ρε μπας και ειμαι οφ τοπικ? Σαν να ξεφυγα.. τρα λαλα, λαλα....