http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&pubid=577280Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος. Και σίγουρα όχι μόνο γιατί τα πήγε καλά στο πολύ ιδιαίτερο για αυτόν παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ο κυριότερος λόγος της ευτυχίας του τον περιμένει σπίτι και δεν είναι άλλος από το γιο του τον Μαξιμίλιαν: «Γυρίζω από την προπόνηση κουρασμένος και, μόλις με δει, μου ζητά να παίξουμε μπάλα» λέει. «Εχει αλλάξει όλη μου η ζωή από την ημέρα που γεννήθηκε. Πλέον, αυτός είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και ό,τι κάνω γίνεται με γνώμονα ότι είμαι υπεύθυνος για αυτόν και την οικογένειά μου».
- Θα γίνει ποδοσφαιριστής;
«Απ' ό,τι μου έχει δείξει μέχρι τώρα, μάλλον. Και θα είναι και γρήγορος».
- Πέρασε το ντέρμπι με τον Ηρακλή που ήταν ιδιαίτερο για σένα...
«Ναι, ήταν πολύ δύσκολο. Είδα πολλούς φίλους μου από τα χρόνια που έπαιζα εκεί. Πριν από τον αγώνα μίλησα με τον Ηλία Πουρσανίδη και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ημουν σίγουρα νευρικός, αλλά πιστεύω ότι πήγα καλά. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα στην οποία αγωνίστηκες για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Μετά το παιχνίδι πήγα και τους χαιρέτησα στα αποδυτήρια. Δεν είχαν βέβαια όρεξη για πολλά λόγια».
- Πώς εξηγείς το γεγονός ότι ο Ηρακλής συνήθως χάνει εύκολα στην Τούμπα;
«Το ξέρω, το έχω ζήσει και εγώ, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι σίγουρα θέμα ψυχολογίας, αλλά δεν ξέρω πού οφείλεται».
- Ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ διαφορετικός από το παιχνίδι με την Ξάνθη. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στην παρουσία του Σάντος;
«Πιστεύω πως ναι. Ο προπονητής μας έδειξε το παιχνίδι στην Ξάνθη. Μας είπε ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν ήταν κακή, αλλά εξήγησε ότι στο δεύτερο έχασε την πειθαρχία της και γι' αυτό έχασε. Μας ζήτησε λοιπόν να είμαστε πειθαρχημένοι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, να κρατάμε τις θέσεις μας και αυτό κάναμε».
- Η νίκη επί του Ηρακλή είναι μια νέα αρχή για τον ΠΑΟΚ;
«Μας βοηθά σίγουρα στην ψυχολογία και μας επιτρέπει να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Πιστεύω ότι πλέον όλοι πιστεύουμε περισσότερο σε αυτήν την ομάδα. Ελπίζω να είμαστε το ίδιο καλοί και εκτός έδρας κάνοντας αρχή από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».
ΠΑΟΚ λόγω Μίετσελ
«Ο Μίετσελ ήταν η κύρια αιτία που βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή στον ΠΑΟΚ. Ηξερε ότι δεν θα συνεχίσω στον Ηρακλή και ότι είχα προτάσεις από άλλες ομάδες. Ο Μίετσελ λοιπόν μίλησε για μένα στον Γιώργο Παράσχο και από εκεί ξεκίνησε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ που με έφερε στην Τούμπα».
- Εχουν ακουστεί πολλά, ότι δεν περίμενες να μιλήσεις με τον Αντώνη Ρέμο που αναλάμβανε τον Ηρακλή...
«Είχα ήδη πάρει τις αποφάσεις μου. Εμεινα τέσσερα χρόνια στον Ηρακλή. Τέσσερα χρόνια που πέρασαν με μεγάλη αβεβαιότητα. Εκείνη την ημέρα μου τηλεφώνησαν πολλοί άνθρωποι της ομάδας και μου έλεγαν να μην υπογράψω στον ΠΑΟΚ, ότι θα μου έδιναν τα λεφτά που μου χρωστούσαν. Ηδη όμως ήταν αργά, είχα δώσει το λόγο μου...».
- Και ο μικρός είναι πλέον ΠΑΟΚ;
«Σίγουρα... (γελάει) και για αυτό πάλι ο Μίετσελ είναι υπεύθυνος. Βλέπετε, στα πρώτα του γενέθλια του κάναμε πάρτι και ο Μάρτσιν του έφερε δώρο ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν... από τότε δεν το αποχωρίζεται».
a re Marcin, mporei na efyges ki omws panta edw 8a eisai!