Από την πλευρά του, ο Κώστας Πιλαφίδης, είπε: «Η ψυχολογία της ομάδας μου είναι πάρα πολύ κακή τον τελευταίο μήνα. Ακόμη και παιχνίδια που κερδίζαμε, το κάναμε αγχωμένα χωρίς ψυχική διάθεση. Θεωρώ ότι το κάθε παπούτσι των παικτών μου ζύγιζε από 50 κιλά. Δεν αντέχουμε ψυχικά. Υπάρχει πρόβλημα και κάτι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να εξετάσουμε το ντέρμπι με τον Άρη από δύο πλευρές: ποιος είναι ο στόχος της ομάδας κι αν μπορεί να τον διεκδικήσει κι ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι κι η νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου θα αλλάξει τη ψυχολογία.Μπορεί να το βλέπω στραβά, αλλά θεωρώ ότι έχουμε άγχος, ακόμη και όταν παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Αν δεν είχαν άγχος θα ήταν ανίκανοι. Αν ήταν ανίκανοι δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Αν ο κόσμος δεν έρχεται επειδή δεν ήμαστε εμείς καλοί, τότε να φύγουμε για να επιστρέψει στις εξέδρες».
Και κατέληξε: «Ο προπονητής δεν είναι η ομάδα. Μπορεί να μην ταυτίζονται μεταξύ τους οι δύο πλευρές. Για να κάνεις μια ομάδα να θυσιάζεις στόχους. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά. Οι παίκτες δεν είναι ούτε τυφλοί, ούτε κουφοί. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να χάσουν. Για αυτούς η νίκη είναι μονόδρομος. Γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχουν. Αυτοί οι παίκτες που έχω στην ομάδα δεν μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδαριώδη λάθη. Πρέπει να πάω σπίτι μου και να σκεφτώ τι πρέπει να αλλάξει στη διάθεση των παικτών μου. Να ξεχάσουμε το αποτέλεσμα και να παίξουμε μπάσκετ».
http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=45332iRONeAGLE....afta ipe meta ton agona......
tora ti tous pirakse....to afino na to krinis monos sou.......
entiposi kani...oti o aleksandris irthe epedi exi kali filia me don pantelonatos k don psomiados.......giati arxika den ithela na analabi gia fetos ali omada.....katatala den exoume DOIKISI........min ksipnas PAOKtsi.......!!!