Λοιπόν με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην παιδεία είπα να ανοίξω αυτό το τόπικ γιατί πιστεύω πως και θα είναι πάντα επίκαιρο αλλά και επειδή ο θεσμός της εκπαίδευσης είναι σημαντικότατος παράγοντας για την εξέλιξη της κοινωνίας...
Πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω...
Οι λόγοι θέλω να πιστεύω ότι είναι λίγο πολύ γνωστοί..
Ξεκινάω λοιπόν,Χθες χωρίς κανένα λόγο ξεκινήσαμε και κάναμε κατάληψη στο σχολείο..Η κατάληψη συνεχίστηκε σήμερα και πολύ πιθανότατα θα πάει μέχρι και αύριο..Το κακό ξέρετε πιο είναι;ότι 2-3 άτομα ,ΚΝΙΤΕΣ(πολύ πιθανόν και σουπεράδες!!) για την ακρίβεια,ασκούνε προπαγάνδα και το κομματικοποιούνε το θέμα...Ναι μεν οι λόγοι είναι πολύ σοβαροί,αλλά κακά τα ψέμματα το κάνουμε για να χάσουμε μάθημα.Πως είναι τα σκυλάκια που τους δίνουν κρέας και ακολουθάνε;;κάπως έτσι γίνεται και η κατάληψη ,όταν τα πρόβατα ακολουθάνε με ζητούμενο να χάσουν μάθημα και όχι για να υπερασπιστούν την θέση τους..Γι'αυτό και γω είμαι κατά της κατάληψης..Δεν μπορεί ο άλλος να εμποδίζει το παιδί που δεν πάει φροντιστήριο να μπει για μάθημα,γι'αυτόν είναι πολυτιμότατο,και θα του στερήσει κάποιους βάθμους στις πανελλήνιες,γιατί μια μέρα τώρα ,μια μέρα αύριο,να οι εκλογές τσουπ πάνε 7-8 ώρες φυσικής.Θες φίλε να διαμαρτυρηθείς για την κατάντια της παιδείας;;να πας στην πορεία και να πάρεις τις απουσίες σου,κάθε αγώνας έχει και θυσίες..Δηλαδή γιατί ο δάσκαλος να κάνει απεργία και να μν πληρώνεται;;
Και λίγο πιο συγκεκριμένα θα αναφερθώ για το τι έγινε στο δικό μου σχολείο..ήρθαν ρεπόρτερ του άλτερ το πρωί και πήραν συνεντεύξεις ... ΚΑΙ μίλησα..
Ρεπ:Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη,είσαι υπέρ ή κατά άυτηνής;
Γω:Είμαι κατά τις κατάληψης γιατί παρόλο που οι λόγοι είναι πολύ σοβαροί,τα παιδιά το κάνουν για να χάσουν μάθημα,και ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ...Η ρεπ και ο καμερα μαν γελούσαν..
Γυρνάω μετά σπίτι που λέτε και με λέει η γιαγιά μου,τι είναι αυτά που είπες στην τηλεόραση βρε γιέ μου..
Έ τότε άρχισα να γελάω και γω...
Και το σύνθημα μας για τα δρώμενα είναι
ΓΟΥΜΕΝΕ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΦΥΓΕΤΕ...
αυτά!περιμένω και άλλες απόψεις από άλλα μέλη και κυρίως μαθητές.. (pao.ki92),(tsakalaki)