O ΓΙΩΤΗΣ ΕΓΚΩΜΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ PLANET PAOK !!!
ΓΙΩΤΗΣ ΕΓΚΩΜΙΤΗΣ: H καλύτερη περίοδος της ζωής μου
Όταν έπαιξα στον ΠΑΟΚ
Αποκαλυπτικές και αποκλειστικές δηλώσεις εκανε ο Γιώτης Εγκωμίτης στην ραδιοφωνική εκπομπή Planet ΠΑΟΚ στον Extrasport 103 FM και στους οπαδούς του Δικέφαλου. Είπε μεταξύ των άλλων:
"Αισθάνομαι πολύ τυχερός που αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ. Πάντα θα μου μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μου όλες εκείνες οι καταστάσεις, τόσο οι ευχάριστες όσο και οι δύσκολες. Αυτό που σας λεω είναι πως εάν πάρεις την ενδεκάδα του τελικού του 2001, οι εννέα από αυτούς, αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ για ομάδες της Αθήνας και έπαιξαν στους μεγάλους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Εάν έμεναν αυτά τα παιδιά στον ΠΑΟΚ, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι πολύ μεγαλύτερο από την κατάκτηση του κυπέλλου.
Οφείλω όμως να σας ομολογήσω πως όταν συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ και ήρθα στην Τούμπα, εκείνη η ημέρα ήταν η καλύτερη της καριέρας μου".
*
Ήσουν έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ και αντιμετώπισες σοβαρό τραυματισμό. Πέρασαν και άλλοι παίκτες. Εσύ γεννήθηκες για να παίξεις σε αυτή την ομάδα. Και όπου και αν βρίσκεσαι, δεν ξεχνάει ο κόσμος τι ψυχάρα ήσουν . . .
*
"Ευχαριστώ πολύ. Εγώ το νιώθω αυτό πολύ έντονα όλο αυτό το διάστημα. Με τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα. Δέθηκα πολύ με τον κόσμο, με αγάπησε. Όλοι οι παίκτες δεν είναι οι ίδιοι. Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι με τα δικά του προτερήματα και τα δικά του χαρακτηριστικά. Εγώ σε όποια ομάδα κι αν έπαιζα, ήθελα να δίνω πάντα την ψυχή μου. Πάντα προσπαθούσα και αυτό που κατάφερα ήταν να ξεπερνώ τους τραυματισμούς και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου".
*
Ένιωσες κάποια στιγμή πικρία από τον ΠΑΟΚ, όχι σε αγωνιστικό επίπεδο ;
*
"Από κάποιους ανθρώπους μεμονωμένα υπήρξαν στιγμές που ένιωσα πικρία. Τα κατανοώ αυτά τα πράγματα. Είναι καλό όσο μπορείς να τα ξεπερνάς πιο γρήγορα. Είναι καλό να προχωρείς μπροστά".
*
Τι θα κάνεις από εδώ και πέρα την καριέρα σου ;
*
"Πρόσφατα παρακολούθησα σεμινάρια για την ΟΥΕΦΑ Α. Θα παρακολουθήσω και τον ερχόμενο Μάιο ανάλογα σεμινάρια, όπως και στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ιταλίας, στην Φλωρεντία τον επόμενο Ιανουάριο. Θέλω να επιμορφωθώ ακόμη περισσότερο και αν μου δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσω".
*
Μακάρι να σε δούμε και στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όταν τελειώσεις τα σεμινάρια, γιατί πρόσφερες πραγματικά. . .
*
"Το καταλαβαίνω. Εντάξει από τώρα δεν μπορείς να προγραμματίσεις πάρα πολλά. Παρακολουθώ όμως αγώνες, έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, όμως μου λείπει το ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή μένω κοντά στην Λάρνακα".
*
Τα άλλα παιδιά που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ τι κάνουν ;
*
"Με τον Οκκα βρέθηκα πριν από δύο βράδια και συνεχίσει την πορεία του στην Ανόρθωση. Ο Λιάσος Λουκάς είναι στην Σαλαμίνα, ο Γιασεμάκης παίζει στην Α.Ε. Λάρνακας στην δεύτερη κατηγορία και ο Βοσκαρίδης που συνεχίζει να προσφέρει".
*
Ο Λουκά ήταν τιμωρημένος στο ματς με την Μακάμπι . . .
*
"Για εμένα σαν παίκτης η μεγαλύτερη στεναχώρια μου ήταν αυτά τα δύο παιχνίδια. Μου έχει μείνει παράπονο γιατί δεν κατάφερα να παίξω στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την Ανόρθωση. Γιατί και με τον ΠΑΟΚ είχαμε τις δυνατότητες σαν ομάδα να προκριθούμε επί της Μακάμπι. Είχαμε και προηγούμενο παράδειγμα που παίξαμε στα ίσια με την Μπενφίκα. Σίγουρα ήταν πολύ άσχημο αυτό που έγινε και αποκλειστήκαμε στα χαρτιά".
*
Ακόμη και τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει εκείνη η υπόθεση . . .
*
"Ναι, αυτό μαθαίνω και Εγώ. Απλά θυμάμαι πως κάθε χρονιά που παίζαμε, είχαμε πολλά προβλήματα με τιμωρίες, προβλήματα. Και αυτά δεν βοήθησαν για να αποδώσει η ομάδα σε ένα καλό ρυθμό με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να δείξουμε πολλά περισσότερα".
*
Κατά την γνώμη σου τι είναι αυτό που λείπει από τον φετινό ΠΑΟΚ ;
*
"Παίκτες ποιοτικούς έχει. Μπορώ να πω ότι δεν παίζει τόσο γρήγορο ποδόσφαιρο, όσο χρειάζεται να παίζεις στην Ευρώπη. Από την εμπειρία μου ξέρω πως για να πετύχεις κάτι σημαντικό, χρειάζεσαι πολλές νίκες εκτός έδρας. Για να κάνεις το ένα βήμα παραπάνω, χρειάζεται και άλλες επιτυχίες μακριά από την Τούμπα. Και εμείς το είχαμε αυτό το πρόβλημα. Όταν καταφέραμε με τον Άγγελο να κάνουμε 9 νίκες εκτός έδρας, καταφέραμε και πήγαμε στα προκριματικά. Στην Τούμπα θα πάρεις τα 13 από τα 15 εντός έδρας ματς. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τα εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι που έκανε φοβερή χρονιά τερμάτισε δεύτερος, αλλά στα πλέι οφ δεν έκανε το βήμα το παραπάνω. Δεν κέρδισε στις λεπτομέρειες τους βασικούς του αντιπάλους από την Αθήνα. Αυτή η ομάδα για να μπορέσει να προχωρήσει, πρέπει να κάνει νίκες εκτός. Δεν ξέρω εάν έχουν αλλάξει πράγματα στην διαιτησία. Εμάς τότε μας φοβόντουσαν και μας χτυπούσαν με άδικες αποφάσεις. Όπως είναι τώρα ο ΠΑΟΚ, εάν πετύχει και συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπορέσει να κάνει πολλά βήματα παραπάνω".
*
Είδαμε πέρυσι την Ανόρθωση και φέτος τον ΑΠΟΕΛ. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν αρκετούς έλληνες παίκτες στο ρόστερ τους. Ποια η διαφορά του ελληνικού με το Κυπριακού πρωταθλήματος ;
*
"Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς ποιο είναι. Αυτοί οι παίκτες που παίζουν στη Κύπρο, έφτιαξαν το όνομα τους εδώ στην Κύπρο. Ας πούμε ο Πουρσαιτίδης, ο Κατσαβάκης, ο Κόντης, έχουν φτιάξει το όνομα τους εδώ. Όλα τα παιδιά. Νομίζω ότι απελευθερώνονται περισσότερο από την πίεση που είχαν στην Ελλάδα. Έχουν προσαρμοστεί πλήρως, δεν νιώθουν ξένοι, για αυτό βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό".
*
Τέλος το μήνυμα του Γιώτη Εγκωμίτη ήταν το ακόλουθο:
"Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη του κόσμου. Προσπάθησα να τιμήσω το ψωμί που έτρωγα. Να Είμαι κοντά στην ομάδα. Είναι σημαντικό να σε αναγνωρίζει ο κόσμος. Και θα ήθελα σαν φίλαθλος να έρθω στην Τούμπα και να πανηγυρίσω ένα τίτλο έστω και ως φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Σε ένα μήνα θα έρθω στην Θεσσαλονίκη και πιστεύω να δω κάποιο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για να νιώσω ξανά την ατμόσφαιρα της Τούμπας".
http://ultraspaok.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1526&Itemid=9