Θεωρώ πολύ σημαντικό το ενδεχόμενο να πάει η ομάδα να παίξει στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, για πολλούς λόγους.
Ο πλέον σημαντικός είναι βεβαίως οι εκεί οπαδοί μας, που θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά την ομάδα και να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους νέους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν σε πόσο μεγάλη ομάδα ήρθαν να παίξουν.
Οι υπόλοιποι λόγοι έχουν να κάνουν με τα ευαίσθητα οικονομικά της ομάδας.
Μία μεγάλη ανάσα θα πάρουμε από τα λεφτά των χορηγών άμεσα, ύστερα ανοίγουμε πόρτες με αυτούς τους χορηγούς, γινόμαστε περισσότερο γνωστοί και ελκυστικοί (αφού είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία) στους "επενδυτικούς" κύκλους των sport business.
Επίσης είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσουμε κοινό. Μη το γελάτε παιδιά. Πολύ πρόσφατα ένας συνάδερφός μου (βάζελος) ήταν στη Νέα Υόρκη. Μόλις γύρισε μου διηγούνταν με θαυμασμό πως οι Νεοϋρκέζοι ΠΑΟΚτσήδες κάνανε όλους τους Μεξικανούς ΠΑΟΚτσήδες. Μου λέει όποιον Μεξικανό ρωτήσεις ΠΑΟΚ θα σου πει.
Φανταστείτε λοιπόν να δούνε και τον ΠΑΟΚ, να τον ζήσουν.
Άσε που θα κονομήσει η μπουτίκ.
Πέρα απ΄ αυτό όμως φανταστείτε έσοδα στη Μελβούρνη π.χ.
Όσο για τη πιθανότητα να έχει χασούρα αγωνιστική η ομάδα από ελλειπή προετοιμασία, ή ό,τι άλλο, γνώμη μου είναι πως αν με τα λεφτά της τουρνέ πάρουμε κανένα σέντερ φορ σαν τον Μουσλίμοβιτς θα έχουμε και κέρδος. 40 κωλοπαιχνίδια θα δώσουμε κι όχι 80 σαν τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες.
Έτσι κι αλλιώς θα δούνε οι αρμόδιοι γυμναστές γι' αυτό.
Ποια η γνώμη σας;