. Αναμφισβήτητα βαδίζουμε σε ένα μονοπάτι πολύ γνώριμο σε όλους εμάς τους τριαντάρηδες και αλλά άγνωστο στους πιτσιρικάδες. Αυτό του ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμό. Και εκεί τον οδηγεί με το έτσι θέλω ο τεράστιος κόσμος του.
Ρε cure δεν μου βγαινουν τα νουμερα. Οι τριανταρηδες το 84-85 οταν ο ΠΑΟΚ πηρε πρωταθλημα ηταν 5-6 χρονων ποτε σας εγινε και γνωριμο μονοπατι ο πρωταθλητισμος?

Εδω εμας τους σαρανταρηδες το 75-76 που ειμασταν 6-7 χρονων μας φαινεται το πολυ σαν μια εικονα σε ασπρομαυρα πρωτοσελιδα εφημεριδων ενω οι δευτερες θεσεις (και μην ακουσω απο κανενα την μαλακια οτι περσυ ειμασταν δευτεροι γιατι περσυ ΤΕΛΙΚΑ ειμασταν τεταρτοι!!!) και το πρωταθλημα του 84-85 εχουν αρχισει να θολωνουν επικινδυνα.

Για αυτην την θολουρα λοιπον πιστευω οτι ευθυνονται ενα απο τα παρακατω δυο πραγματα. Η αδυναμια της μνημης λογω ηλικιας (κοινως προθαλαμος του αλτσχαιμερ) ή εχει περασει παρα πολυς καιρος απο τοτε που πηραμε οντως την πρωτη ή δευτερη θεση στο πρωταθλημα ( η οποια δευτερη θεση ΔΕΝ μου λεει τιποτα). Εγω προσωπικα οπως καθε γέρος στην θεση μου δεν θελει να πιστευει οτι ξεχναει αλλα οτι απλα ισχυει το δευτερο. Και για συνεχισω την σκεψη μου να πω οτι ολα αυτα τα λεω διοτι για μενα οι νεες γενιες του ΠΑΟΚ μου φαινονται πιο αξιοθαυμαστες απο εμας.Εμεις οντως γευτηκαμε καποια ψιχουλα επιτυχιας και αυτο μας εδινε καποια δυναμη.Τα σημερινα παιδια τιποτα απολυτως. Αλλα αυτοι εκει ορκισμενοι και δυναμικοι.
Μετα απο τετοια απιστευτη στηριξη του κοσμου στον σημερινο ΠΑΟΚ λαθη οπως αυτα που γινανε με την χερενφειν δεν επιτρεπονται για τον απλουστατο λογο οτι ο φτωχος (βλεπε ΠΑΟΚ) δεν εχει και πολλα περιθωρια λανθασμενων κινησεων.Δεν εχει περιθωρια να πεταει 5 μυρια απο τις τσεπουλες του ειδικα οταν αυτη η ομαδα που βλεπουμε συγκροτηθηκε πραγματικα απο το αιμα των φιλαθλων της και στην σημερινη πολιτικη και οικονομικη συγκυρια δεν εχει βοηθεια απο πουθενα.Δεν εχει καμια πηγη αντλησης κεφαλαιων και δεν μπορει να ειναι και παλι ο κοσμος της αυτος που θα της δωσει την λυση. :Αυτος καποια στιγμη θα κουραστει και αυτο ειναι νομοτελειακο. Για να εξηγηθω λοιπον εγω και για να ειμαι εντος topic η νικη επι του λεβαδειακου δεν αγγιζει ουτε το 1 της 1.000.000στης της αποτυχιας στην Ευρωπη.
Για αυτην την αποτυχια εγω θελω να δω να κοβονται κεφαλια υπευθυνων (παικτων, συμβουλων και δεν ξερω ποιανου αλλου) που δεν εκαναν τεκμηριωμενα καλα την δουλεια τους. Τα χρηματα μαγκες βγαινουν σημερα πολυ δυσκολα και οποιος πιστευει και απο αυτα τα παιδακια που κλωτσανε την μπαλα οτι μπορουν να διασκεδαζουν στη πολη, να πηδανε γκομενιτσες παιζοντας το διασημοι, και να κανουν πως δουλευουν στην ομορφη Θεσσαλονικη ειναι γελασμενοι.Το μονο που τους σωζει ειναι η δουλεια και τα μηδεν λογια. Αντι αυτου βλεπω συνηθως εναν λαλιστατο Ιβιτς να λεει πριν τους αγωνες οτι μαλακια μπορεις να φανταστεις και να παραμενει στο απυροβλητο λογω γνωριμιων με κυκλωμα δημοσιογραφων, εναν Φωτακη πριν τον αγωνα να μιλαει για την μεγαλη μαχη που θα δωσει ο ιδιος και η ομαδα και να ειναι αυτος ενας απο τους χειροτερους παικτες του αγωνα και παει λεγοντας.
Κοινως ουτε η γιουχα ειναι μετρο του κοσμου αποτελεσματικο.Αποτελεσματικο μετρο ειναι η απο μερους της διοικησης ευρεση του τι πηγε στραβα και η αποδοση ευθυνων σε αυτους που τα σκατωσανε.Αν θελουν να λενε οτι σεβονται τα χρηματα του κοσμου που οντως εδωσε και το αιμα του για μια ομαδα χωρις τιτλους με μονο του οπλο την πιστη του και την ελπιδα.