Author Topic: περίεργα-αστεία και διάφορα που συμβαίνουν στο internet sites κλπ  (Read 78482 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
«Έκανα επάγγελμα το ποτό μου»
«Έπινα ρετσίνα με κόλα σε μια ταβέρνα και αποφάσισα να την εμπορευτώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Κουκουμάκας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

«Η πρώτη παραγωγή του ποτού ρετσίνα- κόλα ανέρχεται σε 150.000 κουτάκια των 250 ml και ήδη ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τις επόμενες παραγγελίες. Συμμετείχαμε πρόσφατα σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, στις οποίες το προϊόν προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων επαγγελματιών», λέει στα «ΝΕΑ» ο δαιμόνιος Έλληνας επιχειρηματίας Μιλτιάδης Ρουμελιώτης
«Πριν από δέκα χρόνια έτρωγα με τη σύζυγό μου σ΄ ένα εστιατόριο στην Κρήτη. Όπως πάντα, παραγγείλαμε να πιούμε ρετσίνα με κόλα. Μετά το πέμπτο μπουκάλι, η ιδέα ήρθε εύκολα: θα μπορούσα να εμφιαλώσω και να εμπορευτώ το αγαπημένο μου ποτό».

Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δούλεψε ξανά άριστα, μετατρέποντας σε εμπορικό προϊόν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές κάθε πότη στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Ο κ. Μιλτιάδης Ρουμελιώτης, μετανάστης δεύτερης γενιάς στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας με καταγωγή από τη Δράμα, εξηγεί στα «ΝΕΑ» πώς έκανε επάγγελμα το αγαπημένο του ποτό, γεμίζοντας τα ψυγεία περιπτέρων και ψιλικατζίδικων με εμφιαλωμένη ρετσίνα - κόλα.

«Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το εμπόριο κρασιού ή κάτι παρεμφερές. Αντίθετα, ήμουν ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας με έδρα τη Γερμανία και έκανα ταξίδια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ιδέα άρχισε περισσότερο στην πλάκα από εκείνη την ταβέρνα της Κρήτης, όμως σήμερα οι παραγγελίες μου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα», εξηγεί ο δραστήριος Έλληνας μετανάστης, που βάλθηκε να τρελάνει τους απανταχού πότες, αλλά και τους παραδοσιακούς εμπόρους κρασιού.

Η ιδέα ωρίμασε πριν από δύο χρόνια, οπότε ο κ. Ρουμελιώτης αποφάσισε να κάνει πράξει την έξυπνη ιδέα του. Εισήγαγε ρετσίνα από το Κορωπί Αττικής, ενώ απευθύνθηκε σε εργαστήριο της Βιέννης για να παρασκευάσει το αναψυκτικό ποτό κόλα. Σχεδίασε μόνος του το αλουμινένιο κουτάκι (μαύρο με χρυσά γράμματα και έμβλημα ένα αρχαίο νόμισμα), έκλεισε συμφωνία με εμφιαλωτήριο στην Αυστρία και ονόμασε το πρωτότυπο δροσερό κοκτέιλ Βlack Retsina (μαύρη ρετσίνα).

Δύσκολα στην αρχή
Όμως, η αρχή δεν ήταν τόσο εύκολη. Οι ελληνικές αρχές κατέσχεσαν την πρώτη παρτίδα που έφθασε στη χώρα μας, γιατί υπήρχαν παραλείψεις στα συστατικά που αναγράφονταν στη συσκευασία. Όπως λέει ο κ. Ρουμελιώτης, όταν απευθύνθηκε στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες για να διευκρινίσει το λάθος και να το διορθώσει, κανείς δεν του έλεγε με σαφήνεια τι ακριβώς έπρεπε να αλλάξει. Επιπλέον, οι ντόπιοι έμποροι κρασιού αντιμετώπισαν στην αρχή τουλάχιστον με επιφύλαξη τον Έλληνα που αποφάσισε να... εμφιαλώσει μια συνήθεια δεκαετιών.

«Δεν το έβαλα κάτω. Συμβουλεύτηκα δικηγόρους, διόρθωσα τα γραφόμενα στη συσκευασία και προχώρησα, αγοράζοντας στο μεταξύ ρετσίνα από την Ένωση Πατρών. Από τον περασμένο Φεβρουάριο το αλκοολούχο ποτό κυκλοφορεί κανονικά στη Γερμανία και εξάγεται νόμιμα στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν υπεύθυνοι διανομείς και έμποροι», σημειώνει.

«Μην το βάζετε κάτω χωρίς να πολεμήσετε»
Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ των Ελλήνων της Γερμανίας στη συσκευασμένη ρετσίνα- κόλα ήταν μεγάλη. Μετά την πρώτη αμηχανία οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατακόρυφα, ενώ το ίδιο συνέβη και στην ελληνική αγορά. Εκτός από τους καταναλωτές σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, σημαντική ζήτηση του ποτού καταγράφεται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ.

«Η πρώτη παραγωγή ανέρχεται σε 150.000 κουτάκια των 250 ml και ήδη ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τις επόμενες παραγγελίες», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο δαιμόνιος Έλληνας επιχειρηματίας.

Κλείνοντας στέλνει από τη Νυρεμβέργη μία συμβουλή στους επίδοξους επιχειρηματίες που έχουν πρωτότυπες ιδέες, όμως διστάζουν να ρισκάρουν: «Όσες δυσκολίες και να προκύψουν στην πορεία, μην το βάζετε κάτω χωρίς να πολεμήσετε».

«Τούμπα λίμπρε»
«Τούμπα λίμπρε» ζητούν στις ταβέρνες της Θεσσαλονίκης οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν από τα μεγάλα ντέρμπι, παραφράζοντας με χιούμορ το γνωστό κοκτέιλ «Κούμπα λίμπρε» και εννοώντας φυσικά την αγαπημένη ρετσίνα αναμεμειγμένη με κόλα (χρησιμοποιούν εμμέσως και το όνομα της έδρας της αγαπημένης τους ομάδας, της Τούμπας).

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4525736

« Last Edit: July 21, 2009, 14:09:43 by Alamana85 »
gdaou
"γάβροι=κότες"

fatal_invasion

• Guest

"Όταν ήμουν 14 ήλπιζα μια μέρα να έχω ένα κορίτσι.

Όταν ήμουν 16 είχα κορίτσι, αλλά δεν υπήρχε πάθος. Έτσι αποφάσισα πως χρειαζόμουν ένα κορίτσι γεμάτο πάθος, με αγάπη για τη ζωή.

Όταν ήμουν 20 έβγαινα με μια παθιάρα κοπέλα, αλλά παραήταν συναισθηματική. Τα πάντα ήταν σε έκτακτη κατάσταση. Ήταν η βασίλισσα του δράματος, έκλαιγε συνεχώς και όλο απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει. Έτσι αποφάσισα πως χρειαζόμουν ένα κορίτσι με σταθερό χαρακτήρα.

Όταν ήμουν 25 έβγαινα με ένα πολύ σταθερό κορίτσι, αλλά ήταν βαρετή. Ήταν απόλυτα προβλέψιμη και δεν ενθουσιαζόταν με τίποτα. Η ζωή μου είχε "βαλτώσει" τόσο πολύ μαζί της που αποφάσισα πως χρειαζόμουν μια κοπέλα που θα με ενθουσίαζε.

Στα 28 μου βρήκα μια κοπέλα που με ενθουσίαζε αλλά δεν την προλάβαινα. Πήγαινε από το ένα θέμα στο άλλο πολύ γρήγορα και δε σταματούσε πουθενά. Μαζί της η ζωή μου ήταν γεμάτη αντιθέσεις, χωρίς νόημα ή σκοπό. Έτσι αποφάσισα πως χρειαζόμουν μια κοπέλα με φιλοδοξίες.

Στα 31 μου βρήκα μια έξυπνη γυναίκα με φιλοδοξίες, είδα ότι ταιριάζαμε πολύ και την παντρεύτηκα (ο βλάκας). Ήταν τόσο φιλόδοξη που με χώρισε και μου πήρε ότι είχα και δεν είχα.

Τώρα στα 34 ψάχνω για μια γυναίκα με μεγάλα βυζιά!"

Offline KATISI4

• Αλλαγή

http://www.youtube.com/watch?v=8-OCI7sJtr0 (Embedding disabled, limit reached)

http://www.youtube.com/watch?v=fliDB82540g (Embedding disabled, limit reached)

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
Δεν μασάει μία ο τσολιάς της Ελληνοφρένια..  ::)

ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
Μετά μιλάμε και στην ελλάδα για επεισόδια μέσα στα γήπεδα..
http://www.youtube.com/watch?v=4_Ve3jNwf2o&eurl (Embedding disabled, limit reached)
ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

ive4

• Guest

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
Τα ...έβαλαν με τον ΠΑΟΚ!

Τούρκοι δημοσιογράφοι εντόπισαν την ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ στην οποία απεικονίζεται η Αγιά Σοφιά και το θεώρησαν ως προσβολή. Μάλιστα κατήγγειλαν την χρήση της εικόνας του «τζαμιού» από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έξαλλος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος...

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι της Τουρκικής αθλητικής εφημερίδας «Spor Portasi» σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, θεώρησαν την εικόνα της Αγιάς Σοφιάς στο site του ΠΑΟΚ μέγιστη πρόκληση κατά της χώρας τους. Οι Τούρκικες πολιτικές εφημερίδες αναφέρονται σε νέα ελληνική πρόκληση και έκαναν αναφορά στην εικόνα που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο site του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζει «Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόκληση κατά των Τούρκων η προβολή της Αγιάς Σοφιάς στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ. Όταν η Αγιά Σοφιά είναι εγκαταλελειμμένη και χρησιμοποιείται από τους Τούρκους για επιδείξεις εμπορικών προϊόντων σαν να είναι εμπορικό κατάστημα».

gazzetta team

http://www.gazzetta.gr/content/view/43466/2/
ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

makptol

• Guest
ΑΝΘΙΜΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΘΥΜΟΝΤΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΠΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.....

Offline xaotikos

• Αποστολή
  • **
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1042724&lngDtrID=244

"Ένταση δημιουργήθηκε στην Παναγία Σουμελά κοντά στην Τραπεζούντα, όταν οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν σε περίπου 500 προσκυνητές, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και τη Ρωσία και τη Γεωργία, να πραγματοποιήσουν λειτουργία στην ιστορική μονή, ανήμερα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η διευθύντρια του Μουσείων Τραπεζούντας, Νιλγκιούν Γιλμάζερ παρενέβη δυναμικά και διέκοψε το προσκύνημα, παίρνοντας από τους προσκυνητές τα κεριά που είχαν ανάψει στο χώρο της μονής. Όπως υποστήριξε, ο ιστορικός χώρος λειτουργεί ως μουσείο και ως εκ τούτου απαγορεύεται η τέλεση λατρευτικών εκδηλώσεων.

Η ομάδα των προσκυνητών επέμεινε στο αίτημά της να προσευχηθεί και ακολούθησε μικρής έκτασης ένταση μεταξύ των προσκυνητών και των ανδρών της εταιρείας φύλαξης του χώρου.

Το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Συντονιστή της Ε' Περιφέρειας του ΣΑΕ και βουλευτή της κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Σαββίδη και με την ενεργό συμμετοχή του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στην ομάδα των προσκυνητών συμμετείχαν και δύο ιερείς. Σε δηλώσεις του προς Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Ψωμιάδης υπενθύμισε την ποντιακή του καταγωγή και επισήμανε ότι επισκέφθηκαν την Παναγία Σουμελά καθαρά για θρησκευτικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει ουδεμία πολιτική σκοπιμότητα.
"

;D ;D

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

Offline ThassosPAOK

• Αλλαγή
http://www.youtube.com/watch?v=gwZnmtjioiI&feature=email (Embedding disabled, limit reached)

Δείτε τον παλίκαρο στο 0.29, 1.45 και στο 2 κάτι...
ΕΝΑ ΝΗΣΙ... ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ...

Offline Kingnick

• Αποστολή
  • **
ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟN ΘΡΥΛΟ!

GeorgT

• Guest
xaxaxa με πεθανες νικ  :extralaugh:

Offline lospsi

• Αποστολή
  • **
Ο Π.Α.Ο.Κ δεν ειναι δυο ωρες...πηγαινουμε και τελειωνει...Ο Π.Α.Ο.Κ εχει επιπτωση σε ολη μας τη ζωη!

Offline Zeitgeist

• Αποστολή
  • **

Offline spartiatis

• Αλλαγή
χαχαχα ωραίος!!!
τι εκανε το παληκαρι!!
Αλήθεια σε αυτή τη περίπτωση τι συμβαίνει? τι λέει ο κανονισμός?
λογικά δεν κατοχυρώνεται ως γκολ η φαση...

Offline Gewlogos

• Αποστολή
  • **