Θα απαντήσω φυσικά μονάχα στα κομμάτια του κειμένου που αφορούν δικά μου γραφόμενα ...
Οι 11 έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες είτε οι ίδιοι είτε μέσω τρίτων να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα. Παράδειγμα ο Τρυφωνίδης είχε δηλώσει το καλοκαίρι ότι προτίθεται να βάλει 500 χιλ. Ευρώ. Έχει και δυνατότητα και τρέλλα για τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο και ο Μπιτσιάνης. Δεν θέλω να πώ άλλα ονόματα γιατί ίσως κάποιους αδικήσω και κάποιους φανεί ότι τους αβαντάρω. Αυτή είναι η άποψη μου και εμμένω σ'αυτήν.
Μπορεις να μοιραστης μαζι μας τους τριτους που θα βαλουν λεφτα και αν αληθεια ξερεις οτι ο τρυφωνιδης θα βαλει 500.000e η υποθετεις .
Το καλοκαίρι μέσα στις ζυμώσεις που γίνονταν είχε γίνει μιά κίνηση απο Βεζυρτζή μαζί με κάποιους επιχειρηματίες που θα κάλυπταν περίπου 3 εκ. Ευρώ και θα μπαίναν στη διοίκηση. Ένας απο αυτούς τους επιχειρηματίες ήταν και ο Άκης ο Τρυφωνίδης. Ξέρω πολύ καλά, απο προσωπική πληροφόρηση που δεν χωράει διαστρεβλώσεις, ούτε απο φήμες ή ράδιο αρβύλα, αλλά από άτομο συγγενή μου που είναι πάρα πολύ κοντά στον Τρυφωνίδη, ότι είναι τρελλαμένος ΠΑΟΚτσής και ότι είχε πρόθεση να βάλει αρχικά 500 χιλ. Ευρώ και ίσως να το ανέβαζε το ποσό αυτό μέχρι το 1 εκ. Ζήτησα να έχω κάποια επαφή μαζί του, δέχθηκε, αλλά καπάκι έγινε το επεισόδιο με τον Γούμενο και αυτούς που του την έπεσαν στην παραλία, και αποτραβήχτηκε ο Βεζυρτζής οπότε δεν υπήρχε νόημα μετά και η συνάντηση με τον Τρυφωνίδη.
Για την σύνθεση των 11, απλά πιστεύω, δικιά μου άποψη είναι, ότι ο Γούμενος διάλεξε ότι καλύτερο θεωρούσε αυτός για τον ΠΑΟΚ ... αυτούς είχε στο μυαλό του σαν σωστούς ΠΑΟΚτσήδες ... αυτούς διάλεξε. Επειδή την έσπασε άσχημα με τους ερασιτέχνες και κυρίως τον Κατσαρή ... αλλά και με τους Καλύβες ... τους Ορφανούς κλπ. κλπ. είπε μάλιστα επι λέξει σε κάποιο γνωστό μου την προηγούμενη εβδομάδα ... "σε εσάς τις δίνω τις μετοχές ... σ'αυτούς δεν τις δίνω" εννοόντας ότι ήθελε να τις δώσει σε καθαρούς, κατα τη γνώμη του, ΠΑΟΚτσήδες ... γι'αυτό τις δίνει στους 11 ... επειδή Βεζυρτζής και Οικονομίδης είναι γνωστό ποιοί είναι, ότι έχουν βάλει τεράστια ποσά ο καθένας τους, ότι δεν περιμένουν να κατασπαράξουν τον ΠΑΟΚ ... Ιωσηφίδης και Σαράφης τους έχει σε προσωπική εκτίμηση ότι αγαπούν τον ΠΑΟΚ ... για δε τους υπόλοιπους, είτε έχουν βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν ... όπως ο Μπιτσιάνης ή ο Μαμιδάκης ... είτε εκδήλωσαν εμφανώς την πρόθεση να τον βοηθήσουν ... όπως ο Τρυφωνίδης. Ο Ζουράρης είναι επίσης γνωστός και για το ήθος του και την ακεραιότητά του ... και για τα αισθήματά του. Επομένως, κατα τη γνώμη μου πάντα ... η κίνηση με τους 11 ήταν ειλικρινέστατη απο τη μεριά του Γούμενου ... δεν νομίζω χωράει αμφισβήτηση.
3. Οι 11 δεν προτάθηκαν να ασκήσουν διοίκηση. Προτάθηκαν για να είναι μεσεγγυητές στην μεταβίβαση των μετοχών. Σε αυτούς θα μεταβιβαστούν οι μετοχές του Γούμενου. Διοίκηση θα οριστεί απο τον Α.Σ. Εκεί ας ορίσει ο Α.Σ. σαν θεματοφύλακας αυτούς που μπορεί να διοικήσουν καλύτερα κατα την γνώμη του. Δεν είπε κανείς με το έτσι θέλω οι 11 να είναι και διοίκηση.
ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΓΟΥΜΕΝΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ
Στη χώρα που βρισκόμαστε έχω μάθει ένα πράγμα που ισχύει σίγουρα ... και το έμαθα απο παιδάκι ... στην Ελλάδα ... "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού". Να σκεφτείς ότι και ο Γούμενος μπήκε ως προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου και σήμερα κατέχουν το 76% του μετοχικού κεφαλαίου ... ποσοστό που δεν κατείχε κανείς προκάτοχός τους!!!!
Θεωρητικά λοιπόν μιλάμε για προσωρινή μεταβίβαση. Βέβαια αν εμφανιστεί κάποιος Αγγελόπουλος ή Κοπελούζος ή κάποιος αντίστοιχου διαμετρήματος, θεωρητικά μιλώντας, οι 11 θα μεταβιβάσουν τις μετοχές του Γούμενου. Στην πράξη όμως, και εφ'όσον αρχίσει και κυλάει η ΠΑΕ και ανταποκρίνεται στις βασικές υποχρεώσεις ... να μιά χορηγία απο εδώ ... να μιά ρύθμιση στην εφορία ... άντε σου χαρίζουμε και λίγα πρόστιμα ... μετά έρχεται ο Ιανουάριος ... μιά δυό καλές μεταγραφούλες ... και κανείς δεν πρόκειται να μιλάει για μεγαλοεπενδυτή.
Αν δεν έχουμε λοιπόν μεγαλοεπενδυτή, στην ουσία δεν έχουμε και μεταβίβαση μετοχών. Βλέπετε λοιπόν πόσο αποσπασματικά αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις χωρίς να υπεισερχόμαστε στην ουσία του πράγματος; Κανονικά, θα έπρεπε σήμερα να μιλάμε για ρήτρες κάτω απο τις οποίες γίνεται αυτή η μεταβίβαση των μετοχών ... ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δέχονται την μεταβίβαση των μετοχών μονάχα ως μεσεγγυητές ... σε περίπτωση θανάτου τους ή πτωχεύσεώς τους, οι μετοχές να μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο που θα υποδειχθεί απο τον Α.Σ. ΠΑΟΚ ... και όλα αυτά να έχουν μιά ημερομηνία λήξης ... ότι κύριοι θα κρατήσετε τις μετοχές μέχρι τότε ... τις οποίες μετοχές δεν έχετε δικαίωμα να μεταβιβάσετε πριν την λήξη αυτής της ημερομηνίας ... ή να τις βάλετε σε εγγύηση ή σε υποθήκη προκειμένου να πάρετε κάποιο δάνειο ... και τέλος ... αν μέχρι τις τάδε του μηνός του τάδε έτους δεν υποδειχθεί απο τον Α.Σ. το πρόσωπο προς το οποίο θα μεταβιβαστούν οι μετοχές ... αυτές θα έρθουν στην κυριότητα του Α.Σ. ΠΑΟΚ χωρίς τίμημα ... ως δωρεά ... που βάσει νόμου έχει δικαίωμα ο Α.Σ. να τις κρατήσει μέχρι ένα χρόνο ... και αν πάλι δεν βρεθεί άνθρωπος να τις παραλάβει (μεγαλοεπενδυτής) τότε θα ακυρωθούν!!!
Θεωρώ τους χειρισμους απο την πλευρά του ερασιτέχνη ... ερασιτεχνικούς και επικίνδυνους.
Επίσης, σήμερα δεν έπρεπε να συζητάμε για τις μετοχές. Αυτό είναι θέμα διαδικαστικό που λύνεται με έναν δικηγόρο. Σήμερα έπρεπε να συζητάμε για την αιτία του πράγματος. Το φαινόμενο που εμφανίζει και γιγαντώνει Γούμενους. Πώς δεν θα ξαναέχουμε στο μέλλον πλειοψηφίες στην ΠΑΕ πάνω απο 35% ... ώστε μαζί με το ποσοστό του Α.Σ. ... να μην έχουμε μονοκρατορία!!! Εγώ εκεί θα την ήθελα την κουβέντα ... και όχι στους 11 ή στους 15. Το ζουμί ... είναι η τροποποίηση του καταστατικού της ΠΑΕ!!!! Τώρα που θα "έχουμε" το 100% των μετοχών της ΠΑΕ ... να μπουν δικλείδες ασφαλείας ... να προταθούν όργανα ... εποπτικά συμβούλια του ερασιτέχνη προς την ΠΑΕ ... δικαιώματα στους μικρομετόχους ... και να μπουν δικλείδες ότι αυτά για να τροποποιηθούν χρειάζεται το 95% των μετοχών ... οπότε στο μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ αυτά ... να μπούν ελεγκτικές δικλείδες ώστε η ΠΑΕ να μην ξαναγίνει τσιφλίκι κανενός ... εκεί έπρεπε να είναι τώρα η συζήτηση ... όχι στα πρόσωπα ... τα πρόσωπα πάνε και τελείωσαν ... η ουσία μας ενδιαφέρει ... όποιος και αν έρθει στον ΠΑΟΚ ... αν ποτέ εμφανιστεί ... να μην γίνει νέος Μπατατούδης ... νέος Γούμενος ... νέος Βουλινός ... Έπρεπε σήμερα αυτό να συζητάμε!!!!