@dashboy,
a)kaloshr8es.
b)Epeidh eisai neos, na se enhmeroso pos edo kai ligo kairo, plakonontai sto forum mas "akrodeksioi" me "anarxikoys". Na sto kano pio liano, merikoi ekmetalleythkan to gegonos pos exoyme diafora politika/koinonika 8emata kai me oxhma ton PAOK kai to forum prospa8oyn na propagandisoyn ta politika toys pisteyo.Apotelesma PAOKtshdes na vrizontai me PAOKtshdes logo kommaton, politikhs ideologias klp
c)epeidh loipon h katastash exei ksefygei edo mesa polles fores, kai den skopeyoyme to forum mas apo PAOKtshdiko na ginei pedio dixasmoy toy kosmoy toy PAOK, kleidonoyme ta topics pleon otan ektroxiastoyn.
d)elpizo pos to gegonos oti 8 apo ta 9 pos poy exeis kanei mexri tora einai se "politika/koinonika" 8emata na einai tyxaio kai na mhn anhkeis sthn kathgoria poy egrapsa sto b). Ofeilo na se proeidopoihso os neo melos kai elpizo na mhn se prosvallo.An den se afora, agnohse aythn thn proeidopoihsh.
φίλε homo paokus καταρχάς να σε συγχαρώ ως moderator που είσαι για το καλοστημένο και "πλούσιο" φόρουμ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της αυξημένης ανταπόκρισης, εννοώ εγγραφές μελών συζητήσεις κλπ.
Η ίδια η ύπαρξη κατηγορίας θεμάτων πέρα απο το αγωνιστικό/διοικητικό, όπως π.χ. το κοινωνικό, είναι άλλη μια όψη της πληρότητας του φόρουμ, αφού περιλαμαβάνει όχι μόνο τα "άμεσα" θέματα, αντιθέτως διευρύνεται μέχρι και τα πιο έμμεσα. Και βέβαια αρμόζει κάτι τέτοιο σ'ενα παοκτσηδικο φορουμ, σ'ενα φορουμ που συμμετεχουν οπαδοι του ΠΑΟΚ: έχει σημασία καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είναι απλά οπαδοί. Όπως είπε και κάποιος φίλος εδω μέσα, ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μπάλα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Αυτό ακριβώς το μοναδικό φαινόμενο που ονομάζεται ΠΑΟΚ λοιπόν σαν κοινωνικό που είναι έχει διάφορες προεκτάσεις. Αυτές οι διάφορες προεκτάσεις τώρα, ερμηνεύονται με πολλούς τρόπους και απο πολλές οπτικές γωνίες ακόμα και αντικρουώμενες μεταξύ τους. Προσωπικά πιστεύω οτι ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ, εκτός απο τις εσωτερικές του αντιθέσεις, έχει τη δικιά του κουλτούρα. Και είναι πολύ ανεξάρτητος για να καπελωθεί απο οποιονδήποτε.
Χρειάζονται παραδείγματα περι προεκτάσεων? Το πανώ έλληνες είστε και φαίνεστε, το μακεδονία πόντος μικρά ασία ο παοκ έχει ιστορία, το σήκωμα βουλγάρικης και τούρκικης, οι κέλτικοι σταυροί στο Ο του ΠΑΟΚ η και χώρια, το ΠΑΟΚ ANTINAZI, η κάθοδος στη δεθ, το σύνθημα μια μέρα θα το γράψει η ιστορία κλπ., το σύνθημα παοκ θρησκεία γαμώ τα υπουργεία, το προεκλογικό κάλεσμα απο κάποιους ΠΑΟΚτσήδες προς άλλους ΠΑΟΚτσήδες να μαυρίσουν κάποιον ή και όλους τους υποψήφιους, κι ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει. Τόμοι ολόκληροι θα μπορούσαν να γραφούν και πάντως σίγουρα όχι ΜΟΝΟ όσον αφορά πιο δεξιές και πιο αριστερές οπαδικές μερίδες και αντίστοιχες πρακτικές αλλά και φάσεις που αφορούν το σύνολο του ΛΑΟΥ. Φυσικά δε μιλάμε για κάτι κομματικό, αλλά πολιτικό με την έννοια του κοινωνικού. Το οποίο ιδεολογικά μπορεί να είναι χρωματισμένο τη μια έτσι την άλλη αλλιώς και την παράλλη χωρίς χρώμα, άσχετο αυτό πάντως, αυτό έχει να κάνει με το απο που κοιτάζεις, απο ποιά θέση επίσης συμμετέχεις. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα πείτε μου πως γίνεται όλοι οι πολιτικοποιημένοι να κοιτάζουν το λαό στη δεθ και να τρίβουν τα ματάκια τους αντικρύζοντας τόσο κόσμο οσο δεν πρόκειται να δουνε σε καμία διαδήλωση, συγκέντρωση, ομιλία....
Η αλήθεια είναι τοι τριγυρνάω εδω και κάποιον καιρό στο φόρουμ συνήθως καλυπτόμενος απο αυτά που διαβάζω. Είναι όμως κάποιες κατηγορίες που βρίσκω κ ενδιαφέρουσες και κατάλληλες να εκφράσω τις όποιες διαφωνίες ή και συμφωνίες μου, διατηρώντας φυσικά κάποιο επίπεδο διαλόγου που δεν επιτρέπει π.χ. βρισιές. Με αυτή την έννοια, δυσκολεύομαι να κατανοήσω ποιό θα ήταν το πρόβλημα αν είχα κάνει 129 ποστ όλα στα κοινωνικά. Κι αν καλύπτομαι στα άλλα; Και αν κάποιος γράφει μόνο στα άλλα και όχι εδω? ο ΠΑΟΚ είναι μόνο αθλητσμός ή και ιδέα? Αν κάποιος γράφει μόνο στα διοικητικά??? Νομίζω λοιπόν οτι το σκεπτικό αυτό το οποίο εκφράζεται απο πολλούς, δεν είναι και τόσο βοηθητικό όσο είναι αγνές και καλές οι προθέσεις αυτών που το υιοθετούν, και πραγματικά το πιστεύω τοι οι προθέσεις είναι οι αγνότερες. Αλλά δυστυχώς η ευτυχώς τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απο "αναρχικούς και ακροδεξιούς που τσακώνονται". Π.χ. τα εθνικά ζήτημα δεν είναι πολιτικά? Αν π.χ. στο ζήτημα κοινωνία γράφονταν πράγματα μόνο δεξιά ή μόνο αριστερά χωρίς να υπάρχουν τσακωμοί, αυτό θα θεωρούταν πολιτικό ή εφόσον δεν θα υπήρχαν τσακωμοί δεν θα μετρούσε ως πολιτική κλίση???
Προσωπικά, δυστυχώς η ευτυχώς ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την κοινωνία σχετίζεται με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον ως ενα βαθμό. Αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι ο ΠΑΟΚ είναι το τσιφλίκι κανενός, τιμή του και καμάρι του και λόγος για να είμαι ΠΑΟΚ. Αλλά σημαίνει οτι είμαι ελεύθερος να εκφράσω τον ΠΑΟΚ όπως θέλω, στο όνομα μου πάντα και ποτέ στο όνομα όλου του λαού. Κι όταν λεω στο όνομα μου, αυτό μπορεί να μην είναι ονοματεπώνυμο, αλλά κάτι που σε κάνει διακριτό, ονομασία γενικώς. Έτσι δεν χρεώνεται κανείς αυτό που επικοινωνώ εκτός απο εμένα τον ενα ή εμάς τους πολλούς που χρησιμοποιούμε κοινή ονομασία γιατί έχουμε κοινή σκοπιά κλπ.
Το κόβω απότομα εδω γιατί ζαλίστηκα

και χαρμάνιασα κ πρέπει να πάω για τσιγάρα