Να πω κι εγώ πως το είδα το χθεσινό φιλικό.
Κόσμος υπέροχος και καυλωμένος! 18.000 τέτοια εποχή, μετά τις 12.000 στην πρώτη προπόνηση είναι σημάδι ότι είμαστε εδώ! Ο λαός είναι έμπρακτα κοντά στην ομάδα και αυτό από μόνο του είναι το πλέον θετικό από χθες.
Το πιο αρνητικό απ' όλα ήταν ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Αυτό πρέπει να διορθωθεί. Και χαλάστηκα με το μπάτε σκύλοι αλέστε των πιτσιρικάδων πριν το τέλος του αγώνα.
Αγωνιστικά τώρα:
Εμένα η Λιβόρνο μου άρεσε περισσότερο ως ομάδα και δεν μου φάνηκε κουρασμένη. Απόδειξη οι πολύ γρήγορες επιστροφές και αντεπιθέσεις της. Είχε πολύ καλούς αυτοματισμούς παίζοντας απλό ποδόσφαιρο και έξυπνες κομπίνες στα στημένα.
Το καλό ήταν ότι η ομάδα μας έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά με σχετική επιτυχία. Το μόνο πρόβλημα που είδα εγώ, είναι ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι φάσεις που βγάζαμε δεν ήταν προϊόν προπόνησης, αλλά ατομικού ταλέντου των παιχτών. Αλλά το ότι έχει γίνει δουλειά σε σχέση με πέρυσι σε αυτό τον τομέα φαίνεται και μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί και θα παίζουμε πολύ καλύτερα.
Ατομικά:
Φερνάντεζ: Σε τρία τετ α τετ είχε μία καλή επέμβαση χαμηλά και δυο φορές έκρυψε το τέρμα με αποτέλεσμα να αστοχήσουν οι αντίπαλοι. Είναι μακράν ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και αυτό αρκεί
Κυριακίδης: Μαγκάκος. Δεν χρειάστηκε να φανεί, αλλά ήταν στη τσίτα συνέχεια και μιλούσε στην άμυνα
Αραμπατζής: Η φάση στο πρώτο ημίχρονο που βγαίνει πίσω από την άμυνα της Λιβόρνο λόγω του υπέροχου κοντρόλ που κάνει είναι ενδεικτική του ταλέντου του. Η ψηλή μπαλιά που κάνει στη συνέχεια κι ενώ περιμένουν δύο δικοί μας μέσα στην μικρή περιοχή είναι ενδεικτική της βιασύνης του και της έλλειψης τακτικής παιδείας που έχει.
Σνάουτσερ: Αυτό που ξέραμε. Αξεπέραστος αμυντικά και μου άρεσε που στο δεύτερο έφτασε ως και την περιοχή της Λιβόρνο μετά από συνδυασμό. Πολύ καλή μεταγραφή
Μπαλάφας: Πήγε πολύ καλά αμυντικά στις επεμβάσεις, αλλά η επιπολαιότητά του σε δύο φάσεις είναι προς προβληματισμό. Στο πρώτο πάει να κάνει κοντρόλ με το στήθος και του φεύγει η μπάλα και στο δεύτερο χάνει την μπάλα σε ξεκίνημα επίθεσης στο κέντρο με αποτέλεσμα να μείνει όλη η άμυνα ξεκρέμαστη και τρώμε το γκολ. Πρέπει να καταλάβει ότι στη νέα του θέση τα λάθη πληρώνονται ακριβά και να πράξει ανάλογα.
Χαραλάμπους: Καλός χθες και με πείσμα. Δυο μικρές επιπολαιότητες, όπως το να διώχνεις πάνω σε αντίπαλο χωρίς πίεση, είναι μέσα στο πρόγραμμα και γι' αυτό δεν μπορώ να τον φανταστώ κεντρικό αμυντικό με τίποτα. Από όλες τις φετινές εμπνεύσεις του Παράσχου είναι η μόνη εντελώς κουλή.
Γκονζάλες: Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από τον Αραμπατζή χθες και αμυντικά και στις προωθήσεις του.
Μουμίν: Αχ και να είχε τσαμπουκά αυτό το παιδί, πόσα πράγματα θα μπορούσε να κάνει. Αλλά δυστυχώς η τεχνική μπορεί να βελτιωθεί, αλλά τον τσαμπουκάς ή τον έχεις ή όχι, φαίνεται να μην μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον ανάλογα με τις πολλές του δυνατότητες
Βαγγελής: Του έδωσε ο Παράσχος όλο το κέντρο και αυτός τα κατάφερε! Καταπληκτικό το τάκλιν στο πρώτο ημίχρονο έξω από την περιοχή μας. Επιθετικά έψαχνε συνέχεια την κάθετη πάσα. Μου άρεσε πάρα πολύ ότι ζητούσε συνεχώς μπάλα.
(Αυτός είναι ο λόγος που κουράστηκε πιο γρήγορα. Το λέω για "μερικούς μερικούς" που δεν βλέπουν καλά από την Θ4)
Ηλιάδης: Με καλές ιδέες για να φύγει μπροστά (τριγωνάκια, έδινε μπάλα και έκανε κίνηση), αλλά με κακές εκτελέσεις (πάσες). Πάντως στο κακό δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους καλύτερους
Κωνσταντινίδης: Μέτριος χθες χωρίς να πάρει πολύ παιχνίδι πάνω του
Μπαϊάνο: Έχει το επίπεδο για να είναι αναπληρωματικός στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν αγοράζεις ξένο παίχτη και μάλιστα Βραζιλιάνο για αναπληρωματικό. Πάντως μια και τον έχουμε πάρει, μπορεί να βοηθήσει
Άλαν: Αν δεν αγοράζεις Βραζιλιάνο για αναπληρωματικό, τότε μάλλον δεν αγοράζεις τέτοιον για να κουβαλάει τους κώνους στην προπόνηση. Άντε μην αρχίσω πάλι με τον καραγκιόζη τον βεζυρτζή
Μαλεζάς: Δε νομίζω ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΠΑΟΚ και νομίζω επίσης ότι είναι ο διάδοχος του Χασιώτη. Καλός για να είναι ο τέταρτος κεντρικός αμυντικός μας στο μέλλον. Μακάρι να κάνω λάθος.
Ορφανός: Καλός ανασταλτικά όπου μπάλωνε τρύπες και προσπάθησε στην ανάπτυξη. Επειδή είναι βαρύ σκαρί θα αργήσει λίγο να επανέλθει
Γεωργιάδης: Αυτός ο τεράστιος παίχτης έφτασε δυστυχώς κοντά στο τέλος του. Το κορμί του χθες δεν ακολουθούσε το μυαλό του και φάνηκε όταν προσπαθούσε να περάσει αντίπαλο με την ταχύτητά του. Η κλάση του όμως ήταν αυτή που μας έδωσε το γκολ. Αυτός είναι ο Γεωργιάδης και καμία ομάδα δεν την χάλασε ποτέ να έχει μία ποδοσφαιρική προσωπικότητα
Λάκης: Έδωσε ποιότητα με την έισοδό του, λόγω του ότι ξέρει να παίζει σωστό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε πάρα πολύ στο κακό δεύτερο ημίχρονο
Αθανασιάδης: Πολύ καλός, πραγματικά πολύ καλός τεχνικά και με τεράστιο προσόν να δίνει γρήγορα τη μπάλα. Αν δουλευτεί σωστά θα έχουμε να συζητάμε γι' αυτόν αρκετό καιρό
Χριστοδουλόπουλος: Νομίζω χθες ήταν ο χειρότερος παίχτης μας κι αυτό γιατί δεν έπαιξε απλά όπως η υπόλοιπη ομάδα και όταν είδε πως δεν μπορεί με ατομικές ενέργειες να περάσει την άμυνα της Λιβόρνο δεν άλλαξε νοοτροπία κι έτσι δεν βοήθησε καθόλου. Φυσικά πολύ καλός παίχτης, αλλά χρειάζεται να δουλέψει πολύ ο Παράσχος με το μυαλό του
Βρύζας: Παίχτης τεράστιας ποιότητας. Ό,τι καλό θα μπορούσε να γίνει στην καλοδουλεμένη άμυνα μιας Ιταλικής ομάδας ήταν από αυτόν. Δυνατός στις μονομαχίες ψηλά, άριστη τεχνική με δύο φανταστικές ενέργειες (το τακουνάκι ανάμεσα σε τρεις προς ελεύθερο παίχτη μας έξω από την περιοχή και η ντρίπλα με σήκωμα της μπάλας με κολλημένο παίχτη πάνω του ήταν δείγματα). Ο Ζήσης ήρθε για να παίξει κι όχι για να πάρει σύνταξη και αυτό από μόνο του δίνει ποιότητα στην ομάδα. Γεια σου παιχταρά μου
Δελήμπασης: Τι είναι αυτός ρε παιδιά; Όταν ένας 19χρονος παίζει 10 λεπτά και διακρίνεται δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Μακάρι να παίζει αυτός και να παίρνει παιχνίδια παρά ο Άλαν π.χ.
Γενικά έχουμε μία ομάδα που σφύζει από νιάτα και ταλέντο από τη μία και από την άλλη κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης και προσωπικότητας που μπορεί να είναι οι καλύτεροι δάσκαλοί τους.
Έχουμε μέλλον αγωνιστικά και μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι ετοιμάζεται ένας κορμός που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον, πλαισιωμένος φυσικά με πολύ καλούς ξένους και με την προώθηση των πρωταθλητών πιτσιρικάδων μας.
ΑΝΤΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!