Θα συμφωνήσω με τον φίλο Capricorn ότι δεν είναι κανένα κατόρθωμα να παρακολουθήσεις αγώνα από την κερκίδα της Ορίτζιναλ. Και γω κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου, αλλά από ότι αποδείχτηκε ο κόσμος της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι ο,τι πιο χλιαρό υπάρχει από όλες τις απόψεις. Και εξηγούμαι: κάναμε με την παρέα μου τραγικά λάθη, και έφτασα στο σημείο να πω "αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη, δηλαδή ήμουν Αθηναίος που ήθελα να δω την ομάδα μου και έμπαινα στην Θύρα 4 θα ήμουν ήδη στραπατσαρισμένος". Αφήσαμε το αμάξι με πινακίδες Θεσσαλονίκης ακριβώς έξω από τη Θύρα, και περνούσαμε δίπλα από τους πυρήνες της ορίτζιναλ χωρίς διακριτικά, φτάσαμε στα εκδοτήρια και δεν ξέραμε ποιά θύρα είναι που. Τελικά, πήραμε εισιτήρια για την Θύρα των "φανατικών", όπου το 40% του πληθυσμού ήταν αγκαλιασμένα ζευγαράκια. Τύμπανο δεν είδα ούτε άκουσα, τα συνθήματα τετριμμένα και επαναλαμβανόμενα "αεκ αεκ αεκ μάμησέ τους αεκ".
Σε κάποια φάση μπήκε μέσα ένα χοντρό παιδάκι γύρω στα 21-22, και φώναζε "ΑΝΟΙΧΤΕ ΑΝΟΙΧΤΕ" όπως όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας κλπ.
Ανοίγουν όλοι, πάει μέχρι κάτω ο τύπος και αποδείχτηκε ότι τελικά δεν ήθελε να κάνει τίποτε άλλο παρά το κομμάτι του, δηλαδή να φανεί ότι "Ανοίγουν όλοι για να περάσω". Κανείς δεν τον έπιασε όχι μόνο από το λαιμάρι, αλλά δεν άκουσε ούτε "ρε".
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν φώναζα, και βλέπω τον διπλανό μου με κοιτάει παράξενα. "Ωχ λες να μας πήρανε γραμμή;" λέω. Όπου ο άνθρωπος μου πετάει την απίστευτη ατάκα "βλέπετε ή μήπως να πάω πιο δεξιά;"
Να σημειώσω ότι πουθενά δεν ακούστηκε αντεθνική βρισιά, ούτε καν μεμονωμένα.
Ως φιλοξενούμενος μου άρεσε το όλο σκηνικό, αλλά οπαδικά... υπό του μηδενός.
Α ρε ΠΑΟΚΑΡΑ, το 1/10 του πάθους του κόσμου σου να έπαιρνε η ομάδα θα ήμουν ευτυχισμένος.