Author Topic: Οι εξελίξεις στην παιδεία. Μεταρρυθμίσεις, αλλαγές, καταλήψεις, πορείες κλπ.  (Read 3226 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline opromitheas

• Αποστολή
  • **
file logotheti epeidi ksero poli kala pos eixe i katastasi sto tmima mou,sta tei,gi'auto anefera oti oloi psifisan ousiastika proores diakopes kai oxi katalipsi gia dikaiomata pou steroun apo tous foitites!!!
Diladi oti einai antitheto me tin apopsi sas tote einai akrodeksio???Mipos prepei kai eseis na deite deite to dasos kai oxi to dentro?
Ego prosopika exasa polla logo tis katalipsis alla poios tha mou dosei auta pou exasa?
Einai tragiki eironia oti tora polloi apo autous pou psifisan katalipsi klaigonte stin deksia parataksi opos anafereis...distixos oi foititikes paratakseis egina ipoxeiria ton kommaton eite einai apo aristera eite apo deksia...gi'auto den tha exoun prokopi oi foititikes paratakseis!!!Opos einai kai o PAOK mas mpalaki pou o kathe poustis apo tous 300 stin xabouza to petaei apo edo ki apo ekei.
Oso gia tous daskalous,toulaxiston an kanane sosta to ergo tous stin paideia tote tha aksizane ta lefta pou zitane...alla otan bgazoun kathe komplex stous foitites i mathites kai afinoun to ergo pou prepei na kanoun,tote giati na tous doso 1400?
P.A.O.K.ara eimai xare mou tin psixi mou pare mou...
P.A.O.K. zoume stin Poli na se doume...

IronEagle

• Guest
(...)
Giauto min sygkrineis pragmata se apolytous arithmous

.....Isxyei gia ola ta topic !!!!!    :P

LoGotHeTiS

• Guest
Oso gia tous daskalous,toulaxiston an kanane sosta to ergo tous stin paideia tote tha aksizane ta lefta pou zitane...

Ποιος δάσκαλος θα κάτσει να κάνει σωστά την δουλειά του με τρεις και εξήντα σε μια αίθουσα τριάντα μαθητών και χωρίς 2-3 πράγματα που χρειάζεται να κάνει την δουλειά του?Και αυτοί που την κάνουν σωστά ήρωες είναι..

Athinaios--4

• Guest
Siga re file mou pou einai kai iroes!!! Na tous kanoume ki ena agalma tote. 4 ores tin imera douleuoun!!
As stamatisei pleon auto to paramythi.
Ki emeis otan pigainame sxoleio 30 paidia eimastan kai eixame kalous kai kakous kathigites.
Den eixame iroes.

Athinaios--4

• Guest
3 ki exinta pairnoun oi syntaxiouxoi. 3 ki exinta pairnoun oi misthotoi kai oi ergazomenoi pou skotonontai sti douleia!!
An theloun oi daskaloi ego proteino na pairnoun 1400 euro gia olous tous mines pou douleuoun kai na min plironontai tous mines pou kathontai!!
Kai min xexname oti oi daskaloi den theloun tin allagi tou systimatos giati voleuontai me ta maura lefta ton frontstirion-idiaiteron.
Pros Theou den einai plousioi kai oute leo kati tetoio. Leo apla oti i klapsa tous kai i propaganda apo anthropous pou douleuoun 8 mines ton xrono den pianei!

fatal_invasion

• Guest
Εγώ πάντως συμφωνώ στο να παίρνουν οι δάσκαλοι ψηλό μισθό..Τουλάχιστον όλα η κοινωνία,σ'αυτούς στηρίζεται..Όπως και η παραγωγική διαδικασία.Πως θα έβγαινε για παράδειγμα κάποιος στην παραγωγή,χωρίς γνώσεις;;Όλα στην εκπαίδευση βασίζονται..Αρκεί βέβαια η αύξηση μισθού να συνοδεύεται με την αξιολόγηση των καθηγητών,γιατί αλλιώς το φαινόμενο του βολέματος θα γίνει πλέον συνήθεια.(αν και προσωπικά,ίσως να τυγχάνει να είμαι σε σχολείο εξαίρεση,αλλά θεωρώ πως όλοι οι καθηγητές έχουν όρεξη να διδάξουνε..πολύ ένταση ρε παιδιά...Εδώ δεν μπορούμε να τα βρούμε 6-7 άτομα,ζητάμε και λύση από την κουτσίκου,πανάθεμα μας..

ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΓΟΥΜΕΝΕ - ΠΑΝΕΛΟΥΔΗ ΦΥΓΕΤΕ..!

Athinaios--4

• Guest
Symfono fatal oti pano stin paideia kai tin ekpaideusi stirizetai i koinonia mas. Alla tha prepei na doume oloi mas tis euthynes mas. Giati stin ekpaideusi exoun euthyni kai oi kathigites kai oi foitites. De mporo vevaia na rixo euthynes se paidia 26 xronon.
Apo kei kai pera gia na dothoun ta lefta apo kapou prepei na vgoun. Ta 400 euro auxisi gia kapoies xiliades daskalous simainei lefta pollon ekatommyrion euro. De xero apo pou tha vrethoun auta ta lefta.

goudas4

• Guest
Εγώ πάντως συμφωνώ στο να παίρνουν οι δάσκαλοι ψηλό μισθό..Τουλάχιστον όλα η κοινωνία,σ'αυτούς στηρίζεται..Όπως και η παραγωγική διαδικασία.Πως θα έβγαινε για παράδειγμα κάποιος στην παραγωγή,χωρίς γνώσεις;;Όλα στην εκπαίδευση βασίζονται..Αρκεί βέβαια η αύξηση μισθού να συνοδεύεται με την αξιολόγηση των καθηγητών,γιατί αλλιώς το φαινόμενο του βολέματος θα γίνει πλέον συνήθεια.(αν και προσωπικά,ίσως να τυγχάνει να είμαι σε σχολείο εξαίρεση,αλλά θεωρώ πως όλοι οι καθηγητές έχουν όρεξη να διδάξουνε..πολύ ένταση ρε παιδιά...Εδώ δεν μπορούμε να τα βρούμε 6-7 άτομα,ζητάμε και λύση από την κουτσίκου,πανάθεμα μας..

ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΓΟΥΜΕΝΕ - ΠΑΝΕΛΟΥΔΗ ΦΥΓΕΤΕ..!

Afto akrivws lew ki egw fatal! Prwta as vrei kapoios politikos ta arxidia na valei aksiologisi twn kathigitwn kai meta as paroune kai 1500 euro an theloun! Alla poios na tolmisei na to kanei stin Ellada?? To thema einai na kanoun douleia tin opoia twra oi perissoteroi den kanoun! Vevaia diamartirontai kai gia to epidoma to opoio tous xrostaei i kivernisi apo to 2000 gia to opoio exoun dikaiwthei kai se diki alla den tous dinoun! Afta mono sto elladistan simvainoun! Apo ti stigmi omws pou ksekinisan enan agwna kala kanoun kai sinexizoun kai tha prepei na to kanoun mexri telikis ptwsews! Vevaia stin ellada tetoies apergies dialiontai apo ti mia stigmi stin alli me mia mikri geneodwreia se ipsila melh twn organwn twn ekpaideutikwn!

p@oki-92

• Guest
kathiste re paidia pernoun ena penintariko-katostariko(ti pernoun) tin imera gia 4 ores mathima+dora+mistho kanonika stis giortes+3 mines mistho kai kathontai,ti allo theloun?

goudas4

• Guest
kathiste re paidia pernoun ena penintariko-katostariko(ti pernoun) tin imera gia 4 ores mathima+dora+mistho kanonika stis giortes+3 mines mistho kai kathontai,ti allo theloun?

Nai re si alla apo ti stigmi pou arxisan ena agwna edw kai ena mina ton opoio polloi Ellines den exoun ta kotsia na ksekinisoun kala kanoun kai sinexizoun mexri telikis ptwsis! Allwste edw kai 2 xronia i ND tous exei taksei epidoma kai to exei dwsei se olous tous dimosious ipallilous ektos apo tous ekpaideutikous kai tous nosokomous mou fainetai! Dikaiwthikan sta dikastiria alla i kivernisi sinexizei na adiaforei! Den lew oti einai swsto na zitane 1400 eurw otan alloi ellines polites pairnoun poli ligotera alla gia mena kala kanoun kai antidroun! Alla mesa sta aitimata tous einai kai to 5% tou AEP na dinetai gia tin paideia!

p@oki-92

• Guest
sta arxidia tous i paidia sta arxidia tous kai emeis,o dikos mas agonas den exei sxesi me ton diko tous apla etixan etsi pou tous volevoun oi katalipseis mas.les i kivernisi tous exei taksei to epidoma,nai afou tous to etakse na tous to dosei alla kai pali leo oti ta oikonomika tous etoimata einai paraloga

goudas4

• Guest
Auto pou les einai poli genikeumeno kai den isxiei gia olous tous ekpaideutikous! Simfwnw oti iparxoun kapoioi oi opoioi den tha eprepe na einai kan se auti ti thesi! Gia auto allwste kai ta perissotera sxoleia pou kanoun katalipsi exoun ws aitima tous tin aksiologisi twn kathigitwn ( kati to opoio pisteuw pws den tha ginei oute sta epomena 100 xronia!! ) Oi oikonomikes tous apaitiseis einai sigoura megales alla pisteuw pws kala kanoun kai antidroun gia tin paideia! Sto sxoleio mou pantws aurio to prwi tha ginei katalipsi giati simera zitisame geniki sineleusi  apo ton dieuthinti ( kati to opoio dikaioumaste vasei nomou 3 fores to xrono kai opote oi mathites to epithimisoun) kai tou pigame kai ta aitimata mas alla autos den mas afise giati kai kala eipe oti den epitrepetai na ginei sineleusi me thema tin katalipsi!

glykeria4

• Guest
Τι μου θυμήσατε εσείς οι μαθητές τις τελευταίες μέρες...
Καταλήψεις επι εποχή Αρσένη όπου καλούμασταν να δώσουμε πανελλαδικές σε ούτε ένα ούτε δύο αλλά 14 μαθήματα!
Τότε λοιπόν είχαμε κάνει μια συνέλευση στο σχολείο με παρουσία όλων των καθηγητών και μαθητών έγινε κανονικά ψηφοφορία αφού εκθέσαμε αναλυτικά τα αιτήματα μας και κρίθηκαν επαρκή και έπειτα ξεκινήσαμε κατάληψη.

Ρωτάω λοιπόν την ξαδέρφη μου τι γίνεται στο σχολείο της μιας και είναι Β΄Λυκείου και μου λέει πως ξεκίνησαν κατάληψη χωρίς καν ψηφοφορία ,πως έξω απο το σχολείο μέλη του ΚΚΕ μοιράζουν φυλλάδια που σμπρώχνουν με το εμπρηστικό τους περιεχόμενο τα παιδιά σε τέτοιους είδους ενέργειες χωρίς καν να ξέρουν το γιατί.
Τους ρωτάς τα αιτήματα τους και αφου το παιδέψουν πολύ μες στο κεφάλι τους συνήθως απαντούν βλακωδώς ένα σκέτο δωρεάν παιδεία ή παροχή στήριξης στους καθηγητές(έλεος) ή να καταργηθεί ο θεσμός του φροντιστηριου!!
Δε σκέφτονται όμως ότι δυστυχώς υπάρχουν και παιδιά που δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη φροντιστήριο και περιμένουν να "μορφωθούν " απο το σχολείο.
ΑΛΙΜΟΝΟ ΟΜΩΣ! Κάνουν οι καθηγητές τη δουλειά τους ή βολεύονται και αυτοί στη μονιμότητα τους;
Δεν είμαι υπέρ κανενός κόμματος και καμμιάς ιδεολογίας αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να ελέγξει αν κάνουν ή όχι τη δουλειά τους και ίσως τότε πραγματικά να καταργθεί ο θεσμός του φροντιστηρίου.
Επίσης είναι τουλάχιστον τραγικό η μάνα μου να δουλεύει 28 χρόνια και να παίρνει μετά βίας 1200 ευρώ και να έρχεται ο δάσκαλος και ο καθηγητής που κάθεται 4 μήνες το χρόνο συν δεν ξέρω και εγώ πόσες αργίες και να ζητάει τα ίδια χρήματα..Εξοργιστικό δε νομίζετε;
Στους μαθητές έχω να πώ ότι το καλύτερο είναι να επαναστατούν γνωρίζοντας τους λόγους και τα πραγματικά προβλήματα τους και όχι απλά για την εμπειρία ή για να μη μείνουν πίσω σε σχέση με τους άλλους.
Είδα απο κοντά και τους φοιτητικούς αγώνες και κατάλαβα πολλά ...Για αυτό σαν χώρα δε θα πάμε ποτέ μπροστά...στη θεσούλα μας μη μας κουνήσει κανείς και μην κάνουμε βήματα βελτίωσης αν το κόμμα που προτείνει αλλαγές δεν είναι το δικό μας...πολιτικοποίηση κοινώς ακόμα και στην παιδεία..το πιο ζωτικό κομμάτι.Κρίμα και πάλι!

koulos

• Guest
Τι μου θυμήσατε εσείς οι μαθητές τις τελευταίες μέρες...
Καταλήψεις επι εποχή Αρσένη όπου καλούμασταν να δώσουμε πανελλαδικές σε ούτε ένα ούτε δύο αλλά 14 μαθήματα!
Τότε λοιπόν είχαμε κάνει μια συνέλευση στο σχολείο με παρουσία όλων των καθηγητών και μαθητών έγινε κανονικά ψηφοφορία αφού εκθέσαμε αναλυτικά τα αιτήματα μας και κρίθηκαν επαρκή και έπειτα ξεκινήσαμε κατάληψη.

Ρωτάω λοιπόν την ξαδέρφη μου τι γίνεται στο σχολείο της μιας και είναι Β΄Λυκείου και μου λέει πως ξεκίνησαν κατάληψη χωρίς καν ψηφοφορία ,πως έξω απο το σχολείο μέλη του ΚΚΕ μοιράζουν φυλλάδια που σμπρώχνουν με το εμπρηστικό τους περιεχόμενο τα παιδιά σε τέτοιους είδους ενέργειες χωρίς καν να ξέρουν το γιατί.
Τους ρωτάς τα αιτήματα τους και αφου το παιδέψουν πολύ μες στο κεφάλι τους συνήθως απαντούν βλακωδώς ένα σκέτο δωρεάν παιδεία ή παροχή στήριξης στους καθηγητές(έλεος) ή να καταργηθεί ο θεσμός του φροντιστηριου!!
Δε σκέφτονται όμως ότι δυστυχώς υπάρχουν και παιδιά που δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη φροντιστήριο και περιμένουν να "μορφωθούν " απο το σχολείο.
ΑΛΙΜΟΝΟ ΟΜΩΣ! Κάνουν οι καθηγητές τη δουλειά τους ή βολεύονται και αυτοί στη μονιμότητα τους;
Δεν είμαι υπέρ κανενός κόμματος και καμμιάς ιδεολογίας αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να ελέγξει αν κάνουν ή όχι τη δουλειά τους και ίσως τότε πραγματικά να καταργθεί ο θεσμός του φροντιστηρίου.
Επίσης είναι τουλάχιστον τραγικό η μάνα μου να δουλεύει 28 χρόνια και να παίρνει μετά βίας 1200 ευρώ και να έρχεται ο δάσκαλος και ο καθηγητής που κάθεται 4 μήνες το χρόνο συν δεν ξέρω και εγώ πόσες αργίες και να ζητάει τα ίδια χρήματα..Εξοργιστικό δε νομίζετε;
Στους μαθητές έχω να πώ ότι το καλύτερο είναι να επαναστατούν γνωρίζοντας τους λόγους και τα πραγματικά προβλήματα τους και όχι απλά για την εμπειρία ή για να μη μείνουν πίσω σε σχέση με τους άλλους.
Είδα απο κοντά και τους φοιτητικούς αγώνες και κατάλαβα πολλά ...Για αυτό σαν χώρα δε θα πάμε ποτέ μπροστά...στη θεσούλα μας μη μας κουνήσει κανείς και μην κάνουμε βήματα βελτίωσης αν το κόμμα που προτείνει αλλαγές δεν είναι το δικό μας...πολιτικοποίηση κοινώς ακόμα και στην παιδεία..το πιο ζωτικό κομμάτι.Κρίμα και πάλι!

SORRY φιλαρακο αλλα εχεις πολυ λαθος....τι με νοιαζει εμενα ποσα παιρνει η μανα σου????ποσα θα επρεπε να παιρνει να βλεπεις.....καλα κανουν οι εκπαιδευτικοι και ζητουν λεφτα και θεσμικα πραγματα για την  παιδεια......το μονο λαθος τους ειναι οτι ζητανε μονο 1400 ευρω πρωτο μισθο.....2000 τουλαχιστον επρεπε να ζητανε.....επειδη καποιοι παιρνουν δηλαδη 600 ευρω δεν θα πρεπει να ζητανε οσα αξιζουν και δικαιουνται να παιρνουν???
το λαθος ειναι που δεν ζητανε ολοι τα λεφτα που αξιζουν και πεφτουμε θυματα εκμεταλλευσης....με τα μμε μας εχουν κανει να λεμε οτι ειναι προκλητικο να παιρνει καποιος πτυχιουχος πρωτοδιοριζομενος 1400 ευρω....ρε πατε καλα???συνελθετε!!!!!!!

LoGotHeTiS

• Guest
αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να ελέγξει αν κάνουν ή όχι τη δουλειά τους και ίσως τότε πραγματικά να καταργθεί ο θεσμός του φροντιστηρίου.!

Δλδ φροντιστήρια υπάρχουν επειδή δεν κάνουν καλά την δουλειά τους οι καθηγητές???Γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε..

Δεν φταίνε τα σχολικά βιβλία που είναι στο επίπεδο 2 και στις πανελλήνιες βάζουν θέματα επίπεδο 10,δεν φταίει το ότι στην αίθουσα είναι 30 άτομα και στο φροντιστήριο 7-8,δεν φταίνε οι λίγες διδακτικές ώρες σε βασικά μαθήματα και οι πολλές σε ανούσια,δεν φταίει το ότι ένας καθηγητής σε φροντιστήριο έχει χορήσει σε τμήματα ανάλογα με τις δυνατότητες τους μαθητές ενώ σε ένα σχολείο κάνεις μάθημα για τον μέσο όρο σε κάθε αίθουσα,ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ..Το πιάσαμε το βαθύτερο νόημα..

Μετά από 25 περίπου χρόνια ο πατέρας μου γλυκερία δεν παίρνει πολλά περισσότερα από την μητέρα σου,ως καθηγητής κάτι για το οποίο σπούδασε και όχι και στα πιο εύκολα χρόνια..

Και επαναλαμβάνω..Η γενική τραγικη κατάσταση των μισθών ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ καποιας κοινωνικής ομάδας..Οι δάσκαλοι/καθηγητές έχουν χάσει ήδη 1500 ευρώ ο καθένας..Ας έχουν τα @@ κάθε κοινωνική ομάδα να αγωνιστεί με οποιοδήποτε κόστος..Αλλιώς βολεύεται με την μιζέρια του..Και του φταίνε αυτοί που αγωνίζονται..
« Last Edit: October 18, 2006, 11:11:42 by logothetis »

Athinaios--4

• Guest
Kala re paidia tha trellathoume edo pera???? O allos o filos eipe oti eprepe na zitane 2000 euro kanonika proto mistho. Giati re file? Sto Parisi menoun i sto Londino??? Kai min akouso ti vlakeia oti i Athina einai i pio akrivi poli tis Europis. Opoios to leei autos i den exei paei pote sto exoteriko i apla den epikoinonei me to perivallon.
Oso gia tin apantisi oti o misthos tous den prepei na einai sxetikos me ton allon einai alli mia megisti vlekeia. Otan oi daskaloi paroun 30% auxisi tha prepei anagkastika na paroun kai oi ypoloipoi dimosioi kati analogo opos kai tou idiotikou tomea.
Alla vevaia kamia idea pos tha vgoun auta ta ekatommyria euro den yparxei. O kathenas zzei stin kosmara tou

koulos

• Guest
ενταξει μαγκες δεν πρεπει να δουλευουμε για 2000 ευρω....αντε δουλεψτε με τα 600 και λεγετε και ευχαριστω οταν σας τα κανουν 620....
γιατι σε αυτην την χωρα κοιμομαστε ολοι....δεν εχει λεφτα το κρατος...φυσικα...να τους λυπηθουμε.....το οτι ο φορος στους εφοπλιστες απο 11% πηγε στο 8% δεν λεει τιποτα.....το κρατος δεν εχει λεφτα.....και οι αλητες οι εκπαιδευτικοι ζητανε λεφτα....ντροπη τους....πως να εχει λεφτα το κωλοκρατος οταν ολοι τρωνε??1000 επιτροπες.....δεν ξερω κι εγω ποσοι διευθυντες σε δημοσιο φορεα....για να τρωνε....αλλα το κρατος για να παιρνει ο καθε διευθυντης 3000 και 5000 ευρω ευρω...εχει λεφτα....για να κονομαει ο καθε παναγος και η καθε φαγε εκατομμυρια ευρω εχει λεφτα.....αλλα αυτοι δουλευουν πιο πολυ απο σενα....εσυ αξιζεις 600 φιλε....οκ...λαθος μου

Athinaios--4

• Guest
Opoios kanei apergia pairnei kai ta riska tou. Tora de xero pos se 1 mina xanoun pano apo 1500 euro eno pairnoun mistho peinas den to katalavaino.
Episis oi perissoteroi den kanoun kathe vdomada apergia alla ti mia pane kai tin alli den pane.
Akomi kapoioi kanoun kai frontistiria tous.

Kai to epixeirima mou ftanei na po kai auto. Otan eisai melos tis koinonias kai vevaia exeis kathe dikaioma na zitiseis OTI thes kai na aneis osi apergia thes. Einai dikaioma sou. Apo kei kai pera omos exei kai i koinonia na krinei tin apergia sou kai eidika otan epireazontai toses oikogeneies se ena toso euaisthito thema.
Fantasteite oi ypourgoi na elegan oti apo ton allo mina theloun 20000 euro to mina. De tha prokalousan?
An oi giatroi tou dimosiou poun oti theloume auxiti 30% kai giauto de tha douleuei kanena nosokomeio apo aurio??? Ti tha ginei?? Mipos de tha prokaloun me auti tous tin kinisi??

Athinaios--4

• Guest
Oxi file den eipa auto. An thes na diamartyritheis gia to oti o kathe Panagos ta pairnei koita gyro sou! O Panagos apoti thymamai eixe sxeseis me ton nomarxi pou pali meta apola auta pire 48%. Diladi to 48% i apla den ton endiaferei i exei kapoio gnosto pou voithithike kai ton psifise pali. Giautous pou pairnoun to xrima apo ta ypoirgeia pali koita gyro sou. Kapoioi tous psifizoun apo to 81 kai meta. Ta thymata vevaia i oi volemenoi!!
Gia to 8% de xero pou to akouses alla o foros den einai se auto to epipedo.

koulos

• Guest
στους εφοπλιστες στυλ αγουδημου και αλλων απο 11% ο φορος εγινε 8%....και συνεχιζω να επιμενω και να λεω....οτι δεν με νοιαζει που ο κοσμος ολος κοιμαται και ικανοποιειται με αυτα που παιρνει....οσοι εχουν τα κακαλα και καταφερνουν να παρουν αυτο που αξιζουν μαγκια τους....αντι να παιρνουμε παραδειγμα απο τετοιες κινητοποιησεις λεμε οτι κανουν κακο και προκαλουν...δηλαδη οι εργαζομενοι στο βιαμυλ εδω στην θεσ/νικη που επαιρναν τους καλυτερους μισθους στην ελλαδα..΄.χαρη στο ισχυρο τους συνδικατο δεν εκαναν καλο??να τους κραζαμε οταν απεργουσαν???προκαλουσαν???δηλαδη να μην κατεβουν και οι νοσηλευτες να ζητησουν 1200 πρωτο μισθο???θα ειναι προκληση??
δεν αξιζει ο πρωτοδιοριζομενος πτυχιουχος 1500 ευρω???
δεν αξιζει ο γιατρος παραπανω απο οσο παιρνει???
δεν αξιζει ο αγροτης παραπανω??
φιλε εκπαιδευτικος παω να γινω...και θελω να κανω σωστα την δουλεια μου....στο σημαντικοτερο κομματι μιας κοινωνιας...την παιδεια....αν για να παρω ενα αυτοκινητο πρεπει να κανω και ιδιαιτερα τοτε μην κλαιγεστε για την  παραπαιδεια.....θα κανω φροντιστηριο στο παιδι σου για 20 ευρα την ωρα και στα αρχιδια μου το σχολειο....οποιος εχει ας σπουδασει το παιδι του κι ας το κανει συνειδητοποιημενο ατομο  βασει μιας σωστης παιδειας που κατα κυριο λογο δινεται στο σχολειο....οποιος δεν εχει...ας προσεχε

αυτα δεν τα λεω μονο μγια τους εκπαιδευτικους....παντου πανε.....και γιατρος να ημουν φακελακι θα σε επαιρνα....αν νιωθω οτι δεν αμοιβομαι οσο αξιζω.....καπιταλισμο εχουμε....απο οπου μπορω θα φαω.....αν ερθει ποτε ο σοσιαλισμος θα δουλευω και με 600 ευρα για να τρωμε ολοι.....μεχρι τοτε λοιπον φακελακια....μιζες....παραπαιδεια.....ρουσφετι