Κόσμος: Μακάρι αυτοί οι 20.000 να είμαστε φέτος στα περισσότερα ματς. Και νομίζω πως θα έχουμε όντως ένα εικοσάρι και κάτι μέσο όρο στο τέλος. Μη φοβάστε κάποιοι ότι θα ξενερώσει ο κόσμος από τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον αυτός ο κόσμος που ήρθε το Σάββατο δεν θα επηρρεαστεί. Φάνηκε στο χειροκρότημα που λέει και το τραγούδι.
Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να μειώσει αισθητά τον κόσμο μας: η βροχή.

Με δυο-τρεις ψιχάλες άρχισαν να φεύγουν κατά δεκάδες οι "ζαχαρωτοί" μας φίλαθλοι!!!
Θέλω πάντως να πω πως είναι λίγο τραλαλά η κερκίδα μας και δεν γίνεται, όπως είπε κι ένας αδερφός πιο πριν πολύ σωστά, να πρέπει να πιέσουμε την ομάδα να βάλει το τρίτο και να φωνάζουμε αλεό αλεό και ξύσ' τ' αρχίδια σου. Μετά το τσαμπουκά του Βαγγελή με έναν φλώρο του όφη όμως και τις ξάπλες των καραγκιόζηδων, ξύπνησε όλη η κερκίδα και έγινε επιτέλους Τούμπα που πιέζει για τη νίκη.
Τότε μάλιστα! Πολύ το γούσταρα και αυτός ήταν ο λόγος που έγειρε το γήπεδο στο τέλος
Γενικά η ομάδα ήταν λίγο κοιμισμένη στις αρχές του 2ου ημιχρόνου και γι' αυτό φταίει και η κερκίδα: και τα σούτια και η συνθηματολογία.
Αλλά πιο πολύ φταίει ότι οι παίχτες μας δεν είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Παίζουν με φόβο και αυτό φάνηκε και στο "πόσο μαλάκες είσαστε" που κάποιοι παίχτες μας νόμιζαν πως απευθύνονταν σε αυτούς και κοιτούσαν με τρόπο στην κερκίδα!!!
Πάντως η
ομάδα εμένα μου αρέσει πολύ. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είναι απειλητικός. Κάνει επιθέσεις φωτιά και ευκαιρίες πραγματικές. Πατάει πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή με σωστές ενέργειες. Αυτό είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα, κυρίως στην Ελλάδα.
Στην άμυνα έχουμε πρόβλημα στο μυαλό και πουθενά αλλού. Και τα 2 γκολ που φάγαμε συν το γκολ του κοντοπούτανου οφείλονται σε έλλειψη συγκέντρωσης.
Για 2 φίλους (Papakon κι ένας ακόμη) που είπαν το θεϊκό, πως αν στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο Παράσχος ή ο Βούκοτιτς θα τους είχαμε σκίσει, ενώ με το Σάντος όλα καλά, να πω απλά πως με τον Παράσχο έμπαινες στην αντίπαλη περιοχή και πέρυσι και στα φιλικά με αίτηση, χαρτόσημο και ΥΔ του Ν 105, που δήλωνες ρητά και με κάθε νόμιμη επιφύλαξη ότι μόλις πατήσεις την αντίπαλη περιοχή μετά τη γιόμα, θα γυρίσεις τρέχωντας να καλύψεις τα νώτα σου και ότι δεν θα περάσεις το κέντρο του γηπέδου αν δεν βρίσκονται 7 συμπαίχτες σου από πίσω σου.
Με αυτές τις πανευρωπαϊκού επιπέδου τακτικές θα είμασταν 0-2 άνετα στο 70' και δε θα χρειαζόταν αλλαγές, παρά μόνο ίσως για να κρατήσεις το σκορ.
Επίσης ας υπολογίσουν οι φίλοι τις νίκες τις ισοπαλίες και τις ήττες αυτών των "τεράστιων προπονητών" στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και θα ξανασυζητήσουμε. Να μη μιλήσουμε και για το πως έπαιζε η ομάδα που είναι υποκειμενικό ίσως. Σε κάποιους μπορεί και να άρεσε!!
Ας πάνε τώρα και οι δυο τεράστιοι αυτοί μυρωδιάδες να κάνουν αίτηση για να πάρουν τη θέση του άλλου μαθητευόμενου μάγου, του Καραγεωργίου στον Εργοτέλη, που έτοιμο για φούντο τον έχει και ας ασχοληθούμε εμείς με τον προπονηταρά μας, που χτίζει μία ομάδα που αρχίζει και παίζει
ποδόσφαιρο κι όχι κάτι σαν...
Όσο για τους επικριτές του Μπαλάφα, ας πούμε ότι έχουν δίκιο, για να γίνεται κουβέντα. Το χάνουν όμως όταν:
- Μέσα στο γήπεδο από το ζέσταμα μουρμουρίζουν και από το πρωτο λάθος τον ξεσκίζουν. Όποιος το κάνει αυτό στο γήπεδο είναι παλιομαλάκας. Και αυτή η "μόδα" που έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια πολλαπλασιάζει το κακό. Πως ρε έξυπνοι να μη παίζει σα χεσμένος όταν σε κάθε λάθος τον σκίζετε; ή νομίζεται ότι η μουρμούρα από την κερκίδα δεν περνάει στον αγωνιστικό χώρο;
- Αν κάποιος κράζει τον Μπαλάφα χωρίς πρώτα να κράξει το Χριστοδουλόπουλο είναι εμπαθής και τίποτε περισσότερο. Βλέπω τη βγάζει στον αφρό ο Λάζαρος που μπήκε στο 70 και άφηνε τον Βρύζα να τρέχει να πιέζει και στην πρώτη ευκαιρία αντί να σουτάρει πέφτει για πέναλτι, λες και παίζει στην ομάδα της καρδιάς του.
Αλλά αυτός ξέρει μπάλα θα μου πείτε. Πότε μας την έδειξε όμως; Και ο Βαγγελής ξέρει μπάλα αλλά το κράξιμο το τρώει. Στον αγαπημένο Λαζαράκο κιχ.
Εγώ δε λέω ότι δεν ξέρει 100 κιλά μπάλα. Αλλά γιατί κάποιοι έχουν ασυλία σε ό,τι κάνουν ενώ άλλοι είναι στο κράξιμο συνέχεια, δεν το καταλαβαίνω.
Τέλος έφυγα από το γήπεδο θεωρώντας πως παρόλη την πρόοδο που δείχνει αγωνιστικά η ομάδα (και πρέπει να τη δείξει επιτέλους και εκτός έδρας), οι παίχτες μας έχουν ακόμη πολύ κακή νοοτροπία για να παίζουν στον ΠΑΟΚ.
Είναι κάπως παραχαϊδεμένοι και έχουν παρεξηγήσει την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου. Έχουν υποχρέωση να τα δίνουν όλα από το 1 ως το 90. Αυτή είναι η δουλειά τους και το ότι φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ τους υποχρεώνει δύο φορές.
Πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί υπάρχει ο κατάλληλος προπονητής για να αποβάλλουν τη ψυχολογία μικρής ομάδας που μας φορτώνουν. Αν δεν αλλάξει αυτό, τότε στο τέλος της χρονιάς να ξεσκίσουμε όλοι μαζί όσους θα έχουν αποδείξει ότι είναι λίγοι για να φοράνε αυτη τη φανέλα.
Time will tell
Αλλά φοβάμαι πως η φιλοσοφία "φέτος κοιτάω την εξυγίανση κι όχι τ' αποτελέσματα" δημιουργεί μία ομάδα με άλλοθι. Που θα κάνει κλαρίνα και θα χειροκροτείται. Που δεν θα θεωρεί ντροπή να χάνει μέσα στην Τούμπα. Αυτό δεν είναι ΠΑΟΚ.
Ο μόνος λόγος που εγώ προσωπικά καταπίνω αμάσητα τα κλαρίνα είναι ότι υπάρχει πρόεδρος και προπονητής που μισούν την ήττα και ελπίζω ότι θα αλλάξει αυτό το παραμύθι. Μάλλον δεν ελπίζω απλώς. Μου δείχνουν με αυτά που λένε και κυρίως κάνουν ότι το δουλεύουν το πράγμα.
Γι' αυτό είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτή η ομάδα έτσι όπως τη βλέπουμε θα γαμάει και θα δέρνει σε λίγους μήνες, αλλά δεν μπορώ να μη μοιραστώ τους προβληματισμούς μου μαζί σας. Για να δω πως το βλέπετε κι εσείς. Έχετε δεν έχετε υπομονή