Το Τουρκικό κράτος έχει πληθυσμό περίπου 60 εκ. Απο αυτά τα 15 εκ. είναι Κούρδοι ... τα 2-3 εκ. Αρμένιοι ... περίπου τόσοι και οι Πόντιοι ... ενώ σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Σμύρνης που διάβασα το 2002 στην Κωνσταντινούπολη, την οποία κατείχε ένας μεγαλοδικηγόρος κυβερνητικό στέλεχος και δεν έχει δημοσιευτεί, υπολογίζεται ότι τα 30 εκ. είναι Ελληνογενής πληθυσμός.
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι όταν εμφανίστηκαν ήταν 400 οικογένειες όλοι κι'όλοι ... Τα ποσοστά του πληθυσμού στην Τουρκία που προέρχονται απο Σελτζούκους Τούρκους ... που είναι Μογγολικό φύλλο ... είναι κάτω απο το 2%, που θεωρείται ως κατώφλι μέτρησης ... δηλαδή είναι μη μετρήσιμο ποσοστό.
Το υπόλοιπο των κατοίκων είναι απο Άραβες, Σύριοι, Πέρσες, Αφγανοί, μέχρι Ουζμπέκοι, Τατζίκοι, Ρώσοι, Αζέροι, Τσετσένοι, ακόμα και Βούλγαροι.
Η Τουρκία δεν έχει τα στοιχεία που έχουμε εμείς σαν κράτος ... ενιαία καταγωγή, ενιαία θρησκεία, ενιαία ιστορία, ενιαία γλώσσα. Η Τουρκία είναι απλά μιά συνομοσπονδία διαφορετικών λαών, κατα κύριο λόγο μή καθαρών αλλά μίξεων. Οι περισσότεροι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό. Έτυχε να πάω σε Τούρκικο σπίτι, ενός φίλου που γνώρισα απο το internet ... συστηθήκαμε με τη γυναίκα του ... και όταν αρχίσαμε να λέμε απο πού ήταν ο καθένας ... η γυναίκα του μου λέει ... εγώ είμαι Ελληνίδα ... δεν είμαι Τουρκάλα ... δούλευε στην TRT ... σαν τη δικιά μας ΕΡΤ. Ελληνίδα; Ρωτάω έκπληκτος. Ναί μου λέει ... απο τη Θεσσαλονίκη ... οι παπούδες μου έμεναν στη Χαριλάου ... τα χαρακτηριστικά της, ξανθιά με γαλάζια μάτια!!! Ο άντρας της μου λέει ... εγώ είμαι Σύριος ... απο τη Δαμασκό. Τούρκοι λοιπόν, για τους γείτονες δεν είναι δηλωτικό φυλετικό ... είναι οι πολίτες της Τουρκίας που μπορεί να είναι Έλληνες, Πόντιοι, Αρμένοι, Κούρδοι, Άραβες ...
Και για όσους δεν γνωρίζουν, επειδή απλά τα βιβλία της ιστορίας μας στο σχολείο αποφεύγουν να γράψουν την αλήθεια επειδή θέλουν να προπαγανδίσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση ...
1. Την Κωνσταντινούπολη το 1453 την αμύνθηκε ένας λατινοθρεμμένος βασιλιάς, με λατίνο αρχιστράτηγο ... μισθοφόρο ... Γενοβέζο ... τον Τζιοβάνι Ιουστινιάνη ... και 700 Ενετούς μισθοφόρους ... 700 Γενοβέζους μισθοφόρους και 4.500 στρατιώτες. Κσνείς Ρωμιός απο τις 100 χιλιάδες κατοίκους της Πόλης δεν πήγε να βοηθήσει τον ξενοθρεμμένο βασιλιά, που είχε προσκυνήσει τον Πάπα, που είχε υποβαθμίσει το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και που είχε επιβάλλει με τη βία τον Δεκέμβριο του 1452 να λειτουργήσει ο αντιπρόσωπος του Πάπα στην Αγια Σοφιά.
2. Την Κωνσταντινούπολη την πολιόρκησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής ... του οποίου η μητέρα ήταν Σερβίδα ... Ορθόδοξη. Τον μόνο ναό που σύλλησε κατα τη διάρκεια της Άλωσης ήταν η Αγία Σοφία, επειδή είχε μιανθεί απο τον αντιπρόσωπο του Πάπα ... καμμία άλλη εκκλησία δεν πειράχτηκε. Η Μουσουλμανική σκλαβιά εντάθηκε απο το 1550 και μετά ... όχι πιό μπροστά.
3. Ο στρατός των πολιορκητών αποτελούνταν απο 120 χιλ. στρατιώτες. Η σύνθεση του στρατού ήταν ...
- 80.000 Βυζαντινοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, με υποτυπώδη οργάνωση, που ονομάζονταν Βασιβουζούκοι ...
- 25.000 Αραβοτουρκικός τακτικός στρατός
- 12.000 Γενίτσαροι ... οι οποίοι εγνώριζαν την καταγωγή τους ... αλλά είχαν εξιδανικεύσει την Οθωμανική αυτοκρατορία ...
Επίσης στους επιτιθέμενους, υπήρχε ...
- Εκστρατευτικό σώμα απο το Βασίλειο του Πόντου, προφανώς Ρωμιοί και προφανώς Ορθόδοξοι, που απέστειλε ο Ιωάννης Κατακουζηνός
- Σερβική αντιπροσωπεία ... Ορθόδοξων Χριστιανών φυσικά!!!
Δηλαδή ... στην πραγματικότητα, που την ιστορεί ο Φραντζής ... υπασπιστής του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ... και ο Στήβεν Ράνσιμαν ... μιλάμε για δικές μας πηγές ... όχι για Τουρκικές ... στην Άλωση της Πόλης ... οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ... πολέμησαν εναντίον του λατινογενούς αυτοκράτορα και αυτών που τον υποστήριζαν ... και νίκησαν!!!!!
Αν ανατρέξουμε αντίστοιχα σε Τουρκικές πηγές, που είναι ελάχιστες, μόνο ένας Γερμανός ιστορικός υπήρχε απο την μεριά των Τούρκων ... αναφέρει ... την "παράδοση της Πόλης" ... Σύμφωνα με μαρτυρίες ... τόσο Τουρκικές όσο και Ελληνικές ... η Πόλη ποτέ δεν αλώθηκε. Παραδόθηκε απο μέσα ... Η κερκόπορτα δεν ήταν προδοσία ... δεν ήταν αμέλεια ... ήταν συμφωνία των Ελληνικών χωριών που βρισκόταν μέσα απο τα τείχη με τον Μωάμεθ. Γι'αυτό και όταν έσπασε η άμυνα στην πύλη του Ρωμανού, οι κατακτητές απλά ανέβηκαν στα κάστρα ... δεν ξεχύθηκαν στην Πόλη. Στην Πόλη πέρασε η εθνοφρουρά ... παρατάστηκε κατα μήκος της κεντρικής οδού κατεβαίνοντας απο την Πύλη του Ρωμανού στην Αγία Σοφία ... παρατάχτηκε αριστερά, για να προστατευτούν οι συνοικίες που είχαν συνθηκολογήσει ... και έπειτα επέτρεψε να μπουν οι στρατιώτες και να τα κάνουν λαμπόγυαλο για 3 μέρες!!!!
Η πρώτη κίνηση που έκανε ο Μωάμεθ ως κατακτητής ... έπαψε τον λατινόφρονα Πατριάρχη και ανακύρηξε νέο Πατριάρχη ... ανθενωτικό ... τον οποίο μάλιστα τον ενθρόνισε ο ίδιος ... κατα το τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας!!!
Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα για τους Τούρκους!!!!