Παπάζογλου: "Με εντυπωσίασε ο κόσμος"
«Η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα είδα εικόνες πρωτόγνωρες για εμένα. Όσα συνέβησαν στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, αλλά και οι ουρές που αντίκρισα τις επόμενες ημέρες, με τους οπαδούς να περιμένουν για ένα εισιτήριο διαρκείας, ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει και με εντυπωσίασε. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ανταποδώσω τα όμορφα συναισθήματα που μου μετέφεραν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Θανάσης Παπάζογλου από το Έρμελο της Ολλανδίας.
Αναλυτικά:
- Αντιμετωπίζεις δυσκολίες στην προετοιμασία;
«Δεν νομίζω. Σίγουρα γίνεται πολύ σκληρή δουλειά, όμως από τη στιγμή που οι στόχοι είναι υψηλοί δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Αυτό που πρέπει να αναφέρω είναι πως είμαι εντυπωσιασμένος από την πειθαρχία που υπάρχει στην ομάδα. Είναι κάτι που δεν το είχα ξανασυναντήσει».
- Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι στο 100% των δυνατοτήτων σου; Προέρχεσαι, άλλωστε, από μακρά αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους...
«Ηδη αρχίζω και αισθάνομαι πολύ καλά. Βρίσκω τα πατήματά μου μέσα στο γήπεδο, αισθάνομαι βελτίωση στη φυσική μου κατάσταση και μέσα από τη δουλειά θα φτάσω σύντομα εκεί που πρέπει να είμαι. Δεν θεωρώ πως αυτός ο ενάμισης χρόνος εκτός αγώνων θα με επηρεάσει αρνητικά».
- Εχεις κάποια φοβία μετά τον τραυματισμό σου;
«Οχι, το έχω ξεπεράσει το συγκεκριμένο θέμα».
- Με τι θα ήσουν ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;
«Πρώτα απ' όλα να την ολοκληρώσω με υγεία. Δεύτερον, να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Τώρα, στα αγωνιστικά, θέλω σίγουρα να πάρω έναν καλό χρόνο συμμετοχής με την ομάδα, να βρω τον ρυθμό μου και να πετύχω όσα γκολ μπορώ, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου».
- Πώς βλέπεις τον συναγωνισμό που υπάρχει στην ομάδα;
«Είναι ένα θετικό στοιχείο για όλους μας. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες που βοηθούν ο ένας τον άλλο να βελτιωθούν».
- Υπάρχουν στη θέση σου παίκτες όπως ο Μουσλίμοβιτς, αλλά και ο Αναστασάκος. Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό;
«Δίπλα σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα, σίγουρα έχεις να μάθεις πολλά. Νομίζω ότι εκτός από τους Μουσλίμοβιτς και Αναστασάκο, ο ΠΑΟΚ διαθέτει ακόμη έναν πολύ καλό παίκτη στην επίθεση, τον Φιλομένο. Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και σίγουρα μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιωθείς».
- Τι στόχους πρέπει να έχει φέτος ο ΠΑΟΚ;
«Πέρσι είχε μία εξαιρετική περίοδο και φέτος πρέπει τουλάχιστον να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ολοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι, όλοι ξέρουμε τους στόχους που έχει θέσει και θεωρώ ότι είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα η συμμετοχή μου σε αυτό το πλάνο».
- Εχασες κάποιες ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο φιλικό. Σε πείραξε το γεγονός αυτό;
«Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν φορτώνομαι με άγχος».
- Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στον ΠΑΟΚ;
«Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει. Ολοι δουλεύουν για το σύνολο, παρότι στην ομάδα βρίσκονται ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας».
- Θεωρείς πολύ σημαντική την πρόκριση στους ομίλους του Europa League;
«Δεν είναι κάτι εύκολο να συμβεί. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες για να τα καταφέρουμε είναι 50-50. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις κληρώσεις και τον βαθμό ετοιμότητάς μας».
- Ηρθες σε μία ομάδα που ήδη πούλησε 21.000 εισιτήρια διαρκείας στους οπαδούς της; Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό;
«Η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα είδα εικόνες πρωτόγνωρες για εμένα. Οσα συνέβησαν στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, αλλά και οι ουρές που αντίκρισα τις επόμενες ημέρες, με τους οπαδούς να περιμένουν για ένα εισιτήριο διαρκείας, ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει και με εντυπωσίασε».
- Πώς σε υποδέχτηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ;
«Η αλήθεια είναι ότι αν και προερχόμουν από τον Αρη, πίστευα ότι θα με υποδέχονταν θετικά. Δεν περίμενα ότι θα έχω άσχημη αντιμετώπιση. Από την πρώτη στιγμή μου έδειξαν αγάπη και πίστη στο ταλέντο μου. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ανταποδώσω τα όμορφα συναισθήματα που μου μετέφεραν».
- Τι σε εξιτάρει ποδοσφαιρικά;
«Το πραγματικά φανατισμένο κοινό. Είναι κάτι που το έχει ο ΠΑΟΚ και περιμένω να το ζήσω έντονα».
- Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να σου είπε ο προπονητής σου;
«Αυτήν την εποχή δουλεύουμε για την ομαδική λειτουργία της ομάδας. Δεν γίνεται κάτι για την ατομική συμπεριφορά του κάθε παίκτη».
http://www.sportnet.gr/report.aspx?id=193192