AYTO EDW TO DIABASATE RE ? ? ?

POTE 8A BROUME HSYXIA

Αυτή τη φορά χρειάζεται να παραστούν το 50% των μετοχών για να υπάρχει απαρτία και να μπορέσει να ψηφιστεί η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία είναι και αναγκαία αλλά και αναγκαστική, όπως είχε δηλώσει στο χτεσινό φύλλο του "Μ" ο Β' αντιπρόεδρος του Δικεφάλου, Γιάννης Παπαδόπουλος.
Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο είναι ότι η αίθουσα που θα φιλοξενήσει τη νέα γενική συνέλευση δε θα έχει την εικόνα της προηγούμενης που αναβλήθηκε, όταν αντί για τα 2/3 των μετόχων (66,6%) που απαιτούνταν για την απαρτία παρών ήταν μόλις το 10,56% των μετοχών, και για την ακρίβεια παρών ήταν οι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη που έχει 10% των μετοχών και ακόμη 36 μικρομέτοχοι με συνολικό ποσοστό μόλις 0,56%!
Ο Βασίλης Παγώνης (που έχει το 38% των μετοχών) ανεξάρτητα αν συνεργαστεί ή όχι, ψηφίσει υπέρ ή κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα απουσιάσει, αλλά θα εκπροσωπηθεί από το νομικό του εκπρόσωπο, κ. Αποστολά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η καταστατική απαρτία του 50% θεωρείται σίγουρο ότι θα επιτευχθεί με την παρουσία των κατόχων του 38,5% των μετοχών που μεταβίβασε ο Γιάννης Γούμενος, μαζί με το 10% του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και το 5% του Γιώργου Καλύβα, ο οποίος έχει εξουσιοδοτήσει το Ζαγοράκη για να τον εκπροσωπήσει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσει και τον Αριστετέλη Μπιτσιάνη, ενώ οι κ.κ. Βεζυρτζής, Οικονομίδης, Τρυφωνίδης και Καδεμλιάδης που είναι οι κάτοχοι των υπολοίπων μετοχών που μεταβίβασε ο Γιάννης Γούμενος, έχουν ενημερώσει ότι θα είναι σίγουρα παρόντες.
Παγώνης: "Θα έχω εκπρόσωπο"
Το "Μetrosport" επικοινώνησε με τον Βασίλη Παγώνη, ο οποίος τόνισε ότι δε παραστεί αυτοπροσώπως στη σημερινή ΓΣ, αλλά μέσω του εκπροσώπου του, κ. Αποστολά. "Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να παραστεί μόνο ο εκπρόσωπός μου για να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις", επισήμανε αρχικά. "Δεν έχω πάντως πουθενά ότι θα έχω αρνητική στάση απέναντι στη διοίκηση Ζαγοράκη και στην νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ζητιέται. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε να επικοινωνήσουν μαζί μου νωρίτερα για να συζητήσουμε εκ των προτέρων τι θα κάνουμε και απλώς να πάμε στη Γενική Συνέλευση για ψηφίσουμε", πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τις προθέσεις του.
Θανάσης Αποστολάς στο «Αθλητικό Metropolis»: «Ζητάει συνάντηση με Ζαγοράκη ο Παγώνης»
Ο Θανάσης Αποστολάς μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη σημερινή γενική συνέλευση, εξηγώντας ότι θα εκπροσωπήσει τον Βασίλη Παγώνη, ζητώντας αναβολή, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη για καλύτερη ενημέρωση των θεμάτων του Δικεφάλου. Ο κ. Αποστολάς είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Παγώνης δεν είναι το ίδιο με το κ. Γούμενο. Έδωσε κάποια λεφτά για να πάρει μετοχές. Έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ στον κ. Μπατατούδη για να αγοράσει τον ΠΑΟΚ. Μετά έδωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γιατί έπρεπε να τα δώσει. Έκτοτε δεν πήρε ούτε μία δραχμή. Δεν άσκησε διοίκηση ο κ. Παγώνης. Αναγκάστηκε κάτω από την πίεση των πραγμάτων στον ΠΑΟΚ να πάρει τις μετοχές. Ο κ. Γούμενος είχε τη δυνατότητα, αφού ήταν στην διαχείριση, να πάρει πίσω κάποια χρήματα. Ο κ. Παγώνης δεν ήταν στην διαχείριση και στη διοίκηση και δεν εισέπραξε ούτε ευρώ. Εμπιστεύτηκε ίσως παραπάνω από όσο έπρεπε τον κ. Γούμενο
Δεν έχουν πλέον τις σχέσεις που είχαν, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Έχει πάντως στο μυαλό του να εκχωρήσει μετοχές για κάποια χρόνια στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και θέλει να συζητήσει με τον κ. Ζαγοράκη που τρέφει απεριόριστη εκτίμηση. Έβαλε στον ΠΑΟΚ χρήματα χωρίς να έχει φιλοδοξίες να διοικήσει. Δεν ήταν υπεύθυνος ο κ. Παγώνης αλλά ο κ. Γούμενος. Στο εξάμηνο που διοίκησε όλα ήταν τακτοποιημένα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ Αποστολάς.
http://www.metrosport.gr/more.php?id=1149_0_1_0_M