Author Topic: Περί περηφάνιας το ανάγνωσμα  (Read 935 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

fatal_invasion

• Guest
Περί περηφάνιας το ανάγνωσμα
« on: August 01, 2008, 00:24:38 »
2 ερωτήσεις από μένα.

Α)Γιατί τα ΠΑΟΚτσήδικα νέα δεν ανανεώνονται στο παλιό σάιτ;Νόμιζα ότι ήταν γενικό ,αλλά σήμερα που μπήκα στο καινούργιο είδα ότι εδώ ανανεώνονται μια χαρά,στο άλλο έχουμε μείνει στον Χαλκιά και ''ήρθα στον ΠΑΟΚ γιατί υπάρχει όραμα''.

Κατά δεύτερον Β) Δεν μπορώ να αντιληφθώ με ποια λογική αγαπητοί mods, το ποστ του PAOKCURE μπήκε κεντρική όταν αντιλαμβάνομαι ότι δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του λάου του ΠΑΟΚ..καθώς πολλοί χαλάστηκαν.

Αν η αιτιολογία είναι άλλη εκτός του 'προστασίας της διοίκησης' θα ήθελα πολύ να την ακούσω.Την πρώτη φυσικά και την δέχομαι για έναν και μοναδικό λόγο ,'ότι η διοίκηση πονάει και νιώθει' .

Θα λείψω για μέρες,παρ'όλα αυτά θα ήθελα να μου απαντήσετε αν γίνεται και στα 2.
Περιμένω πμ,ευχαριστώ προκαταβολικά.Καλές διακοπές.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Απ: Περί περηφάνιας το ανάγνωσμα
« Reply #1 on: August 01, 2008, 01:35:15 »
Μερικές απαντήσεις από εμένα.

1- Το παλιό σάιτ δεν υποστηρίζεται πλέον. Το νέο είναι σε μορφή beta και στην έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς θα είναι έτοιμο. Θα αντικαταστήσει πλήρως το παλιό και το παρόν.

2- Το PAOKWORLD στην κεντρική του σελίδα δε βάζει άρθρα για να αρέσουν ή για να δυσαρεστήσουν αλλά για να προβληματίσουν. Βάζει ΠΑΟΚτσήδικες απόψεις. Πολλές φορές βάζει και αντικρουόμενες απόψεις. Παράδειγμα τα άρθρα για τον Δρόσο. Εάν αύριο κάποιος γράψει κείμενο το οποίο η Articles Team κρίνει ότι πρέπει να μπει στην κεντρική, θα μπει. Δεν φιλτράρουμε, δεν περνάμε γραμμή και δεν διαφημίζουμε κανέναν. Τα κείμενα που γράφονται από τα μέλη της ομάδας σχολιάζονται μεταξύ των μελών της ομάδας.

3- Επιπλέον δεν είναι οι "mods" που ανεβάζουν τα άρθρα στην κεντρική σελίδα. Οι moderators δεν έχουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο της κεντρικής σελίδας, ούτε καν γνωρίζουν ότι θα ανανεωθεί η κεντρική σελίδα με κάποιο κείμενο μέχρι να γίνει η ανανέωση. Μοναδικός υπεύθυνος για τα κείμενα στην κεντρική είναι η ομάδα των κειμένων. Σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις τις οδηγίες του forum και ειδικά το κομμάτι που εξηγεί τις διάφορες ομάδες του PAOKWORLD καθώς για να πάρεις μια σωστή απάντηση καλό είναι να υποβάλεις και την ερώτησή σου στο σωστό πρόσωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και να θέλουν να σε βοηθήσουν οι moderators δεν μπορούν γιατί δεν ξέρουν.

4- Τέλος, το ξαναγράφω, η κοινότητα του PAOKWORLD είναι δυναμική. Δεν είναι δυνατόν όλοι να συμφωνούμε. Η προστασία της άποψης της μειοψηφίας είναι στόχος της κοινότητάς μας, αρκεί φυσικά και η μειοψηφία να έχει άποψη. Συνεπώς ποτέ δεν ήταν και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει στόχος μας η δημοσιοποίηση κειμένων "γενικής αποδοχής", αλλά και ποτέ δε θα θάψουμε μια θέση γιατί υπάρχουν άτομα τα οποία διαφωνούν με αυτήν.

Καλές διακοπές.

υγ/ μεταφέρω το ποστ σου στην κατάλληλη ενότητα.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #2 on: August 01, 2008, 02:43:40 »
"Ο ΠΑΟΚ καίγεται και τα φυτά ποτίζονται", 
Παοκτσήδες και "Παοκτσήδες,"
Ο οπαδός φαίνεται στα δύσκολα,
η  Σιωπή είναι χρυσός. 
Αυτά είναι μερικά απο τα άρθρα της κεντρικής.  Όλα αυτά τα άρθρα εκπέμπουν ακριβώς το ίδιο μήνυμα, το οποίο σίγουρα δεν είναι προστασία της "μειοψηφίας" του φόρουμ, που όπως λες Δικέφαλε είναι στόχος της κοινότητας σας. Γράφω "σας" γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα αν με τα δεδομένα του φόρουμ είμαι Παοκτσής ή "Παοκτσής" 
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

apostolos

• Guest
« Reply #3 on: August 01, 2008, 02:47:52 »
As egrafes ki esu ena keimeno me tis apopseis sou kai sigoura tha anevaine, giati dhmiourgeite thema, den mporw na katalavw....

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #4 on: August 01, 2008, 03:07:58 »
grafontai ekatontades keimena me apopseis kai profanos den anebainoun ola stin kentriki. Auto pou den mporo na katalabo ego, einai giati apantas ESY se erotisi pou kano stou diaxeisristes tou forum. Den nomizo pos xreiazontai autokloitous uperaspistes. otan doun to post mou 8a apantisoun autoi. 

azazel είπαμε

11.1.1 : Η Articles team είναι υπεύθυνη για τα άρθρα και τις μεταφράσεις της κεντρικής σελίδας. Τα μέλη της ομάδας ξεχωρίζουν από το μωβ αστέρι ή/και το μωβ χρώμα που έχει το ψευδώνυμό τους.

http://www.paokworld.com/paokworldboard/index.php/topic,8935.0.html
« Last Edit: August 01, 2008, 03:12:59 by tsakalaki »

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #5 on: August 01, 2008, 09:34:23 »
Εγώ έγραψα κάτι και θεώρησα σωστό να το προτείνω στην Articles Team για κεντρική. Το θεώρησα σωστό γιατί ήθελα να ακουστεί κάτι διαφορετικό και να τη ψαχουλευτούν κάποιοι κι απ' την άλλη πλευρά. Για πολλοστή φορά γίνεται θέμα για άρθρα που ανεβαίνουν με την υπογραφή μου και που παρουσιάζουν τις απόψεις μου και μόνο.

Δεν το καταλαβαίνω. Και κυρίως δεν φταίω εγώ αν κανείς δεν σκέφτηκε, θέλησε κτλ να γράψει κάτι σε άρθρο από την "άλλη" άποψη.

Επίσης αν δεν σας ικανοποιούν τα αποτελέσματα των άτυπων ψηφοφοριών της ομάδας ή θεωρείτε πως μαζευτήκαμε πολλά Ζαγορόσκυλα, εγώ σας ζητώ να μπείτε στην ομάδα μας και να έχουμε και την επιλογή της δικής σας πλευράς να ψηφίσουμε.
Έτσι θα καταλάβετε πως δεν υπάρχει γραμμή από τη μία και δεν θα χαλιέστε άδικα κι απ' την άλλη θα μπορείτε να με ρίχνετε και κάνα άκυρο.

Μέχρι τότε εγώ θα συνεχίζω να γράφω τις απόψεις μου και να τις υπογράφω ως PAOKCURE και να τις θέτω υπόψη των υπολοίπων για το αν ανέβουν ή όχι. Αυτό μου ζήτησαν να κάνω. Αν μου ζητούσαν να γράφω μαλακίες για να ταυτίζεται ένα μεγάλο ή μικρό κατά περίσταση κομμάτι του forum με αυτά, δεν θα το έκανα. Επίσης αν μου ζητούσαν να γράφω πάνω σε μια γραμμή, επίσης δεν θα το έκανα.

Τζάμπα χαλάμε τις καρδιές μας. Λες κι άμα διαφωνούμε δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε.
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #6 on: August 01, 2008, 11:51:45 »
"Ο ΠΑΟΚ καίγεται και τα φυτά ποτίζονται", 
Παοκτσήδες και "Παοκτσήδες,"
Ο οπαδός φαίνεται στα δύσκολα,
η  Σιωπή είναι χρυσός. 
Αυτά είναι μερικά απο τα άρθρα της κεντρικής.  Όλα αυτά τα άρθρα εκπέμπουν ακριβώς το ίδιο μήνυμα, το οποίο σίγουρα δεν είναι προστασία της "μειοψηφίας" του φόρουμ, που όπως λες Δικέφαλε είναι στόχος της κοινότητας σας. Γράφω "σας" γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα αν με τα δεδομένα του φόρουμ είμαι Παοκτσής ή "Παοκτσής" 

Το ότι μπορείς ελεύθερα να κριτικάρεις είναι γιατί η άποψή σου προστατεύεται.
Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με αυτά που έγραψε ο PAOKCURE ο οποίος ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το όνομα του PAOKWORLD, και που πάντα υπογράφει τα κείμενά του.
Παλαιότερα είχε ανέβει κείμενο "Save Iliev" που εξέφραζε και πάλι προσωπική άποψη ενός - άλλου - συγγραφέα αλλά με επιχειρήματα, με δομή, με ξεκάθαρη θέση. Και πάλι πολλοί δε συμφωνήσαμε με το κείμενο, αλλά ο συντάκτης δε κρύφτηκε πίσω από το όνομα του PAOKWORLD. Έβαλε το όνομά του.
Θυμίζω πως τα κείμενα που πρέπει να θεωρηθούν ως "όλων" είναι αυτά που έχουν την υπογραφή PAOKWORLD. Αυτά τα κείμενα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το τελευταίο νομίζω είναι αυτό που αριθμεί και εξηγεί μερικά από τα υπέρ και τα κατά της ΑΜΚ.
Τα υπόλοιπα κείμενα έχουν υπογραφή και μεγαλύτερη χαρά για έναν συντάκτη δεν υπάρχει από το να συζητήσεις μαζί του το κείμενό του. Κανένας δεν έχει εμποδίσει ποτέ κανέναν να κριτικάρει το ο,τιδήποτε. Τις πιο βασικές λειτουργίες της ιστοσελίδας μας τις προβάλουμε, δεν έχουμε κρύψει τίποτα.
Όσο για αυτό:
grafontai ekatontades keimena me apopseis kai profanos den anebainoun ola stin kentriki.
Πες μου ένα κείμενο (όχι "εκατοντάδες") που γράφτηκε και που "προφανώς δεν ανέβηκε στην κεντρική". Όταν γίνονταν οι εγγραφές στην Articles Team δε νομίζω να ζήτησες να γραφτείς και να σε είπαμε όχι. Εμείς θέλουμε ΟΛΕΣ οι γνώμες να ακούγονται και να διαβάζονται. Φιλοσοφία μας είναι να μην πέφτει τίποτα κάτω. Έχεις μια γνώμη προς συζήτηση; Πες την, να τη συζητήσουμε. Εάν όμως εσύ νιώθεις πιο άνετα να γράφεις τις απόψεις σου "αντάρτικα" στο forum από να τις γράφεις υπό μορφή κειμένου δεν είναι δικό μου θέμα.

Το να λες όμως ότι δε σεβόμαστε την άποψή σου επειδή μειοψηφείς είναι. Έχω όλη την καλή διάθεση να συζητώ και να κριτικάρω τη δομή και τη λειτουργία της ιστοσελίδας, αλλά να ξέρουμε και τί γράφουμε.

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #7 on: August 01, 2008, 14:50:52 »
Το να λες όμως ότι δε σεβόμαστε την άποψή σου επειδή μειοψηφείς είναι. Έχω όλη την καλή διάθεση να συζητώ και να κριτικάρω τη δομή και τη λειτουργία της ιστοσελίδας, αλλά να ξέρουμε και τί γράφουμε.

Ποτέ δεν έγραψα οτι δεν σέβεστε τις δικές μου απόψεις, εξάλλου δεν με ενδιαφέρει αν σε κάποιο φόρουμ συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί μου. Έγραψα οτι πολλά απο τα άρθρα της κεντρικής σελίδας, έκφράζουν το ίδιο μήνυμα. Δηλαδή οτι υπάρχουν οι καλοί Παοκτσήδες που έχουν αντιληφθεί το πόσο σπουδαία είναι η διοίκηση Ζαγοράκη και οι κακοί Παοκτσήδες που ξεχνάν οτι είχαμε τον γούμενο και κάνουν πόλεμο στην διοίκηση Ζαγοράκη. Οι τίτλοι μάλιστα αυτών των άρθρων είναι διχαστικοί, αφού επιδιώκουν να χωρίσουν τους Παοκτσήδες απο τα "φυτά" ή τους Παοκτσήδες απο τους "Παοκτσήδες".
Κάτι που μάλλον είναι αντίθετο με τους κανονισμούς του φόρουμ αφού υποτίθεται δεν επιτρέπονται οι χαρακτηρισμοί προς άλλους Παοκτσήδες.  Συνέπεια. Εφόσον δεν κατονομάζονται τα "φυτά" ή οι "Παοκτσήδες", όποιος θέλει μπορεί να πετάει ένα γενικό "φυτά" ή ένα αόριστο  "Παοκτσήδες" προς όποιον δεν συμφωνεί μαζί του, ενώ ο άλλος προσπαθεί να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας.   

Offline spartian

• Αποστολή
  • **
« Reply #8 on: August 01, 2008, 15:04:36 »
Ντάξει ρε συ azazel, σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως έχεις κατηγοριοποιηθεί ως φυτό ή «Παοκτσής» κλπ;
Δεν διαφωνώ πως πάντα- και είναι λογικό και αναμενόμενο αυτό- δημιουργείται μια «τάση» από την πλειοψηφία και που μπορείς να πεις πως εκφράζει το μέσο στο οποίο δημοσιεύεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τάση είναι πως ο Ζαγοράκης πάει καλά και ας αφήσουμε τη μίρλα. Το να πει κάποιος πως «Ο Ζαγοράκης έκανε λάθος με την πώληση Μελίσση» πχ. (με επιχειρήματα όμως) δεν έχω δει να συνοδεύεται με χαρακτηρισμούς κλπ από το forum.
Αν από την άλλη το πει κάποιος με πιο έντονο ή προκλητικό τρόπο, ανάλογες απαντήσεις έχει.

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #9 on: August 01, 2008, 15:13:20 »
den exei simasia an exo katigoriopoii8ei ego os fyto. Simasia exei oti i katigoriopoiisi auti episimopoiitai kata kapoio tropo me to na mpainoun tetoia ar8ra stin kentriki selida.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #10 on: August 01, 2008, 15:25:54 »
@azazel
Τα άρθρα στην κεντρική εκφράζουν θέσεις των συγγραφέων τους. Πολλά από τα άρθρα που αναφέρεις έχουν γραφτεί από τον ίδιο συγγραφέα και θα ήταν τουλάχιστον προβληματικό να διαβάζαμε σε κάθε άρθρο του και διαφορετική θέση. Το ότι δεν κάνει κωλοτούμπες είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύει κάτι και το γράφει. Και προσωπική άποψη είναι ότι το γράφει και καλά.

Το ότι δεν υπάρχει αντίλογος στην κεντρική σελίδα δεν έχει να κάνει με το ότι φιλτράρουμε τον αντίλογο (άλλωστε γνωρίζεις πολύ καλά ότι άρθρα συγκεκριμένης ιστοσελίδας που θεωρείται τουλάχιστον επικριτική ως προς τη διοίκηση γίνονται θέμα αναλυτικής συζήτησης στο φόρουμ μας και αναφέρονται πάντα στην κεντρική) αλλά με το ότι κανείς δεν έχει γράψει κάτι αντίθετο.

Επιπλέον, στο προηγούμενο ποστ σου αμφισβήτησες αυτό που σου γράφω αυτή τη στιγμή λέγοντας ότι έχουν γραφτεί εκατοντάδες κείμενα τα οποία ποτέ δε βάλαμε στην κεντρική. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν ισχύει, πρόσεχε σε παρακαλώ τί γράφεις γιατί δεν μπορείς να κατηγορείς τα παιδιά που βάζουν τα κείμενα στην κεντρική χωρίς λόγο.

Τέλος, μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό σου ως προς το ότι όταν πολλά άρθρα γράφουν παρόμοια πράγματα δημιουργείται "κλίμα". Θα συμφωνήσω μαζί σου. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα. Καταρχήν δείχνει ότι οι περισσότεροι έχουν κοινό παρανομαστή, και κατά δεύτερον ότι η αντίθετη άποψη είτε μειοψηφεί είτε απουσιάζει. Σε περίπτωση που μειοψηφεί περιμένουμε να διαβάσουμε τον εκφραστή της. Σε περίπτωση όμως που απουσιάζει υποχρεούμεθα να δεχτούμε την αντίθετη άποψη ως μοναδική. Όχι απαραίτητα σωστή, αλλά όχι απαραίτητα και λάθος. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε ότι προσπαθεί να επιβληθεί όταν δεν έχει καν αντίλογο...

Offline spartian

• Αποστολή
  • **
« Reply #11 on: August 01, 2008, 15:39:16 »

Θεωρώ πως πάμε να λύσουμε κάτι που δεν υφίσταται ως πρόβλημα.

@ azazel
Το να εκφράζεται άποψη από την πλειοψηφία και να την «χρεώνεται» το forum (είτε δικαίως είτε αδίκως) δεν είναι για μένα πρόβλημα. Άλλωστε τι πιο λογικό και δημοκρατικό το forum να εκφράζει αυτό που πιστεύουν τα περισσότερα μέλη του; Εάν λες όμως πως πχ παίζουν άρθρα αντίθετης άποψης που πνίγονται τότε ναι έχουμε πρόβλημα. Αλλά λες αυτό; (δεν προβοκάρω, πραγματική ερώτηση είναι για να καταλάβω)

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #12 on: August 01, 2008, 16:33:50 »
Pote den egrapsa kati tetoio. Egrapsa kai ksanagrafo, oti polla ar8ra tiw kentrikis ekpempoun akribos to idio minima. oti iparxoun kaloi kai kakoi paoktsides, xoris omos auti i katigoriopoiisi na basizetai se sigkekrimena dedomena. Diladi o azazel PAOKtsis gi auto kai gi auto, o spartian "PAOKtsis" gi auto kai gi auto. To mono kritirio gia na 8eori8ei kapoios PAOKtsis i "PAOKtsis" einai posoi simfonoun me auta pou grafei. Simfonoun polloi PAOKtsis, simfonoun ligoi "PAOKtsis", fito, 8elei goumeno, mporei na einai kai areianos. Kai akribos auto i katigoriopoiisi episimopoieitai me ta ar8ra tiw kentrikis selidas. 

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #13 on: August 01, 2008, 18:11:50 »
Ο κανονισμός αυτός, προφανώς επιτρέπει κάποια πολυφωνία θεσμικά. Δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται 100% πράξη. Και το σύνταγμα της Ελλάδας λέει ότι όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Πρακτικά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα ότι ο κανονισμός δεν εγγυάται την απόλυτη εφαρμογή του.
Ας πούμε μπορεί η articles team την οποία δημιουργήσατε, να έχει μία συγκεκριμένη αντίληψη επί των πραγμάτων. Δεν είναι απαγορευτικό κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι θα αναδεικνύουν ότι είναι σύμφωνο με τις απόψεις τους, και θα αγνοούν ότι είναι ενάντιο. Η ¨έλλειψη γραμμής¨ είναι για μένα κάτι το ουτοπικό. Και μία επιβεβαίωση της άποψης που καταθέτω, είναι τα κείμενα που ανεβαίνουν από το Φόρουμ. Εκεί γράφονται εκατοντάδες κείμενα, το κείμενο που θα βρίσκεται στην κεντρική όμως είναι δείγμα μιας απόφασης. Το επιχείρημα: ¨μπείτε και σεις στην articles team¨δεν νομίζω πως είναι ακέραιο, από την στιγμή που ο άλλος μπορεί για χ,ψ λόγους (δεν θέλει να αναλάβει την ευθυνη, δεν έχει χρόνο, δεν θέλει να έχει κάποια μορφή εξουσίας) να μη συμμετέχει.
Πάντως, να αποφασίσουμε κάποτε: τα κείμενα που μπαίνουν στα ασπρόμαυρα σάιτ, βαραίνουν το σάιτ ή τα άτομα που τα γράφουν; Γιατί δεν γίνεται όταν μιλάμε για το paokworld, να νίπτουν όλοι τας χείρας και όταν η κουβέντα πάει αλλού να μιλάμε ολικά.
Στο τόπικ paokg4.org, αν και ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι συντελεστής, καλούμαι να λογοδοτώ (και συχνά από moderators ή "teams" του paokworld) για όλες τις απόψεις, αν και γράφω μόνο μία στήλη. Εκεί δεν σεβόμαστε την διαφορετικότητα της άποψης και του στιλ μεταξύ συντελεστών του ίδιου σάιτ;
Κατά τα φαινόμενα, όχι. Από την στιγμή μάλιστα που όποιος έχει προβλήματα με την γυναίκα του, ή έφαγε κατσάδα από το αφεντικό του, μπαίνει μέσα και βρίζει ανώνυμα μία ασπρόμαυρη ιστοσελίδα. Ξέρει ότι ο petrovgr, για λόγους ευθιξίας ή αξιοπρέπειας, θα απαντήσει. Έχει πάρει την εργολαβία της υπεράσπισης της ιστοσελίδας, αφού τριγύρω επικρατεί μια ένοχη σιωπή από όλες τις ¨ομάδες εργασίας¨, για να μην πω σιγοντάρισμα.
Και να απαντήσω μια δια παντός στην γελοιότητα που λέει ¨κάνετε κριτική για προσωπική προβολή και να το παίξετε εξυπνάκηδες¨: Αν ήθελα να κάνω κριτική για να διαφημίσω το όνομά μου ή τη φάτσα μου, θα τα έβγαζα φόρα παρτίδα. Τι προσωπική προβολή μπορώ να έχω πίσω από ένα νικ ¨petrovgr¨. ή πίσω από το ¨Αντιμυθολογίες¨; Αστεία πράγματα...
Εκεί που η ανωνυμία δείχνει πραγματικά τον πιο ύπουλο εαυτό της, είναι εδώ σε αυτό το Φόρουμ, όταν άνθρωποι γράφουν ύβρεις επί ύβρεων κατά συμπαοκτσήδων, και κρύβονται πίσω από το νικ. Γιατί είμαι σίγουρος οτι αν έγραφαν ¨Γιάννης Παπαδόπουλος¨ από κάτω και όχι skilos και gata, θα πρόσεχαν πολύ περισσότερο για το ποιούς αποκαλούν λαμόγια, χαρτζηλικωμένους, σκουλήκια και λοιπά.
Το ¨και οι κρίνοντες κρίνονται¨ που αποτελεί μόνιμη επωδό ορισμένων, αγνοεί (ή θέλει να αγνοεί) την φύση της κριτικής. Γιατί η ύβρις δεν αποτελεί κριτική.
Αυτό νομίζω ότι είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα: ότι συγχέουμε την κριτική με την προσβολή. Αν μπορούσαμε να τα ξεχωρίσουμε τα πράγματα θα ήταν πολύ ευκολότερα.

Offline bozik

• Αλλαγή
« Reply #14 on: August 01, 2008, 18:26:28 »
AΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΗΡΑΝ Ο-Λ-Ο-Ι. ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ. Εσύ προτιμάς να πουληθείς στον Βάζελο για να προασπίσεις την τιμή σου απέναντι στο (τρύπιο-διεφθαρμένο-αναισθητο) κράτος. Σεβαστή η αποψή σου φίλε, στον επόμενο ακροατή.......................................... ......................και αυτό νομίζω ότι είναι λίγο προσβλητικό..η όχι?
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #15 on: August 01, 2008, 18:37:11 »
Aν βάλεις και την επεξήγησή μου απο κάτω (για να μην πω για την απομόνωση μιας φράσης από ολόκληρη κουβέντα) θα είσαι πρώτος μάγκας

Offline bozik

• Αλλαγή
« Reply #16 on: August 01, 2008, 18:50:42 »
πρώτος μάγκας δεν είμαι βάλε εσύ ότι θες...δεν μπορώ να ξαναδιαβάσω τέτοια πράγματα...αυτό μου γύρισε τα μυαλά αυτό θυμόμουν -αυτό έβαλα.....αλλα μην το παίζεις άγιος και ο σωστός...όταν λες ότι έχουμε τρυπηθεί στο βάζελο(εκτος και αν κανεις κωλοτούμπα η δεν κατάλαβα καλά ο μπούφοbozik)....θα δέχεσαι να ακούς από τον άλλο ότι αυτά περίμενα να τα ακούσω μονο από σκουλήκια...σε αυτά που κανεις και εσύ μην βάζεις χέρι στους άλλους....
« Last Edit: August 01, 2008, 18:56:37 by bozik »
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline sabbath

• Αλλαγή
« Reply #17 on: August 01, 2008, 19:00:39 »
petrovgr εγω δεν ηξερα οτι εισαι συντελεστη του Paokg4
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #18 on: August 01, 2008, 19:23:18 »
Παρακαλώ να προσπαθήσουμε να μείνουμε εντός θέματος.

@petrovgr:
τα κείμενα που φέρουν υπογραφή βαραίνουν τον συντάκτη ως προς το περιεχόμενό τους. Το ότι βγαίνουν στην κεντρική σελίδα είναι ευθύνη της Articles Team η οποία είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη του forum μας. Το εάν το επιχείρημα είναι ακέραιο ή όχι δεν μπορώ δυστυχώς να το αλλάξω. Η διαδικτυακή κοινωνία μας δε διεκδικεί δάφνες αλάθητου, προσπαθεί να λειτουργήσει βάσει κανονισμών. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι στην κεντρική βάζουμε ό,τι γουστάρει ο Δικέφαλος. Αντίθετα, εμείς διαλέξαμε τη δυσκολία του να πρέπει να συνεργαστούμε με άλλους. Κάναμε μια ομάδα μέσα στην οποία γράφονται κείμενα και συζητιούνται. Δεν έχει λογοκριθεί τίποτα. Οι γνώμες των μελών της Articles Team δεν είναι στο στυλ "μπαίνει ή δε μπαίνει το κείμενο" αλλά "τί εννοείς εδώ" και "μήπως θα παρεξηγηθείς εάν γράψεις αυτό;" δηλαδή συμβουλευτικού/διευκρινιστικού χαρακτήρα. Το ιδανικό θα ήταν όλοι να γράφουν κείμενα.

Επιπλέον, συγκρίνεις λάθος πράγματα. Τα κείμενα στο paokg4.org ΔΕΝ φέρουν υπογραφή συνεπώς εάν κάποιος γράψει κάτι αυτόματα χρεώνεται στην ιστοσελίδα. Κάτι που γράφεις εσύ αυτόματα χρεώνεται σε κάποιον άλλο καθώς για τον αναγνώστη απλά δεν υπάρχεις. Αυτή η επιλογή σας οδηγεί τον επισκέπτη/αναγνώστη στο συμπέρασμα ότι όλα τα κείμενα εκφράζουν την ιστοσελίδα. Εδώ δεν είναι έτσι. Το κείμενο που γράφει ο Δικέφαλος μπορεί να μην εκφράζει τον petrovgr και για αυτό το λόγο το υπογράφουμε. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπογράφουμε με ψευδώνυμα κι όχι με ονοματεπώνυμο αλλά υπάρχουν λόγοι που αυτό ακόμα ισχύει. Συμφωνώ όμως ότι το ψευδώνυμο είναι μια μορφή ανωνυμίας. Ακόμα κι έτσι όμως όταν διαβάσεις ένα κείμενο του Δικέφαλος δεν θα το κριτικάρεις ως "τα παιδιά του paokworld λένε..." αλλά "ρε Δικέφαλε γιατί γράφεις μαλακίες..." Έχει υπογραφή, έστω και με ψευδώνυμο. ΞΕΡΕΙΣ ποιος το έγραψε. Εξαίρεση αποτελούν τα κείμενα που φέρουν υπογραφή PAOKWORLD και εκφράζουν την Articles Team και τους Admin ταυτόχρονα. Εκεί, ναι, παίρνουμε την ευθύνη πάνω μας (και κυρίως οι Admin) και μιλούμε εκ μέρος όλων του PAOKWORLD.

Από εκεί και πέρα.
Το PAOKWORLD δεν είναι ούτε σύνδεσμος, ούτε λέσχη, ούτε έχει κάποια νομική μορφή (εκτός της ιδιοκτησίας) ή κάποιο καταστατικό. Είμαστε μια μεγάλη παρέα. Συνεπώς ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του, αυτό είναι αυτονόητο, απορώ πώς μπερδεύεσαι. Το ότι σε συγκεκριμένα θέματα λειτουργούμε και σαν σύνολο δε σημαίνει ότι η προσωπική γνώμη καπελώνεται. Το νέο μότο μας "connecting PAOK people" εκφράζει νομίζω με τον καλύτερο τρόπο αυτό που κάνουμε. Συνδέουμε ΠΑΟΚτσήδες. Δεν εκφράζουμε τους ΠΑΟΚτσήδες αυτούς σαν σύνδεσμος. Τους συνδέουμε. Μερικοί εδώ μέσα γίνανε κολλητοί, άλλοι κάνανε σύνδεσμο, άλλοι πάλι μπήκαν είδαν και δε ξαναμπήκαν. Εμείς δεν υποσχόμαστε σαν ιστοσελίδα τίποτα παραπάνω από την αδιαπραγμάτευτη ισότητα μεταξύ μελών. Είσαι ΠΑΟΚτσής και έχει κάτι να πεις; Θα σε ακούσουμε. Η ιστοσελίδα αυτή δε θα υπήρχε εάν όλοι εμείς δεν είχαμε τη διάθεση να "συνδεθούμε" με άλλους ΠΑΟΚτσήδες. Το ότι μερικοί έχουν όρεξη να γράψουν ολοκληρωμένα κάποιες σκέψεις τους δεν αφαιρεί σε τίποτα το δικαίωμα σε όλους τους υπόλοιπους απλά να αδιαφορήσουν ή να χειροκροτήσουν.

υγ/ Από εδώ και στο εξής θα εφαρμοστεί νέα πολιτική έτσι ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα κριτικής. Ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #19 on: August 01, 2008, 20:21:01 »
Διαφωνώ. Τα κείμενα στο paokg4.org ΦΕΡΟΥΝ υπογραφή όσο φέρουν και αυτά του paokworld. Γιαυτό και χωρίζονται οι στήλες σε paokg4.org blog, αντιμυθολογίες, ασπρόμαυρος νότος κλπ. Δεν νομίζω να έχει, επί της ουσίας, μεγαλύτερη διαφορά από το να γράφει ένα ψευδώνυμο ως υπογραφή.
Κανένα παοκτσήδικο σάιτ δεν είναι σύνδεσμος, αλλιώς θα υπέγραφε ως σύνδεσμος.