Author Topic: Προβλήματα υπολογιστών και συμβουλές για πιθανές λύσεις  (Read 17837 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline savage republic

• Βασικός
Έχω ubuntu 8.04 και είναι η δεύτερη φορά που προσπαθώ να κάνω αναβάθμιση στο 10.04. Για δεύτερη φορά δεν πετυχαίνει. Τα κατεβάζει τα αρχεία, κάνει εγκατάσταση, αλλά δεν φορτώνει τα ubuntu. Τεχνικά χαρακτηριστικά: 1000 RAM και 160άρι σκληρό. Το λάπτοπ είναι παλιό, αλλά του έχει γίνει αναβάθμιση καλή προ διετίας. Τώρα είμαι μέσα με live CD.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ: Έχω αρχεία μέσα πολύ σημαντικά για μένα. Φωτογραφίες κ.ά. που σημαίνουν πολλά. Δεν θέλω να τα χάσω, αλλά με τα βγάζει προστατευμένα και δεν μπορώ να τα αντιγράψω στον εξωτερικό σκληρό.

Offline skyclad4

• Αλλαγή
φτιαξε ενα boot cd με utilities (minipe η hiren), παρε backup τα αρχεια που θες (εχει πολλα προγραμματακια μεσα, καποιο θα σ'αφησει να το κανεις κι ας ειναι προστατευμενα), και μετα πατα του ενα format να στρωσει χαρακτηρα.  ;)

το hiren ειναι τζαμπα απο δω:

http://www.hirensbootcd.net/download.html

και το minipe το βρηκα σε torrent:

http://btjunkie.org/torrent/Digiwiz-MiniPE-ISO-Updated-to-05-01-2009/3952ea5cfa611e8f2b066b00c17efebb3144ea8c8ff4
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline tsag

• Αλλαγή
Έχω ubuntu 8.04 και είναι η δεύτερη φορά που προσπαθώ να κάνω αναβάθμιση στο 10.04. Για δεύτερη φορά δεν πετυχαίνει. Τα κατεβάζει τα αρχεία, κάνει εγκατάσταση, αλλά δεν φορτώνει τα ubuntu. Τεχνικά χαρακτηριστικά: 1000 RAM και 160άρι σκληρό. Το λάπτοπ είναι παλιό, αλλά του έχει γίνει αναβάθμιση καλή προ διετίας. Τώρα είμαι μέσα με live CD.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ: Έχω αρχεία μέσα πολύ σημαντικά για μένα. Φωτογραφίες κ.ά. που σημαίνουν πολλά. Δεν θέλω να τα χάσω, αλλά με τα βγάζει προστατευμένα και δεν μπορώ να τα αντιγράψω στον εξωτερικό σκληρό.

Για να αντιγραψεις τα αρχεία αφού σου τα βγάζει έτσι όπως λες πρέπει να το κάνεις ως super user. Τρέξε σε terminal window --> sudo nautilus, δώσε το pass που έχεις, και μετά μπορείς να αντιγράψεις ό,τι γουστάρεις. ΘΑ σου ανοίξει ένα παράθυρο που σε οδηγεί στο root. Από αριστερά θα βλέπεις ένα μενού με τον δίσκο σου, το file system κλπ. Από εκεί μπες και μετέφερε στον εξωτερικό αυτά που θες. Μετά γράψε το UBuntu 10.04 και
κάντο καθαρή εγκατάσταση με φορμάτ από την αρχή.

Θα πρότεινα πάντως να βάλεις παλιότερη έκδοση π.χ. 9.04 ή 9.10 γιατί ή 10.04 θα σε σπάσει τα αρχίδια με τα bugs που θα βγάζει. Εγώ που τη δοκίμασα στο Dell μου (Inspiron 1525, 2ετίας) την έβγαλα μετά από 1 μέρα!!!
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline savage republic

• Βασικός
Με έσωσες tsag! Danke λέμε! Μίλα γκράτσιε και τα λοιπά.

Offline bane

• Αλλαγή
παιδια αν μπορει κανεις να βοηθησει. ψαχνω να βρω μεταφραστη απο γαλλικα σε ελληνικα. μπορει καποιος να γραψει ιστοσελιδες η οτιδηποτε μπορει να βοηθησει? μπορω απο καποιο γαλλικο σαιτ να κανω copy paste το κειμενο και να το μεταφραζει στα ελληνικα?

αν μπορει καποιος ας βοηθησει
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline tsag

• Αλλαγή
Το Google translate δεν σε καλύπτει;

http://translate.google.gr/#
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline bane

• Αλλαγή
ευχαριστω tsag θα το δω φιλε .
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline panoramix1926

• Αποστολή
  • **
λοιπομ.παιδιά.έχω. μεγάλο.προβλημα.με.το.λαπτοπ. δεμ.πηγαιμε.πολυ.καλα.εδω.και.καιρό.αλλά.από.τη.σ τιγμή.που.κατέβασα.εμα.amtivirus.γαμήθηκε.τελείως .΄Οταμ.αρχισε.μα.μη.δουλευει.το.γραμμα.μετα.το.μ :'( :'( :'(.ουτε.το.κεμο.εκαμα.επαμαφορα.εργοστασιακώμ.ρυθμί σεμ.αλλά.το.πρόβλημα.δε.λύθηκε.πείτε.καμιά.ιδέα.γ ιατί.με.εχει.κολλήσει.το.κεφαλι.και.δε.μπορώ.α.γρ ραψω.στο.live :P
Ο ΠΑΟΚ ΥΠΗΡΞΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΟΚΑΛΗ

chiltsid

• Guest
format,αν γινεται!

Offline panoramix1926

• Αποστολή
  • **
To.κακό.είμαι.οτι.δε.εχω.κατι.cd..που.μου.ζητησε. εμας.που.ξερει.μα.κάμει.φορματ
Ο ΠΑΟΚ ΥΠΗΡΞΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΟΚΑΛΗ

Offline Greenleaf

• Αποστολή
  • **
Τα καινούργια Laptop(νομίζω τα πιο πολλά) έχουν εγκατεστημένο ένα δικό τους recovery(φαίνεται σαν ξεχωριστό partition) κάνε recovery και θα γίνει το Laptop όπως το αγόρασες...

ive4

• Guest
ξέρει κανείς κάτι για το antimalware doctor? εμφανίζεται ως πρόγραμμα προστασίας αλλά είναι ιός!

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Ιος ειναι, αλλα φευγει ευκολα.
Σπασε το Antimalware Doctor.exe απο το task manager, ανοιξε registry editor και σβησε αυτα:

- HKEY_CURRENT_USER\Software\Antimalware Doctor Inc\Antimalware Doctor
- HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run Antimalware Doctor.exe
- HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Antimalware Doctor

Μετα κανε ενα search σε ολο το pc να βρεις αυτα τα 2 αρχεια: 'enemies-names.txt', 'Antimalware Doctor.exe' και σβηστα.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
έχω την αίσθηση ότι πρέπει να κατεβάσει και να τρέξει σε safe mode το Hijackthis και να τα κάνει αυτά που είπες από το editor του...

ive4

• Guest
Thanks για τις προτάσεις, αλλά ψιλοαντιστέκεται. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν όταν επανέλθει ο υπολογιστής, θα υπάρχουν ζημιές που δε θα τις βλέπω ή αν θα έχουν κλαπεί password κτλ, όπως απειλεί ο ιός!

Offline simoun4A

• Αποστολή
  • **
ρε μαγκες κατι πατησα κατα λαθος στο πληκτρολογιο και μερικα πληκτρα τα παταω και βγαζουν αντι για το γραμμα αριθμους...
μονο αμα πατησω το fn γινονται παλι γραμματα.μπορει να βοηθησει καποιος?

Offline polman

• Αποστολή
  • **
τι μάρκα φορητό έχεις?

ψάξε για ένα κουμπί που να λέει "num". Είναι δεύτερο function. Όταν το βρεις πρέπει να το πατήσεις + fn
oooooooo PAOKara exo trela...

Offline simoun4A

• Αποστολή
  • **
thanks αδερφε εγινε.! ;)

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
Γαμω τα παντα σου ρε Forthnet.
Βριζαμε 10 χρονια τον ΟΤΕ και παλι εκει θα γυρισουμε...
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

chiltsid

• Guest
τι εγινε σημερα?και εγω ειχα μεγαλο προβλημα!