Author Topic: Διαμονή στην Αγγλία - Help wanted !!  (Read 1232 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Απ: Διαμονή στην Αγγλία - Help wanted !!
« Reply #20 on: June 08, 2008, 15:32:15 »
Ena meros pou 8a mporeseis na pareis xrhsimes plhlofories gia to spiti
einai kai to accomodation office tou panepisthmiou sou  ;)
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
« Reply #21 on: June 08, 2008, 16:08:00 »
To Camden einai to kentro tou goth stin agglia Tsag.  Einai apisteuti perioxi alla den nomizw na einai auto pou psaxneis.
Egw tha sou lega auto pou sou eipe kai o Capri. Mila me to accomodation office tou panepistimiou sou kai pes tous ti thes. Sigoura tha se boithisoun. Den einai ellada ekei. Partous ena til. Yparxei poly organosi. Px mporoun na sou steiloun lista me spitia pou mporeis na ta epexergasteis kai apo ellada mesw til. Pare rwta tous aderfe. Kai kafe sou ftiaxnoun stin agglia an eisai kainourgios spoudastis ap' exw. ;)

Gia prokatavoli-deposit kai egw pistevw mexri 2 mines tha sou zitisoun. Ekei paizoun.

yg. Pas se panepistimiara aderfe...  ;)

Offline quax69

• Αποστολή
  • **
    • a
« Reply #22 on: June 08, 2008, 16:15:16 »
tsag
mporei na se fanei ligo ypervoliko kai afeles
alla exe to nou sou kai stis diafores kopries poy to paizoun mesites/idiokthtes, pairnoun prokatabolh kai eksafanizontai.
Krata kai mia mikrh pisinh an o 'mesiths' den exei diey8ynsh, an o typos me ton opoion syndyallageis fainetai kapws periergos h an se petyxei kapoios ston dromo kai sou kanei mouxambeti gia spitia.Gia na eisai sigouros omws pane opws eipan kai oi apo panw sto accomodation office tou panepisthmiou.

eimai 2 mish wres makria apo londino alla an xreiasteis kati steile pm.

Gud luck

y.g. http://www.gumtree.com/london/2548_1.html
einai kai ayto to sait pou mporeis na pareis mia idea kai na breis arketes eykairies-prosexe omws epeidh exei kai kapoies moufes.
aderfia zeite

Offline tsag

• Αλλαγή
« Reply #23 on: June 08, 2008, 19:07:57 »
Camden έχει φασαρία, πολλά μπαράκια, μεθάνε πολλοί, δεν είναι γκέτο και πολύ επικίνδυνα αλλά εγώ θα το απέφευγα για να μείνω.Επειδή εγώ έμενα κοντά σχετικά, δηλαδή λίγο πιο βόρεια από camden, στη στάση Brent Cross(5 στάσεις βορειότερα), την περιοχή την ξέρω σχετικά καλά και νομίζω με 1000 λίρες μπορείς να βρεις ένα 1 bedroom appartment, το δωμάτιο φυσικά έχει διπλό κρεβάτι, οπότε και με γυναίκα που θα είσαι,άνετα.Ψάξε σε Highgate, Finchley Central, East και West Finchley, Highgate, Golders Green. Σου μιλαω τώρα για περιοχές που έχουν στάσεις μετρό και είναι το πολύ μισάωρο από το πανεπιστήμιο και έχουν αρκετή κίνηση σαν περιοχές,μαγαζιά,σουπερ-μαρκετ,λεωφορεία περνάνε πολλά, δηλαδή οτι καθημερινή ανάγκη χρειαστείς θα την έχεις κοντά. Όντως έχουν πολύ πακιστανόινδούς,αλλά προσωπικά θεωρώ οτι είναι εντελώς ακίνδυνα αφού έχοντας ζήσει 18 μήνες εγώ δεν είχα πρόβλημα.Αν θες να ψάξεις μόνος για σπίτι κάνε μια καλή προεργασία πριν φύγεις απο το ιντερνετ για να δεις τι παίζει απο τιμές,περιοχές κτλ έτσι ώστε να είσαι έτοιμος οταν φτάσεις να ξέρεις που θα πας.Στο google άμα βάλεις Rent an appartment in London και άλλες παρόμοιες εκφράσεις, σου βγάζει αρκετά. Αν πας κατευθείαν εκεί για να ψάξεις,θα σου έλεγα να πας το λιγότερο 2-3 βδομάδες πριν αρχίσουν τα μαθήματα για να ψάξεις.Η Loot η εφημερίδα όπως είπε ένα παλικάρι πριν έχει πάρα πολλές αγγελίες για όλες τις περιοχές της πόλης.Επίσης σε κάθε περιοχή υπάρχουν στάνταρ 2-3 μεσιτικά γραφεία (στο Finchley όταν έψαχνα εγώ είχα παει σε καμια 5-6 γραφεία στην ίδια περιοχή).Οπότε πας στο γραφείο,τους λες τι ψάχνεις και που(να είναι της εμβέλειας της περιοχής) και αυτοί σου προτείνουν.Μπορώ να σου πω περιοχή ας πούμε που έμεινα φιλοξενούμενος και ο φίλος εκεί έδινε 850 λίρες για τα πάντα, ενοίκιο και λογαριασμοί(περιοχή southgate,4η ζώνη, πάνω ψηλά, Picadilly line, αλλά θα σου παίρνει λίγη παραπάνω ώρα για camden).Για λογαριασμό, αν ανοίξεις έναν εδώ στην HSBC, δεν πιστεύω να χρειαστείς περαιτέρω ενέργειες στην Αγγλία,στο λέω γιατί ένας φίλος μου έτσι έκανε και στην αγγλία απλά είχε την κάρτα και τραβούσε χρήματα.Aπέφυγε πρώτη ζώνη όπως είπαν και τα παιδια επειδή είναι πανάκριβα.Το Baysawater θα ήταν καλή περίπτωση γιατί έχει πολλούς έλληνες και μαγαζιά με ελληνικά προϊόντα,αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις με 100 λίρες κάτι καλό.Αυτά κι απο μένα κι αν χρειαστείς κι άλλες πληροφορίες στείλε pm γιατί την διαδικασία που θα περάσεις την πέρασα σχετικά πρόσφατα, το 2006 έψαχνα επί 1 μήνα για σπίτι,και μπορώ να σε βοηθήσω.Α, για την εγγύηση που ζητάνε για να νοικιάσεις.Νομίζω αν είσαι φοιτητής δεν χρειάζεται να τους δώσεις καμιά εγγύηση.Και φυσικά δεν θα πληρώσεις 6 μήνες μπροστά,το πολύ 2 μήνες και να είναι ευχαριστημένοι.

To Camden θα ήταν το ιδανικό εαν ανέβαινα μόνος μου. Τάπα κάθε μέρα θα ήμουν!!! χεχε

την έψαξα λίγο μέσα από διάφορα φόρουμ και έβγαλα κάποια χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά στις περιοχές κλπ

Γενικά οι άγγλοι και όσοι ζούνε κάμποσα χρόνια εκεί λένε ότι γενικά δυτικά είναι πιο ασφαλή μέρη από ανατολικά.όλοι λένε μακριά από Harlesden, Willesden, Brixton, Hackney, και γενικά SE.

Αντιθέτως ακούω καλά λόγια για Fulham, Notting Hill, Acton, Islington, Archway, Kentish town, Ealing, Richmond, Chiswick, Kensington, Maida vale, Belsize Park, Tufnell Park.  Άρα μιλάμε γενικά για δυτικά, βόρεια, άντε και λίγα μέρη ανατολικά από UCL.

Αν υπάρχει κάποια ένσταση για κάποια από τις περιοχές, μη διστάσετε. Πάντως κάπου κατά εκεί λέω να ψάξω...

Thanx σε όσους ανταποκρίθηκαν στο topic  :aktion031:
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline tsag

• Αλλαγή
« Reply #24 on: June 24, 2008, 15:55:04 »
Αλάνια άλλη μία ερώτηση και μάλλον τελευταία. Απευθύνεται σε όσους ζουν ή έζησαν λονδίνο και ξέρουν από πρώτο χέρι τις καταστάσεις, μιας και απ'ότι καταλαβαίνω τα έξοδα εκεί είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι στην υπόλοιπη αγγλία...

Θέλω να μάθω με πόσα φράγκα μπορείς να βγάλεις τον μήνα σου στο Λονδίνο. Μιλάω καθαρά για έξοδα φαγητού και διασκέδαση. όχι έξοδα σπιτιού, λογαριασμούς κλπ.  Και επίσης να τονίσω ότι μιλάμε για μία νορμάλ κατάσταση. όχι υπερβολικά πράγματα στην διασκέδαση.

Θέλω τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις!!!!  :P  Όποιος θέλει απαντάει εδώ, όποιος όχι με pm

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline giannis4a

• Αποστολή
  • **
« Reply #25 on: June 24, 2008, 16:03:29 »
an kapnizeis einai thema xronou na to gyriseis se kapno, an den kaneis idi. tsigara kai alkool 80% foros. prin 6 xronia pou eimouna egw agglia ekane 4.20 $ to paketo to 20ari. ektos an se stelnei kapoios koutes apo 'dw. oso gia to fagito pou rwtises eksartatai. gia paradeigma egw tin evgaza 3-4 fores ti vdomada me kineziko, ektos ap'to oti m'aresei poly kai paizoun polla piata wste na min to varetheis, einai ontws ftino. oxi san edw pou einai les kai trws den kserw ki egw ti! supermarket panakriva alla paizoun kai diafores apo markt se market. as poume ta sainsbury's einai aplisiasta! ta tesco pio prosita. twra gia ti diaskedasi, eksartatai pali ap'to pws diaskedazei o kathenas. to Londino einai no1 stis synaylies alla exei kai clubares opws fabric as poume. oi times logikes tha elega.

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #26 on: June 24, 2008, 16:09:30 »
htan palia poio akriba. twra oi times einai opws edw, mporei kai pio fthna. sta noikia kai stis metakinhseis 8a sou feugoun polla fraga. ta alla ola idia me edw einai
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline ozric

• Αποστολή
  • **
« Reply #27 on: June 24, 2008, 16:19:52 »
Εγω φιλε θα σου προτεινα να μεινεις στο Camden.Γενικα ειναι καλη περιοχη,σχετικα φθηνη για Λονδινο και η κοπελα σου θα αισθανεται ασφαλής.Ειναι λιγο rock βεβαια η περιοχη και επειδη υποθετω πως η δικια σου θα ακουει τιποτα τσιφτετελια μπορει να μην της πολυαρεσει στην αρχη αλλα ολα μια συνηθεια ειναι.....
No Gods,No Masters

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #28 on: June 24, 2008, 17:00:02 »
Ειναι λιγο rock βεβαια η περιοχη και επειδη υποθετω πως η δικια σου θα ακουει τιποτα τσιφτετελια μπορει να μην της πολυαρεσει στην αρχη

:extralaugh:  :lalalalala:  :a1006:
Στον κοσμο αλλος κανενας

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #29 on: June 24, 2008, 17:06:37 »
Αλάνια άλλη μία ερώτηση και μάλλον τελευταία. Απευθύνεται σε όσους ζουν ή έζησαν λονδίνο και ξέρουν από πρώτο χέρι τις καταστάσεις, μιας και απ'ότι καταλαβαίνω τα έξοδα εκεί είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι στην υπόλοιπη αγγλία...

Θέλω να μάθω με πόσα φράγκα μπορείς να βγάλεις τον μήνα σου στο Λονδίνο. Μιλάω καθαρά για έξοδα φαγητού και διασκέδαση. όχι έξοδα σπιτιού, λογαριασμούς κλπ.  Και επίσης να τονίσω ότι μιλάμε για μία νορμάλ κατάσταση. όχι υπερβολικά πράγματα στην διασκέδαση.

Θέλω τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις!!!!  :P  Όποιος θέλει απαντάει εδώ, όποιος όχι με pm

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Bρες δουλειά.Όποιος έχει οικονομικό πρόβλημα στο Λονδίνο ή πρόβλημα επιβίωσης, βρίσκει δουλειά για πλάκα.Θα σου δοθούν αμετρητες ευκαιρίες, ακόμα κ για part time δουλειά που δε σου τρώει πολύ χρόνο, αν είσαι φοιτητής.
Κ 2 συμβουλές. Μακριά απο τα Ρωσάκια που τα πηγαινοφέρνουν στα campus κ επίσης πολύ μακρια απο οποιοδήποτε clubαδικο έχει υπόγα κ μπαίνεις κατεβαίνοντας σκαλιά...Ιδίως αν καλομάθεις στα δεύτερα σε βλέπω στο King' s Cross na πουλάς σπίρτα για να ζήσεις....
Καλά γαμίσια φιλαράκο κ πάντα με σκουφί, πάντα όμως......

Offline tsag

• Αλλαγή
« Reply #30 on: June 24, 2008, 17:44:25 »
Εγω φιλε θα σου προτεινα να μεινεις στο Camden.Γενικα ειναι καλη περιοχη,σχετικα φθηνη για Λονδινο και η κοπελα σου θα αισθανεται ασφαλής.Ειναι λιγο rock βεβαια η περιοχη και επειδη υποθετω πως η δικια σου θα ακουει τιποτα τσιφτετελια μπορει να μην της πολυαρεσει στην αρχη αλλα ολα μια συνηθεια ειναι.....

@ozric αφού με ξέρεις. αν ήταν στο χέρι μου καθαρά θα έμενα σε υπόγειο στο Camden!!! δίπλα σε κανένα club όπου γίνονται συναυλίες!!! Αλλά επειδή δεν είμαι μόνος πρέπει αν σκεφτώ ήσυχα μέρη...

Ρε σεις ποσό δεν είπε κανείς! Π.χ. με 100 λίρες την εβδομάδα θα την παλέψω? ή θα με βγάζουν ίσα ίσα για το φαγητό ας πούμε?

@Club Larisa Για την δουλειά που ανέφερες και γω κάτι τέτοιο διαπίστωσα. πληρώνουν καλά και με πού λίγες ώρες. Για συμπλήρωμα ό,τι πρέπει είναι. Πέρα από αυτό όμως θέλω να σχεδιάσω έναν προϋπολογισμό στο μυαλό μου πριν ξεκινήσω για πάνω για να ξέρω πόσα έξτρα περίπου θα χρειαστώ...
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

giannis80

• Guest
« Reply #31 on: June 24, 2008, 18:07:55 »
Για έξοδα διασκέδασης και φαγητού.Μην νομίζεις οτι θα βγαίνεις και πολύ μεσοβδόμαδα.Άλλωστε κλείνουν και νωρίς οι περισσότερες μπυραρίες-παμπ (κατά τις 11-11.30). Αν βγαίνεις Παρασκευή-Σάββατο σε κανά κλαμπάκι, υπολόγιζε 15 λίρες είσοδο συν καμιά 8-9 μέσα για 1 ποτό με τη μεζούρα.Γενικά,πάνω από 100 λίρες/per week (χεχε,να συνηθίζεις ορολογία) τα συγκεκριμένα έξοδα δεν θα σου βγαίνουν.Τώρα, αν πας σε κανα κλαμπ και πιεις 3-4 ποτά,αλλάζει το πράμα. Όσον αφορά τις παμπς, 1 pint of beer κάνει γύρω στις 3.10-3.50 λίρες ανάλογα την μπίρα, εγώ προτιμούσα με φιλαράκια το συγκεκριμένο είδος διασκέδασης αφού και φθηνά την βγάζαμε με 10-12 λίρες 3-4 μπίρες και είχε πιο available γκομενάκια. Για φαγητό,έχω να σου προτείνω και greek γυράδικο αν θες,με κανονικό χοιρινό και όχι τα αρνιά και μοσχάρια που έχουν οι κεμπαπτζήδες.Οι τιμές γενικά στο φαί είναι φυσιολογικές, μιλάμε για έτοιμο φαί burgers, γύρους, τοστ και τέτοια.Για τις περιοχές.Όντως κι εγώ έχω ακούσει καλύτερα δυτικά παρά ανατολικά.Fulham, Notting Hill, Κensington ακριβά, στο Fulham μόνο για διασκέδαση, έχει ωραία μαγαζιά,πολύ κόσμο και καυλωμένα μουνάκια.Στο Notting Hill έχει 3-4 μπαράκια με καλό κόσμο,ψιλοκυριλέ και φυσικά μπαίνεις άνετα και χωρίς πόρτα και μαλακίες.Kentish Town,Belsize Park είναι ήσυχα,σχεδόν ακίνδυνα, θα έχεις δηλαδή την ησυχία σου στο σπιτάκι,ούτε πολλά αυτοκίνητα κίνηση, ούτε κόσμος να κόβει βόλτες συνέχεια.

Υ.Γ Μπορώ να σου πω και που έχει σύνδεσμο ο γαύρος.....

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #32 on: June 24, 2008, 18:15:07 »
αδερφε tsag, για περιοχες να σου πω οτι εμεινα tufnell park εναμιση χρονο και μου ανοιξαν το διαμερισμα (ισογειο βεβαια) 2 φορες. πολυ ησυχα ηταν στο bounds green, μια σταση πανω απο το wood green, ηρεμα και ασφαλης περιοχη αλλα λιγο μακρια απο αρκετα πραματα που αξιζουν. παντως tufnell park, archway kentish town ειναι προσιτες σε τιμες περιοχες, διπλα στο καμντεν και κοντα στο κεντρο με συγκοινωνια οποτε θα τις συνιστουσα.

τωρα για λεφτα, οπως ειπε κ ο φιλος πιο πανω προφανως καπνο αν καπνιζεις αν κ πλεον απαγορευεται σχεδον παντου. το φαγητο εν γενει δεν ειναι τραγικα πιο ακριβο απο εδω, οπως εχει γινει πλεον εδω η κατασταση. εγω θα λεγα χοντρικα οτι θες εδω σε ευρω εκει το θες σε λιρες. δε θα συστησω τι ειναι φτηνο κ τι ακριβο θα τη βρεις την ακρη.

Offline tsag

• Αλλαγή
« Reply #33 on: June 24, 2008, 18:42:20 »
Ευχαριστώ μάγκες    :aktion031: :aktion031:
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Argonath4

• Guest
« Reply #34 on: June 24, 2008, 18:48:36 »

Υ.Γ Μπορώ να σου πω και που έχει σύνδεσμο ο γαύρος.....

Gia na antalaksoune anamnistika profanws, e ?  ;D

Offline edessa4

• Αποστολή
  • **
« Reply #35 on: June 24, 2008, 19:38:19 »
Αδερφέ έχω φιλαράκια στο camden που τους επισκέπτομαι συχνά και όντως δεν παίζει καμιά αλητεία ιδιαίτερη είναι κυριλέ περιοχή kool :). Μου έχει τύχει αρκετά βράδυα να περιφέρομαι και δεν έπαιξε τπτ. Αυτά για τα φράγκα κάποιος παραπάνω έχει δίκαιο κάνε τα ευρώ που ξοδεύεις λίρες και θα είσαι και πολύ καλα κιόλας.

Υ.Γ Μείνε μακρυά απο Hockney κτλπ γιατί είναι λίγο ghetto όντως.

Offline 8emhs

• Αλλαγή
« Reply #36 on: June 24, 2008, 21:43:53 »
Den kserw an to anefere kapoios hdh, alla an 8eleis na rikseis mia matia sto ti paizei apo apopsh spitiwn gia enoikio, tsekare to rightmove.co.uk  Para polu kalo site, mporeis na prosdioriseis akrivws thn perioxh pou 8eleis, to eidos katoikias pou 8eleis (spiti/diamerisma), to minimum/maximum ari8mo upnodwmatiwn, min/max enoikio, klp. An deis kati pou sou aresei pairneis thl. to mesitiko grafeio kai kleineis rantevou.

Offline wivenhoe

• Αποστολή
  • **
« Reply #37 on: June 25, 2008, 03:07:54 »
Kanw hazi afto to topic. Kalokairiatika oti prepei einai na diavazeis gia "London tips" sto PAOKWORLD. Den apehei se egkyrotita apo to Which? Magazine http://www.which.co.uk/ to opoio kai synistatai gia UK katoikous se oti afora osous  psahnoun value for money sta panta.   
File Tsag kali diamoni kai kali epityhia se oti kaneis (profanws den pas gia diakopes)
Protasi mou Kentish town, poly kali epilogi tha einai na kopseis to tsigaro an kapnizeis kai na entryfiseis sta mystika tis Real Ale mias kai i Lager sto nhsi den pinetai.   

Offline tsag

• Αλλαγή
« Reply #38 on: June 25, 2008, 08:39:10 »
Ναι!!!!!!!!!! Ζήτω η μπύρααααααααααα. Το κάπνισμα αποκλείεται να το κόψω σε αυτή την φάση. Απλά λέω να ανέβω οργανωμένος με καμιά 20αριά καπνούς, χαρτάκια, φιλτράκια κλπ. Χριστούγεννα πάλι πίσω θα είμαστε για επανατροφοδότηση...

Μετά τον 15αύγουστο ανεβαίνω να ψάξω για σπίτι. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά  :cwm13: :cwm13: :cwm13: :gruebel: :gruebel: :gruebel:
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #39 on: June 25, 2008, 10:37:46 »
παντα παιζουν σπιτια no worries..