Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Κάποιοι ίσως να περιμένανε έναν ΠΑΟΚ βγαλμένο δεν ξέρω και εγώ από που να διαλύει την ΑΕΚ. Αν το δούμε το πράγμα ρεαλιστικά ο 2ος της βαθμολογίας (αγωνιστικά 1ος) κέρδισε τον 9ο (ή τον 10ο αν θέλετε μιας και υπάρχει ισοβαθμία με τον Ηρακλή). Μια ομάδα με πιο ποιοτικούς παίκτες και πολύ φορμαρισμένη τελευταία κέρδισε τον χειρότερο ΠΑΟΚ όλων τον εποχών. Η μόνη περίπτωση να έπαιρνε ο ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι είναι αν το πήγαινε στον τσαμπουκά, αλλά ειλικρινά πιστεύετε ότι θα γινότανε ποτέ αυτό; Η ομάδα δεν έχει δείξει ούτε φιλότιμο, ούτε τσαμπουκά φέτος. Εκτός 2-3 παικτών που προσπαθούν και νομίζω ότι δίκαια αμοίβονται από τη διοίκηση τιμώντας το ψωμί που τρώνε, οι υπόλοιποι είναι απλά για κλωτσιές. Δεν υπάρχει όχι ίχνος φιλότιμου και αξιοπρέπειας, αλλά ούτε καν ίχνος επαγγελματισμού. Δεν μπορεί ο Βερόν που είναι Αργεντίνος και δεν ξέρει όχι απλά αν θα μείνει (λόγω ρήτρας), αλλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ να σκυλιάζει σε κάθε ματς. Δεν μπορεί ο Ίλιεφ πχ που ξέρει ότι θα αποχωρήσει να μπαίνει και να παίζει με αυτόν τον τρόπο και κάποιοι να ξύνονται. Προσοχή ! Δεν στέκομαι στο αν πρόσφερε ο εν λόγω παίκτης χθες, αλλά στο γεγονός ότι μπήκε, έτρεξε πάλεψε, έριξε τις κλωτσιές του και δέχτηκε μάλιστα και κάρτα. Δυστυχώς η νοοτροπία κάποιων ξένων, ακόμα κι αν προέρχονται από γειτονική "υποανάπτυκτη" για κάποιους χώρα είναι πολύ πιο επαγγελματική από πολλών Ελλήνων παίκτών του ΠΑΟΚ. Περιμένω γενικό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ από Ζαγοράκη - Σάντος - Βρύζα και φυσικά αλλαγή νοοτροπίας. Αν δεν ήταν σήμερα ο Ζαγοράκης πρόεδρος του ΠΑΟΚ να ξέρετε ότι από το 35 θα είχαμε πολύ άσχημα έκτροπα στις κερκίδες. Χάρη σ' αυτόν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Επίσης έχω βαρεθεί κάποιους 50άρηδες - 60άρηδες οι οποίοι έρχονται στην 6 και στην πρώτη στραβή αρχίζουν τα προπονητηλίκια τις εξέδρας. Έχω μάλιστα την ατυχία να κάθομαι ακριβώς μπροστά από δύο τέτοια άτομα. Στο χθεσινό παιχνίδι λοιπόν και αφού το σκορ είναι ήδη 0-3, αρχίζουν τα όργανα: Ο Σάντος φταίει, ο Ζαγοράκης βάζει το κεφάλι του στον τουρβά μ' αυτόν και θα το φάει κλπ. Λες και αν αναλάμβανε άλλος προπονητής θα τους έπιανε ορισμένους το φιλότιμο ή θα μάθαιναν κάποιοι άλλοι τα βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου, όπως πάσα, κοντρόλ, τάκλιν κλπ. Αυτά κύριοι διδάσκονται στις Ακαδημίες και όχι στις ομάδες οποιασδήποτε κατηγορίας. Αμ, το άλλο; Καλά ρε τον άσχετο, τι έβαλε τον Βαγγελή και δεν έβαλε τον Μπαϊάνο; Σημειωτέον ότι στο προηγούμενο παιχνίδι που είχε παίξει ο Μπαϊάνο, τον κράζανε λέγοντας γιατί δεν έβαλε μέσα τον Βαγγελή. Τελικά καλά λένε. Ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει. Φτάνω λοιπόν στο σημείο να ρωτήσω: Όταν αυτούς τους ανθρώπους, που είναι κάποιας ηλικίας τους ακούνε από δίπλα οι πιτσιρικάδες, δεν "δηλητηριάζονται"; Όταν ένα παιδάκι 14 - 18 χρονών που είναι πάνω στην τρέλα και στην καύλα του και διαμορφώνει προσωπικότητα δεν επηρεάζεται αρνητικά από κάτι τέτοια; Βλέπει τον παππού και σκέφτεται: Ω ρε πούστη, αυτός είναι 60 χρονών, έχει δει Κούδα, πρωταθλήματα κλπ, οπότε για να το λέει έτσι θα 'ναι. Και να σου ο διχασμός του κόσμου. Έχουμε δηλαδή τον πόνο μας, ακούμε και την παπαριά του καθενός. Δυστυχώς έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους τέτοιων ηλικιών και δεν μπόρεσα να γυρίσω και να τους πω απλά να το βουλώσουν. Άλλωστε κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δίχαζε και τους γύρω, οπότε δεν θέλησα να δώσω συνέχεια. Όσο για τους μπάτσους, τι να πει κανείς; Τα 'χουμε πει χιλιάδες φορές. Κατέβαινα τη Λαμπράκη και δεν έβλεπα μπροστά μου. Κοντέψαμε να σκοτωθούμε. Φανταστείτε τι πράγμα ρίξανε για να φτάσει ως εκεί. Μπράβο στην ΠΑΕ για την ανακοίνωση που στο υστερόγραφο καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές, αλλά καλό θα ήταν να δούμε και κάτι στην πράξη. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε στο γήπεδο, να τρώμε τα ντόρτια και στο τέλος να μας πλακώνουν και στα δακρυγόνα. Ντροπή σε αυτούς που την είδαν Μουτζαχεντίν και κάνανε το ντού στα αποδυτήρια. Όλοι πονάμε, αλλά τέτοιες συμπεριφορές είναι απλά απαράδεκτες. Εκτός αν νομίζετε πως με αυτού του είδους την συμπεριφορά βοηθάτε την ομάδα. Εκτός αν νομίζετε ότι με το να πουλάτε κακώς εννοούμενο τσαμπουκά, ο Σάντος θα γίνει Μουρίνιο, ο Βαγγελής και ο Μπαλάφας Πίρλο και Γκατούζο αντίστοιχα και ο Ζαγοράκης Αγγελόπουλος. Αν έχετε λοιπόν κάκαλα και θέλετε να τα δείξετε, τραβάτε να πάρετε διαρκείας, μετοχές ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όχι μόνο να λέτε "ΠΑΟΚ είσαι". Ο οπαδός ρε ξεφτίλες φαίνεται στα δύσκολα, στα πανυγήρια και στις χαρές όλοι πρώτοι είμαστε. Στην τελική αν θέλετε να κερδίζετε κάθε Κυριακή ή να παίρνετε πρωτάθλημα πριν αρχίσει η χρονιά, μπορείτε κάλλιστα να γίνετε γαύροι. Αυτά, και ελπίζω να μην κούρασα...