Τραβιόμαστε απο Αθήνα για την ιδέα μας....10 η ώρα το πρωί.Φτάνουμε στο χωριό τους. Η πόλη ολόκληρη ασπρόμαυρη....Καφετέριες στον πεζόδρομό τους ασπρόμαυρες....Φωνή απο το μεσημέρι κιόλας. Οι αλλόθρησκοι να χαζεύουν, μερικοί μας τραβάν στον δρόμο και μας λένε οτι δεν έχουν ξαναδει τέτοιο κόσμο.Κατάληψη στη πλατεία τους (γαμώ τα χωριά σας μπουρτζόβλαχοι), στο Δημαρχείο τους. Δε κουνιέται κανείς..Αδελφικές καταστάσεις, χαβαλές, προετοιμασία. Μια ολάκερη πόλη να έχει καταληφθεί απο τους ψυχασθενεις και να μη κρατιέται κανένας. Συσπείρωση απέραντη, όποιος έβλεπε τα ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ χθες και ζούσε μακριά απο την ελληνική αγωνιστική πραγματικότητα θα νόμιζε οτι η ομάδα ήταν πρώτη. Πορεία, σχιζοφρένεια, σπρέι στον τοίχο - αποκαθίσταται η τάξη στην πόλη απο την οποία είχαν ήδη περάσει μια χούφτα κιτρινιάρηδες.....Οι Τριπολιτσιώτες, η επίσημη Τρίπολη να μας λέει στο ξενοδοχείο τους οτι σαν τον λαό του Π.Α.Ο.Κ. δεν θα υπάρξει ποτέ κανείς.
Και ύστερα γήπεδο. Πωπω στη Του, πω πω στη Τούμπα παιζουμέεεεε. 1200 αρρωστάκια, κατάληψη και στα επίσημα. Είναι πολύ μικρό το πέταλο να μας χωρέσει.....Το πέταλο που ο γαύρος με το ζόρι γέμισε...Φωτογραφίες στη "Θέση Δημάρχου" που καθόμαστε. Παλμός, φωνή, σύνθημα στο σύνθημα, χαζεύει ο κόσμος. Συγχρονισμός με τους απέναντι. Εμπρός Αητε - Δικέφαλε...Πιό Δυνατά, Εμπρός Αητε - Δικέφαλε, Ποιό δυνατά, Εμπρός Αητε - Δικέφαλε. Νομίζω μας ακούνε ως τη Κόρινθο. Πραγματικά έρωτας. Λίγες συγκινήσεις στη ζωή συγκρίνονται με την τρέλα που κουβαλάμε. ΠΑΟΚτσάκια απο παντού. Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Πάτρα (καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα που πληροφορήθηκα οτι προχωράει),Σέρρες, Κολινδρό, Αθήνα, Κιλκίς,Γιαννιτσά, Δράμα, Πύργο......ΠΑΟΚτσάκια κάθε ηλικίας...Και μερικοί παλιότεροι, μερικοί απ αυτούς που κάποτε κοιτούσαμε με δέος στο ναο...Ασπρομάλληδες πίσω στις επάλξεις... ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑ ΚΑΤΩ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. Καράβι ο λαός του ΠΑΟΚ. Guerillas έτοιμοι για όλα. Λατρεία για το σύμβολο, απίστευτη ευρηματικότητα (με αποκορύφωμα τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κολοκοτρώνη), ΄πάθος που λίγη θα το καταλάβουν.
Ταλαιπωρία στο γυρισμό, μερικά σκυμμένα κεφάλια, όχι το δικό μου. Μετά τη Φυλή, η Τρίπολη. Αύριο ποιός ξέρει....Έχω πάρει χρόνο. Ξαναγύρισα σ αυτά που λέμε όλοι μεταξύ μας. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ. Αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε. Μακράν ασυναγώνιστος, πολεμιστής, αγέρωχος στρατιώτης του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ. Αυτόν υπηρετούμε, για αυτόν πασχίζουμε, για αυτόν πονάμε, αυτόν θα αγαπάμε. Τα αγωνιστικά τ αφήνω στους άλλους....όλοι ξέρουμε οτι η ομάδα αυτό έχει ταβάνι. Προσωπικά δεν τη βλέπω (χωρίς προσθήκες) πάνω απο την 7η 8η θέση.Έπαψε να με πειράζει. Τί είχα, τί έχασα.Εμένα αυτό μου μένει. Η κερκίδα...Μου μένει η ψυχεδέλεια για 70 ολόκληρα λεπτά, ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΓΓΟ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΜΑΣ.Παλάβωσαν οι μπάτσοι....ΤΡΑ ΛΑΛΑ, ΛΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ..Ραντεβου στο επόμενο...Εντός έδρας για μας εδώ στη χαμουτζία, στο Περιστέρι...Αυτά είναι τα σημαντικά.
Μερικοί γεννηθήκαμε, άλλοι γίναμε, άλλοι φτιαχτήκαμε, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΜΕ απο τους παλαιότερους...Είναι καιρός να μεταδώσουμε εγκυκλοπαίδεια στα πιτσιρικια, στα μικρά παιδιά του τί εστι κόσμος ΤΟΥ ΠΑΟΚ, να μη χάσουμε κανένα. Εμείς δεν χρειαζόμαστε γκεμπελική προπαγάνδα. Ένα εισητήριο να αγοράσουμε κάθε ένας απο μας σε έναν πιτσιρίκο για ένα εκτός έδρας μάτς μας. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται.Μόνο η έκσταση του ΠΑΟΚΤΣΗ ΠΟΥ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ....Αδιαπραγμάτευτα, αθεράπευτα, ανίατα να αγαπάει αυτο που του έμαθαν πριν μάθει την αλφάβητο, πριν μάθει προπαίδεια - ΝΑ ΖΕΙ Κ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ......
ΠΑ - ΝΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ
ΥΓ: Τσάκαλε Σερρέε, είσαι αρρωστάκι απο τα λίγα κ ξηγήθηκες πολύ όμορφα.Θα στο ανταποδώσουμε πολύ σύντομα.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου αυτούς τους υπέροχους ιεραπόστολους της ιδέας μας, που με έκαναν τόσο περήφανο, που ξέχασα αμέσως τους παράλυτους που φοράνε τον Δικέφαλο στο στήθος. Αυτοί οι ανίκανοι περαστικοί είναι και σε λίγο καιρό (ΕΛΠΙΖΩ) να πάψει να μας απασχολεί η ύπαρξή τους, παρά μόνο στα ανέκδοτα και σε συζητήσεις "θυμάσαι ρε μαλάκα εκείνον τον ανίκανο αμυντικό; πως το λέγανε το παλτό ρε συ;"
Σε ένα παιχνίδι 700 χλμ μακριά από την έδρα της ομάδας (θεωρητικά γιατί ο ΠΑΟΚ βρίσκεται παντού) έδειξαν σε όλη την Ελλάδα το μεγαλείο αυτής της ιδέας και κάνανε νέους οπαδούς, είμαι σίγουρος.
Αλλά κάθησα και φαντάστηκα να πηγαίνουμε για πρωτάθλημα. Δε νομίζω να μας χωράει γήπεδο στη χώρα σε αυτή την περίπτωση.
Ο λαός του ΠΑΟΚ αποδεικνύεται τελευταία άξιος συνεχιστής των παλιότερων.
Το αγωνιστικό σίχαμα δεν μπορώ ούτε να το διακωμωδήσω.
Πόσο μάλλον όταν, τραγική ειρωνεία, πέθανε χθες ο προπονητής που ήταν ο υπεύθυνος της ομάδας που έπαιξε το ομορφότερο ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα. Ο Λες Σάνον δεν θα μπορούσε να κοιτάξει αυτό το έκτρωμα και σαν να διάλεξε τη χθεσινή μέρα, λες και πέθανε διαμαρτυρόμενος για το κατάντημα του ΠΑΟΚ.
Όσο για τις φωνές που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, που αναφέρονται σε Σάντος και Ζαγοράκη και πατάνε στην πίκρα του ΠΑΟΚτσή για να βγάζουνε τη χολή τους, θα πω μόνο πως να είναι σίγουροι κι αυτοί ότι σε λίγο καιρό θα αποτελούν ανάμνηση, όπως τα παιχτάκια.
Όταν θα πετάει η ομάδα θα λέμε και γι' αυτούς "θυμάσαι ρε μαλάκα που υπήρχανε κάποιοι που θέλανε να διώξουμε το Σάντος;"
Εμπιστοσύνη σε Πρόεδρο και προπονητή σημαίνει ότι αυτά που βλέπω εγώ, εσύ και ο κάθε ένας απ' έξω τα βλέπουν και αυτοί, που ξέρουν καλύτερα.
Κριτική να κάνουμε δε λέω, αλλά εμπιστοσύνη σημαίνει όχι "καλά δεν το βλέπει μωρέ ο Σάντος ότι ..." αλλά "είμαι σίγουρος ότι το βλέπει ο Σάντος και θα..."
ούτε "ο Ζαγοράκης να κάνει αυτό το Γενάρη..." αλλά "είμαι σίγουρος πως ο Ζαγοράκης θα κάνει το καλύτερο..."
Κριτική είναι αυτή που έγραψε ο Davids4. Καλοπροαίρετες επισημάνσεις
Αντίθετα κάποιες χαζοχαρούμενες φωνές που μιλάνε υποτιμητικά για τον προπονητή είναι καραγκιοζιλίκια
Όσο για το εμετικό που γράφηκε παραπάνω για τα πριμ των φίλων του Ζαγοράκη, τι να πει κανείς.

Άντε βάλε ραπτόπουλο ρε φυτό και φύγε από δω μέσα. Άντε πάνε να βρεις και άλλους καραγκιόζηδες να λέτε τον πόνο σας. Έχουμε τη πίκρα μας, έχουμε και τον κάθε μαλάκα να πετάει ό,τι του κατέβει
Και μια προσωπική εικασία για την διαφορετική εικόνα εντός κι εκτός της ομάδας.
Η πραγματική εικόνα της ομάδας είναι αυτή που δείχνει εκτός έδρας. Είναι ομάδα που με άλλη φανέλα θα έπεφτε.
Η Τούμπα (και πολύ περισσότερο, η φετινή Τούμπα) τους κάνει να φαίνονται 300% πάνω.
Δίνει φτερά ένα πράγμα και εκτός έδρας τα φτερά αυτά τα χρησιμοποιούν σα σερβιέτα για τα κακάκια τους.
Αν ισχύει αυτό, τότε με τέτοια Τούμπα και καλούς παίχτες φανταστείτε τι θα κάνουμε.
Τέλος επειδή δε γουστάρω το "με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω", δυο πράγματα.
Έχω κάνει λάθος για τους παίχτες μας και πλέον έχω ανοίξει τα μάτια μου και το είδα. ¨Ήμουν τυφλός και είδα. Το έλεγαν κάποιοι συνέχεια, όπως ο
@papakon ότι με αυτούς τους κουτσούς χαΐρι δεν γίνεται κι εγώ δεν καταλάβαινα. Αυτό το παραδέχομαι ήταν βλακεία μου.
Σε ότι αφορά όμως στο ποιος θα έπρεπε να είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ δεν αλλάζει τίποτα και επιμένω. Άλλη κουβέντα αυτή όμως και το κλείνω εδώ.