Αν ήμουν εχθές ο Στελάκης, ο Σωτηράκης, ο Νικολάκης και ο κάθε -άκης θα έτρεχα σαν σκύλος ΟΛΟ το 90λεπτο και από την κεκτημένη ταχύτητα θα έτρεχα μέχρι να φτάσω στα αποδυτήρια και μετά το σφύριγμα της λήξης. Και όσο μερίδιο ευθύνης φέρουν αυτοί που παίζουν χωρίς κίνητρο, άλλο τόσο φέρει και ο Σάντος για όσα βλέπουμε το τελυταίο δεκαπενθήμερο.
Τώρα λοιπόν που τελείωσε η χρονιά με τόσο άσχημο τρόπο ο απολογισμός μου είναι αρνητικός: Μπράβο στο Σάντος, μου απέδειξε ότι είναι επιστήμονας και κατόρθωσε αρκετά πράγματα εφέτος. Δεν μπορώ να θεωρώ όμως επιτυχίες και παπαριές ότι ήμουν 2ος στην κανονική διάρκεια και τελικά τερμάτισα πάλι 4ος. Όποιος χαίρεται γιατί βγήκε 2ος στην κανονική διάρκεια και, απομονώνοντάς το, καμαρώνει για αυτό, ας καμαρώνει και του χρόνου αν βγει πρωταθλητής χειμώνα και στο τέλος τερματίσει πάλι 4ος. Το πρωτάθλημα άρχιζε πριν από 15 ημέρες και τερματίσαμε 4οι. Όλα τα άλλα περί 2ης θέσης είναι για γέλια. Ο Σάντος φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάρρευση της ομάδας στα πλέη οφφς. Αποδείχτηκε ότι η μίνι προετοιμασία στην Ξάνθη, αντί να φρεσκάρει την ομάδα την γονάτισε. Οι παίκτες μας σε όλα τα ματς για να ξεκινήσουν ένα σπριντ ένιωθες ότι ήταν δεμένοι στα πόδια με αλυσίδες.
Και για εχθές ας μη βρίσκουμε άλλοθι ότι έβαλε τα δεύτερα και τι να περιμέναμε. Και άλλοι προπονητές βάζουν τα δεύτερα, αλλά τους φτιάχνουν και την ψυχολογία, τους προετοιμάζουν σωστά, τους έχουν σε εγρήγορση και πέρνουν τελικά αυτό που θέλουν από τα δεύτερα. Όταν όμως κάποιον τον θεωρείς τελειωμένο και του το έχεις περάσει το μήνυμα, τι μου τον βάζεις; Να αποδείξει στο τελευταίο ματς τι; Όφειλε να τους ετοιμάσει να παίξουν για την ιστορία της ομάδας. Δεν αντέχει ρε Σάντος ο ΠΑΟΚτσής να τρώει ντόρτια από τον βαζελάκο, και μάλιστα χωρίς να ιδρώσει κανένα από τα λαγουδάκια. Χάσε, αλλά χάσε με αξιοπρέπεια. Μη μαζεύεις τεσσάρες. Δεν είμαι ο Ναυπακτιακός για να μου πετάς μέσα τον Βαγγελή σε αυτό το ματς. ΠΑΟΚ είμαι.
Παρά τις ενστάσεις μου για τη διαχείριση της κατάστασης τελευταίως από τον Σάντος, με έκανε να πιστέψω φέτος σε αυτόν. Με όσα δήλωσε σε συνεντεύξεις και από την πορεία της ομάδας, μου έδωσε την εντύπωση γενικά ότι αντιμετωπίζει μεθοδικά και επιστημονικά το ποδόσφαιρο. Αδίκησε όμως τον εαυτό του με αυτό που παρουσίασε στα πλέη οφφς.
Μας ζάλισαν τα χανούμια ότι έχει ταβάνι σαν προπονητής. Περιμένω του χρόνου ΟΧΙ να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά να διαψεύσει τους πάντες και τον ίδιο του τον εαυτό. Να αποτινάξει τη νοοτροπία της ηττοπάθειας και να κοιτάξει το ποκ στα μάτια.