Author Topic: MH-Ελληνικές και ΞΕΝΕΣ σημαίες υψωμένες από ΠΑΟΚτσήδες(Τουρκικές μεσα στο Χαριλάου , Βουλγαρικές το '80 με ομάδες του Π.Ο.Κ. κλπ)  (Read 3005 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

LoGotHeTiS

• Guest
opios shkwnei toyrkikh shmaia einai XXXXXXXXX!!

Και σου λέω ecstasy4,εσύ κόλλησες στο ζώα??O άλλος λέει "XXXXXXXXXX"..Τεσπά..
« Last Edit: February 19, 2007, 20:15:32 by BillYpoglwssioS »

Poet

• Guest
Το Τουρκικό κράτος έχει πληθυσμό περίπου 60 εκ. Απο αυτά τα 15 εκ. είναι Κούρδοι ... τα 2-3 εκ. Αρμένιοι ... περίπου τόσοι και οι Πόντιοι ... ενώ σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Σμύρνης που διάβασα το 2002 στην Κωνσταντινούπολη, την οποία κατείχε ένας μεγαλοδικηγόρος κυβερνητικό στέλεχος και δεν έχει δημοσιευτεί, υπολογίζεται ότι τα 30 εκ. είναι Ελληνογενής πληθυσμός.

Οι Σελτζούκοι Τούρκοι όταν εμφανίστηκαν ήταν 400 οικογένειες όλοι κι'όλοι ... Τα ποσοστά του πληθυσμού στην Τουρκία που προέρχονται απο Σελτζούκους Τούρκους ... που είναι Μογγολικό φύλλο ... είναι κάτω απο το 2%, που θεωρείται ως κατώφλι μέτρησης ... δηλαδή είναι μη μετρήσιμο ποσοστό.

Το υπόλοιπο των κατοίκων είναι απο Άραβες, Σύριοι, Πέρσες, Αφγανοί, μέχρι Ουζμπέκοι, Τατζίκοι, Ρώσοι, Αζέροι, Τσετσένοι, ακόμα και Βούλγαροι.

Η Τουρκία δεν έχει τα στοιχεία που έχουμε εμείς σαν κράτος ... ενιαία καταγωγή, ενιαία θρησκεία, ενιαία ιστορία, ενιαία γλώσσα. Η Τουρκία είναι απλά μιά συνομοσπονδία διαφορετικών λαών, κατα κύριο λόγο μή καθαρών αλλά μίξεων. Οι περισσότεροι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό. Έτυχε να πάω σε Τούρκικο σπίτι, ενός φίλου που γνώρισα απο το internet ... συστηθήκαμε με τη γυναίκα του ... και όταν αρχίσαμε να λέμε απο πού ήταν ο καθένας ... η γυναίκα του μου λέει ... εγώ είμαι Ελληνίδα ... δεν είμαι Τουρκάλα ... δούλευε στην TRT ... σαν τη δικιά μας ΕΡΤ. Ελληνίδα; Ρωτάω έκπληκτος. Ναί μου λέει ... απο τη Θεσσαλονίκη ... οι παπούδες μου έμεναν στη Χαριλάου ... τα χαρακτηριστικά της, ξανθιά με γαλάζια μάτια!!! Ο άντρας της μου λέει ... εγώ είμαι Σύριος ... απο τη Δαμασκό. Τούρκοι λοιπόν, για τους γείτονες δεν είναι δηλωτικό φυλετικό ... είναι οι πολίτες της Τουρκίας που μπορεί να είναι Έλληνες, Πόντιοι, Αρμένοι, Κούρδοι, Άραβες ...

Και για όσους δεν γνωρίζουν, επειδή απλά τα βιβλία της ιστορίας μας στο σχολείο αποφεύγουν να γράψουν την αλήθεια επειδή θέλουν να προπαγανδίσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση ...

1. Την Κωνσταντινούπολη το 1453 την αμύνθηκε ένας λατινοθρεμμένος βασιλιάς, με λατίνο αρχιστράτηγο ... μισθοφόρο ... Γενοβέζο ... τον Τζιοβάνι Ιουστινιάνη ... και 700 Ενετούς μισθοφόρους ... 700 Γενοβέζους μισθοφόρους και 4.500 στρατιώτες. Κσνείς Ρωμιός απο τις 100 χιλιάδες κατοίκους της Πόλης δεν πήγε να βοηθήσει τον ξενοθρεμμένο βασιλιά, που είχε προσκυνήσει τον Πάπα, που είχε υποβαθμίσει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και που είχε επιβάλλει με τη βία τον Δεκέμβριο του 1452 να λειτουργήσει ο αντιπρόσωπος του Πάπα στην Αγια Σοφιά.

2. Την Κωνσταντινούπολη την πολιόρκησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής ... του οποίου η μητέρα ήταν Σερβίδα ... Ορθόδοξη. Τον μόνο ναό που σύλλησε κατα τη διάρκεια της Άλωσης ήταν η Αγία Σοφία, επειδή είχε μιανθεί απο τον αντιπρόσωπο του Πάπα ... καμμία άλλη εκκλησία δεν πειράχτηκε. Η Μουσουλμανική σκλαβιά εντάθηκε απο το 1550 και μετά ... όχι πιό μπροστά.

3. Ο στρατός των πολιορκητών αποτελούνταν απο 120 χιλ. στρατιώτες. Η σύνθεση του στρατού ήταν ...
- 80.000 Βυζαντινοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, με υποτυπώδη οργάνωση, που ονομάζονταν Βασιβουζούκοι ...
- 25.000 Αραβοτουρκικός τακτικός στρατός
- 12.000 Γενίτσαροι ... οι οποίοι εγνώριζαν την καταγωγή τους ... αλλά είχαν εξιδανικεύσει την Οθωμανική αυτοκρατορία ...

Επίσης στους επιτιθέμενους, υπήρχε ...

- Εκστρατευτικό σώμα απο το Βασίλειο του Πόντου, προφανώς Ρωμιοί και προφανώς Ορθόδοξοι, που απέστειλε ο Ιωάννης Κατακουζηνός
- Σερβική αντιπροσωπεία ... Ορθόδοξων Χριστιανών φυσικά!!!

Δηλαδή ... στην πραγματικότητα, που την ιστορεί ο Φραντζής ... υπασπιστής του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ... και ο Στήβεν Ράνσιμαν ... μιλάμε για δικές μας πηγές ... όχι για Τουρκικές ... στην Άλωση της Πόλης ... οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ... πολέμησαν εναντίον του λατινογενούς αυτοκράτορα και αυτών που τον υποστήριζαν ... και νίκησαν!!!!!

Αν ανατρέξουμε αντίστοιχα σε Τουρκικές πηγές, που είναι ελάχιστες, μόνο ένας Γερμανός ιστορικός υπήρχε απο την μεριά των Τούρκων ... αναφέρει ... την "παράδοση της Πόλης" ... Σύμφωνα με μαρτυρίες ... τόσο Τουρκικές όσο και Ελληνικές ... η Πόλη ποτέ δεν αλώθηκε. Παραδόθηκε απο μέσα ... Η κερκόπορτα δεν ήταν προδοσία ... δεν ήταν αμέλεια ... ήταν συμφωνία των Ελληνικών χωριών που βρισκόταν μέσα απο τα τείχη με τον Μωάμεθ. Γι'αυτό και όταν έσπασε η άμυνα στην πύλη του Ρωμανού, οι κατακτητές απλά ανέβηκαν στα κάστρα ... δεν ξεχύθηκαν στην Πόλη. Στην Πόλη πέρασε η εθνοφρουρά ... παρατάστηκε κατα μήκος της κεντρικής οδού κατεβαίνοντας απο την Πύλη του Ρωμανού στην Αγία Σοφία ... παρατάχτηκε αριστερά, για να προστατευτούν οι συνοικίες που είχαν συνθηκολογήσει ... και έπειτα επέτρεψε να μπουν οι στρατιώτες και να τα κάνουν λαμπόγυαλο για 3 μέρες!!!!

Η πρώτη κίνηση που έκανε ο Μωάμεθ ως κατακτητής ... έπαψε τον λατινόφρονα Πατριάρχη και ανακύρηξε νέο Πατριάρχη ... ανθενωτικό ... τον οποίο μάλιστα τον ενθρόνισε ο ίδιος ... κατα το τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας!!!

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα για τους Τούρκους!!!!

JOHNNYS-4-

• Guest
opios shkwnei toyrkikh shmaia einai XXXXXXXXXX!!

Και σου λέω ecstasy4,εσύ κόλλησες στο ζώα??O άλλος λέει "XXXXXXXXXX"..Τεσπά..

ennoite oti einai.. kala kapioi den gnwrizoun kai ti omada ypostirizoun kai amfiballw opios shkwnei shmaia ths tourkias an einai opados tou P.A.O.K. !! eleos
« Last Edit: February 19, 2007, 20:16:21 by BillYpoglwssioS »

ecstasy4

• Guest
den katalava oti milouses gi to sugkekrimeno logotheti.me ta tosa poutanas gios pou eida grammnena edo mesa pou na katalavo ki ego o anthropos gia poio milouses ;D   

entaksei omos. ponaei na vlepeis na shkonoun merikoi thn shmaia autwn pou prin ekatontades xronia edosan telos se mia megalh mas klhronomia kai pou epanalavane to idio prin 80 peripou xronia.kai poso mallon otan thn shkonoun asuneidhta.
den mporo na fantasto kai den mporo na dexto pantos kai apo merias mou na vlepo PAOKtshdes na shkonoun teties shmaies.
na anafertho epishs kai giam tis voulgarikes stis opoies na mhn ksexname tis sfages pou kanane ston topo mas.pos einai dunaton dld na exei kapoios to thrasso na shkonei teties shmaies?einai aksio aporias.isos h apanthsh einai h amathia.isos tha eprepe na anatreksoun se kapoio vivilo istorias gia na voithisoun prota ton euato tous kai meta ton PAOK.giati teties energeies spilonoun thn istoria tou sulogou mas.

imago

• Guest
Σύμφωνοι λοιπόν, οι τούρκοι είναι φίλοι μας...α και τους 800.000 Μικρασιάτες δεν τους σκοτώσαν βέβαια αυτοί αλλά κάποιοι ομόδοξοι ρουφιάνοι που τα βρήκαν με τους τούρκους...όπως και επίσης τους 300.000 Κωνσταντινουπολίτες δεν τους έδιωξαν οι τούρκοι αλλά μόνοι τους έφυγαν αναζητώντας καλύτερη τύχη στην...Ελλάδα...

Υ.Γ. εάν οι ορθόδοξοι Βασιβουζούκοι ήταν 80.000 τί περίμεναν και δεν έπερναν την Πόλη για την πάρτη τους αλλά εμπιστεύθηκαν την σωτηρία τους σε έναν Μωαμεθανό, τόσο μαλάκες ήτανε...???

Υ.Γ.1 Και βέβαια ο μωάμεθ αντικατέστησε τον Πατριάρχη με έναν ανθενωτικό, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο μια συνεννόηση των Ελλήνων με την δύση. Είναι αυτό που λέγαμε, ότι μερικοί προτιμούσαν το τουρκικό φέσι παρά...

Poet

• Guest
Σύμφωνοι λοιπόν, οι τούρκοι είναι φίλοι μας...α και τους 800.000 Μικρασιάτες δεν τους σκοτώσαν βέβαια αυτοί αλλά κάποιοι ομόδοξοι ρουφιάνοι που τα βρήκαν με τους τούρκους...όπως και επίσης τους 300.000 Κωνσταντινουπολίτες δεν τους έδιωξαν οι τούρκοι αλλά μόνοι τους έφυγαν αναζητώντας καλύτερη τύχη στην...Ελλάδα...

Υ.Γ. εάν οι ορθόδοξοι Βασιβουζούκοι ήταν 80.000 τί περίμεναν και δεν έπερναν την Πόλη για την πάρτη τους αλλά εμπιστεύθηκαν την σωτηρία τους σε έναν Μωαμεθανό, τόσο μαλάκες ήτανε...???

Υ.Γ.1 Και βέβαια ο μωάμεθ αντικατέστησε τον Πατριάρχη με έναν ανθενωτικό, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο μια συνεννόηση των Ελλήνων με την δύση. Είναι αυτό που λέγαμε, ότι μερικοί προτιμούσαν το τουρκικό φέσι παρά...

Εγώ έγραψα αυτά που υπάρχουν στις πηγές ... έγραψα και τις πηγές και όποιος θέλει ανατρέχει εκεί ...

Απο εκεί και μετά ... η Οθωμανική αυτοκρατορία άρχισε να γίνεται στυγνή εναντίον των Χριστιανώς απο τα μέσα του 16ου αιώνα ...

Αναφέρεις γεγονότα του 1922 που ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση με τα γεγονότα του 1453 ... μόλις 469 χρόνια αργότερα ... όπου υπήρχε μιά διαφορετική εντελώς διαμορφωμένη αυτοκρατορία ... δεν μίλησα για την νεώτερη Τουρκία λοιπόν ... μίλησα για την Άλωση της Πόλης ... τώρα πώς έγινε αυτή η αλλοίωση απο το 1453 έως το 1922 ... αυτό απαιτεί μερικούς τόμους ανάλυσης!!!

imago

• Guest
Πού κολλάει η αναφορά σου στα γεγονότα της άλωσης, όταν δεν έχεις σκοπό να υπερασπιστείς την ανύψωση της σημαίας του νεοτουρκικού κράτους στην Τούμπα???

JOHNNYS-4-

• Guest
to 8ema mas einai h anypswsh aytou tou mounopanou pou legetai tourkikh shmaia.. kala twra opws blepw hdh yparxoun kai ypermaxoi.. e kala h plysh egkefalou me ta seirial ta eyro 2008, ta stefania ston atatoyrk, thn protash tremopoulou gia agalma ston atatoyrk prosfata akouson akouson!!! apodeidei karpous.. h pragmatikothta einai omws diafwretikh!!

syn8hmata opws PAOK ZOUME STHN POLH NA SE DOUME 8a katargh8oyn opws diapistwnw se ligo kairo dioti kapioi 8a enoxlh8oyn.. RE AI GAMH8ITE

1926-2006 80 xronia istoria den grafthke gia na sbhstei apo pseyftomagkes kai apo pseytoproodeytikous

ecstasy4

• Guest
1. Την Κωνσταντινούπολη το 1453 την αμύνθηκε ένας λατινοθρεμμένος βασιλιάς, με λατίνο αρχιστράτηγο ... μισθοφόρο ... Γενοβέζο ... τον Τζιοβάνι Ιουστινιάνη ... και 700 Ενετούς μισθοφόρους ... 700 Γενοβέζους μισθοφόρους και 4.500 στρατιώτες. Κσνείς Ρωμιός απο τις 100 χιλιάδες κατοίκους της Πόλης δεν πήγε να βοηθήσει τον ξενοθρεμμένο βασιλιά, που είχε προσκυνήσει τον Πάπα, που είχε υποβαθμίσει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και που είχε επιβάλλει με τη βία τον Δεκέμβριο του 1452 να λειτουργήσει ο αντιπρόσωπος του Πάπα στην Αγια Σοφιά.

malista.ematha loipon shmera oti thn POLH den thn uperaspisthkan katholou oi Ellhnes.to opoio san na leme oti kai Konstantinos pou polemouse den htan Ellhnas.autos den metraei..'h mhpos htan kai autos latinos.?!

kati allo omos tora.gia autous pou uperaspizontai thn anipsosi tourkikwn shmaiwn..

PANTHESSALONIKEIOS ATHLITIKOS OMILOS KWNSTANTINOUPOLITWN

KAI TO ANAFERO GIATI ALITHIA PISTEUO OTI KAPOIOI EDO MESA DEN KSEROUN POIA OMADA UPOSTHRIZOUN.TIS RIZES TIS KAI TON SKOPO THS IDRUSHS THS.

ante loipon diavaste kai kana vivlio tou PAOK gia tous idrutes tou ta xromata pou epeleksan kathos epishs kai to shma.

« Last Edit: February 19, 2007, 20:00:36 by ecstasy4 »

Offline Suicidal

• Βασικός
OLA ta fidania mazemena blepw....... kana 2 leipoun akoma !
grafei o kyprios mia malakia na mprizwsei kai bghkate pali pagania.

kanoniste loipon, shmera sta genne8lia mou na m'anagkasete
na xalasei kardia.... kai giati ? GIA MIA MALAKIA pou 3e8apse aytos o keratas o apoel....

ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline sabbath

• Αλλαγή

PANTHESSALONIKEIOS ATHLITIKOS OMILOS KWNSTANTINOUPOLITWN

KAI TO ANAFERO GIATI ALITHIA PISTEUO OTI KAPOIOI EDO MESA DEN KSEROUN POIA OMADA UPOSTHRIZOUN.TIS RIZES TIS KAI TON SKOPO THS IDRUSHS THS.

ante loipon diavaste kai kana vivlio tou PAOK gia tous idrutes tou ta xromata pou epeleksan kathos epishs kai to shma.

πραγματικα εχεις δικιο οτι καποιοι δεν ξερουν ποια ομαδα υποστηριζουν..οπως προχθες στο ματς με τον ρουλη οι οπαδοι ενος προσφυγικου σωματειου που λεγεται Π.Α.Ο.Κ ξαναφωναξαν το <<δε θα γινεις ελληνας ποτε αλβανε αλβανε>>...αλλα ξεχασα σ αυτη την περιπτωση το λεμε για να πικαρουμε τους αντιπαλους παικτες,ενω την τουρκικη η τη βουλγαρικη σημαια οσοι την σηκωσουν το κανουν γιατι το εννοουν..
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

LoGotHeTiS

• Guest
Toν ΠΑΟΚ όπως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας..Και εμένα η καταγωγή μου από την Μικρά Ασία είναι αλλά ο παππούς μου που ζει ακόμη και ήρθε από εκεί σε καμία αναφορά του δεν κατηγορεί και δεν αναφέρετε υβριστικά στους Τούρκους..Ούτε τους μισεί,ούτε τίποτα..Ίσα ίσα..Για τους δικούς μας πριν τους εκδιωγμούς αναφέρετε..

Εσάς ποιος σας όρισε προστάτες της ιστορίας δεν μπορώ να καταλάβω..Και προστάτες του έθνους..Σας έχουν ποτίσει με ένα μίσος που ούτε καν κατανοητό δεν μπορεί να γίνει..Αλλά στην ιστορία Πρώτα τις δικές μας μαλακίες πρέπει να μαθαίνουμε και μετά των άλλων..Κρίμα που πουθενά δεν αναφέρονται..

Τεσπα,το κόβω από την πλευρά μου..
« Last Edit: February 19, 2007, 20:09:18 by logothetis »

SKAILS

• Guest
Toν ΠΑΟΚ όπως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας..Και εμένα η καταγωγή μου από την Μικρά Ασία είναι αλλά ο παππούς μου που ζει ακόμη και ήρθε από εκεί σε καμία αναφορά του δεν κατηγορεί και δεν αναφέρετε υβριστικά στους Τούρκους..Ούτε τους μισεί,ούτε τίποτα..Ίσα ίσα..Για τους δικούς μας πριν τους εκδιωγμούς αναφέρετε..

Εσάς ποιος σας όρισε προστάτες της ιστορίας δεν μπορώ να καταλάβω..Και προστάτες του έθνους..Σας έχουν ποτίσει με ένα μίσος που ούτε καν κατανοητό δεν μπορεί να γίνει..Αλλά στην ιστορία Πρώτα τις δικές μας μαλακίες πρέπει να μαθαίνουμε και μετά των άλλων..Κρίμα που πουθενά δεν αναφέρονται..

Τεσπα,το κόβω από την πλευρά μου..

gia mena ta eipes ola file,sumfwnw apoluta mazi sou.

imago

• Guest
Σας έχουν ποτίσει με ένα μίσος που ούτε καν κατανοητό δεν μπορεί να γίνει..

ναι, έχεις δίκαιο...και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους που θυμώνουν βλέποντας τις εικόνες του Σολωμού και του Ισαάκ...

Ο παππούς σου αφού δεν είχε κανένα παράπονο από τους...τούρκους γιατί ήρθε στην Ελλάδα...???

Υ.Γ. χρόνια πολλά σε όσους έχουν γεννέθλια σήμερα.
« Last Edit: February 19, 2007, 20:19:46 by imago »

billaras

• Guest
gamo tin trela mou gamo.ti einai auta pou diavazo.na ipostirizoun merikoi tin anipsosi tourkikis simeas stin toumpa.e den imaste katholou kala...den ksero gia sas ala ego pou zo edo sto monaxo exo tous vromotourkous pano apo to kefali mou na vrizoun tous ellines kai na ginontai olo fasaries.koloellines mas anevazoun palioellines mas katevazoun.kai ego tha do ston nao mas tourkiki simea!ante simoforthite ligaki.opoios den gnorizei pos einai oi alithines katastaseis kalitera na min milaei.poli mikro paradigma.deite ola ta ellinika video sto youtube pou exoun sxesei me paok i otidipote allo.mono tourkika coments iparxoun pou vrizoun ellines ellada kai xristianosini.kai eseis thelete tourkikes simees?mas exoun priksei ta arxidia oi vromotourkoi oli tin ora pantou.autoi einai ikanoi ama doun kana tourko na foraei elliniki mplouza na ton skotosoun kai emeis theloume kai na sikosoume simees?gamo tin pseutoproodo mas gamo.espasan ta neura mou vradiatika...

Y.G BillYpoglwssioS xronia polla re file...

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Το Τουρκικό κράτος έχει πληθυσμό περίπου 60 εκ. Απο αυτά τα 15 εκ. είναι Κούρδοι ... τα 2-3 εκ. Αρμένιοι ... περίπου τόσοι και οι Πόντιοι ... ενώ σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Σμύρνης που διάβασα το 2002 στην Κωνσταντινούπολη, την οποία κατείχε ένας μεγαλοδικηγόρος κυβερνητικό στέλεχος και δεν έχει δημοσιευτεί, υπολογίζεται ότι τα 30 εκ. είναι Ελληνογενής πληθυσμός.

Οι Σελτζούκοι Τούρκοι όταν εμφανίστηκαν ήταν 400 οικογένειες όλοι κι'όλοι ... Τα ποσοστά του πληθυσμού στην Τουρκία που προέρχονται απο Σελτζούκους Τούρκους ... που είναι Μογγολικό φύλλο ... είναι κάτω απο το 2%, που θεωρείται ως κατώφλι μέτρησης ... δηλαδή είναι μη μετρήσιμο ποσοστό.

Το υπόλοιπο των κατοίκων είναι απο Άραβες, Σύριοι, Πέρσες, Αφγανοί, μέχρι Ουζμπέκοι, Τατζίκοι, Ρώσοι, Αζέροι, Τσετσένοι, ακόμα και Βούλγαροι.

Η Τουρκία δεν έχει τα στοιχεία που έχουμε εμείς σαν κράτος ... ενιαία καταγωγή, ενιαία θρησκεία, ενιαία ιστορία, ενιαία γλώσσα. Η Τουρκία είναι απλά μιά συνομοσπονδία διαφορετικών λαών, κατα κύριο λόγο μή καθαρών αλλά μίξεων. Οι περισσότεροι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό. Έτυχε να πάω σε Τούρκικο σπίτι, ενός φίλου που γνώρισα απο το internet ... συστηθήκαμε με τη γυναίκα του ... και όταν αρχίσαμε να λέμε απο πού ήταν ο καθένας ... η γυναίκα του μου λέει ... εγώ είμαι Ελληνίδα ... δεν είμαι Τουρκάλα ... δούλευε στην TRT ... σαν τη δικιά μας ΕΡΤ. Ελληνίδα; Ρωτάω έκπληκτος. Ναί μου λέει ... απο τη Θεσσαλονίκη ... οι παπούδες μου έμεναν στη Χαριλάου ... τα χαρακτηριστικά της, ξανθιά με γαλάζια μάτια!!! Ο άντρας της μου λέει ... εγώ είμαι Σύριος ... απο τη Δαμασκό. Τούρκοι λοιπόν, για τους γείτονες δεν είναι δηλωτικό φυλετικό ... είναι οι πολίτες της Τουρκίας που μπορεί να είναι Έλληνες, Πόντιοι, Αρμένοι, Κούρδοι, Άραβες ...

Και για όσους δεν γνωρίζουν, επειδή απλά τα βιβλία της ιστορίας μας στο σχολείο αποφεύγουν να γράψουν την αλήθεια επειδή θέλουν να προπαγανδίσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση ...

2. Την Κωνσταντινούπολη την πολιόρκησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής ... του οποίου η μητέρα ήταν Σερβίδα ... Ορθόδοξη. Τον μόνο ναό που σύλλησε κατα τη διάρκεια της Άλωσης ήταν η Αγία Σοφία, επειδή είχε μιανθεί απο τον αντιπρόσωπο του Πάπα ... καμμία άλλη εκκλησία δεν πειράχτηκε. Η Μουσουλμανική σκλαβιά εντάθηκε απο το 1550 και μετά ... όχι πιό μπροστά.

3. Ο στρατός των πολιορκητών αποτελούνταν απο 120 χιλ. στρατιώτες. Η σύνθεση του στρατού ήταν ...
- 80.000 Βυζαντινοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, με υποτυπώδη οργάνωση, που ονομάζονταν Βασιβουζούκοι ...
- 25.000 Αραβοτουρκικός τακτικός στρατός
- 12.000 Γενίτσαροι ... οι οποίοι εγνώριζαν την καταγωγή τους ... αλλά είχαν εξιδανικεύσει την Οθωμανική αυτοκρατορία ...

Επίσης στους επιτιθέμενους, υπήρχε ...

- Εκστρατευτικό σώμα απο το Βασίλειο του Πόντου, προφανώς Ρωμιοί και προφανώς Ορθόδοξοι, που απέστειλε ο Ιωάννης Κατακουζηνός
- Σερβική αντιπροσωπεία ... Ορθόδοξων Χριστιανών φυσικά!!!

Δηλαδή ... στην πραγματικότητα, που την ιστορεί ο Φραντζής ... υπασπιστής του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ... και ο Στήβεν Ράνσιμαν ... μιλάμε για δικές μας πηγές ... όχι για Τουρκικές ... στην Άλωση της Πόλης ... οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ... πολέμησαν εναντίον του λατινογενούς αυτοκράτορα και αυτών που τον υποστήριζαν ... και νίκησαν!!!!!

Αν ανατρέξουμε αντίστοιχα σε Τουρκικές πηγές, που είναι ελάχιστες, μόνο ένας Γερμανός ιστορικός υπήρχε απο την μεριά των Τούρκων ... αναφέρει ... την "παράδοση της Πόλης" ... Σύμφωνα με μαρτυρίες ... τόσο Τουρκικές όσο και Ελληνικές ... η Πόλη ποτέ δεν αλώθηκε. Παραδόθηκε απο μέσα ... Η κερκόπορτα δεν ήταν προδοσία ... δεν ήταν αμέλεια ... ήταν συμφωνία των Ελληνικών χωριών που βρισκόταν μέσα απο τα τείχη με τον Μωάμεθ. Γι'αυτό και όταν έσπασε η άμυνα στην πύλη του Ρωμανού, οι κατακτητές απλά ανέβηκαν στα κάστρα ... δεν ξεχύθηκαν στην Πόλη. Στην Πόλη πέρασε η εθνοφρουρά ... παρατάστηκε κατα μήκος της κεντρικής οδού κατεβαίνοντας απο την Πύλη του Ρωμανού στην Αγία Σοφία ... παρατάχτηκε αριστερά, για να προστατευτούν οι συνοικίες που είχαν συνθηκολογήσει ... και έπειτα επέτρεψε να μπουν οι στρατιώτες και να τα κάνουν λαμπόγυαλο για 3 μέρες!!!!

Η πρώτη κίνηση που έκανε ο Μωάμεθ ως κατακτητής ... έπαψε τον λατινόφρονα Πατριάρχη και ανακύρηξε νέο Πατριάρχη ... ανθενωτικό ... τον οποίο μάλιστα τον ενθρόνισε ο ίδιος ... κατα το τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας!!!

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα για τους Τούρκους!!!!

:thumbok: Etsi akribws, anoixte pou kai pou kai kana mh kratiko biblio, de kanei kako.
@Poet, ase filaraki mhn asxolhse ma e8nikofrones, de bgainei akrh. Doulia den eixame, mphke enas kuprios petakse ena klassiko 'tourkoi poutanas gioi' kai arxisane ta organa. H8ela na ksera ti sas kanoun ekei sth germania re pousth mou kai koubalate tetoia kollhmata. 9 stous 10 lazogermanous pou gnwrizw einai ellhnarades. Nomizw pws to 8ema xrhzei meleths.  :gruebel:

@Billy xronia polla re su!!
P.S. Na kai enas lazogermanos pou den einai tetoios  :D
Στον κοσμο αλλος κανενας

billaras

• Guest
den prokite na iparksei pote filia metaksi ellinon kai tourkon kai euxomai pote na in ipsosoume tourkikes simees.den mporo na katalavo kai tha mas gamane kai tha tous euxaristoume!!!ego pantos ama do tourkiki simea stin toumpa den prokite na ksanapatiso pote giati apla tha ntrepomai afantasta.alla episis ime sigouros oti prin prolavei na tin ipsosei kapos tha tin vroume sta kagela tis 4a na kegete mazi me alla pania alothriskon.giauto aloste egina ego kai olo mou to soi paoktsides.ama ipsothei tourkiki simea katastrefontai ola ta pisteuo mou gia ton paok kai oli i iperifania mou giatin omada tin istoria kai ton lao tou.

ecstasy4

• Guest
den prokite na iparksei pote filia metaksi ellinon kai tourkon kai euxomai pote na in ipsosoume tourkikes simees.den mporo na katalavo kai tha mas gamane kai tha tous euxaristoume!!!ego pantos ama do tourkiki simea stin toumpa den prokite na ksanapatiso pote giati apla tha ntrepomai afantasta.alla episis ime sigouros oti prin prolavei na tin ipsosei kapos tha tin vroume sta kagela tis 4a na kegete mazi me alla pania alothriskon.giauto aloste egina ego kai olo mou to soi paoktsides.ama ipsothei tourkiki simea katastrefontai ola ta pisteuo mou gia ton paok kai oli i iperifania mou giatin omada tin istoria kai ton lao tou.

ta eipes ola file mou...

imago

• Guest
Etsi akribws, anoixte pou kai pou kai kana mh kratiko biblio, de kanei kako.

Δεν χρειάζεται να είναι μή κρατικό...Με τις νέες αλλαγές στα σχολικά βιβλία (Ιστορία της έκτης δημοτικού κτλ.) θα αναρωτιόμουνα στην θέση σου, πώς γίνεται να δηλώνει κάποιος αναρχικός και να βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τις ΗΠΑ για την κατάργηση των εθνικών συνειδήσεων

Κατά τα άλλα συνέχιζε να υποστηρίζεις την ανύψωση τουρκικών σημαιών στην Τούμπα επειδή το 1453 την Πόλη την υπερασπίστηκαν...Γενουάτες...
« Last Edit: February 19, 2007, 20:30:07 by imago »