Auta egrapse o Pirros Dimas stis 23.06.07
Με στόχο τη σωτηρία
Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Θοδωρή Ζαγοράκη τα σχέδιά του για τον ΠΑΟΚ. Δεν είχα τίποτα να του πω, πέρα από τη στήριξή μου, που και ο ίδιος τη θεωρεί δεδομένη. Μου άρεσαν, όμως, αυτά που άκουσα.
Ο Θοδωρής δεν πετάει στα σύννεφα, αλλά δεν βάζει και τις φιλοδοξίες του... κάτω από τη γη. Γνωρίζει τι έχει να αντιμετωπίσει, θεωρεί δεδομένη και πολύτιμη τη βοήθεια της πολιτείας και ελπίζει πως θα καταφέρει να βάλει την ομάδα σε νέες βάσεις.
Αν θυμάστε, ανήκω σε εκείνους που είχαν υποστηρίξει εκείνη την... αιρετική (κατάπτυστη για πολλούς!) πρόταση που ήθελε τον ΠΑΟΚ να υποβιβάζεται σε χαμηλή κατηγορία και να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον κόσμο του. Πιστεύω πως αυτό που έχει συμβεί τώρα μοιάζει κατά πολύ με αυτό που έλεγα και εγώ. Εντάξει, η πολιτεία θα ρυθμίσει τα χρέη και αυτό είναι σημαντικό, το πιο σημαντικό, αλλά ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ θα στηριχτεί κατά πολύ στον κόσμο του. Πιστεύω πως αυτό που περιμένει ο Θοδωρής από τον κόσμο είναι μεγάλη προσφορά και μικρές έως ανύπαρκτες απαιτήσεις. Γιατί αυτά που έχει να κερδίσει η ομάδα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από καλή αγωνιστική πορεία και έξοδο στην Ευρώπη. Ξέρω πως για κάθε ΠΑΟΚτσή η ομάδα πρέπει μόνο να πρωταγωνιστεί.
Αλλά ειδικά γι αυτήν τη χρονιά, κατά τη γνώμη μου πάντα, αγωνιστικός στόχος πρέπει να είναι η... παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Πραγματικός στόχος, στόχος ζωής και θανάτου είναι η εξυγίανση της και η λειτουργία της σε σταθερές βάσεις. Το παράδειγμα της ΑΕΚ είναι τόσο φωτεινό που ο ΠΑΟΚ μπορεί να το ακολουθήσει. Να ξεκινήσει με χαμηλές προσδοκίες και τα καλύτερα θα έρθουν στο δρόμο. Την επόμενη χρονιά οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να πανηγυρίζουν όχι αν η ομάδα έχει κερδίσει τα ντέρμπι, αλλά αν έχει κερδίσει την αξιοπιστία της στην ποδοσφαιρική σκηνή, αν έχει απαλλαγεί από το οικονομικό άγχος και λειτουργήσει νοικοκυρεμένα. Τι μπορεί να κάνει ο κόσμος;
Το αυτονόητο. Να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το πρόγραμμα εισιτηρίων διαρκείας. Κατά τη γνώμη μου ο στόχος των 10.000 εισιτηρίων είναι μικρός, δεν ταιριάζει στον όγκο και στη δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ. Εγώ θα αγοράσω εισιτήρια για όλη την οικογένεια. Ελπίζω αρκετοί να κάνουν το ίδιο. Πάρτε εισιτήριο ακόμα και... για τη γιαγιά σας!