Κωστα σε προβληματισε κατι,οταν δεχτηκες προταση απο τον ΠΑΟΚ?Ακουγα απο διαφορους εκεινη την περιοδο οτι υπαρχουν προβληματα στον ΠΑΟΚ κυριως εξωαγωνιστικα.Αποφασισα,ομως να δεχτω την προταση,γιατι πρωτον αυτη εγινε απο τον ΠΑΟΚ!Ειναι μια απο τις μεγαλυτερες ομαδς στην Ελλαδα.Ο δευτερος λογος ειναι οτι οι ανθρωποι,με τους οποιους ηρθα σε επαφη,ειναι παλιοι μου συμπαικτες.Μαζι περασαμε ευχαριστες και δυσκολες στιγμες και οσα μου ειπαν,πιστευα και εξακολουθω να πιστευω οτι μου τα ειπαν με καθε ειλικρινεια.Γινεται μεγαλη προσπαθεια για να φτασει η ομαδα σε υψηλο επιπεδο κι αο την πλευρα μου προσπαθω να συνεισφερω οσο μπορω,σε αυτην την προσπαθεια.
Μετρησε δηλαδη ο τροπος που σε προσεγγισε η διοιηκηση...Οι ανθρωποι αυτοι εδειξαν οτι με θελουν και οτι με πιστευουν.Αυτο ηταν το βασικοτερο για μενα.Επισης,εδειξαν οτι με σεβονται.Κι αυτο μετρησε πολυ.Ολοτο ''πακετο'' ηταν ιδανικο.
Δεν σκεφτηκες οτι η αποφαση σου εμπεριεχει καποιο ρισκο?Θεωρω τον εαυτο μου ''κασκαντερ''!Μου αρεσουν τα δυσκολα.Δεν φοβαμαι να ρισκαρω.Ηθελα και θελω πραγματικα να ειμαι μεσα σε αυτους που συμμετεχουν στην καινουργια προσπαθεια για να φτασει ο ΠΑΟΚ ψηλα.Εχω φιλοδοξιες και νιωθω οτι η ομαδα βαζει στοχους υψηλους.Αυτο μου αρεσει.
Αντιδρασεις απο το περιβαλλον σου ειχες?Με σταματησε ενας φιλος και μου ειπε ''Πως γινεται να πας σε μια ομαδα που δεν παιζει καν στο Κυπελλο ΟΥΕΦΑ?''Απαντησα ''Δεν πειραζει!Πηγαινω σε μια αμαδα η οποια θα αγωνιστει την επομενη σεζον στην Ευρωπη.Πηγαινω σε μια ομαδα,η οποια δεν θελει να αγωνιζεται μονο μια σεζον στην Ευρωπη,αλλα για τα επομενα χρονια''.Υπαρχει προοπτικη στον ΠΑΟΚ.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ
Κωστα,οταν πηρες την μεταγραφη στον ΠΑΟΚ,δηλωσες οτι ανυπομονεις να παιξεις στην ΤΟΥΜΠΑ,ενα γηπεδο που παντα σεβοσουν ως αντιπαλος.Τωρα που μπαινεις σε αυτο το γηπεδο ως παικτης του ΠΑΟΚ,πως νιωθεις?Ειναι κατι διαφορετικο αυτο το γηπεδο,μοναδικο!Ολοι το λενε.Εχω παιξει και σε αλλα γηπεδα της Ελλαδας και του εξωτερικου,αλλα προτιμω την ΤΟΥΜΠΑ.Με εκφραζει περισσοτερο.Στην Αγγλια για παραδειγμα,το γηπεδο ειναι ενα ''ζεστο θεατρο'',με χειροκροτηματα και τραγουδια.Η ΤΟΥΜΠΑ ειναι αλλο πραγμα.Ειναι ενα γηπεδο με πολυ παλμο.Κι οταν υπαρχει παλμος το νιωθεις..
Τον παλμο στην ΤΟΥΜΠΑ τον δημιουργει ο κοσμος...Προσωπικα,θαυμαζω αυτον τον κοσμο,ο οποιος στηριζε και στηριζει μια ομαδα,που αντιμετωπιζει τεραστια προβληματα.Ο σεβασμος απο μενα προς τον κοσμο φαινεται απο την προσπαθεια που κανω και απο το χειροκροτημα προς τους οπαδους μετα απο καθε παιχνιδι.Κανεις παικτης δεν μπορει να κανει συμβολαιο με την επιτυχια.Μονο συμβολαιο με την προσπαθεια.Μπορει να καταλαβει ο κοσμος,ποτε ενας παικτης προσπαθει και ποτε μια ομαδα προσπαθει.
Στην ΤΟΥΜΠΑ μετακομισες απο αλλο,κοντινο γηπεδο,ενω πρεπει να σημειωσουμε οτι με τον Αποστολο Τσουρελα ειστε οι μοναδικοι,οι οποιοι εχετε παιξει στις τρεις ομαδες της Θεσσαλονικης,που ειναι τωρα στην Α' κατηγορια.Ο κοσμος στην πολη πως σε αντιμετωπιζει?Δεν αντιμετωπιζω ιδιαιτερα προβληματα.Προσωπικα ημουν και ειμαι ξεκαθαρος,σε οποια ομαδα παιζω.Δεν πουλησα ουτε πουλαω ''οπαδιλικι''.Οι επιλογες που κανω ειναι ξεκαθαρες.Επιπλεον,οτι αισθανομαι το λεω.Δεν κρυβομαι!Η ομαδα μου τωρα ειναι ο ΠΑΟΚ ,αυτος με ενδιαφερει μονο και οχι οι ομαδες που επαιξα στο παρελθον.
Απο την μεχρι τωρα παρουσια σου στον ΠΑΟΚ εισαι ευχαριστημενος?Δεν εχω προσφερει ακομα αυτα που θελω.Ουτε τα μισα!Δεν εχει να κανει αυτο με την προσωπικη μου αποδοση.Το λεω,γιατι συνδυαζω παντα την επιτυχια της ομαδας με την προσωπικη μου αποδοση.Μπορει η ιμαδα μου να κανει δεκα συνεχομενες νικες χωρις να πιασω ουτε μια φορα την μπαλα.Αυτο για μενα ειναι το απολυτο!Καθε παικτης κρινεται συνολικα οχι αν εβαλε ενα γκολ,η αν ειναι τερματοφυλακας,αν επιασε ενα πεναλτι.
Με το χερι στην καρδια πως αισθανεσαι στον ΠΑΟΚ?Θα ηταν πολυ αστειο,αν ελεγα οτι ειμαι ΠΑΟΚ,η οτι γεννηθηκα ΠΑΟΚτσης.Αυτη την στιγμη ομως,εχω δεθει με την ομαδα πολυ περισσοτερο απο οτι θα περιμενα κι εγω ο ιδιος.Σε αυτοσυντελει το γεγονος οτι ο κοσμος σε φερνει πιο κοντα.
(αυτο για μερικους που ηταν σιγουροι οτι ο Χαλκιας ειναι ΠΑΟΚ και μονο ΠΑΟΚ) Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Πως κρινεις το αγωνιστικο προφιλ που εχει δειξει μεχρι στιγμης η ομαδα?Αυτο που εχει παρουσιασει ο ΠΑΟΚ μεχρι στιγμης,ειναι η σταθεροτητα σε οσα παιχνιδια εχει δωσει ως τωρα.Δεν εχει φτασει στο δεκα αλλα δεν εχει πεσει ποτε στο ενα!Καθε παιχνιδι το αντιμετωπιζουμε με την ιδια σοβαροτητα κι αυτο μας χαρακτηριζει ως ομαδα.Ολοι οι αντιπαλοι μας εχουν παρουσιασει διαφορετικο προσωπο απο παιχνιδι σε παιχνιδι.
Που οφειλετε αυτη η σοβαροτητα?Στην εμπειρια που εχουν πολλοι απο τους συμπαικτες μου.Το παντρεμα αυτης της εμπειριας με τη σοβαροτητα που δειχνουν οι νεοτεροι στην ηλικια,εχει ως αποτελεσμα τη σταθεροτητα.
Παιζει ρολο και η παρουσια του Σαντος?Ασφαλως και παιζει ρολο η παρουσια του προπονητη.Ειναι κοντα στους παικτες και ξερει τι ζηταει απο τον καθενα και πως μπορει να το παρει.
Η σοβαροτητα της ομαδας δεν εχει να κανει και με το χαρακτηρα των παικτων που αποκτηθηκαν το περασμενο καλοκαιρι?Η επιλογη ολων των παικτων φαινεται οτι εγινε με βαση το ποιον του καθενος και τον τροπο που λειτουργει σε μια ομαδα.Το μοντελο που δημιουργηθηκε εχει επιτυχια μεχρι τωρα.
Εισαι παικτης της αμυνας.Ως εκ τουτου,πως κρινεις την παρουσια αυτης της γραμμης,στο πρωτο αυτο διαστημα του πρωταθληματος?Παρολο που στην αμυνα υπαρχουν παικτες,οι οποιοι συνεργαζονται πρωτη φορα,εχουν αποκτησει ομοιογενεια και αυτο κανει τη συγκεκριμενη γραμμη αξιοπιστη.Η ομοιογενεια ειναι το αποτελεσμα της δουλειας που γινεται στην προπονηση.Αμυνα,παντως κανουν ολοι οι παικτες,ακομα και οι επιθετικοι.Ολοι βοηθουν για να βγει αυτο το καλο αποτελεσμα στο γηπεδο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Κανοντας μια συντομη αγωνιστικη αποτιμηση,πως κρινεις οτι εξελισσεται η σεζον μεχρι τωρα?Η αρχη ειναι το ημισυ του παντος κι εμεις καναμε μια πολυ καλη αρχη.Αυτο θεωρω οτι δεν ειναι τυχαιο.Εχουμε διανυσει το ενα τριτο της περιοδου και κατι παραπανω.Εγινε καλη δουλεια στην προετοιμασια και συνεχιζει να γινεται.Καθε εβδομαδα δουλευουμε,αναλογα με τον αντιπαλο,τον οποιο αντιμετωπιζουμε,κι αυτο εχει αποτελεσμα.
Με ποιον αγωνιστικο στοχο πορευεται ο ΠΑΟΚ?Στοχος του ΠΑΟΚ ειναι να δημιουργησει μια ομαδα,που να εξασφαλιζει την εξοδο στο Κυπελλο ΟΥΕΦΑ.Απο κει και περα,βασικος στοχος ειναι η ομαδα να δουλεψει για δυο χρονια,ωστε να μπουν οι βασεις για δημιουργια εξαιρετικου συνολου,ετοιμου για μεγαλυτερα πραγματα.
Η κατασταση στα αποδυτηρια πως ειναι?Ειμαστε δεμενοι μεταξυ μας.Γενικως υπαρχει πολυ καλο κλιμα κι αυτο οφειλεται τοσο στις σχεσεις μεταξυ των ποδοσφαιριστων,αλλα και στη σχεση που εχουμε ολοι με την διοικηση.Για μενα,οι καλες σχεσεις ειναι το Α και ο Ω σε μια ομαδα.Αυτο υπαρχει στον ΠΑΟΚ και φαινεται και στον αγωνιστικο χωρο.Οταν μιλαμε για καλο κλιμα,εννοουμε οτι υπαρχει και το χιουμορ,οπως και οι χαλαρες στιγμες,αλλα οταν πρεπει.
Σε γενικες γραμμες,πιστευεις οτι ο ΠΑΟΚ κινειται προς την σωστη κατευθυνση?Ο ΠΑΟΚ τα προηγουμενα χρονια αντιμετωπισε τρομερα προβληματα,τα οποια εχουν αφησει καταλοιπα.Αυτο,θελουμε δεν θελουμε,ειναι πραγματικοτητα.Αν ριξουμε μια ματια στο εξωτερικο,ακομη και οι μεγαλοι συλλογοι,οταν αποφασιζουν να κανουν καινουργια αρχη,βαζουν συγκεκριμενους στοχους.Οποτε,ειναι λογικο ετσι να κινειται και ο ΠΑΟΚ.Μαλιστα,πιστευω οτι δεν πρεπει ο ΠΑΟΚ να κινηθει περα απο τον αρχικο του στοχο που εχει βαλει η διοικηση.
Γιατι το υποστηριζεις αυτο?Λενε οι απο γυρω οτι ο ΠΑΟΚ μπορει να παει για πρωταθλημα η για Champions League.Αν ο ΠΑΟΚ καταφερει κατι παραπανω απο το στοχο που εξ αρχης εχει θεσει,ειναι αναμφισβητητα μια επιτυχια.Ομως,το θεμα δεν ειναι να κανει μια επιτυχια μια σεζον,αλλα να εχει διαρκεια.Τα βηματα πρεπει να γινονται σιγα-σιγα,ωστε να σταθεροποιηθει η ομαδα σε υψηλο αγωνιστικο επιπεδο.
Η γνωμη σου για το υπαρχον ροστερ ποια ειναι?Ο ΠΑΟΚ εχει υλικο με εμπειρια.Εχει καλους ποδοσφαιριστες.Πιστευω δε,οτι η επιλογη των ξενων εγινε με σωστο τροπο.Και οι νεοι που υπαρχουν ομως,ειναι καλοι παικτες κι αυτο ειναι θετικο για το παρον,αλλα και το μελλον του συλλογου.
Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Οσο κι αν ολοι οσοι ειναι μεσα στην ομαδα προσπαθουν να κρατησουν χαμηλους τονους,κοινη διαπιστωση ειναι οτι οι οπαδοι,βλεποντας τη μεχρι τωρα πορεια,προσδοκουν το κατι παραπανω.Αυτην την πιεση δεν την νιωθετε?Ο κοσμος του ΠΑΟΚ εχει κρατησει ορθια την ομαδα σε ασχημες-απο καθε αποψη-σεζον,οποτε τωρα θεωρειται δεδομενο οτι εχει δικαιωμα να ζητα περισσοτερα.Κι εμεις απο την πλευρα μας θελουμε να τον ανταμειψουμε.Προσωπικα,εχω διδαχτει απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου σε Ελλαδα και εξωτερικο να σεβομαι τον κοσμο που ερχεται στο γηπεδο.Πρεπει να ανταμοιβουμε τον κοσμο με την προσπαθεια μας και οφειλουμε να του εκφραζουμε ενα μεγαλο ευχαριστω μετα απο καθε παιχνιδι,ασχετα αν το αποτελεσμα ειναι θετικο η αρνητικο.
Απο τους οπαδους του ΠΑΟΚ εχεις καλη αντιμετωπιση μεχρι τωρα?Παντα θαυμαζα τον κοσμο του ΠΑΟΚ,ως αντιπαλος.Οταν εισαι μεσα στην οικογενεια ομως,τοτε μπορεις να καταλαβεις αυτον τον κοσμο καλυτερα.Νιωθω,λοιπον,οτι οι οπαδοι ειναι πολυ κοντα στην ομαδα και σε μενα προσωπικα.Επειδη εχω περασει διαφορες καταστασεις,μπορω να καταλαβω ποτε συμβαιναι αυτο.Οι οπαδοι του ΠΑΟΚ δεν βγαζουν αρνητικη ενεργεια.Το αντιθετο!Σε αλλες ομαδες εχω αισθανθει αρνητικη ενεργεια απο τους οπαδους.Στον ΠΑΟΚ ποτε μεχρι τωρα!
Αυτο να συμπερανουμε οτι ανεβαζει ψυχολογικα εσενα και τους συμπαικτες σου?Για να αποδωσει ενας ποδοσφαιριστης σε μια ομαδα,πρεπει να υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες,αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα.Αν ''ξενερωσει'' αυτο βγαινει μεσα στο γηπεδο.Σε καποιες ομαδες,που δεν πηγαινουν καλα,ψαχνουν να βρουν τι φταιει.Αν ειναι το συστημα η κατι αλλο.Συνηθως δεν σκεφτονται,αν συνεβη κατι εξωαγωνιστικα,που εχει κανει τους παικτες να νιωθουν μειωμενοι,με αποτελεσμα να πεσει η αποδοση τους.Μερικες φορες,το πιο ασχημο συναισθημα για εναν ποδοσφαιριστη ειναι να θελει να κερδισει,για να ικανοποιησει τον κοσμο,και να μην μπορει.Οταν προσφερει και δεν εισπρατει αναλογα καλη αντιμετωπιση απο τους ανθρωπους της ομαδας,πεφτει ψυχολογικα.Στον ΠΑΟΚ δεν συμβαινει αυτο.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ Π.Ε!!
Ας ερθουμε στο θεμα των τερματοφυλακων στον ΠΑΟΚ.Ειναι μια ιδιαζουσα ιστορια εδω και χρονια...Δεν πηρα μεταγραφη στον ΠΑΟΚ για να κανω οσα εκαναν η δεν εκαναν οι προηγουμενοι συναδελφοι μου,αλλα αυτο που ξερω καλυτερα.Θελω να βγαλω απο μεσα μου οτι μπορω περισσοτερο.Δεν ειμαι τερματοφυλακας Π.Ε, δηλαδη περιορισμενης ευθηνης!Θα κανω στον ΠΑΟΚ οτι θεωρω σωστο,εστω κι αν καποιες φορες χρειαζεται να παρω παραπανω ρισκο,λογω θεσης.Ετσι εμαθα να κανω μεχρι τωρα στην καριερα μου κι αυτο θα συνεχισω να κανω.
Μπορει ο ΠΑΟΚ να παιξει χωρις τον Χαλκια?Ολοι οι παικτες πρεπει να ειναι ετοιμοι να προσφερουν το καλυτερο,οποτε χρειαστει.Θεωρω οτι με τον Γλυκο και τον Ριζο,εχουμε κανει πολυ καλη ομαδα τερματοφυλακων.Ο ενας ειναι ταλαντουχος και ο αλλος εμπειρος.Οποτε χρειαστει,πιστευω οτι ειναι σε θεση να προσφερουν τα μεγιστα.Ειμαστε και οι τρεις ετοιμοι να βοηθησουμε καθε στιγμη.
Ειδικα για τον Γλυκο,που ειναι ο πιο νεαρος σε ηλικια,ποια ειναι η αποψη σου?Τον Γλυκο ειδικα τον εχω απο κοντα.Διαπιστωνω οτι εχει μελλον.Ειναι πολυ μικρος και εχει χρονια μπροστα του.Οι τερματοφυλακες εχουν πολλα χρονια καριερας μπροστα τους.Ο Γλυκος ειναι τυχερος,γιατι σε νεαρη ηλικια βρισκεται σε μια μεγαλη ομαδα και μπορει να δουλεψει καλα.Εχει ενα πολυ καλο προπονητη και συμπαικτες,που αλλα παιδια στην ηλικια του,αυτην την στιγμη δεν εχουν.Μπορει να αποκτησει τρομερες εμπειριες.
Η συνεργασια σου με τον Φερναντο Ζουστινο,ο οποιος εχει την ευθηνη των τερματοφυλακων,ειναι σε καλο επιπεδο?Δουλευουμε πολυ καλα μαζι.Ειδικα,στην προετοιμασια εγινε καλη δουλεια.Συνεργαζομαστε αψογα στις προπονησεις,αλλα και εκτος.Συζηταμε πολλα θεματα.Οταν διαπιστωνει κατι λαθος,μας το επισημαινει και βοηθαει πολυ και στον ψυχολογικο τομεα,γεγονος πολυ σημαντικο για μενα.Εχει δουλεψει σε μεγαλες ομαδες και γνωριζει πολλα.
Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Εχεις βαλει καποιον προσωπικο στοχο στον ΠΑΟΚ?Θελω να συνεχισω να ειμαι στον ΠΑΟΚ και τα επομενα χρονια και να κλεισω την καριερα μου σε αυτον τον συλλογο.Οταν τελειωσω την καριερα μου στον ΠΑΟΚ θελω να εχω κερδισει ενα προσωπικο μου στοιχημα.Ποιο ειναι αυτο το στοιχημα,θελω να το κρατησω προς το παρον για μενα.Θα πω μονο το εξης..δεν εχω βαλει ποτε στοχο στη ζωη μου το δεκα,γιατι δεν θελω να φτασω στο εννια.Βαζω στοιχημα το 100,για να ξεπερασω το δεκα.
Σχετικα με το προσωπικο στοιχημα που ανεφερες,αφηνεις κατι πολυ αισιοδοξο να εννοηθει....Δεν θελω να περασω καποιο μυνημα υπεραισιοδοξιας,γιατι πολλες φορες αυτο φερνει απογοητευση.Θελω να πω στον κοσμο,ομως,οτι στον ΠΑΟΚ γινεται κατι πολυ καλο.Και μονο το γεγονος οτι ο ΠΑΟΚ θεωρειται η θετικη εκπληξη του πρωταθληματος,βασει αγωνιστικοτητας,το αποδεικνυει αυτο.Την περασμενη σεζον ο ΠΑΟΚ ειχε μικρη συγκομιδη βαθμων και ολοι βλεπουν που ειμαστε αυτην την περιοδο.
Σε τι φαση διαπιστωνεις οτι βρισκεται ο ΠΑΟΚ σαν ομαδα?Ο ΠΑΟΚ αυτην την στιγμη προσπαθει να ξεπερασει συσσωρευμενα προβληματα πολλων ετων,αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα.Αυτο δεν ειναι μικρο πραγμα.Το θετικο ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι προσπαθουν να λυσουν αυτα τα προβληματα και ταυτοχρονα ειναι κοντα και σε μας τους παικτες.Ιδανικος συνδυασμος!Ολοι οι παικτες νιωθουμε τρομερη ασφαλεια.Μας βοηθουν να απλοποιησουμε τη ζωη μας και να ειμαστε συγκεντρωμενοι μονο στο αγωνιστικο κομματι.Γι αυτο αισιοδοξω οτι ο ΠΑΟΚ εχει προοπτικη να παει καλα.
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Περα απο τον ΠΑΟΚ,εισαι βασικος τερματοφυλακας στην Εθνικη Ελλαδας,που διεκδικει την προκριση στο ερχομενο Μουντιαλ.Πιστευεις οτι μπορει να τα καταφερει?Η Εθνικη ειναι πρωτη στον ομιλο.Θα μπορουσαμε να εχουμε μεγαλυτερη διαφορα απο την δευτερη θεση,αν δεν χαναμε απο την Ελβετια.Τα πραγματα παντως,ειναι στο χερι μας.Πλεον,δεν κυνηγαμε,αλλα μας κυνηγανε.Πιστευω οτι η Εθνικη θα δωσει το παρων στο ερχομενο Μουντιαλ.Ειμαι αισιοδοξος.Να τονισω βεβαιως,οτι ειναι σημαντικα τα δυο παιχνιδια που παιζουμε τον Μαρτιο,με το Ισραηλ,εκτος και εντος.
Ποσο σημαντικη ειναι για το ελληνικο ποδοσφαιρο η παρουσια της Εθνικης σε μεγαλες διοργανωσεις?Ειναι πολυ σημαντικο γεγονος.Η Εθνικη ομαδα εκπροσωπει τον Ελληνα ποδοσφαιριστη και το ελληνικο ποδοσφαιρο.Οποια επιτυχια υπαρξει,αντανακλα και στο ελληνικο ποδοσφαιρο και στους Ελληνες ποδοσφαιριστες.Εχει εξαιρετικη σημασια να ειμαστε παροντες στις μεγαλες διοργανωσεις.Μονο κερδη εχουμε να αποκομισουμε.Για να μην γελιομαστε,ως Ελλαδα περα απο αυτο που καταφεραμε στο Ευρωπαικο του 2004 επιτυχια ειναι να εχουμε παρουσια στις μεγαλες διοργανωσεις.Ολα τα υπολοιπα επονται.
Στη μετα Ζαγορακη εποχη,ακομη και στη μετα 2010 εποχη,υπαρχουν παικτες να κρατησουν ψηλα την σημαια της Εθνικης?Υπαρχει καλη φουρνια νεων Ελληνων παικτων,αλλα θα μπορουσαν αυτοι να ειναι περισσοτεροι.Αυτο εξαρταται και απο τη δουλεια που γινεται στις λεγομενες μικρομεσαιες ομαδες.
Δηλαδη?Στην Ελλαδα εχουμε προβλημα,γιατι οι ομαδες αυτης της κλιμακας δεν φερνουν ξενους παικτες ποιοτητας,ωστε να ανεβασουν το επιπεδο.Ετσι,γινεται διπλη ζημια αφου και οι νεοι σε ηλικια παικτες μενουν εκτος και χανουν πολυτιμο εδαφος.Οι λεγομενες μικρομεσαιες ομαδες πρεπει να καταλαβουν οτι εχουν μεγαλο κερδος να επενδυουν σε νεους Ελληνες παικτες,απο το να φερνουν ''οικονομικους'' ξενους,αμφιβολου ποιοτητας.Μαλιστα,καλο θα ηταν να υσχυσει και στην Ελλαδα οτι υσχυει στην Αγγλια,δηλαδη οι ξενοι να ειναι υποχρεωτικα διεθνεις.
Μιας και πλησιαζει η αλλαγη του χρονου,αισιοδοξεις οτι το 2009 θα ειναι για τον ΠΑΟΚ και την Εθνικη μια χρονια γεματη επιτυχιες?Ευχομαι ολοψυχα να συμβει και στα δυο επιπεδα.
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ
ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ
1995/1996 Παναθηναικος -
1996/1998 Απολλων Αθ. 59
1998/1999α Παναθηναικος -
1998/1999β Απολλων Αθ. 16
1999/2001 Παναθηναικος 10
2001/2003 Ηρακλης 50
2003/2004 Παναθηναικος 11
2004/2005α Παναθηναικος 10
2004/2005β Πορτσμουθ 5
2005/2006α Πορτσμουθ -