Νομίζω οτι λέγονται σωστές κουβέντες από διάφορους και σε διαφορετικές στιγμές, αυτό που λείπει είναι να συμπληρώσει ο καθένας από μας μέσα στο μυαλό του το παζλ της σημερινής απαξίωσης.
1) Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν σέρνεται, για να βγάζει πανώ ή ανακοινώσεις σε συνάρτηση με άλλους. Κοροϊδεύαμε τους αρειανούς δηλαδή και θέλουμε μετά από κάτι μήνες να κάνουμε τα ίδια; Αν διεκδικήσει κάτι ο Π.Α.Ο.Κ. θα είναι γιατί είναι Π.Α.Ο.Κ., γιατί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, οι κυβερνώντες της χώρας οφείλουν να τον αντιμετωπίζουν σαν το λαοφιλέστερο και πιο δυναμικό κομμάτι του αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας. Πριν αναφερθούμε σε άρηδες, ολυμπιακούς, πανιωνίους και κρύες βρύσες να δούμε και λίγο τι έκαναν ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ διοικούντες τόσο καιρό για να τους φέρονται ως δυνατούς: Όταν είσαι δυνατός, δεν επαιτείς, απαιτείς. Και να λέγαμε ότι η επαιτεία ήταν συγκεκριμένη στρατηγική, πάει και έρχεται. Αυτοί επαιτήσανε και έλαβαν ως ανταμοιβή περιφρόνηση. Αυτήν την κατρακύλα δεν μπορούσε κανείς να τη φανταστεί.
2) Είτε 20, είτε 45 είτε 125, με τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν διαφορά. Το θέμα είναι να έχεις ρευστότητα, και σωστές κινήσεις. Η ΑΕΚ έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ με 60 εκατομμύρια χρέη, τι λέμε τώρα. Δηλαδή αν γίνουν 20 εκατ. θα έχουμε σωθεί; Μήπως να πούμε και ευχαριστώ; Αυτή τη στιγμή είναι απλό το τι θα γίνει: θα χρεώσουνε τον Π.Α.Ο.Κ. για κανα δυο αιώνες. Είναι αυτό το ζήτημα; Ή μήπως το ζητούμενο είναι ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ Α-Σ-Π-Ρ-Ο-Μ-Α-Υ-Ρ-Α; ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΟΥΤΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΥΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΚΛΙΚΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ.; Μόνο υπό καθεστώς Εταιρείας Λαϊκής Βάσης λέω εγώ. Μόνο αν τεθεί επιτέλους ο κόσμος ενώπιον των ευθυνών του. Και των δυνατοτήτων του ασφαλώς.