οποιος πιστεύει πως θα κερδίσουμε παρακαλώ να κάνει μια λίστα με τους λόγους (αφαιρώντας τον λαο, την τούμπα και το sold out).
Θα κερδίζουμε γιατι:
ενα
δυο
τρια
τεσσερα
πεντε
ΔΕΝ θα κερδίσουμε αν συμβεί:
ενα
δύο
τρία
τέσσερα
Ειναι μια σειρα απο λεπτομερειες που θεωρητικα μπορουν να κρινουν το παιχνιδι. Σιγουρα υπαρχουν και απροβλεπτοι -ασταθμητοι παραγοντες. Για να κερδισουμε παντως χρειαζονται οι εξης βασικες προυποθεσεις κατα τη γνωμη μου, οχι ιεραρχημενες αλλα με τυχαια σειρα:
1. Σαντος. Απο την αρχη εχει το πλεονεκτημα εναντι του Μπαντοβιτς και ελπιζω να το εκμεταλλευτει. Αυτο βεβαια για μενα σημαινει επιπλεον τα εξης:
α)αμυνα: Νομιζω οτι οι παιχτες πρεπει να αγωνιστουν στις φυσικες τους θεσεις. Για παραδειγμα ο Σαβινι αγοραστηκε για αριστερο μπακ, αφου Δαρλας ειχε τελειωσει και ο Λινο οσες φορες αγωνιστηκε αριστερο μπακ εναντιον σοβαρου αντιπαλου εδειξε οτι ¨"μπαζει". Για μενα ο Λινο ειναι πηγη κινδυνου ως αριστερο μπακ και επιπλεον χαραμιζει το ταλεντο του. Ευτυχως δεν παιζει και ο Γκαλετι.
β)εντεκαδα: Ας βαλει οποιον νομιζει, ας παιξει με οποιο συστημα κρινει αυτος. Αλλα οχι Ιβιτς βασικος. Κατα την αποψη μου ειναι βαριδιο. Αν ξεκινησει ο Κονσεισαο ελπιζω επιτελους να κανει σεντρες της προκοπης.
γ)ψυχολογια, αερας. Εγω περιμενω υστερα απο 2 χρονια παρουσιας Σαντος, ενα ντερμπυ που η ομαδα να πηγαινει καθαρα για την νικη. Οχι την μη ηττα , οπως κατηγορειται απο πολλους. Δεν εννοω αμυαλο ποδοσφαιρο, ή επιθεσεις γιουργια. Εννοω να εισπραξω απο την κερκιδα οτι ο προπονητης ζηταει τη νικη με παθος και οτι αυτο το εχει εμφυσησει στην ομαδα.Να μοας δειξει οτι "καιγεται" για τους 3 βαθμους.
2. Η ομαδα: δεν ξερω ποιοι θα παιξουν ουτε τι συστημα. Εγω ζηταω να τρωνε σιδερα και να γυαλιζει το ματι τους. Οπως ας πουμε στον πρωτο γυρο περυσι. Αυτο που τοτε λεγαμε συνεχως, οτι ειναι ομαδα απο μεταλλο και μας εχουν κανει να το ξεχασουμε τελευταια.Αυτη ειναι η βασικη προυποθεση για τη νικη για μενα. ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ! Ας τα δωσουν ολα, ας παιξουν σαν ΠΑΟΚ. Εχουμε καλους παιχτες, ας το αποδειξουν πιανοντας επιτελους ατομικα και ομαδικα μια καλη αποδοση. Ολοι τους και ταυτοχρονα, οχι μονο καποιοι.ια μενα δεν θα υπαρχει δικαιολογια "ειμαστε ακομα ανετοιμοι", ειμαστε πιασμενοι απο την προετοιμασια" ουτε καμμια αλλη δικαιολογια. Ζηταω να τα δωσουν ολα, αυτο απαιτω μονο.
3. Κακος: Εγω πιστευω οτι ειναι ικανος διατητης και μπορει να σφυριζει σωστα ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ. Το προβλημα με αυτον ειναι ο χαρακτηρας του και τα συμπλεγματα του, θελει να πρωταγωνιστει, να τραβαει τα φωτα, να κανει εφετζιλικια. το αντιθετο παο αυτο που πρεπει να κανει ενας διατητης δηλαδη. Για μενα ο Κακος, με τη σδεδομενη και δικαιολογημενη δυσπιστια του κοσμου, αν ο θελησει μπορει να μετατρεψει το αυριανο παιχνιδι σε νυχτα Αγιου Βαρθολομαιου και ελπιζω και ευχομαι να μη συμβει κατι τετοιο.
4. Κοσμος: Οφειλουμε να κανουμε το καθηκον μας. Δε συμφωνω ουτε με την πληρη απαξιωση μας οτι δεν παιζουμε μπαλα εμεις ουτε ομως και με το αντιθετο οτι μονοι μας μπορουμε να τους κερδισουμε. Εγω νομιζω οτι σαν κοσμος μπορουμε να βοηθησουμε την ομαδα, να τη σπρωξουμε στη νικη. Κατ' αρχην ο γαυρος εχει καποιους ξενους που πιθανως να επηρεαστουν απο την ατμοσφαιρα. Κατα δευτερον , ναι, φετος η ομαδα εχει προβληματα, δεν παμε καλα, εχουμε φαει καποιες πικρες, Ε ΚΑΙ? Πρεπει να τη στηριξουμε στα δυσκολα! Ναι, οταν μιλαμε μεταξυ μας μπορει να λεμε οτι η ομαδα μας "χρωσταει" κλπ, μεσα στο γηπεδο ομως αυτο νομιζω ολοι πρεπει να το ξεχναμε και να κανουμε τη δουλεια μας. Αλλωστε οπως ελεγε και ο JFK μην κοιτας τι κανει η ομαδα για σενα, δες τι κανεις ΕΣΥ για την ομαδα.
Και επειδη καποιες φορες τιναχθηκε ή κοντεψε να τιναχθει το παιχνιδι στον αερα ειτε απο διαφορους ηλιθιους δικους μας, ειτε απο διαφορους αφελεις που εφαγαν το τυρακι, ελπιζω οτι δεν θα εχουμε αυτη τη φορα παρατραγουδα. Εκτος αν εχει σχεση με τν Κακο αλλα ουτε που θελω να το σκεφτομαι αυτο.
Αν νικησουμε πιστευω οτι εκτος απο το βαθμολογικο κερδος και το πρεστιζ, θα ακολουθησει μια αγωνιστικη "ανασταση".Θα δειξουμε τα δοντια μας στους αλλοθρησκους, θα θεσουμε υψηλους στοχους και ισως πραγματικα αλλαξουμε σελιδα. Για μενα ειναι πολυ κρισιμο το συγκεκριμενο παιχνιδι και η νικη θα εχει πολλες θετικες επιπτωσεις. Εγω λεω οτι μπορουμε, περιμενω να το δειξει η ομαδα.
ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ