Author Topic: Προβλήματα υπολογιστών και συμβουλές για πιθανές λύσεις  (Read 18055 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cosmopaok

• Αποστολή
  • **
Περασαν 3-4 μηνες απο τοτε που εχω αγορασει σταθερο pc και η πρωτη μπλε οθονη εμφανιστηκε χθες.Υποθετω οτι το προβλημα ειναι η μνήμη.

9 στις 10 φορές είναι θέμα του λειτουργικού , συνήθως κάποιος Driver δεν έκατσε καλά

Επανεγκατάσταση  του λειτουργικού (Format) και όλα τα προβλήματα σου θα λυθούν

φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

▒▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀Ο▄▀Κ▄▀▄▀▄▒

PAOK_VOLOS

• Guest
Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.

Εκανα το τεστ(αυτο που ειναι για τα windows)για τη μνημη και δεν μου βγαζει κανενα λαθος.
Το αφησα και το εκανε και δευτερη φορα,παλι κανενα λαθος.Η μνημη στην οποια εγινε το τεστ ειναι η αρχικη που εχει to pc.

Αλλα το προβλημα με το 'Σφαλμα cache/δευτερολεπτο' και το 'Σφαλμα υλικου 100' παραμενει.
Οταν βρω χρονο θα τεσταρω και αυτην που αγορασα.

Μαλλον μπορει να θελει format.Ή μπορει το τεστ να ειναι μουφα,γιατι πανω στη φωτο λεει intel core i7 ενω εγω αγορασα i5 ;D ;D  Αμπαλουτσακε!

Offline pad78

• Κερκίδα
  • *
Μη κάνεις format το format δεν είναι δια πάσα νόσο κ μαλάκια.Ακολούθησε την λύση του Linux κ με τις δυο μνήμες,και μετά κάνεις format
Παοκ και ξερο ψωμι

Offline cosmopaok

• Αποστολή
  • **
Γι μπλε οθόνες μόνο αυτή είναι η λύση , υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις ποιος driver σου χτυπάει, αλλά θα σου στείλω σε πμ πως να τους βρεις

Όσα memmory test και να τρέξεις όσες live εκδώσεις Linux και να βάλεις την επανεγκατάσταση των windows δεν θα την αποφύγεις

φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

▒▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀Ο▄▀Κ▄▀▄▀▄▒

Offline Gewlogos

• Αποστολή
  • **
Να τολμήσω να προτείνω κι εγώ ένα BIOS update πριν την έσχατη λύση του φορμάτ..?
Καμιά φορά το update διορθώνει την συμβατοτητα με hardware..

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
Οχι μην τολμησεις  :'(

Λοιπον η μονη λυση ειναι φορματ στο linux και αντιστροφη των update πριν την απεγκατασταση των windows κατω απο τριγωνικη διαβαση καθοτι ως γνωστων στηριζουμε opensource εφαρμογες  :smiley4: :smiley4:

Αυτα τα λιγα απο εναν εμπειρο χακερ.. συνεχιστε :P

northeagle_4

• Guest

Offline disorder

• Αποστολή
  • **
    • 4-10-1999 ÁÄÅÑÖÉÁ ÆÅÉÔÅ
biv είσαι και συ φαν του φουσέκη?  ;D

www.youtube.com/watch?v=mvvvxPKSqBk
ΟΜΑΔΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙ

Offline lioste

• Αποστολή
  • **
Να κάνω μια ερώτηση;
Πως κάνουμε seed?
ΑΡχίΔια

Offline rosen_eye

• Αποστολή
  • **
Λοιπόν, το πρόγραμμα με το οποίο κατεβάζεις, χρησιμοποιεί μια πόρτα για να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο. Αυτή η πόρτα πρέπει το firewall ( είτε ως λογισμικό, είτε στον router ) που χρησιμοποιείς να επιτρέπει στην συγκεκριμένη πόρτα να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, δηλαδή να μην την μπλοκάρει. Το ποια πόρτα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα φαίνεται στις ρυθμίσεις του προγράμματος. Αν η πόρτα είναι ελεύθερη τότε κάνεις seed.
Kai oso zw tha s'agapw
gia to dikefalo aeto
kai to trelo sou to lao.

Offline lospsi

• Αποστολή
  • **
μπαινω στο σαιτ της 4 και το βελακι γινετε ελικοπτερο,τι γινετε??
εκανα και επανεκινηση,το εβγαλα και απο την μπριζα,το γυρισα και προς το παραθυρο αλλα παλι τιποτα..
βοηθειστε..
Ο Π.Α.Ο.Κ δεν ειναι δυο ωρες...πηγαινουμε και τελειωνει...Ο Π.Α.Ο.Κ εχει επιπτωση σε ολη μας τη ζωη!

Offline lioste

• Αποστολή
  • **
Χτύπα την οθόνη μήπως και έχει κολλήσει το μηχάνημα ρε.
ΑΡχίΔια

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Αμα την χτυπησει θα πεσει το ελικοπτερο ρε  ;D
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
Περασαν 3-4 μηνες απο τοτε που εχω αγορασει σταθερο pc και η πρωτη μπλε οθονη εμφανιστηκε χθες.Υποθετω οτι το προβλημα ειναι η μνημη.

Intel Core i5  2.9 GHz
AMD RadeonHD 6570 (2 GB)
Chipset: Intel H67
Windows 7  (64 bit)

Ram 4GB   Supports PC3 10600 (1333 MHz) DDR3 DIMMs    Non-ECC memory only, unbuffered

Πριν καμια 20αρια μερες πηρα μνημη ram 4Gb και την εβαλα,χωρις να γραφει πουθενα αν η ταχύτητά της ειναι 10.600 ή 10.666.Παιζει κανενα ρόλο αυτό?
Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι συμβατη η μνημη με το pc μου ενω ειναι στα ιδια Mhz 1333 DDR3?

Οταν εβγαλε τη μπλε οθονη,μου ελεγε αν εχω βαλει καποιο υλικο προσφατα να το αφαιρεσω και κατι τετοια-δεν θυμαμαι ακριβως-.Κλεινω το pc και τη βγαζω.Ολα ΟΚ οταν το ξανααναψα.

Εδω η μνημη που αγορασα.   
http://www.multirama.gr/products/product?pid=0587189&catid=020600

Ψαχνωντας λιγο,ανακαλυψα οτι στην κατηγορια 'Ανοιγμα εποπτειας επιδοσεων' η μνημη εμφανιζει Σφαλματα Cache ανα δευτερολεπτο.Σε χαλαρη λειτουργια του υπολογιστη βγαζει 32ΜΒ(το μεγιστο) το δευτερολεπτο.Και οσο περισοτερο ανοιγω προγραμματα τα σφαλματα αυξανονται στα 64ΜΒ.
Αυτα τα σφαλματα τα εβγαζε ΚΑΙ οταν ειχα βαλει την μνημη που αγορασα ΚΑΙ τωρα που εχω μονο τη μνημη που ειχε αρχκα το pc.Και πριν βγαλει την μπλε οθονη παλι τα ιδιο συνεβαινε.
Μηπως δεν ειναι συμβατη ουτε η αρχικη μνημη που εχουν βαλει στο pc?Υπαρχει περιπτωση να ειναι τοσο μαλακες αυτοι που το συναρμολογησαν?

Αυτη τη στιγμη εχω ανοιξει την 'εποπτεια επιδοσεων' και μου λεει για τη μνημη:

22% χρηση δεσμευμενων byte
Διαθεσιμα GB : 2.5
Σφαλματα Cache/δευτερολεπτο 31MB,πότε παει στο 0 και πότε παει στο 41ΜB.

λοιπόν μερικά hints...
Οι μνήμες φαίνονται συμβατές (ακόμα και αν το Peak transfer rate δεν είναι ίδιο θα δουλεύουν στο μικρότερο)
αν δεν ήταν σε όλα συμβατές τότε παίζει να πρέπει στο BIOS να κατεβάσεις στην ίδια ταχύτητα (1333Mhz) και τις 2, ώστε η μικρή να μην ανεβάζει μεγαλύτερη ταχύτητα προσθαθώντας να φτάσει τη γρήγορη (δεδομένη μπλέ οθόνη έτσι)
όλα εξαρτώνται από το Mobo σου.
έχει 2 ή 4 memory banks; αν έχει 2 μπορεί να πρέπει να επιλέξεις (ή να αποεπιλέξεις) στο BIOS το dual mode
αν έχει 4 τότε μπορεί να πρέπει να τις βάλεις στο πρώτο και στο τρίτο Slot.

ΠΟΙΟ Μοbo έχεις;

Offline scouser4

• Αλλαγή

PAOK_VOLOS

• Guest

λοιπόν μερικά hints...
Οι μνήμες φαίνονται συμβατές (ακόμα και αν το Peak transfer rate δεν είναι ίδιο θα δουλεύουν στο μικρότερο)
αν δεν ήταν σε όλα συμβατές τότε παίζει να πρέπει στο BIOS να κατεβάσεις στην ίδια ταχύτητα (1333Mhz) και τις 2, ώστε η μικρή να μην ανεβάζει μεγαλύτερη ταχύτητα προσθαθώντας να φτάσει τη γρήγορη (δεδομένη μπλέ οθόνη έτσι)
όλα εξαρτώνται από το Mobo σου.
έχει 2 ή 4 memory banks; αν έχει 2 μπορεί να πρέπει να επιλέξεις (ή να αποεπιλέξεις) στο BIOS το dual mode
αν έχει 4 τότε μπορεί να πρέπει να τις βάλεις στο πρώτο και στο τρίτο Slot.

ΠΟΙΟ Μοbo έχεις;

Εδω η μητρικη

http://bizsupport1.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02668523

Η μνημη που εχει το pc ειναι στα 1333Μhz και στα 10600 αρα δεν υπαρχει προβλημα ταχυτητας.Θα την κουμπωσω και στις αλλες τρεις θεσεις της μητρικης και θα επανελθω.

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
οκ... καταλαβαίνεις τώρα γιατί έχει μαύρο και μπλέ χρώμα στο Slot... ζευγος ανα δύο.
επίσης το mobo σου είναι μόνο για Non ECC Μνήμες...
αυτή που αγόρασες από το Multirama δε γράφει αν είναι Non ECC.... (καταλαβαίνεις ότι και να χτυπιέσαι ΔΕ θα παίξει... αν τη βάλει μόνη της τη διαβάζει; αν όχι... άλλαξε τη με Νon ECC)

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
los απο ποτε βλεπεις το ελικοπτερακι στο σαιτ της 4;

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
χτες βραδυ χοντρη μαλακια κατι εκανα και σβηστηκαν τα παντα. λες και πηρα νεο pc

ισως ηταν εκτος ρευματος το λαπτοπ και οταν το ανοιξα μου λεγε η shut down η reboot, εκανα το 2ο περιμενα 20 λεπτα, ξανα ανοιξε και πανε ολα....σημειο επαναφορας δεν υπαρχει, τιποτα.

Αν εχει καμια λυση καποιος...win7

παιζει να εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων?   :'(

μου πανε εξω μπορουν να τα επαναφερουν τα αρχεια αλλα θελει κανα 3μερο..

τιποτα αλλο? δεν μπηκα με προσωρινο προφιλ..

και κατι αλλο εχω ενα μαυρο ρουτερ χολ εδω που μενω προσωρινα μου χει σπασει τα νευρα ολο με πεταει και μετα δε συνδεεται η κανω ρισταρτ και μπαινει, βγαινει τα  γνωστα. μονο με καλωδιο δηλαδη την παλευω. καμια λυση?

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
dask βεβαιωσου οτι δεν εχεις κολησει το ιο system check. αν ναι βγαινει ευκολα και δεν εχεις χασει τπτ