Λοιπόν εμένα μου φαίνεται ότι κάποιοι από κεκτημένη ταχύτητα αισθάνονται την υποχρέωση να υπερασπίζονται τον σάντο. Χωρίς να μπορούν φυσικά να βρουν πειστική βάση για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους.
Εγώ θα ξαναπώ:
- είναι λογικό και επόμενο να αμφισβητείς τον προπονητή με τα χειρότερα αποτελέσματα/εμφανίσεις των τελευταίων 10 ετών (τουλάχιστον), ενώ είχε 6 μήνες να δείξει έργο με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και το υλικό του ήταν στον μέσο όρο (για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ). Συμβαίνει σε κάθε ομάδα με πολύ κόσμο και απαιτήσεις που συνεπάγεται αυτός ο κόσμος. Οπότε κόψτε και το παραμύθι για ΠΑΟΚτσήδικη αρρώστια και προπονητοφαγία. Κι εγώ υπέρ της μακροχρόνιας παραμονής προπονητών είμαι αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δόγμα. Βλέπουμε και κρίνουμε. Υπομονή κάνουμε όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε. Εγώ δηλώνω ότι πλέον αυτό στο οποίο μπορώ να ελπίζω με σάντο είναι τόσο αυθαίρετο ώστε δεν μπορώ να τον στηρίζω. Και η κριτική που ασκούμε στον σάντο δεν είναι φτηνή κριτική του στυλ "Γιατί φοράει φόρμες", "είναι βάζελος", "γιατί δεν βάζει τον κοντεών", "γιατί πηγαίνει άγιο όρος" "γιατί δεν αγοράζει παίκτες με το 1,5 εκατ. του γούμενου" που έχει ασκηθεί στο παρελθόν και με την οποία κριτική είμαι κι εγώ κάθετα αντίθετος. Αυτή η κριτική πράγματι θα μπορούσε να θεωρηθεί προπονητοφαγία.
- η αμφισβήτηση και η κριτική στον προπονητή δεν σχετίζεται επ' ουδενί με τη στήριξη στο Ζαγοράκη. Η εικόνα της Τούμπας κάθε βδομάδα είναι τρανή απόδειξη. Και σίγουρα έχετε αντιληφθεί ότι πολλοί από τους διπλανούς σας στην Τούμπα έχουν τις απόψεις που εκφράζω εγώ αλλά κάθε βδομάδα εκεί είναι. Αναπόφευκτα όμως κάποιοι που βλέπουν πιο χαλαρά τον ΠΑΟΚ, θα ξενερώσουν πιο γρήγορα με τις συνεχιζόμενες άθλιες εμφανίσεις. Και η γιγάντωση έρχεται μέσω αυτών και όχι μέσω των 10, 20, 30 χιλιάδων που θα πάνε γήπεδο ό,τι και να γίνει. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει τουλάχιστον υποφερτή αγωνιστική εικόνα